top of page
extraAnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9190.jpg

TEAM

’t Zonnekind

                               bestaat uit een interdisciplinair team van professionals. Ieder van hen zet het belang van het kind op de eerste plaats. Zo zorgen we ervoor dat 't Zonnekind een plek wordt waar een kind helemaal zichzelf kan en mag zijn.

Onze unicorns

vanessa lauwers profielfoto.jpg

Zaakvoerder

profiel hannelore helsen.jpg

Klinisch Orthopedagoge

Studiebegeleiding

yasmine de ceuster.jpg

Maatschappelijk werker

Kindercoach

britt vermeir.jpg

Creatieve Kindercoach

Profielfoto Katrien Vrancken.jpg

Katrien Vrancken

Autisme coach

Hanne-Lore Detraux

Faalangst coach

Vanessa Lauwers

Bezielster

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster van 't Zonnekind. De missie van 't Zonnekind is om volwassenen te helpen om de kinderen van NU beter te begrijpen en te begeleiden.

Ik ben nu bijna 20 jaren actief als trainer en coach maar het meest voldane gevoel haal ik uit mijn samenwerking met de meer dan honderden kinderen die ik de afgelopen jaar persoonlijke coaching gaf of die een workshop, kampje of zomerschool volgden. Ik specialiseerde me in faalangst en hoogsensitiviteit en werk met kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. 

 

In 2022 verscheen mijn eerste boek in samenwerking met Steven Gielis 'Ik kan het nog niet'. Een boek voor lagere school kinderen zodat ze samen met hun ouders hun faalangstmonster de baas kunnen worden. In 2023 volgde de publicatie van de Faalangst Kaartset.

Voorts neem ik op regelmatige basis een podcast aflevering op 'Laat kinderen stralen' en sta ik op een podium voor een lezing te geven.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers
profiel hannelore helsen.jpg

Hannelore Helsen

Klinisch Orthopedagoge

Elke ouder wil dat zijn kind gelukkig is, zich goed in zijn vel voelt en met vertrouwen in het leven staat. Maar vaak verloopt opgroeien niet altijd zoals we in gedachten hebben. Verschillende hindernissen (externe gebeurtenissen of innerlijke conflicten) kunnen ervoor zorgen dat de ontwikkeling van het kind/de jongere wordt afgeremd. Er kunnen hierdoor emotionele, leer- en of gedragsmoeilijkheden ontstaan bij het kind of de jongere. Soms duren deze moeilijkheden lang en voelt het alsof het kind/de jongere en/of de omgeving vast
komt te zitten. Als dat het geval is, kan een (ortho)pedagoog hulp bieden.

 

Als orthopedagoog begeleid ik zowel het kind, de jongere als de ouders en de bredere context wanneer de ontwikkeling van het kind/de jongere dreigt vast te lopen. Met de nodige methodieken en professionaliteit ga ik samen op weg met het kind en de bredere context met als doel hen terug in eigen kracht te zetten.

Je kan bij mij terecht voor:


- Ondersteuning rond verscheidene individuele thema’s: angst, piekeren, weinig
zelfvertrouwen, emotieregulatie, stress, zelfbeeld, rouwverwerking, …
- Begeleiding bij leermoeilijkheden en studiebegeleiding: faalangst, demotivatie, welke leerstijl hanteer je en hoe kunnen we dit optimaliseren, …
- Opvoedingsvragen
- Psycho-educatie op maat van uw kind na het verkrijgen van een diagnose (leer- of ontwikkelingsstoornis). 

Yasmine De Ceuster

Kindercoach

Als ze mij als kind vroegen wat ik later wilde worden was mijn antwoord elke keer "mama". Ondertussen ben ik mama van twee kinderen en is mijn passie voor (jonge) kinderen en opvoeding alleen maar gegroeid.

Mijn innerlijk kompas bracht mij bij de studies tot Kinderbegeleider en Maatschappelijk werker. Deze twee combineerde ik 7 jaar als coördintor binnen de kinderopvang. Daarnaast heb ik ook ervaring opgaan binnen de CLB werking.

In beide jobs werd me steeds duidelijker dat zowel ouders als kinderen met grote vraagstukken kunnen zitten. Ik merkte dat ik me hierin verder wilde verdiepen en begon de opleiding tot kindercoach.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

* Emotieregulatie

* Faalangst

* Perfectionisme

* Echtscheiding en impact op het kind

* Verbinding tussen ouder en kind

* Onzekerheden binnen je ouderrol

* Positief opvoeden

* Relaxatie en bewustwording

yasmine de ceuster.jpg
't Zonnekind - Katrien Vrancken

Katrien Vrancken

Autisme & ADHD Coach

Als auti-mama besef ik dat het soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen blijven staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans snel van kan overhellen. Als mama ervaar je alle stuggels die je kinderen doormoeten maar ook je eigen stuk als "moeder van". Voor een lange periode is dit een moeilijk deel geweest in mijn leven. Vandaag kan ik zeggen dat dit mij heeft geholpen in mijn persoonlijke groei. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij professioneel ben gaan verdiepen in alles wat mijn kinderen en ikzelf nodig hadden:

 

 • Wat is autisme nu eigenlijk?

 • Wat is er nodig om basisrust te creëren?

 • Hoe werkt de emotie-regulatie bij autisme?

 • Werken met visualisatie

 • Gesprekken uittekenen

 • Hoe kan ik mijn kind motiveren?

 • Wat als mijn kind faalangst heeft, hoe pak ik dat aan bij autisme?

 • Wat is nu die onder -en overprikkeling juist en hoe kan een sensorisch profiel daar bij helpen?

 • ImPACT training, Dit is een ouder-kind training waarbij je als ouder een traject aangaat en ondersteund wordt om je kind meer sociaal-communicatieve vaardigheden aan te leren. Dit door taal, sociale imitatie en spel uit te breiden en te stimuleren.
   

Dit alles zet ik nu in bij het begeleiden van ouders en kinderen. Ook mijn ruim 20 jarige ervaring in het buitengewoon onderwijs helpt mij om kinderen en ouders te begeleiden. Voor mij maakt een kind deel uit van een gezin. Vooral als er een diagnose autisme is, is het belangrijk dat we gaan kijken wat er nodig is om tot basisrust te komen en wat er nodig is om zowel het kind als de ouders te ondersteunen.

Britt Vermeir

Creatieve Kindercoach
Faalangst coach

Ik sta nu 26 jaar in het onderwijs waarvan 23 jaar in het buitengewoon onderwijs.  Ik heb daar gewerkt met kinderen met licht mentale beperking, kinderen met leerstoornissen, kinderen met emotionele en gedragsproblemen en nu werk ik met kinderen met ASS.

 

Het faalangstmonster is een klein beestje dat er alles voor doet om reusachtig groot te worden. Soms zijn we er ons niet altijd van bewust dat dat monster in ons zit en verliezen we onze sprankelende zelf. Het is dan ook heel belangrijk dat we dat monster zo snel mogelijk te slim af zijn. Daar ben ik er om je zoon of dochter te ondersteunen en dit monster aan te pakken.  Samen staan we sterk.  

Ik ben altijd al een creatieveling geweest en zet die creativiteit dan ook graag in om de kinderen te helpen.  Denk maar aan tekenen, schilderen, knutselen, dansen, zingen, toneel, poëzie, beweging, spel…. Op deze manier gaan we samen opzoek naar de talenten van je kind en laten we hen weer stralen.

 

In het Zonnekind huis ben ik verantwoordelijk voor de vakantiekampen en  creatieve workshops in kleine groepjes. Ik ben ook Faalangst coach en begeleidt voornamelijk kinderen vanaf 5 jaar. Je kan op zaterdag en zelfs op zondag bij mij terecht.

't Zonnekind - Britt Vermeir
't Zonnekind - Hanne-lore Detraux

Hanne-Lore Detraux 

Faalangst Coach

Ik merkte de laatste jaren dat er heel wat kinderen nood hadden aan meer. Kinderen hebben niet alleen nood aan extra ondersteuning voor de schoolse vakken, maar kinderen hebben meer dan ooit extra ondersteuning nodig in hun zijn, hun zelfvertrouwen, hun faalangst, ... Hier groeide mijn passie voor faalangst dan ook uit.

Ik sta ook nog steeds met veel liefde voor de klas in het buitengewoon onderwijs.

Ik coach kinderen met faalangst (vanaf het eerste leerjaar) in mijn coachpraktijk te Sint-Truiden.

bottom of page