't Zonnekind - team

TEAM

’t Zonnekind

                               bestaat uit een sterk team van professionals met elk hun eigen expertise en specialisatie. Ieder van hen zet het belang van het kind op de eerste plaats. Zo zorgen we ervoor dat 't Zonnekind een plek wordt waar een kind helemaal zichzelf kan en mag zijn. Dare to be you. Dare to be a unicorn!

Onze unicorns

Vanessa Lauwers

Bezielster

Docente

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster van 't Zonnekind. De missie van 't Zonnekind is om volwassenen te helpen om de kinderen van NU beter te begrijpen en te begeleiden.

Ik studeerde af in Communicatiewetenschappen. Ik heb het als kind altijd fascinerend gevonden hoe mensen met elkaar proberen te verbinden. Na mijn studies ben ik meteen aan de slag gegaan in de bouwsector als marketing assistente. Dat maakte mijn hartje niet gelukkig, ik wou met mensen aan de slag gaan. Ik ging dan aan de slag in de opleidingswereld. In 2005 gaf ik Communicatie, assertiviteits en leiderschapsopleidingen aan CEO’s en managers uit diverse sectoren. Ik heb geweldig veel geleerd door met hen te werken en hen te mogen begeleiden op een pad van zelfontplooiing en ontwikkeling. Mijn hart was hier echter niet verzadigd van en het was voor mij heel duidelijk dat ik iets meer wou betekenen voor kinderen en jongeren die ik zo zag strugglen. In 2016 schoolde ik me om tot kind & jongerencoach en richtte ’t Zonnekind op. Het was voor mij overduidelijk dat 't Zonnekind mijn roeping was.

Ik ben nu ruim 2 decennia actief als trainer en coach maar het meest voldane gevoel haal ik uit mijn samenwerking met de meer dan honderden kinderen die ik de afgelopen jaar persoonlijke coaching gaf of die een workshop, kampje of zomerschool volgden. Ik specialiseerde me in faalangst en hoogsensitiviteit en werk met kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Ik begeleid de kinderen en jongeren niet enkel vanuit een professioneel standpunt maar ook vanuit mijn eigen ervaring als hoogsensitief persoon die in haar "jonge" jaren serieus te kampen had met faalangst.

 

In 2020 verliet ik definitief de bedrijfswereld als trainer en coach om me volledig toe te wijden aan ’t Zonnekind. Ik vind het heerlijk om mensen nieuwe inzichten te mogen geven dus het was maar een kleine stap om via ’t Zonnekind opleiding aan te bieden aan onderwijsprofessionals rond onderwerpen waar er in de leerkrachtenopleiding bv. niet te veel over gezegd wordt maar waar steeds meer kinderen en jongeren mee geconfronteerd worden (en dus de leerkrachten ook) zoals faalangst, autisme, executieve functies, hoogsensitiviteit enz. 

In 2022 verscheen mijn eerste boek in samenwerking met Steven Gielis (Zitdazo vzw): 'Ik kan het nog niet'. Een werkboek voor lagere school kinderen zodat ze samen met hun ouders hun faalangstmonster de baas kunnen worden. Het concept van het faalangstmonster kwam tot stand door kinderen en jongeren met faalangst te begeleiden. Zij gaven vaak aan alsof het was dat er een monstertje in hoofd leefde dat allerlei nare dingen tegen hen zei. Doorheen de jaren is zo het faalangstmonster als concept gegroeid en vormt het nu de basis van de opleidingen over faalangst.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers
't Zonnekind - Lieselot De Glas

Lieselot De Glas

Klinisch Psychologe
Faalangst Coach

Kinderen hun speelsheid, hun creativiteit, hun fantasiewereld, maar vooral hun onbezonnen kijk op de wereld boeit me enorm.

Kinderen en jongeren kunnen tijdens hun ontwikkeling kampen met emotionele moeilijkheden (angsten, sombere stemming, piekeren, weinig zelfvertrouwen, faalangst), gedragsmoeilijkheden, sociale moeilijkheden, moeilijkheden rond aandacht en concentratie, werkhoudingsproblemen, psychosomatische klachten (buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid), rouw en verlies,…

Soms duren deze moeilijkheden (te) lang of zijn ze te belastend voor het kind, de jongere of het gezin. Op deze momenten kan psychologische begeleiding helpen. Met de nodige methodieken, professionaliteit en creativiteit zal ik deze kinderen en jongeren (én hun gezin) met zorgnoden begeleiden, ondersteunen en verder op weg helpen.

Katrien Vrancken

Autisme & ADHD Coach

Als auti-mama besef ik dat dit soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans rap van kan overhellen. Van uit mijn persoonlijke en professionele ervaring heb ik besloten om mijn eigen faalangst opzij te zetten en ben ik terug gaan studeren.

 

Het helpen van mensen en kinderen zit van nature in mij, ook het aanvoelen en zien wat deze nodig hebben. Ik zie een gezin ook als één geheel met allemaal personen met hun eigen identiteit. Een gezin is een thuis waar iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien.

Kinderen en jongeren met autisme en/of ADHD zijn welkom bij. mij. Alsook de ouders van deze kinderen want de diagnose zet je hele wereld op zijn kop. 

't Zonnekind - Katrien Vrancken
't Zonnekind - Britt Vermeir

Britt Vermeir

Creatieve Kindercoach
Faalangst coach

Ik sta nu 26 jaar in het onderwijs waarvan 23 jaar in het buitengewoon onderwijs.  Ik heb daar gewerkt met kinderen met licht mentale beperking, kinderen met leerstoornissen, kinderen met emotionele en gedragsproblemen en nu werk ik met kinderen met ASS.

 

Het faalangstmonster is een klein beestje dat er alles voor doet om reusachtig groot te worden. Soms zijn we er ons niet altijd van bewust dat dat monster in ons zit en verliezen we onze sprankelende zelf. Het is dan ook heel belangrijk dat we dat monster zo snel mogelijk te slim af zijn. Daar ben ik er om je zoon of dochter te ondersteunen en dit monster aan te pakken.  Samen staan we sterk.  

Ik ben altijd al een creatieveling geweest en zet die creativiteit dan ook graag in om de kinderen te helpen.  Denk maar aan tekenen, schilderen, knutselen, dansen, zingen, toneel, poëzie, beweging, spel…. Op deze manier gaan we samen opzoek naar de talenten van je kind en laten we hen weer stralen.

 

In het Zonnekind huis ben ik verantwoordelijk voor de vakantiekampen en  creatieve workshops in kleine groepjes. Ik ben ook Faalangst coach en begeleidt voornamelijk kinderen vanaf 5 jaar. Je kan op zaterdag en zelfs op zondag bij mij terecht.

Ann De Winter

Kind & Jongerencoach

Ik heb een hart voor jongeren. Ik werkt veel en nauw samen met jongeren van allerlei leeftijden in verschillende settings binnen de Jeugdzorg. Ik werk al ruim 20 jaar in de Jeugdzorg.

Ik vind het heerlijk om getuige te mogen zijn van de groei van elke jongere. Ik vind het een eer om naar hun verhaal te mogen luisteren. Ik ben graag die vertrouwenspersoon die hulp en ondersteuning biedt tot de jongere zelf weer verder kan. Ik ben er dan ook voor jongeren die hun weg kwijt zijn, die twijfelen aan zichzelf, hun kunnen en hun keuzes.

 

Ik vind het fantastisch om met jongeren samen op weg te gaan om niet alleen hun noden maar ook hun doelen te bepalen.

Ik coach kinderen en jongeren vanaf 9 jaar. Mijn 'speciliteit' ligt meer in de emotionele en gedragsproblematieken waar kinderen tegen aanlopen. Je kan me (op afspraak) ontmoeten in het Zonnekind Huis.

't Zonnekind - Ann De Winter
't Zonnekind - Hanne-lore Detraux

Hanne-Lore Detraux 

Faalangst Coach

Ik merkte de laatste jaren dat er heel wat kinderen nood hadden aan meer. Kinderen hebben niet alleen nood aan extra ondersteuning voor de schoolse vakken, maar kinderen hebben meer dan ooit extra ondersteuning nodig in hun zijn, hun zelfvertrouwen, hun faalangst, ... Hier groeide mijn passie voor faalangst dan ook uit.

Ik sta ook nog steeds met veel liefde voor de klas in het buitengewoon onderwijs.

Ik coach kinderen met faalangst (vanaf het eerste leerjaar) in mijn coachpraktijk te Sint-Truiden.

Julian Vander Auwera

Jongerencoach

ik ben een geboren "healer from Earth". Ik wist al van kleins af dat ik een ander doel heb dan de meeste mensen. Mijn hoogsensitieve en emotionele natuur hebben me dan ook van jonge leeftijd voorbereid om toch net dat ietsje meer te kunnen geven/doen voor de andere bewoners van deze grote blauwe bol.

 

Ik heb een groot energieniveau(ook wel gekend als ADHD) en een heel sterk gevoel van plichtsbewustheid. Dit heeft er altijd voor gezorgd dat ik, als ik aan iets begin, mij daar dan ook voor meer dan 100% voor inzet. Ik heb dan ook met succes studies Toegepaste Psychologie afgerond en nog talloze andere opleidingen gevolgd.

 

Mijn leven is (zoals voor vele andere zielen hier) niet bepaald gemakkelijk geweest, maar dat heeft mij gemaakt tot wie ik ben nu. Mijn grootste kracht(en tevens ook mijn grootste zwakte) is mijn warme en sterk hart. Dit gecombineerd met natuurlijk krachtig beschermingsdrang, laat mij toe om zelfs in zware momenten steun en verlichting te brengen bij diegene die het nodig hebben (mens, dier en plant).

foto julian vander auwera.jpg
unicorn.png

Elke Caluwe

Administratief medewerker

Ik zorg ervoor dat alles vlotjes verloopt in ’t Zonnekind Huis. Klanten kunnen bij mij terecht met vragen rond facturatie en KMO portefeuille.

 

Verder kunnen de studenten uit de online Zonnekind Academy bij mij terecht met eventuele praktische vragen rond de werking van de Academy.

 

Ik ben er om zowel de coaches/therapeuten en de cursisten van ’t Zonnekind te administratief en praktisch ondersteunen zodat zij zich maar met 1 zaak hoeven bezig te houden: kinderen te laten stralen.