top of page
publiek lezing vanessa lauwers.jpg

Lezingen

Veranderende perspectieven

                                                                           : lezingen die Ouders en Professionals Inspireren in de Ontwikkeling van Kinderen. 

Wij bieden inspirerende lezingen over diverse thema's met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen en de problematieken die zij kunnen ervaren, zoals faalangst. Daarnaast behoren hoogsensitiviteit en autisme tot onze specialiteiten. Ons doel is om ouders en professionals te inspireren om op een andere manier naar kinderen te kijken en te leren om voorbij het oppervlakkige gedrag te gaan.

Onze lezingen zijn interactief, informatief en inspirerend. We delen actuele kennis, praktische tips en wetenschappelijk onderbouwde inzichten om ouders en professionals te helpen bij het begrijpen en ondersteunen van kinderen in hun ontwikkeling. Door achter het gedrag van kinderen te kijken en de mogelijke oorzaken te ontdekken, kunnen we effectieve strategieën ontwikkelen om hen te begeleiden naar een positieve groei en welzijn.

Of je nu een ouder bent die geïnteresseerd is in het begrijpen van je eigen kinderen, een professional die werkt met kinderen en jongeren, of een organisatie die een inspirerende spreker zoekt, onze lezingen bieden waardevolle inzichten en concrete handvatten. We passen onze presentaties aan op jouw specifieke behoeften en zorgen ervoor dat deelnemers na afloop geïnspireerd en gemotiveerd zijn om op een nieuwe manier naar kinderen te kijken.

Voor de onderwijssector geven we ook studiedagen rond thema's zoals faalangst, autisme, gedrag enz. We richten ons zowel tot het kleuter, lager als secundair onderwijs.

Neem vandaag nog contact met ons op om onze beschikbaarheid te bespreken en boek ons als spreker voor je volgende evenement. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de manier waarop kinderen worden begrepen en ondersteund in hun ontwikkeling.

vanessa lauwers spreker lezing.jpg

Onze populairste lezing:
'Zet het faalangstmonster op dieet'

Faalangstmonster groot.jpg

Bereid je voor op een avontuurlijke reis naar Succesia, waar we samen het eigenwijze faalangstmonster onder de loep nemen en ontdekken hoe we het kunnen temmen of op dieet zetten. Onze meest gewilde lezing is niet alleen inspirerend, maar ook interactief en praktisch.

 

Je stapt binnen in Succesia, een magisch land waar moed en magie samenkomen. Hier gaan we de diepten van faalangst verkennen en ontdekken hoe we het faalangstmonster kunnen aanpakken. Verwacht je aan diepgaande inzichten in faalangst en hoe het onze kinderen en jongeren beïnvloedt. Je ontdekt waarom dit monster zo krachtig kan zijn.

 

Je krijgt praktische tools aangereikt waarmee je meteen aan de slag kunt. Deze instrumenten zullen je helpen om kinderen en jongeren stap voor stap te begeleiden bij het overwinnen van hun faalangst.

 

Je verlaat de lezing geïnspireerd en gemotiveerd om thuis of in de klas/praktijk aan de slag te gaan. Mis deze kans niet om het faalangstmonster op dieet te zetten en een nieuwe wereld van mogelijkheden te openen voor kinderen en jongeren met faalangst. 

Laten we samen de krachten bundelen en het faalangstmonster verslaan! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in Succesia.

Thema's voor een verbindende avond

Ontdek onze boeiende lezingen die ouders en (onderwijs) professionals inspireren en helpen het gedrag van kinderen en jongeren beter te begrijpen. Van het omgaan met faalangst tot het bevorderen van positieve interacties, onze diverse thema's bieden waardevolle inzichten. Leer effectieve strategieën om harmonie en groei te bevorderen in de levens van kinderen en jongeren. Hieronder vind je een (kort) overzicht van de thema's waarover wij héél graag praten. Staat jouw thema er niet tussen? Geef ons een seintje en we kijken of we samen kunnen werken.

We zijn trots op onze voortreffelijke en professionele relatie met verschillende partners, waaronder organisaties zoals verschillende Vlaamse CAW's en Huizen van het Kind, scholen en professionals.

 

We worden regelmatig uitgenodigd om te spreken op evenementen, conferenties en workshops, en we hechten veel waarde aan de professionele samenwerking die we met onze partners hebben opgebouwd.

Onze partners vertrouwen op onze expertise en kennis op het gebied van de ontwikkeling van kinderen en de uitdagingen die zij kunnen ervaren. Samen werken we aan het verspreiden van bewustzijn en het bevorderen van positieve verandering in de manier waarop kinderen worden begrepen en ondersteund.

Door middel van onze lezingen streven we ernaar om ouders en professionals te inspireren en hen nieuwe inzichten en praktische tools te bieden. We geloven in een multidisciplinaire aanpak en werken graag samen met andere experts en organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen.

Onze professionele samenwerking met partners stelt ons in staat om onze kennis te delen, van elkaar te leren en gezamenlijk te werken aan het verbeteren van de levens van kinderen. We waarderen de open uitwisseling van ideeën en de mogelijkheid om samen te groeien in ons begrip van kinderen en de best mogelijke ondersteuning die we hun kunnen bieden.

Als je geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons, nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om onze expertise te delen en samen te werken aan een positieve impact op de ontwikkeling en het welzijn van kinderen.

vanessa lauwers spreker lezing faalangst.jpg
publiek lezing vanessa lauwers.jpg
bottom of page