Het Zonnekind Team

Vanessa Lauwers
Kind&Jongerencoach
Trainer
Zaakvoerder

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster (in't schoon: zaakvoerster) van 't Zonnekind.

In mijn 15 jarige carrière als trainer en coach heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (uit diverse sectoren) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in de belevingswereld van het kind.

Dit schooljaar (2020 - 2021) volgden reeds ruim 500 onderwijsprofessionals een webinar of een andere training bij 't Zonnekind rond faalangst of executieve functies of een ander thema.

 

Verder haal ik mijn inspiratie uit de honderden kinderen die ik de afgelopen jaren persoonlijke coaching gaf of die een training volgde.

 

Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring rond onder meer faalangst delen met anderen.

Omdat we samen kinderen laten stralen en hen de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Ann De Winter
Kind&Jongerencoach

Ik heb een hart voor jongeren. Ik werkt veel en nauw samen met jongeren van allerlei leeftijden in verschillende settings binnen de Jeugdzorg.

Ik vind het heerlijk om getuige te mogen zijn van de groei van elke jongere. Ik vind het een eer om naar hun verhaal te mogen luisteren. Ik ben graag die vertrouwenspersoon die hulp en ondersteuning biedt tot de jongere zelf weer verder kan. Ik ben er dan ook voor jongeren die hun weg kwijt zijn, die twijfelen aan zichzelf, hun kunnen en hun keuzes.

 

Ik vind het fantastisch om met jongeren samen op weg te gaan om niet alleen hun noden maar ook hun doelen te bepalen.

foto4

Woef! Mijn naam is Grim en ik ben al 6 jaartjes, dat begint al te tellen voor een grote hond maar ik gedraag me vaak nog als een gekke puppy. Ik zie er misschien stoer uit (was voor de foto) maar eigenlijk ben ik een hele grote knuffelaar. Het liefst van al speel ik met de kinderen die naar 't Zonnekind komen. Als jij met mijn bal gooit, dan ben je mijn beste vriend. Ik kan ook heel goed luisteren en troosten dus je mag altijd naast mij komen zitten en je hoofd op mij leggen. Ik zorg ervoor dat je je weer beter gaat voelen.

Mijn hobby's zijn met mijn bal spelen, touwtje trekken met Nala en knuffelen met iedereen.

Woefkes! Ik ben Nala, het prinsesje van "t Zonnekind. Ik ben een echte mensenhond. Als ik maar bij iemand kan zitten of liggen dan ben ik zo heel blij. Ik hou superveel van knuffeltjes. Ik vind het ook heel erg leuk om boeken te verslinden (letterlijk). Alleen zijn kan ik omdat Grim bij me is maar anders durft ik soms nog wel eens bang zijn, soms zo van andere honden en dan ben ik blij dat Grim bij mij is. Zo heb ik geleerd dat ik niet van elke andere hond bang moet hebben, dat er ook echt wel lieve hondjes zijn net zoals wij. Ik ben heel enthousiast en vind het altijd keitof als er kinderen zijn die me op mijn buikje willen aaien.

Wij werken samen met

zitdazo.webp

Zitdazo vzw

Onze partner in het organiseren van laagdrempelige assertiviteitstrainingen voor kinderen en jongeren.

klein logo mechelen.webp

Stad Mechelen

Partner voor de Zomerscholen (i.s.m Zitdazo) en het Buddy Project

logo pure child.webp

Pure Child

Een informatief en opvoedkundig online magazine dat ouders en opvoerder handvatten biedt.

huiskind.jfif

Huis van het Kind

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Licentiehouder van

logo schateiland.webp

Schateiland

Schateiland Expeditie is een bijna-losstaande methode om met deelnemers een eigen schateiland te ontwerpen. Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten. In plaats van door alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Op creatieve en speelse wijze komen we superveel te weten over de kinderen waarmee we werken.

Friend Resilience Programma

Erkend door de WHO.

Het vriendenprogramma is hét programma voor kinderen en jongeren om te werken aan een growth mindset, piekeren en angsten de baas te worden, spanningen aan te pakken, emotieregulatie te ontwikkelen en emotionele veerkracht op te bouwen.