top of page
extraAnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9190.jpg

TEAM

’t Zonnekind

                               bestaat uit een sterk team van professionals met elk hun eigen expertise en specialisatie. Ieder van hen zet het belang van het kind op de eerste plaats. Zo zorgen we ervoor dat 't Zonnekind een plek wordt waar een kind helemaal zichzelf kan en mag zijn. Dare to be you. Dare to be a unicorn!

Onze unicorns

vanessa lauwers profielfoto.jpg

Zaakvoerder

Faalangst Warrior Generaal

Docente

't Zonnekind - Katrien Vrancken

Autisme & ADHD coach

Docente

Faalangst Warrior

't Zonnekind - Britt Vermeir

Creatieve Kindercoach

Faalangst Warrior

profiel hannelore helsen.jpg

Klinisch Orthopedagoge

Faalangst Warrior

Studiebegeleiding

Hanne-Lore Detraux

Faalangst coach 

Docente

Vanessa Lauwers

Bezielster

Gepassioneerd kind & jongerencoach | Docente

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster van 't Zonnekind. De missie van 't Zonnekind is om volwassenen te helpen om de kinderen van NU beter te begrijpen en te begeleiden.

Ik studeerde af in Communicatiewetenschappen. Ik heb het als kind altijd fascinerend gevonden hoe mensen met elkaar proberen te verbinden. Vanaf 2005 gaf ik Communicatie, assertiviteit-en leiderschapsopleidingen aan CEO’s en managers uit diverse sectoren. Ik heb geweldig veel geleerd door met hen te werken en hen te mogen begeleiden op een pad van zelfontplooiing en ontwikkeling. Mijn hart was hier niet verzadigd van en het was voor mij heel duidelijk dat ik iets meer wou betekenen voor kinderen en jongeren die ik zo zag struggelen. De eerste stappen om hen te helpen deed ik als studiecoach: helpen bij leerproblemen en het ontwikkelen van studievaardigheden. Al gauw werd mij heel duidelijk dat de "studieproblemen" vaak een onderliggende mentale oorzaak hadden. Daar wou ik graag iets aan doen. In 2016 schoolde ik me om tot kind & jongerencoach en richtte ’t Zonnekind op. De jaren die daarop volgde (en nog steeds) bleef ik me bijscholen: integrale coaching opleiding, HSP coach opleiding, traumatherapie opleiding, orthopedagogiek en speltherapie.

Ik ben nu bijna 20 jaren actief als trainer en coach maar het meest voldane gevoel haal ik uit mijn samenwerking met de meer dan honderden kinderen die ik de afgelopen jaar persoonlijke coaching gaf of die een workshop, kampje of zomerschool volgden. Ik specialiseerde me in faalangst en hoogsensitiviteit en werk met kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Ik begeleid de kinderen en jongeren niet enkel vanuit een professioneel standpunt maar ook vanuit mijn eigen ervaring als hoogsensitief persoon die in haar "jonge" jaren serieus te kampen had met faalangst.

 

In 2022 verscheen mijn eerste boek in samenwerking met Steven Gielis (Zitdazo vzw): 'Ik kan het nog niet'. Een werkboek voor lagere school kinderen zodat ze samen met hun ouders hun faalangstmonster de baas kunnen worden. Het concept van het faalangstmonster kwam tot stand door kinderen en jongeren met faalangst te begeleiden. Zij gaven vaak aan alsof het was dat er een monstertje in hoofd leefde dat allerlei nare dingen tegen hen zei. Doorheen de jaren is zo het faalangstmonster als concept gegroeid en vormt het nu de basis van de opleidingen over faalangst. In 2023 volgde de publicatie van de Faalangst Kaartset.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers
Vanessa Lauwers
HanneloreHelsen
profiel hannelore helsen.jpg

Hannelore Helsen

Klinisch Orthopedagoge

Elke ouder wil dat zijn kind gelukkig is, zich goed in zijn vel voelt en met vertrouwen in het leven staat. Maar vaak verloopt opgroeien niet altijd zoals we in gedachten hebben. Verschillende hindernissen (externe gebeurtenissen of innerlijke conflicten) kunnen ervoor zorgen dat de ontwikkeling van het kind/de jongere wordt afgeremd. Er kunnen hierdoor emotionele, leer- en of gedragsmoeilijkheden ontstaan bij het kind of de jongere. Soms duren deze moeilijkheden lang en voelt het alsof het kind/de jongere en/of de omgeving vast
komt te zitten. Als dat het geval is, kan een (ortho)pedagoog hulp bieden.

 

Als orthopedagoog begeleid ik zowel het kind, de jongere als de ouders en de bredere context wanneer de ontwikkeling van het kind/de jongere dreigt vast te lopen. Met de nodige methodieken en professionaliteit ga ik samen op weg met het kind en de bredere context met als doel hen terug in eigen kracht te zetten.

Je kan bij mij terecht voor:


- Ondersteuning rond verscheidene individuele thema’s: angst, piekeren, weinig
zelfvertrouwen, emotieregulatie, stress, zelfbeeld, rouwverwerking, …
- Begeleiding bij leermoeilijkheden en studiebegeleiding: faalangst, demotivatie, welke leerstijl hanteer je en hoe kunnen we dit optimaliseren, …
- Opvoedingsvragen
- Psycho-educatie op maat van uw kind na het verkrijgen van een diagnose (leer- of ontwikkelingsstoornis). 

Katrien Vrancken

Autisme & ADHD Coach

Als auti-mama besef ik dat het soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen blijven staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans snel van kan overhellen. Als mama ervaar je alle stuggels die je kinderen doormoeten maar ook je eigen stuk als "moeder van". Voor een lange periode is dit een moeilijk deel geweest in mijn leven. Vandaag kan ik zeggen dat dit mij heeft geholpen in mijn persoonlijke groei. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij professioneel ben gaan verdiepen in alles wat mijn kinderen en ikzelf nodig hadden:

 

 • Wat is autisme nu eigenlijk?

 • Wat is er nodig om basisrust te creëren?

 • Hoe werkt de emotie-regulatie bij autisme?

 • Werken met visualisatie

 • Gesprekken uittekenen

 • Hoe kan ik mijn kind motiveren?

 • Wat als mijn kind faalangst heeft, hoe pak ik dat aan bij autisme?

 • Wat is nu die onder -en overprikkeling juist en hoe kan een sensorisch profiel daar bij helpen?

 • ImPACT training, Dit is een ouder-kind training waarbij je als ouder een traject aangaat en ondersteund wordt om je kind meer sociaal-communicatieve vaardigheden aan te leren. Dit door taal, sociale imitatie en spel uit te breiden en te stimuleren.
   

Dit alles zet ik nu in bij het begeleiden van ouders en kinderen. Ook mijn ruim 20 jarige ervaring in het buitengewoon onderwijs helpt mij om kinderen en ouders te begeleiden. Voor mij maakt een kind deel uit van een gezin. Vooral als er een diagnose autisme is, is het belangrijk dat we gaan kijken wat er nodig is om tot basisrust te komen en wat er nodig is om zowel het kind als de ouders te ondersteunen.

't Zonnekind - Katrien Vrancken
Katrien Vrancken
't Zonnekind - Britt Vermeir

Britt Vermeir

Creatieve Kindercoach
Faalangst coach

Ik sta nu 26 jaar in het onderwijs waarvan 23 jaar in het buitengewoon onderwijs.  Ik heb daar gewerkt met kinderen met licht mentale beperking, kinderen met leerstoornissen, kinderen met emotionele en gedragsproblemen en nu werk ik met kinderen met ASS.

 

Het faalangstmonster is een klein beestje dat er alles voor doet om reusachtig groot te worden. Soms zijn we er ons niet altijd van bewust dat dat monster in ons zit en verliezen we onze sprankelende zelf. Het is dan ook heel belangrijk dat we dat monster zo snel mogelijk te slim af zijn. Daar ben ik er om je zoon of dochter te ondersteunen en dit monster aan te pakken.  Samen staan we sterk.  

Ik ben altijd al een creatieveling geweest en zet die creativiteit dan ook graag in om de kinderen te helpen.  Denk maar aan tekenen, schilderen, knutselen, dansen, zingen, toneel, poëzie, beweging, spel…. Op deze manier gaan we samen opzoek naar de talenten van je kind en laten we hen weer stralen.

 

In het Zonnekind huis ben ik verantwoordelijk voor de vakantiekampen en  creatieve workshops in kleine groepjes. Ik ben ook Faalangst coach en begeleidt voornamelijk kinderen vanaf 5 jaar. Je kan op zaterdag en zelfs op zondag bij mij terecht.

Britt Vemeir
't Zonnekind - Hanne-lore Detraux

Hanne-Lore Detraux 

Faalangst Coach

Ik merkte de laatste jaren dat er heel wat kinderen nood hadden aan meer. Kinderen hebben niet alleen nood aan extra ondersteuning voor de schoolse vakken, maar kinderen hebben meer dan ooit extra ondersteuning nodig in hun zijn, hun zelfvertrouwen, hun faalangst, ... Hier groeide mijn passie voor faalangst dan ook uit.

Ik sta ook nog steeds met veel liefde voor de klas in het buitengewoon onderwijs.

Ik coach kinderen met faalangst (vanaf het eerste leerjaar) in mijn coachpraktijk te Sint-Truiden.

Hanne-Lore Detraux
bottom of page