Het Zonnekind Team

Vanessa Lauwers
Kind&Jongerencoach
Trainer  | Zaakvoerder

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster (in't schoon: zaakvoerster) van 't Zonnekind.

In mijn 15 jarige carrière als trainer en coach heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (uit diverse sectoren) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in de belevingswereld van het kind.

Dit schooljaar (2020 - 2021) volgden reeds ruim 500 onderwijsprofessionals een webinar of een andere training bij 't Zonnekind rond faalangst of executieve functies of een ander thema.

 

Verder haal ik mijn inspiratie uit de honderden kinderen die ik de afgelopen jaren persoonlijke coaching gaf of die een training volgde.

 

Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring rond onder meer faalangst delen met anderen.

Omdat we samen kinderen laten stralen en hen de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

foto5

Ann De Winter
Kind&Jongerencoach

Ik heb een hart voor jongeren. Ik werkt veel en nauw samen met jongeren van allerlei leeftijden in verschillende settings binnen de Jeugdzorg.

Ik vind het heerlijk om getuige te mogen zijn van de groei van elke jongere. Ik vind het een eer om naar hun verhaal te mogen luisteren. Ik ben graag die vertrouwenspersoon die hulp en ondersteuning biedt tot de jongere zelf weer verder kan. Ik ben er dan ook voor jongeren die hun weg kwijt zijn, die twijfelen aan zichzelf, hun kunnen en hun keuzes.

 

Ik vind het fantastisch om met jongeren samen op weg te gaan om niet alleen hun noden maar ook hun doelen te bepalen.

foto ann de winter.jpg
foto katrien vrancken.jpg

Katrien Vrancken
Autisme & ADHD Coach

Als auti-mama besef ik dat dit soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans rap van kan overhellen.

Van uit mijn persoonlijke en professionele ervaring heb ik besloten om mijn eigen faalangst opzij te zetten en ben ik terug gaan studeren. Het helpen van mensen en kinderen zit van nature in mij, ook het aanvoelen en zien wat deze nodig hebben. Ik zie een gezin ook als één geheel met allemaal personen met hun eigen identiteit. Een gezin is een thuis waar iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien.

Wij werken samen met

zitdazo.webp

Zitdazo vzw

Onze partner in het organiseren van laagdrempelige assertiviteitstrainingen voor kinderen en jongeren.

log heist.png

Gemeente Heist o/d Berg

klein logo mechelen.webp

Stad Mechelen

Partner voor de Zomerscholen (i.s.m Zitdazo) en het Buddy Project

logo pure child.webp

Pure Child

huiskind.jfif

Huis van het Kind

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Een informatief en opvoedkundig online magazine dat ouders en opvoerder handvatten biedt.

Licentiehouder van

Officieel-Trainer-logo-def.jpg

Schatgravers

Vanessa Lauwers is erkend licentietrainer voor de Schatgravers methodiek die ze veelvuldig inzet in haar begeleiding van kinderen.

logo schateiland.webp

Schateiland

Schateiland Expeditie is een bijna-losstaande methode om met deelnemers een eigen schateiland te ontwerpen. Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten. In plaats van door alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Op creatieve en speelse wijze komen we superveel te weten over de kinderen waarmee we werken.

friends-resilience-logo.webp

Friend Resilience Programma

Erkend door de WHO.

Het vriendenprogramma is hét programma voor kinderen en jongeren om te werken aan een growth mindset, piekeren en angsten de baas te worden, spanningen aan te pakken, emotieregulatie te ontwikkelen en emotionele veerkracht op te bouwen.