top of page

’t Zonnekind

                               is een professioneel opleidingscentrum. De opleidingen zijn er voor (onderwijs) professionals die op zoek zijn naar verdieping en de opleiding die bij hun past, afgestemd op de kinderen en jongeren van nu en de huidige problematieken waar de kinderen en jongeren mee geconfronteerd worden. 

Opleidingen

Ons opleidingsaanbod voor (onderwijs) professionals

Faalangst Warrior.jpg
workshop autisme katrien vrancken.jpg
kompasvinder.jpg
schatgravers.jpg
kindercoach opleiding.jpg

Nieuwe opleidingen 2024

hoogbegaafdheid specialist.jpg
jongerencoach opleiding.jpg

Pedagogische studiedagen

studiedag.jpg

Werkmaterialen

kaartset.jpg
Opleidingen 2024
Studiedagen
materialen

Je krijgt een beter inzicht in hun functioneren, gaat achter gedrag kijken en leer je de vinger op de wonde leggen.

We doen niet aan symptoombestrijding maar je leert aan de hand van doeltreffende methoden en technieken om kinderen en jongeren te ondersteunen op een manier waarop zij er baat bij hebben en met als resultaat dat ze zich beter in hun vel voelen. Dan staat de deur tot leren open en zullen hun schoolresultaten daar ook een positieve impact van ondervinden.

Uniek is dat heel veel van onze opleidingen te volgen zijn op ZATERDAG. Wij werken immers met onderwijsprofessionals en weten uit ervaring dat dit vaak één van de weinige momenten is waarop deze mensen zich kunnen vrijmaken om opleiding te volgen.

               van iedere opleiding bij  ’t Zonnekind is dat jij de nodige inzichten krijgt om kinderen en jongeren beter te begrijpen en hen hierdoor ook beter kunt ondersteunen.

Het doel

't Zonnekind - opleidingscentrum kindercoaching

Praktijkgerichte aanpak

Tijdens iedere opleiding krijg je een theoretisch kader aangeboden maar onze nadruk ligt op de praktijk. We willen héél graag dat wat je geleerd hebt, je dat ook in je professionele setting gaat gebruiken.

Tijdens de live opleidingsdagen ga je heel wat praktijkoefeningen doen. In de vorm van rollenspellen maar ook creatieve opdrachten en andere uitdagende oefeningen waarbij je zelf ook je grenzen gaat verleggen.

 

Ons uitgangspunt is dat als je met kinderen/jongeren werkt, je zelf moet ervaren hebben wat je van hun verlangt. Daarom al deze praktijkgerichte opdrachten, zodat jij zelf beleeft en doorvoelt hoe het is om deze opdracht te doen. Op deze manier kan je de kinderen/jongeren achteraf veel beter begeleiden. En dit is net het grote verschil tussen een Zonnekind opleiding en een andere opleiding.

't Zonnekind - Schatgravers

Als beginnende onderwijs professional stootte ik na 3 schooljaren op een immense muur.

Vervangingen in verschillende onderwijsjobs die ik niet in mijn hogeschool opleiding heb gestudeerd, lieten mij als leerkracht incompetent voelen.

Ik heb mijn hogeschool opleiding gekozen met het doel om de kinderen te ondersteunen en te laten groeien in onze huidige maatschappij. Vanaf het moment dat dit wegviel in de klaspraktijk, ben ik mezelf wat kwijtgeraakt. Dus ging ik op zoek hoe ik mij kon professionaliseren in hetgeen ik graag doe: 

"Kinderen laten groeien en bloeien". 

De opleiding tot kindercoach trok mij wel aan en het duurde niet lang vooraleer ik met mijn hulpvraag bij Vanessa kwam.

Niet gedacht dat dit niet alleen een avontuur zou worden voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Jezelf als coach en persoon ook laten groeien, bracht bij mezelf - na 2 jaar mezelf volledig onderuit halen - terug licht in het duister. Ik heb in deze opleiding dus niet alleen aan kinder - jongerencoach gedaan, maar ook mezelf gecoacht. Dit had ik echt nodig. 4 maanden in het traject vond ik de passie terug die 2 jaren lang zoek was.

Nu is mijn klaswerking volledig aangepast aan 'alle' noden die de kinderen hebben (niet alleen op schools vlak).

De tips en tricks en de bijhorende theorie die we gedurende de opleiding hebben meegekregen, hebben mij als leerkracht enorm veel geholpen om de kinderen nog meer te begrijpen. Nu kan ik met al deze tools mijn 'kinderen, leerlingen en ouders' laten groeien en bloeien. Mijn taak als leerkracht heeft een nieuwe dimensie gekregen waar ik 't Zonnekind zo dankbaar voor ben!

We laten kinderen stralen!!!

 

- Faber Liviau

bottom of page