Het Zonnekind Team

Vanessa Lauwers
Zaakvoerder
Trainer  | Kind&Jongerencoach

vanessa.jpeg
foto 't Zonnekind (002).jpg

Lieselot De Glas
Klinisch Psychologe
Faalangst Coach

Enthousiastelinge, unicornbeliever,  mama van een tienerzoon, baasje van 5 viervoeters en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten. En tevens de bezielster (in't schoon: zaakvoerster) van 't Zonnekind.

In mijn 17 jarige carrière als trainer en coach heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (uit diverse sectoren) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in de belevingswereld van het kind. Ik haal mijn inspiratie uit de honderden kinderen die ik de afgelopen jaren persoonlijke coaching gaf of die een workshop of kamp volgde.

 

Mijn dagen zijn goedgevuld met trainingen aan (onderwijs) professonials om hun te laten kennismaken met de wondere leefwereld van kinderen. Zelf coach ik kinderen tussen 6 en 18 jaar: mijn "specialiteit" is faalangst en hoogsensitiviteit. Mij vind je dagelijks terug in het Zonnekind Huis.

Kinderen hun speelsheid, hun creativiteit, hun fantasiewereld, maar vooral hun onbezonnen kijk op de wereld boeit me enorm.

Kinderen en jongeren kunnen tijdens hun ontwikkeling kampen met emotionele moeilijkheden (angsten, sombere stemming, piekeren, weinig zelfvertrouwen, faalangst), gedragsmoeilijkheden, sociale moeilijkheden, moeilijkheden rond aandacht en concentratie, werkhoudingsproblemen, psychosomatische klachten (buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid), rouw en verlies,… Soms duren deze moeilijkheden (te) lang of zijn ze te belastend voor het kind, de jongere of het gezin. Op deze momenten kan psychologische begeleiding helpen. Met de nodige methodieken, professionaliteit en creativiteit zal ik deze kinderen en jongeren (én hun gezin) met zorgnoden begeleiden, ondersteunen en verder op weg helpen.

foto katrien vrancken.jpg

Katrien Vrancken
Autisme & ADHD Coach

foto britt site.jpg

Britt Vermeir
Creatieve Kindercoach
Faalangst coach 

Als auti-mama besef ik dat dit soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans rap van kan overhellen. Van uit mijn persoonlijke en professionele ervaring heb ik besloten om mijn eigen faalangst opzij te zetten en ben ik terug gaan studeren.

 

Het helpen van mensen en kinderen zit van nature in mij, ook het aanvoelen en zien wat deze nodig hebben. Ik zie een gezin ook als één geheel met allemaal personen met hun eigen identiteit. Een gezin is een thuis waar iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien.

Kinderen en jongeren met autisme en/of ADHD zijn welkom bij. mij. Alsook de ouders van deze kinderen want de diagnose zet je hele wereld op zijn kop. Op afspraak kunnen we elkaar ontmoeten in het Zonnekind Huis.

foto ann de winter.jpg

Ann De Winter
Kind&Jongerencoach

Ik heb een hart voor jongeren. Ik werkt veel en nauw samen met jongeren van allerlei leeftijden in verschillende settings binnen de Jeugdzorg. Ik werk al ruim 20 jaar in de Jeugdzorg.

Ik vind het heerlijk om getuige te mogen zijn van de groei van elke jongere. Ik vind het een eer om naar hun verhaal te mogen luisteren. Ik ben graag die vertrouwenspersoon die hulp en ondersteuning biedt tot de jongere zelf weer verder kan. Ik ben er dan ook voor jongeren die hun weg kwijt zijn, die twijfelen aan zichzelf, hun kunnen en hun keuzes.

 

Ik vind het fantastisch om met jongeren samen op weg te gaan om niet alleen hun noden maar ook hun doelen te bepalen.

Ik coach kinderen en jongeren vanaf 9 jaar. Mijn 'speciliteit' ligt meer in de emotionele en gedragsproblematieken waar kinderen tegen aanlopen. Je kan me (op afspraak) ontmoeten in het Zonnekind Huis.

Ik sta nu 26 jaar in het onderwijs waarvan 23 jaar in het buitengewoon onderwijs.  Ik heb daar gewerkt met kinderen met licht mentale beperking, kinderen met leerstoornissen, kinderen met emotionele en gedragsproblemen en nu werk ik met kinderen met ASS.

 

Het faalangstmonster is een klein beestje dat er alles voor doet om reusachtig groot te worden. Soms zijn we er ons niet altijd van bewust dat dat monster in ons zit en verliezen we onze sprankelende zelf. Het is dan ook heel belangrijk dat we dat monster zo snel mogelijk te slim af zijn. Daar ben ik er om je zoon of dochter te ondersteunen en dit monster aan te pakken.  Samen staan we sterk.  

Ik ben altijd al een creatieveling geweest en zet die creativiteit dan ook graag in om de kinderen te helpen.  Denk maar aan tekenen, schilderen, knutselen, dansen, zingen, toneel, poëzie, beweging, spel…. Op deze manier gaan we samen opzoek naar de talenten van je kind en laten we hen weer stralen.

 

In het Zonnekind huis ben ik verantwoordelijk voor de vakantiekampen en  creatieve workshops in kleine groepjes. Ik ben ook Faalangst coach en begeleidt voornamelijk kinderen vanaf 5 jaar. Je kan op zaterdag en zelfs op zondag bij mij terecht.

sandrine.jpg

Sandrine Dexters
Klinisch Orthopedagoge

Studiebegeleiding & faalangst coach

Sandrine is afgestudeerd aan de KU Leuven na een studie Pedagogische Wetenschappen, optie Orthopedagogiek.

 

Na haar studies is ze aan de slag gegaan als begeleidster van de dagactiviteiten en als jobcoach in een begeleidingscentrum voor personen met autisme. 

In 't Zonnekind kan je bij Sandrine terecht voor pedagogische begeleiding, studiebegeleiding en faalangst begeleiding.

hannelore.jpg

Hanne-Lore Detraux 
Faalangst Coach

Ik merkte de laatste jaren dat er heel wat kinderen nood hadden aan meer. Kinderen hebben niet alleen nood aan extra ondersteuning voor de schoolse vakken, maar kinderen hebben meer dan ooit extra ondersteuning nodig in hun zijn, hun zelfvertrouwen, hun faalangst, ... Hier groeide mijn passie voor faalangst dan ook uit.

Ik sta ook nog steeds met veel liefde voor de klas in het buitengewoon onderwijs.

Ik coach kinderen met faalangst (vanaf het eerste leerjaar) in mijn coachpraktijk te Sint-Truiden.

Life & Burn Out Coach_ Cindy Schreurs

Cindy Schreurs
Life & Burn out Coach

Cindy is een ervaren en gedreven coach die als missie heeft dat mensen zichzelf helemaal kunnen en mogen zijn.

Zij gaat met de volwassenen aan de slag. Heb je nood aan ondersteuning in je leven of heb je vragen rond je carrière? Dan is Cindy de geknipte coach voor je.

Wij werken samen met

zitdazo.webp

Zitdazo vzw

Onze partner in het organiseren van laagdrempelige assertiviteitstrainingen voor kinderen en jongeren.

log heist.png

Gemeente Heist o/d Berg

klein logo mechelen.webp

Stad Mechelen

Partner voor de Zomerscholen (i.s.m Zitdazo) en het Buddy Project

logo pure child.webp

Pure Child

huiskind.jfif

Huis van het Kind

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Een informatief en opvoedkundig online magazine dat ouders en opvoerder handvatten biedt.

Licentiehouder van

Officieel-Trainer-logo-def.jpg

Schatgravers

Vanessa Lauwers is erkend licentietrainer voor de Schatgravers methodiek die ze veelvuldig inzet in haar begeleiding van kinderen.

logo schateiland.webp

Schateiland

Schateiland Expeditie is een bijna-losstaande methode om met deelnemers een eigen schateiland te ontwerpen. Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten. In plaats van door alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Op creatieve en speelse wijze komen we superveel te weten over de kinderen waarmee we werken.

friends-resilience-logo.webp

Friend Resilience Programma

Erkend door de WHO.

Het vriendenprogramma is hét programma voor kinderen en jongeren om te werken aan een growth mindset, piekeren en angsten de baas te worden, spanningen aan te pakken, emotieregulatie te ontwikkelen en emotionele veerkracht op te bouwen.