top of page
banner faalangst survival bootcamp.jpg

Faalangst
Survival 
Bootcamp

Gratis online 5 daagse (Facebook)

Ontdek in 5 dagen krachtige tools en strategieën om kinderen en jongeren te helpen hun Faalangst te overwinnen

Als onderwijsprofessionals of als ouder ben je vaak getuige van de impact van faalangst op de leer & leefervaring van kinderen en jongeren. De constante druk om te presteren en de angst om te falen kunnen het zelfvertrouwen van leerlingen aantasten en hun potentieel belemmeren. Dit is waar het "Faalangst Survival Bootcamp" in beeld komt.

 

Tijdens deze 5-daagse online faalangst bootcamp (via Facebook), speciaal ontworpen voor (onderwijs) professionals en ouders, zul je krachtige en bewezen strategieën ontdekken om faalangst bij kinderen en jongeren effectiever aan te pakken. Deze bootcamp zal je uitrusten met de tools die wel degelijk een positieve impact zullen hebben op het leven van kinderen en jongeren en het verkleinen van hun faalangstmonster. Doe mee en word hun zelfverzekerde gids in het begeleiden van kinderen en jongeren naar succes!

Ik doe mee aan het Faalangst Survival Bootcamp!

Na het invullen van dit formulier, ontvang je een bevestigingsmail. Deze mail bevat ook de toegang tot de besloten Facebookgroep. Check zeker je spambox. Mocht je de bevestigingsmail niet ontvangen hebben, laat het ons weten via mail.

Inschrijven

3... 2... 1... ACTIE

Trek die sneakers aan en maak je klaar om in actie te schieten, want tijdens het "Faalangst Survival Bootcamp" gaan we niet op ons lui gat blijven zitten!🤣 ACTIE is een werkwoord.

 

Deze bootcamp is een interactief avontuur binnen de wondere wereld van Succesia, vol hands-on activiteiten die je energie geven en je aanmoedigen om uit je comfortzone te stappen. En we stoppen niet als de uitzending eindigt – integendeel! Na elke sessie zul je als deelnemer worden aangemoedigd om te gaan toepassen in je eigen omgeving. Jij zet de eerste stap naar blijvende verandering. Dus laten we samen leren, groeien en actie ondernemen – voor de kinderen en jongeren met faalangst en voor jezelf!

Tijdens deze bootcamp, verzamelen we op de trainingsplaats binnen Succesia om de allereerste "oefeningen" te doorlopen. Deze bootcamp is namelijk een voorproefje van wat je te wachten staat in de "Faalangst Warrior Training," het programma dat ontworpen is voor diegenen die echt diep willen gaan in het overwinnen van faalangstmonsters. Terwijl je actiegerichte stappen zet en de kracht van veerkracht ontdekt tijdens de bootcamp, is het belangrijk om te begrijpen dat dit slechts het begin is van jouw reis doorheen Succesia.

Na het volgen van de bootcamp is het aan jou om te beslissen of je verder op verkenning gaat doorheen Succesia. Vrijblijvend en zonder verplichting langs mijn kant kies je dan of je deelneemt aan de Faalangst Warrior Training, waarin je jouw vaardigheden verder zult aanscherpen, jezelf zult uitdagen op nieuwe manieren en diep zullen duiken in het begrijpen en overwinnen van faalangstmonsters. Dit programma is bedoeld voor diegenen die klaar zijn om de strijd met faalangstmonsters aan te gaan op een dieper niveau. Het is een reis van groei, veerkracht en transformatie die verder gaat dan wat mogelijk is in de korte duur van de bootcamp.

Inhoud Faalangst Survival Bootcamp

BOOTCAMP #DAG 1: Kracht van mislukking

In de allereerste inspirerende masterclass, betreden we samen Succesia, het land waar kinderen en jongeren leren hun faalangstmonsters te verslaan. We duiken in "De Kracht van Mislukking" en ontdekken waarom het cruciaal is om fouten te maken. Fouten zijn geen obstakels; ze zijn kansen voor groei en ontwikkeling. Leer hoe mislukkingen het pad naar succes kunnen verlichten.

foutenmakenmag.jpg

BOOTCAMP #DAG 2: Mindset make-over

In de tweede masterclass vertellen we jou waarom de mindset van kinderen en jongeren met faalangst een complete make-over verdient! Ontdek hoe je negatieve gedachtepatronen kunt omzetten in krachtige overtuigingen. Leer hoe een positieve mindset de sleutel is tot het verslaan van faalangst. We zullen samen werken aan het creëren van een mindset die kinderen en jongeren niet alleen helpt bij het omgaan met uitdagingen, maar die hen ook in staat stelt te stralen in elke situatie.

BOOTCAMP #DAG 3: Work that body

Tijdens de derde masterclass ontdek je hoe ons lichaam reageert op faalangst en stress. We verkennen de verbinding tussen je fysieke en mentale welzijn, en hoe het lichaam een bondgenoot kan worden in de strijd tegen faalangst.

BOOTCAMP #DAG 4: Emotionele kracht als powertool

In onze vierde masterclass gaan we dieper in op "Emotieregulatie" en de kunst om uit de comfortzone te stappen. Ontdek hoe je emoties kunt begrijpen en beheersen, vooral wanneer faalangst de kop opsteekt. We verkennen hoe het omarmen van ongemakkelijke emoties je groei kan stimuleren en kinderen en jongeren in staat kan stellen om dapper nieuwe uitdagingen aan te gaan. Deze masterclass biedt praktische strategieën om angst om te zetten in moed en te stralen in situaties buiten de comfortzone.

BOOTCAMP #DAG 5: Kracht van visualisatie

In onze laatste en vijfde meesterlijke masterclass gaan we dieper in op "De Kracht van Visualisatie." Leer hoe je visualisatie kunt gebruiken als een krachtig hulpmiddel om faalangst te overwinnen. We ontdekken hoe het creëren van levendige mentale beelden het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren kan vergroten. Na de masterclass heb je een live vraag- en antwoordsessie met de bootcamp leider. Dit is jouw kans om alle vragen te stellen en je inzichten te delen.

En dat is nog niet alles! Jouw bootcampleider onthult ook alle details over de exclusieve "Faalangst Warrior Training," het volgende spannende hoofdstuk van je reis binnen Succesia.

5 goede redenen om mee te doen

 1. Betere Ondersteuning van Kinderen en Jongeren met faalangst: Je krijgt enkele effectieve strategieën aangereikt om faalangst bij kinderen en jongeren te herkennen en aan te pakken. Hierdoor kan je beter begrijpen hoe je deze jonge mensen kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van veerkracht en zelfvertrouwen.

 2. Verdieping van Kennis: De bootcamp biedt jou de kans om dieper in te gaan op het begrip faalangst, wat het is en hoe het zich manifesteert bij kinderen en jongeren. Dit vergroot jouw kennis en helpt je om effectiever te reageren.

 3. Praktische Tools: De bootcamp voorziet je van praktische tools en technieken die je in de dagelijkse omgang met kinderen en jongeren kunt toepassen. 

 4. Betrokkenheid bij de Ontwikkeling van Kinderen: Ouders en onderwijsprofessionals willen het beste voor de kinderen & jongeren waar ze om geven. Deze bootcamp stelt jou in staat om actief betrokken te zijn bij de emotionele en mentale ontwikkeling van kinderen & jongeren, waardoor ze sterker en veerkrachtiger worden.

 5. Eigen Persoonlijke Groei: Niet alleen profiteren de kinderen en jongeren van de bootcamp, maar jij als ouder of onderwijs-professional kunt ook persoonlijk groeien door deel te nemen. Je gaat mogelijks je eigen reacties beter begrijpen en leren hoe jezelf veerkrachtiger kunt worden.
   

Kortom, het "Faalangst Survival Bootcamp" biedt waardevolle kennis, tools en ondersteuning voor onderwijsprofessionals en ouders om faalangst bij kinderen en jongeren effectiever aan te pakken.

Unieke en boeiende ervaring

De "Faalangst Survival Bootcamp" biedt jou een unieke en boeiende ervaring als ouder en/of (onderwijs) professionals, zelfs als je al eens eerder deelnam aan een webinar of 3daagse over faalangst. Wat deze bootcamp bijzonder maakt, is de frisse invalshoek die volledig gericht is op praktische toepassing en de nadruk op actiegerichte resultaten.

Eén van de meest opvallende verschillen met de vorige 3 of 5 daagsen die ik gaf is de focus op de daadwerkelijke toepassing van kennis en vaardigheden. Deze bootcamp biedt niet alleen inzicht in faalangst bij kinderen en jongeren, maar levert ook direct inzetbare strategieën. Zelfs als je al bekend bent met de basisprincipes van faalangst, zal deze bootcamp je nieuwe inzichten bieden die je onmiddellijk in je dagelijkse interacties met kinderen en jongeren kunt gebruiken.

Bovendien is de "Faalangst Survival Bootcamp" gericht op het versterken van bestaande kennis en vaardigheden. Het biedt de gelegenheid om te verdiepen wat je al weet, waardoor je een nog stevigere basis krijgt om op voort te bouwen. Ik heb deze bootcamp ontworpen om ouders en (onderwijs) professionals te ondersteunen bij het begrijpen van faalangst op een dieper niveau en hoe ze deze kennis direct kunnen toepassen om kinderen en jongeren te helpen. Het biedt praktische, hands-on tools die je onmiddellijk kunt gebruiken om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Daarnaast dient de bootcamp als een bron van persoonlijke groei. Het is een kans om je eigen aanpak van uitdagingen en stress te verbeteren.

Ten slotte creëert de "Faalangst Survival Bootcamp" een community van gelijkgestemde individuen. Het biedt jou de gelegenheid om nieuwe inzichten te delen, inspiratie op te doen en te leren van anderen die dezelfde doelen nastreven.

Vanessa Lauwers

Maak kennis met Vanessa Lauwers, de inspirerende kracht achter de Faalangst Warrior Training. Met ruim 20 jaar ervaring als coach van personen met faalangst, heeft ze talloze mensen (kinderen, jongeren en volwassenen) kunnen bijstaan op hun pad naar persoonlijke groei en succes. Doorheen de jaren heeft ze zelf meer dan 1.000 personen individueel gecoacht en dankzij de opleidingen die ze gaf aan onderwijsprofessioanls, hebben duizenden leerlingen de tools gekregen om hun faalangst te overwinnen en vol vertrouwen hun doelen na te streven.

 

Haar uitgebreide expertise en ervaring hebben haar in staat gesteld om talloze kinderen en volwassenen te begeleiden naar een leven vol zelfvertrouwen en succes. Ze heeft een diepgaand begrip van de uitdagingen die faalangst met zich meebrengt en heeft bewezen strategieën ontwikkeld om deze obstakels te overwinnen.

Met haar positieve en empowerende aanpak weet Vanessa anderen te inspireren en te motiveren. Ze gelooft in de kracht van elk kind om faalangst te overwinnen en hun volledige potentieel te bereiken.

Als ervaringsdeskundige weet Vanessa dat faalangst overwonnen kan worden. Haar missie is om anderen te helpen hun faalangst te transformeren en te laten stralen. Met haar als jouw gids ben je verzekerd van een training die je inspireert, informeert en in staat stelt om de faalangstbarrière te doorbreken en een leven vol zelfvertrouwen te leiden.

Als auteur van haar eigen boek 'Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst' (in samenwerking met Steven Gielis van Zitdazo) en de bedenker van een innovatieve kaartset gericht op faalangst, deelt Vanessa haar kennis en inzichten op een toegankelijke en inspirerende manier.

 

Haar missie is om faalangst bespreekbaar te maken en (onderwijs) professionals te ondersteunen bij het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor hun leerlingen.

​Samen kunnen we het verschil maken en een wereld creëren waarin kinderen en jongeren zich gesteund en empowered voelen om hun dromen na te jagen. Laten we samen de faalangstmonsters verslaan en een positieve impact hebben op het leven van duizenden kinderen!

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Veel gestelde vragen over het Faalangst Survival Bootcamp met een antwoord

 • Kindercoaching
  Autisme Vertrekkende vanuit jouw ervaring gaan we opzoek naar oplossingen die jou en je gezin kunnen verder helpen. Katrien helpt je om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je kind en hoe je het best met dit gedrag kan omgaan. Ook hoe je door aanpassingen in je thuissituatie meer rust kan creëren. Ik kan ook dienen als aanspreekpunt voor de school van je kind. Samen met jou kunnen we een sensorisch profiel opmaken. Door het laten maken van een sensorisch profiel krijg je inzicht over hoe je kind prikkels verwerkt en erop regeert. Hierdoor kan er gerichter hulp worden geboden. Faalangst Steeds meer kinderen en jongeren worden geconfronteerd met faalangst. De kenmerken van faalangst zijn onder meer buikpijn, hoofdpijn, geen zin om naar school te gaan, concentratie-moeilijkheden, overmatig piekeren, stresssignalen zoals vaak moeten plassen, zweten, hartkloppingen enz. Het faalangstmonster doet heel wat met een kind. Veel volwassenen gaan er vanuit dat de faalangst er wel zal uitgroeien naarmate het kind ouder wordt, maar gebeurt niet. Het faalangstmonster wordt steeds groter en groter en voedt zich met de negatieve doemgedachten van het kind en wint aan sterkte met de jaren. Het zelfvertrouwen van kind gaat recht evenredig naar beneden naarmate het faalangstmonster aan kracht wint. Hoogsensitiviteit Hoogsensitieve kinderen en jongeren hebben vaak een groot inlevingsvermogen, kunnen goed luisteren, zijn warm en trouw. Deze kinderen denken lang na over gebeurtenissen en komen daar later op terug. Zij dragen andere kinderen een warm hart toe en zijn zeer begaan met het welzijn van dierbaren. ​Hoogsensitiviteit is geen stoornis of ziekte! Hoogsensitieve kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels.
 • Sprankelavonden
  Momenteel zijn er geen Sprankelavonden ingepland.
 • Workshops
  Een overzicht van alle geplande workshops voor kinderen en/of ouders vind je in onze agenda.
bottom of page