top of page
't Zonnekind - team

TEAM

’t Zonnekind

                               bestaat uit een sterk team van professionals met elk hun eigen expertise en specialisatie. Ieder van hen zet het belang van het kind op de eerste plaats. Zo zorgen we ervoor dat 't Zonnekind een plek wordt waar een kind helemaal zichzelf kan en mag zijn. Dare to be you. Dare to be a unicorn!

Onze unicorns

Vanessa Lauwers

Vanessa Lauwers

Bezielster

Docente

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster van 't Zonnekind. De missie van 't Zonnekind is om volwassenen te helpen om de kinderen van NU beter te begrijpen en te begeleiden.

Ik studeerde af in Communicatiewetenschappen. Ik heb het als kind altijd fascinerend gevonden hoe mensen met elkaar proberen te verbinden. Na mijn studies ben ik meteen aan de slag gegaan in de bouwsector als marketing assistente. Dat maakte mijn hartje niet gelukkig, ik wou met mensen aan de slag gaan. Ik ging dan aan de slag in de opleidingswereld. In 2005 gaf ik Communicatie, assertiviteits en leiderschapsopleidingen aan CEO’s en managers uit diverse sectoren. Ik heb geweldig veel geleerd door met hen te werken en hen te mogen begeleiden op een pad van zelfontplooiing en ontwikkeling. Mijn hart was hier echter niet verzadigd van en het was voor mij heel duidelijk dat ik iets meer wou betekenen voor kinderen en jongeren die ik zo zag strugglen. In 2016 schoolde ik me om tot kind & jongerencoach en richtte ’t Zonnekind op. Het was voor mij overduidelijk dat 't Zonnekind mijn roeping was.

Ik ben nu ruim 2 decennia actief als trainer en coach maar het meest voldane gevoel haal ik uit mijn samenwerking met de meer dan honderden kinderen die ik de afgelopen jaar persoonlijke coaching gaf of die een workshop, kampje of zomerschool volgden. Ik specialiseerde me in faalangst en hoogsensitiviteit en werk met kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Ik begeleid de kinderen en jongeren niet enkel vanuit een professioneel standpunt maar ook vanuit mijn eigen ervaring als hoogsensitief persoon die in haar "jonge" jaren serieus te kampen had met faalangst.

 

In 2020 verliet ik definitief de bedrijfswereld als trainer en coach om me volledig toe te wijden aan ’t Zonnekind. Ik vind het heerlijk om mensen nieuwe inzichten te mogen geven dus het was maar een kleine stap om via ’t Zonnekind opleiding aan te bieden aan onderwijsprofessionals rond onderwerpen waar er in de leerkrachtenopleiding bv. niet te veel over gezegd wordt maar waar steeds meer kinderen en jongeren mee geconfronteerd worden (en dus de leerkrachten ook) zoals faalangst, autisme, executieve functies, hoogsensitiviteit enz. 

In 2022 verscheen mijn eerste boek in samenwerking met Steven Gielis (Zitdazo vzw): 'Ik kan het nog niet'. Een werkboek voor lagere school kinderen zodat ze samen met hun ouders hun faalangstmonster de baas kunnen worden. Het concept van het faalangstmonster kwam tot stand door kinderen en jongeren met faalangst te begeleiden. Zij gaven vaak aan alsof het was dat er een monstertje in hoofd leefde dat allerlei nare dingen tegen hen zei. Doorheen de jaren is zo het faalangstmonster als concept gegroeid en vormt het nu de basis van de opleidingen over faalangst.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers
Lieselot De Glas
't Zonnekind - Lieselot De Glas

Lieselot De Glas

Klinisch Psychologe
Faalangst Coach

Kinderen hun speelsheid, hun creativiteit, hun fantasiewereld, maar vooral hun onbezonnen kijk op de wereld boeit me enorm.

Kinderen en jongeren kunnen tijdens hun ontwikkeling kampen met emotionele moeilijkheden (angsten, sombere stemming, piekeren, weinig zelfvertrouwen, faalangst), gedragsmoeilijkheden, sociale moeilijkheden, moeilijkheden rond aandacht en concentratie, werkhoudingsproblemen, psychosomatische klachten (buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid), rouw en verlies,…

Soms duren deze moeilijkheden (te) lang of zijn ze te belastend voor het kind, de jongere of het gezin. Op deze momenten kan psychologische begeleiding helpen. Met de nodige methodieken, professionaliteit en creativiteit zal ik deze kinderen en jongeren (én hun gezin) met zorgnoden begeleiden, ondersteunen en verder op weg helpen.

Katrien Vrancken

Katrien Vrancken

Autisme & ADHD Coach

Als auti-mama besef ik dat het soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen blijven staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans snel van kan overhellen. Als mama ervaar je alle stuggels die je kinderen doormoeten maar ook je eigen stuk als "moeder van". Voor een lange periode is dit een moeilijk deel geweest in mijn leven. Vandaag kan ik zeggen dat dit mij heeft geholpen in mijn persoonlijke groei. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij professioneel ben gaan verdiepen in alles wat mijn kinderen en ikzelf nodig hadden:

 

 • Wat is autisme nu eigenlijk?

 • Wat is er nodig om basisrust te creëren?

 • Hoe werkt de emotie-regulatie bij autisme?

 • Werken met visualisatie

 • Gesprekken uittekenen

 • Hoe kan ik mijn kind motiveren?

 • Wat als mijn kind faalangst heeft, hoe pak ik dat aan bij autisme?

 • Wat is nu die onder -en overprikkeling juist en hoe kan een sensorisch profiel daar bij helpen?

 • ImPACT training, Dit is een ouder-kind training waarbij je als ouder een traject aangaat en ondersteund wordt om je kind meer sociaal-communicatieve vaardigheden aan te leren. Dit door taal, sociale imitatie en spel uit te breiden en te stimuleren.
   

Dit alles zet ik nu in bij het begeleiden van ouders en kinderen. Ook mijn ruim 20 jarige ervaring in het buitengewoon onderwijs helpt mij om kinderen en ouders te begeleiden. Voor mij maakt een kind deel uit van een gezin. Vooral als er een diagnose autisme is, is het belangrijk dat we gaan kijken wat er nodig is om tot basisrust te komen en wat er nodig is om zowel het kind als de ouders te ondersteunen.

't Zonnekind - Katrien Vrancken
Britt Vemeir
't Zonnekind - Britt Vermeir

Britt Vermeir

Creatieve Kindercoach
Faalangst coach

Ik sta nu 26 jaar in het onderwijs waarvan 23 jaar in het buitengewoon onderwijs.  Ik heb daar gewerkt met kinderen met licht mentale beperking, kinderen met leerstoornissen, kinderen met emotionele en gedragsproblemen en nu werk ik met kinderen met ASS.

 

Het faalangstmonster is een klein beestje dat er alles voor doet om reusachtig groot te worden. Soms zijn we er ons niet altijd van bewust dat dat monster in ons zit en verliezen we onze sprankelende zelf. Het is dan ook heel belangrijk dat we dat monster zo snel mogelijk te slim af zijn. Daar ben ik er om je zoon of dochter te ondersteunen en dit monster aan te pakken.  Samen staan we sterk.  

Ik ben altijd al een creatieveling geweest en zet die creativiteit dan ook graag in om de kinderen te helpen.  Denk maar aan tekenen, schilderen, knutselen, dansen, zingen, toneel, poëzie, beweging, spel…. Op deze manier gaan we samen opzoek naar de talenten van je kind en laten we hen weer stralen.

 

In het Zonnekind huis ben ik verantwoordelijk voor de vakantiekampen en  creatieve workshops in kleine groepjes. Ik ben ook Faalangst coach en begeleidt voornamelijk kinderen vanaf 5 jaar. Je kan op zaterdag en zelfs op zondag bij mij terecht.

Ann De Winter
't Zonnekind - Hanne-lore Detraux

Hanne-Lore Detraux 

Faalangst Coach

Ik merkte de laatste jaren dat er heel wat kinderen nood hadden aan meer. Kinderen hebben niet alleen nood aan extra ondersteuning voor de schoolse vakken, maar kinderen hebben meer dan ooit extra ondersteuning nodig in hun zijn, hun zelfvertrouwen, hun faalangst, ... Hier groeide mijn passie voor faalangst dan ook uit.

Ik sta ook nog steeds met veel liefde voor de klas in het buitengewoon onderwijs.

Ik coach kinderen met faalangst (vanaf het eerste leerjaar) in mijn coachpraktijk te Sint-Truiden.

Julian Vander Auwera

Jongerencoach

ik ben een geboren "healer from Earth". Ik wist al van kleins af dat ik een ander doel heb dan de meeste mensen. Mijn hoogsensitieve en emotionele natuur hebben me dan ook van jonge leeftijd voorbereid om toch net dat ietsje meer te kunnen geven/doen voor de andere bewoners van deze grote blauwe bol.

 

Ik heb een groot energieniveau(ook wel gekend als ADHD) en een heel sterk gevoel van plichtsbewustheid. Dit heeft er altijd voor gezorgd dat ik, als ik aan iets begin, mij daar dan ook voor meer dan 100% voor inzet. Ik heb dan ook met succes studies Toegepaste Psychologie afgerond en nog talloze andere opleidingen gevolgd.

 

Mijn leven is (zoals voor vele andere zielen hier) niet bepaald gemakkelijk geweest, maar dat heeft mij gemaakt tot wie ik ben nu. Mijn grootste kracht(en tevens ook mijn grootste zwakte) is mijn warme en sterk hart. Dit gecombineerd met natuurlijk krachtig beschermingsdrang, laat mij toe om zelfs in zware momenten steun en verlichting te brengen bij diegene die het nodig hebben (mens, dier en plant).

foto julian vander auwera.jpg
unicorn.png

Elke Caluwe

Office Manager

Ik zorg ervoor dat alles vlotjes verloopt in ’t Zonnekind Huis. Klanten kunnen bij mij terecht met vragen rond facturatie en KMO portefeuille.

 

Verder kunnen de studenten uit de online Zonnekind Academy bij mij terecht met eventuele praktische vragen rond de werking van de Academy.

 

Ik ben er om zowel de coaches/therapeuten en de cursisten van ’t Zonnekind te administratief en praktisch ondersteunen zodat zij zich maar met 1 zaak hoeven bezig te houden: kinderen te laten stralen.

bottom of page