top of page
't Zonnekind - kindercoaching - schatgravers

Kind & jongerenbegeleiding

’t Zonnekind

                                   biedt een team aan ervaren kind- en jongerencoaches en therapeuten die klaarstaan om jullie te begeleiden bij de struikelblokken die het leven op jullie pad gebracht heeft. We helpen de kinderen en jongeren om terug bij zichzelf te komen en terug in hun eigen kracht te gaan staan. Kinderen vanaf het 1e leerjaar tot en met het zesde middelbaar kunnen bij ons terecht. Ook voor ouders staan we paraat om te ondersteunen en adviseren. 

Kinderen hoeven geen diagnose te hebben om bij 't Zonnekind hulp te krijgen. Als jij vindt dat jouw kind of jullie als gezin bijkomende ondersteuning nodig hebben, ben je van harte welkom. We hebben momenteel GEEN wachtlijsten. Jij en je kind worden dus snel verder geholpen.

Herken je dit?

 • Heeft het zelfvertrouwen van je kind een boost nodig? 

 • Heeft je kind faalangst? 

 • Is het soms moeilijk voor je kind om met haar/zijn hoogsensitiviteit om te gaan?

 • Heeft jouw kind de diagnose van autisme gekregen en weten jullie even niet meer wat te doen?

 • Zijn er emotionele of gedragsproblemen?

 • Is of word je kind gepest?

 • Heb je moeite om met je kind te verbinden?

 • Durft je kind wel al eens weerbarstig te zijn?

 • Heeft je kind (in) slaapproblemen die niet medisch van aard zijn?

 • Vind je kind moeilijk aansluiting met leeftijdsgenoten?

 • Heeft je kind minder zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld?

 • Is het moeilijk voor je kind om zich te concentreren met zijn volle hoofd?

Mogelijks heb je misschien meer dan één keer ja geantwoord op bovenstaande vragen. Dat is helemaal oké. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, je kind hoeft niet perfect te zijn.

Het kan soms als ouder overweldigend zijn. Al die ballen die je in de lucht te houden hebt en dan moet je vaststellen dat je kind niet gelukkig is terwijl jij zo hard je best doet om het dat wel te laten zijn.

De coach of therapiesessies gaan steeds door in het Zonnekind Huis te Tremelo. Ben je op zoek naar een coach dichter bij huis, kijk dan eens in de lijst van Zonnekind coaches per provincie op deze pagina.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9508.jpg
kindercoaching 1.jpg

Hoogbegaafdheids-
begeleidingstraject

Vanaf 1 juni 2024 kan je bij ons terecht voor psychodiagnostisch onderzoek

2 tot 3% van de kinderen zijn hoogbegaafd maar krijgen vaak niet de begeleiding of ondersteuning die ze nodig hebben. 'Je bent toch slim genoeg' is iets wat ze heel vaak te horen krijgen. Hoogbegaafde kinderen kunnen onderpresteren waardoor men binnen het onderwijs niet snel geneigd is om te geloven dat het kind hoogbegaafd is. Er heerst nog een taboe en heel veel onwetendheid binnen het onderwijs op het vlak van hoogbegaafdheid. Daar willen we graag verandering in brengen. Vanaf nu kan je bij 't Zonnekind terecht voor een hoogbegaafdheidsbegeleidingstraject: een IQ test of evengoed een vervolgtraject: het kan allemaal. Jullie staan er niet alleen voor.

Magie van 't Zonnekind

Als ouder wil je een goed gevoel hebben met de persoon die je kind zal begeleiden. Om hiervoor te zorgen starten we meestal met een persoonlijk kennismakingsgesprek met de ouder(s) om zo een beter beeld te krijgen van de noden en wensen van jou en van je kind. Vervolgens is er een eerste gesprek met jouw zoon of dochter. Jouw kind moet aanvoelen of hij/zij zich hier thuis kan voelen.

​Elk coachtraject is uniek! Het is op maat gemaakt voor jouw kind of tiener. Bij alles wat we zeggen en doen houden we rekening met het kind. Het komt altijd terug naar wat de noden en wensen van het kind zijn. Bij elk kind is dit anders. Er bestaat niet één methode die voor elk kind werkt. Daarom bieden we begeleiding op maat van jullie gezin, het kind en in functie van de hulpvraag.

​Een coachtraject bij 't Zonnekind brengt rust en ruimte voor het kind om eigen keuzes te maken. We geven de kinderen de tools om met de vele verwachtingen en veranderingen in hun leven te kunnen omgaan.

extraAnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9100.jpg
bottom of page