top of page
't Zonnekind - opleidingscentrum tot kindercoaching - onderwijs

OPLEIDINGEN

    I Care Education is een professioneel opleidingscentrum. De opleidingen zijn er voor (onderwijs) professionals die op zoek zijn naar verdieping en de opleiding die bij hun past, afgestemd op de kinderen en jongeren van nu en de huidige problematieken waar de kinderen en jongeren mee geconfronteerd worden. 

Banner Sett Beurs voor emailhandtekening.jpg

Ons opleidingsaanbod voor (onderwijs) professionals

Klik om een afbeelding om naar de desbetreffende opleidingspagina te gaan.

WS Hoogbegaafdheid.jpg
WS ASS.jpg

Werkmaterialen

kaartset.jpg

You have to know a child’s heart before you grow their mind.

I Care Education streeft ernaar om impact te hebben op (onderwijs) professionals en daardoor ook op kinderen en jongeren. Onze missie reikt verder dan louter onderwijs. We streven naar het ontsluiten van het potentieel in elk kind door de focus te leggen op inclusiviteit en begrip voor de diverse behoeften van de kinderen en jongeren van nu.

 

We bouwen samen aan een toekomst waarin elk kind zich gehoord, gezien en ondersteund voelt. Met opleidingen in onder meer autisme, faalangst, hoogbegaafdheid enz. rusten we (onderwijs) professionals uit met de tools om een positieve verandering te bewerkstelligen in de levens van de kinderen en de jongeren die zij begeleiden.

Ontdek op deze beurs de unieke benadering van I Care Education, waar we je uitnodigen voor een boeiende reis door het virtuele land Succesia. We gaan verder dan traditioneel leren en bieden een diepgaande ervaring gericht op praktische toepassingen binnen het onderwijsveld of jouw klas.

We staan naast je om de complexe uitdagingen waarmee de kinderen en jongeren van nu geconfronteerd worden beter te begrijpen en aan te pakken. De doelgerichte aanpak stelt jou in staat om je pedagogische toolbox te verrijken met praktische strategieën en inzichten die direct toepasbaar zijn in de klas.

faalangst professionals i care education.jpg
lesdag i care education.jpg

Praktijkgerichte aanpak

Tijdens iedere opleiding krijg je een theoretisch kader aangeboden maar onze nadruk ligt op de praktijk. We willen héél graag dat wat je geleerd hebt, je dat ook in je professionele setting gaat gebruiken.

Tijdens de live opleidingsdagen (die meestal op zaterdagen doorgaan) ga je heel wat praktijkoefeningen doen. In de vorm van rollenspellen maar ook creatieve opdrachten en andere uitdagende oefeningen waarbij je zelf ook je grenzen gaat verleggen.

 

Ons uitgangspunt is dat als je met kinderen/jongeren werkt, je zelf moet ervaren hebben wat je van hun verlangt. Daarom al deze praktijkgerichte opdrachten, zodat jij zelf beleeft en doorvoelt hoe het is om deze opdracht te doen. Op deze manier kan je de kinderen/jongeren achteraf veel beter begeleiden. En dit is net het grote verschil tussen een Zonnekind opleiding en een andere opleiding.

't Zonnekind - Schatgravers

De testimonial van Faber...

Als beginnende onderwijs professional stootte ik na 3 schooljaren op een immense muur.

Vervangingen in verschillende onderwijsjobs die ik niet in mijn hogeschool opleiding heb gestudeerd, lieten mij als leerkracht incompetent voelen.

Ik heb mijn hogeschool opleiding gekozen met het doel om de kinderen te ondersteunen en te laten groeien in onze huidige maatschappij. Vanaf het moment dat dit wegviel in de klaspraktijk, ben ik mezelf wat kwijtgeraakt. Dus ging ik op zoek hoe ik mij kon professionaliseren in hetgeen ik graag doe: 

"Kinderen laten groeien en bloeien". 

De opleiding tot kindercoach trok mij wel aan en het duurde niet lang vooraleer ik met mijn hulpvraag bij Vanessa kwam.

Niet gedacht dat dit niet alleen een avontuur zou worden voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Jezelf als coach en persoon ook laten groeien, bracht bij mezelf - na 2 jaar mezelf volledig onderuit halen - terug licht in het duister. Ik heb in deze opleiding dus niet alleen aan kinder - jongerencoach gedaan, maar ook mezelf gecoacht. Dit had ik echt nodig. 4 maanden in het traject vond ik de passie terug die 2 jaren lang zoek was.

Nu is mijn klaswerking volledig aangepast aan 'alle' noden die de kinderen hebben (niet alleen op schools vlak).

De tips en tricks en de bijhorende theorie die we gedurende de opleiding hebben meegekregen, hebben mij als leerkracht enorm veel geholpen om de kinderen nog meer te begrijpen. Nu kan ik met al deze tools mijn 'kinderen, leerlingen en ouders' laten groeien en bloeien. Mijn taak als leerkracht heeft een nieuwe dimensie gekregen waar ik 't Zonnekind zo dankbaar voor ben!

We laten kinderen stralen!!!

 

- Faber Liviau

bottom of page