top of page
faalangsmonster_ten_strijde.jpg

FAALANGST KAARTSET

Ben je op zoek naar een tool om samen met kinderen hun faalangstmonster te ontdekken en het te leren kleiner maken? Dan is de Faalangst Kaartset iets voor jou. Ontdek hoe jij op een laagdrempelige een speelse manier aan de slag kunt.

Leer kinderen hun faalangstmonster te herkennen en kleiner te maken

Deze kaartset is speciaal ontworpen voor professionals die met kinderen werken en biedt een laagdrempelige en speelse benadering om kinderen te helpen ontdekken wat faalangst is en hen te begeleiden bij het zetten van de eerste stappen om hun faalangstmonster kleiner te maken. We begrijpen dat faalangst een veelvoorkomend probleem is bij kinderen en dat het van invloed kan zijn op hun zelfvertrouwen en prestaties. Daarom hebben we deze unieke kaartset ontwikkeld om uw werk gemakkelijker en effectiever te maken.

Onze kaartset bevat een uitgebreide verzameling van kleurrijke kaarten, die zorgvuldig zijn ontworpen om kinderen op een begrijpelijke manier te informeren over faalangst. Elk van deze kaarten behandelt verschillende aspecten van faalangst, zoals de oorzaken, de symptomen en de gevolgen ervan. De informatie op de kaarten is helder en eenvoudig, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen begrijpen.

Naast de educatieve aspecten, bevat de kaartset ook interactieve opdrachten die kinderen aanmoedigen om actief na te denken over hun eigen faalangstervaringen. Door middel van deze activiteiten kunnen kinderen hun faalangstmonster identificeren en beginnen ze eerste stappen te zetten om het te overwinnen. De speelse aanpak maakt het voor kinderen leuk en stimulerend om aan de slag te gaan met hun faalangst.

De Faalangst kaartset is een waardevol hulpmiddel om jouw werk met kinderen te verrijken en faalangst op een positieve manier aan te pakken. Door de combinatie van educatie, interactieve activiteiten en professionele begeleiding kunnen kinderen hun faalangst overwinnen en hun zelfvertrouwen vergroten.

Ik ben ervan overtuigd dat deze kaartset een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw professionele toolkit. Samen kunnen we faalangst bij kinderen verminderen en hen helpen hun volledige potentieel te bereiken. Bestel vandaag nog jouw Faalangst kaartset en zet de eerste stap naar het kleiner maken van het faalangstmonster!

kind met klein faalangstmonster faalangst kaartset

Samenstelling kaartset

soorten kaarten faalangst kaartset 't zonnekind

De kaartset bestaat uit 35 kaarten en is als volgt samengesteld:

* 1 kaart met instructies

* 4 kaarten met de hoofdrolspelers bij faalangst waaronder het faalangstmonster en Buddy

* 10 'Wist-je-datjes' kaarten: kaarten met stellingen of vragen over faalangst. Deze kaarten hebben een psycho-educatieve

20 leren-van-proberen kaarten: het faalangstmonster zet een kind soms vast in diens doen en denken. Deze ‘actie’ kaarten zijn er om aan de slag te gaan en de eerste stappen te zetten om het faalangstmonster kleiner te maken.

 

De kaarten hebben een A6 formaat en zijn stevig. Zo kunnen ze veelvuldig gebruikt worden: thuis, in de klas of in de praktijk. 

Jouw investering: 20€ inclusief BTW (exclusief verzending)

Gratis werkboek bij kaartset

Bovendien kan je ook een werkboek gratis downloaden na aankoop van de kaartset.

 

Dit werkboek is ontwikkeld als aanvulling op de Faalangst Kaartset en bevat extra werkbladen en activiteiten waarmee kinderen actief kunnen werken aan het aanpakken van hun faalangst. Het werkboek is ontworpen om kinderen een persoonlijke en gestructureerde benadering te bieden bij het overwinnen van faalangst.

Het werkboek bevat diverse oefeningen en opdrachten die kinderen in staat stellen om hun eigen faalangst te identificeren, gedachten en gevoelens te herkennen en positieve copingstrategieën te ontwikkelen. Het is een waardevol instrument dat hen helpt om stap voor stap hun faalangstmonster kleiner te maken.

We raden professionals ten zeerste aan om het werkboek te gebruiken in combinatie met de Faalangst Kaartset. Door de kaarten en het werkboek samen te gebruiken, kunnen kinderen een dieper inzicht krijgen in hun faalangst en kunnen ze de aangeleerde strategieën en vaardigheden toepassen in hun dagelijks leven.

Als professional kan je het werkboek downloaden en afdrukken, zodat je de werkbladen kunt aanbieden aan de kinderen met wie je werkt. Het werkboek kan individueel worden gebruikt of in groep/klas, afhankelijk van de specifieke behoeften en context.

Ik hoop dat het werkboek een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw interventies en bijdraagt aan het succes van kinderen bij het overwinnen van faalangst. Samen kunnen we kinderen helpen hun faalangstmonster te verslaan en hun zelfvertrouwen te vergroten.

werkboek faalangst kaartset 't zonnekind

Vanessa Lauwers

Ontwikkelaar kaartset en bezieler van 't Zonnekind

Met ruim 20 jaar ervaring in het werken met zowel volwassenen als kinderen die worstelen met faalangst, is Vanessa Lauwers een ware expert op dit gebied. Ze heeft een diepgaande kennis en begrip van de complexiteit van faalangst en heeft met succes vele mensen geholpen om hun faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Wat Vanessa Lauwers onderscheidt, is haar holistische kijk op kinderen en de problematieken waarmee ze geconfronteerd worden. Ze begrijpt dat faalangst niet alleen een mentaal obstakel is, maar ook emotionele en fysieke gevolgen kan hebben. Daarom heeft ze haar aanpak gevormd door verschillende disciplines te combineren, zoals psychologie, educatie en speltherapie.

Wat haar echt uniek maakt, is het feit dat ze zelf ervaringsdeskundige is op het gebied van faalangst. Ze heeft persoonlijk de uitdagingen en obstakels ervaren die faalangst met zich meebrengt en heeft haar eigen angsten overwonnen. Deze persoonlijke ervaring heeft haar niet alleen geïnspireerd om anderen te helpen, maar heeft ook haar empathie en begrip voor de strijd van kinderen met faalangst vergroot.

Met passie en toewijding heeft Vanessa de Faalangst Kaartset gecreëerd om kinderen op een laagdrempelige en speelse manier te ondersteunen bij het begrijpen en overwinnen van hun faalangst. Door haar uitgebreide ervaring en persoonlijke reis heeft ze een diepgaand inzicht in de behoeften van kinderen met faalangst en heeft ze een effectieve tool ontwikkeld die professionals in staat stelt om kinderen te begeleiden op hun weg naar zelfvertrouwen en succes.

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het boek ‘Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden reeds meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkocht.

 

De kaartset over faalangst is onder meer gebaseerd op Vanessa's:

✓ 2 decennia ervaring als coach & docent; 

✓ ervaring in het begeleiden van meer dan 500 kinderen en jongeren d.m.v. individuele of groepstrajecten en zomerscholen;

✓ ervaring in het geven en begeleiden van (onderwijs) professionals die samen meer dan duizenden kinderen dagelijks in de klas en daarbuiten laten stralen

✓ kennis dankzij studies en verschillende coachopleidingen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder
bottom of page