top of page
AnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9508.jpg

KINDERCOACH OPLEIDING

Laat kinderen weer stralen en begeleid hun op hun magische pad

Wil jij...

* graag krachtige en praktische tools en technieken in handen krijgen om met kinderen te leren omgaan?

* specifieke problemen bij kinderen aanpakken?

* ontdekken hoe je ouders kunt meekrijgen om hun kind te ondersteunen?

* de nodige coaching skills ontwikkelen om de kinderen van nu beter te begrijpen en te begeleiden?

* de werkelijke behoeften ontdekken en hierrond aan de slag gaan?

* kinderen vanuit je hart begeleiden?

* meer betekenen voor kinderen en het gezin en hen écht op weg helpen?

Katrien in coachsessie

Heb je één of meederde keren op bovenstaande vragen ja geantwoord?

Dan ben je waarschijnlijk de geknipte deelnemer aan de Zonnekind Kindercoach opleiding. Of je helemaal geknipt bent, dat ontdekken we tijdens een online match call.

Heb je een passie voor het werken met kinderen en wil je kinderen helpen om het beste uit zichzelf te halen? Dan is deze kindercoach opleiding iets voor jou.

Er is een toenemende vraag van ouders en scholen naar korte, laagdrempelige en effectieve hulp zoals kindercoaching. Met deze opleiding ben je goed voorbereid op deze magische samenwerking. Je vindt je eigen weg om op jouw originele wijze kinderen te helpen. Je geeft zelf vorm aan hoe jij kindercoach wenst te zijn. Als kindercoach werk je op maat van het kind. Het kind staat steeds centraal tijdens jouw begeleiding. 

Deze kindercoach opleiding biedt je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om kindercoach te worden. Of je nu al werkzaam bent in het onderwijs of de zorg, of gewoon geïnteresseerd bent in het coachen van kinderen, onze opleiding is geschikt voor iedereen die kinderen wil helpen hun potentieel te bereiken.

Bekijk hier de informatiesessie

45
enthousiaste professionals gingen je reeds voor

9,1

gemiddelde score van deze opleiding

Een cursist vertelt...

"De opleiding tot kindercoach leert je achter het gedrag van kinderen kijken en biedt je heel wat boeiende methodieken om met kinderen aan de slag te gaan. Daarenboven doet Vanessa je ook met jezelf aan de slag gaan, want je komt - soms best confronterend- ook jezelf tegen doorheen het proces.

Doordat je zelf achter het gedrag van kinderen leert kijken, kan je anderen hierin meenemen. Dit leidt er regelmatig toe dat collega’s schrikken van wat er achter het gedrag schuilgaat, maar hen net ook sterker maakt in het zien van de behoeften van een kind, waardoor ze er beter kunnen op inspelen.

Het stukje rond niet-helpende en helpende gedachten vond ik zowel persoonlijk als naar kinderen toe een eye-opener. Ik heb hier op school ook al rond gewerkt en merk dat dit kinderen echt meeneemt in een positieve groeimindset.

De opleiding heeft mij doen groeien als onderwijsprofessional én als mens en is een aanrader voor onderwijsprofessionals die op zoek zijn naar een bredere blik op thema’s als gedrag, faalangst, perfectionisme, zelfvertrouwen, communicatie, … en handige tools wensen om kinderen nog meer in hun kracht te zetten, maar ook openstaan voor persoonlijke groei.

Naast heel wat bagage in je rugzak ontstaat er ook een heel fijne, warme connectie binnen de groep doorheen het traject. Warm aanbevolen dus."

Elke Bellekens - Zorgleerkracht

Wat mag je verwachten?

Als je de kindercoach opleiding afgerond hebt, heb je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om kinderen te helpen omgaan met uitdagingen en de tools in handen om kinderen te helpen hun potentieel te bereiken.

 

Na deze opleiding heb jij geleerd:

 • hoe je gesprekken kunt voeren met kinderen en hun ouders

 • welke aanpak als coach écht werkt en hoe jij een verschil kunt maken

 • hoe je een kind meer zelfvertrouwen kunt geven

 • om de creatieve en praktische tools in te zetten

 • hoe je op de juiste manieren vragen stelt

 • wie jij als coach bent en wat jouw rol is

 • hoe je door kleine veranderingen een groot verschil kunt maken voor de kinderen

 • om kinderen te helpen omgaan met hun volle hoofd en soms overweldigende gevoelens

 • hoe je de ouders op een liefdevolle manier kunt adviseren in bepaalde opvoedzaken

 • om kinderen terug te laten stralen

Opbouw van de kindercoach opleiding

Een cursist vertelt...

"Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik veel meer op muren botste in het onderwijs en kinderen zag worstelen met zichzelf en ik niet altijd wist hoe hiermee om te gaan om hen verder te helpen.

Door deze opleiding leerde ik om eerst naar mezelf te gaan kijken wat best wel confronterend was en ook niet altijd gemakkelijk.

Vanessa gaf heel mooie en ruime inzichten, waardoor je echt dat AHA-gevoel kreeg en ik nog meer het gevoel kreeg dit is het gewoon, het antwoord op al mijn vragen.

Ik leerde echt kijken achter het gedrag van kinderen, wat ik ook wou weten maar niet altijd wist hoe.

Deze opleiding is een echte eye-catcher.

Het allerleukste is om al dit geleerde te gaan toepassen door zelf te gaan coachen. Je ondervindt zelf succeservaringen, fouten, groeikansen bij het kind en vooral het mooie.

Het kind weer laten stralen en krachten geven en te zoeken naar het pure kind, hen bijstaan om vaardigheden aan te leren die nog verdere ontwikkeling nodig heeft, niets meer dan dat!

De creatieve werkvormen die je aangereikt krijgt in de opleiding en het zelf laten ervaren in combi met je eigen creativiteit is echt een meerwaarde!

Ik kan het alleen maar aanraden, laat ieder kind weer kind zijn met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen en laten wij als kindercoach een belangrijke bijdrage zijn als het niet loopt zoals het te willen."

- Sofie Laenens - Zorgleerkracht kleuters

De modules van de kindercoach opleiding

Module 1: 
Empowerment als kindercoach

Nog voor we het over kinderen gaan hebben, gaan we kijken naar jou als toekomstige kindercoach. Wat zijn jouw dromen, visie, missie. Je maakt kennis met de andere deelnemers uit de groep: wat verbindt jullie?

We werken aan en over een veilig gevoelig: hier in de groep maar ook hoe jij dat als kindercoach kunt creëren voor je cliëntjes. 

We nemen de drama driehoek onder de loep en gaan kijken hoe jij hier als coach kunt uitblijven. Hoe jij eerder vanuit een groeigerichte mindset aan de slag kunt gaan door je eigen belemmerende overtuigingen of je innerlijke criticus aan de kant te schuiven. Een hele uitdaging dus :-)

kindercoaching 2.jpg

Module 2:
Verbindende communicatie

Gedurende twee opleidingsdagen ga je praktisch aan de slag. Communiceren is een werkwoord dus er alleen maar over praten is niet voldoende. Doen doen doen is hier het motto. Je leert onder meer de juiste vraagstelling, de basis voorwaarden voor een goede communicatie (met ouder en/of kind), je ontdekt de communicatieblokkades, gaat ook al wat creatief aan de slag want communicatie is meer dan woorden. Je leert hoe je effectief kunt communiceren met kinderen en hun ouders en hoe je problemen op een constructieve manier kunt oplossen.

Met andere woorden: in deze module ontwikkel je vaardigheden als coach en leer je hoe je kinderen kunt motiveren en inspireren.

kindercoaching 3.jpg

Module 3: 
De allereerste keer

In deze module ga je gedurende twee opleidingsdagen aan de slag rond die allereerste keer. Het eerste gesprek met de ouders is cruciaal in je coach traject. Ook hier ga je weer oefenen tot dat je het gevoel hebt dat je een intakegesprek onder de knie hebt. Jouw unieke kans om met de ouders te communiceren om samen tot een oplossing te komen. De ouders maken hier hun beslissing of ze al dan niet met jou in zee willen gaan. Je leert ook achter het gedrag van kinderen kijken zodat je dit met de ouders kunt delen: dat kinderen behoeften hebben en als er daar niet aan voldaan wordt dat zich dat vaak in het gedrag gaat uiten.

Was het een "yes" van de ouders uit, dan is er nog het mandaat van het kind dat je dient te verdienen. Een kind is op zoek naar veiligheid, verbinding en vertrouwen en dat kan even duren voor dat deze V's er zijn. Je krijgt praktische tools aangereikt om de eerste kennismaking met een kind een echte ijsbreker te laten zijn. Het hoeft helemaal niet eng of raar te zijn. De eerste creatieve werkvormen krijg je hier aangereikt om het kind te laten ontdooien. Op een fijne manier waarbij je geen 1001 vragen aan het kind hoeft te stellen en jullie op een verbindende manier met elkaar kunnen kennismaken want het werkt in 2 richtingen.

extraAnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9502.jpg

Module 4:
Creatieve coaching

2 dagen lang gaat je innerlijke kind zich gelukkig voelen met deze creatieve dagen. Je krijgt verschillende creatieve werkvormen aangeboden waar we ook met verschillende materialen gaan werken (dus niet alleen tekenen). Jij gaat elke werkvorm zelf uittesten, hoe leuk is dat?! Het wordt nog beter: je mag al je creatieve werken mee naar huis nemen. Het bewijs dat je doorleefd en doorvoeld hebt.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A8945.jpg

Module 5:
Zelfvertrouwen

Heel wat kinderen kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Tijdens twee opleidingsdagen ga je ontdekken hoe je het zelfvertrouwen van kinderen een boost kunt geven. Ook die volle hoofden komen aan bod. Creatieve en praktische werkvormen die jou de mogelijkheid als kindercoach geven om die hoofdjes wat leger te maken en het zelfvertrouwen te laten groeien. 

De kinderen van nu ervaren best wel wat stress en het is net die stress die verantwoordelijk is voor heel wat lichamelijke en mentale klachten. Daarom gaan we ook leren ontspannen. De verschillende ontspanningsmethodieken geven je weer een aantal extra tools in je toolbox om boven te toveren als een kind meer rust in het hoofd (of lichaam) nodig heeft.

extraAnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9100.jpg

Module 6: 
Het gezin in balans

Een kind groeit op in een gezin. Voor dat gezin, lees ouders, kan het soms lastig zijn om met de problematieken aangaande het kind om te gaan. Daarom ben je er: om de ouders de nodige handvatten aan te reiken waardoor ze op een constructieve en positieve manier naar hun kind gaan kijken en ze de bereidheid vertonen om samen met jou aan de slag te gaan. Het is een en/en verhaal, team work. Het is niet alleen de taak of verantwoordelijkheid van het kind, ook die van de ouders. Jij helpt de ouders het inzicht te verwerven dat ze mee bijdragen aan de oplossing van het probleem door hun de juiste vragen te stellen waardoor ze de nodige inzichten kunnen verwerven om op een andere manier naar het gedrag van hun kind te kijken.

schatgravers regenboog.jpg

Module 7:
Jouw toekomst

Tijdens deze laatste opleidingsdag gaan we nog hard werken :-) we kijken naar de toekomst, hoe jij de opleiding ervaren hebt, waar je nog vragen hebt enz. Wil je graag je eigen praktijk starten? We bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn uiteraard geen financiële of juridische adviseurs daarvoor dien je je te wenden tot de juiste instanties. We kunnen je wel meegeven wat het inhoudt op zelfstandig te werken als coach (in hoofd of bijberoep).

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9027.jpg

Exploiratiestage

Zoals je misschien al eerder las op deze pagina ga je gedurende deze opleiding ook een exploiratiestage doen. Je zoekt een proefcliëntje om mee aan de slag te gaan. Je houdt een intakegesprek met de ouders en gaat dan aan de slag met het kind en/of ouders. Je zal voor deze opleiding een portfolio bijhouden met eventuele tekeningen en sessieverslagen. Uiteraard respecteren we de privacywetgeving hierin. Dankzij de coach calls kan je met de andere deelnemers meeleven hoe zij hun exploiratiestage beleven en kunnen er vragen gesteld worden

kindercoaching 4.jpg

Een cursist vertelt...

"Na de opleiding tot faalangstcoach voelde ik dat ik nog even verder wou. en gelukkig ben ik mee op de kar kunnen springen bij de 1e lichting kindercoaches.

Ik had al een grote stap gemaakt door mijn eigen praktijk te starten, wat al heel wat extra werk bezorgde boven op mijn fulltime in het onderwijs. Maar het was nog niet genoeg. Er moest nog een jaaropleiding bij. Was het zwaar? Ja, wel met een hele grote kanttekening bij. Het was het waard.

Ik ben niet alleen als persoon nog meer gegroeid, ik ben ook enorm gegroeid als coach en ik ben ook enorm gegroeid als leerkracht.

Meermaals heb ik gedacht 'had ik dit maar in mijn opleiding gehad, we zouden zoveel verder staan in ons onderwijs.'

Elke bijeenkomst, live of online was een gezellige en ontspannende boel. Doordat we vanaf het 1e moment zo hecht waren ontstond er een vertrouwensband waardoor we meer uit elk leermoment konden halen.

Het feit dat alle theorie ondersteund wordt door vele praktijkoefeningen kan je direct aan de slag.

Alles begint eigenlijk bij die basis, een kind wil zich gezien, gehoord en geliefd voelen. Dit komt in heel de cursus steeds naar boven en als je dat in het achterhoofd houdt, dan kom je al heel ver.

Kijk onder de waterlijn, kijk achter het gedrag, wees de vuurtoren, luister en ga voor verbinding. Dat zijn woorden die ik nooit meer vergeet en die ik overal verkondig.

Er is er 1 die er nog boven staat en dat is TIJD IS JE BONDGENOOT. Het is enorm goed dat dit steeds herhaald wordt omdat het zeer zeker waar is. Ik spreek uit ondervinding :-).

Maar het is een goede reminder als je het leven niet meer weet.

De cursus omvatte alles, het kind, de ouders, aanpak, de school, ontspanning, vol hoofd, energetisch coachen, verbindende communicatie,... Met andere woorden een heel mooi totaalpakket.

Merci Vanessa, voor de geweldige begeleiding, merci voor de fijne lessen, merci voor de leerrijke coachcalls.

Merci medestudenten om iedereen te nemen zoals we zijn, merci voor de raad en de steun."

Britt Vermeir - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

Vanessa Lauwers

Bezielster

Docente

Ik ben Vanessa Lauwers. Ik heb maar één doel in dit leven en dat is om kinderen te laten stralen. Mijn hart gaat sneller slaan als ik zie hoe je als kindercoach met kleine dingen een wereld van verschil kunt maken voor de kinderen. Hoe mooi is het om met deze prachtige kleine mensjes grootste stappen te mogen zetten?

In alles wat ik doe, vind je mijn unieke mix terug: persoonlijk en professioneel. What you see is what you get. Ik hanteer heel sterk het principe: 'Practice what you preach'. Als ik spreek over zelfontwikkeling dan doe ik dat alleen maar omdat ik weet, uit ervaring, hoe belangrijk dat is. Alles wat je in deze opleiding gaat doen, heeft maar één doel: je laten doorvoelen en doorleven. Het lijkt allemaal gemakkelijk op papier, maar mijn principe is dat je moet gevoeld hebben wat het met je doet. Zo weet je ook wat kinderen kunnen ervaren als je een bepaald iets met hun doet.

In 2022 schreef ik samen met Steven Gielis het boek "Ik kan het (nog) niet: leren omgaan met faalangst". Dit boek is inmiddels reeds toe aan de derde druk waar ik heel erg blij mee ben want op die manier worden er al heel wat faalangstmonsters kleiner gemaakt.

De kindercoach opleiding van 't Zonnekind is mijn "meesterwerk" en is gebaseerd op:

 

✓ ruim 2 decennia ervaring als coach & trainer;

✓ ervaring in het begeleiden van meer dan honderden kinderen en jongeren;

✓ ervaring in het geven van groepstrajecten (workshops, trainingen, zomerscholen)

✓ ervaring in het geven van opleidingen, ook aan leerkrachten en andere onderwijsprofessionals;

✓ kennis dankzij mijn studies en verschillende coachopleidingen.

 

Wat ik met je deel is dus goed onderbouwd en daar kan jij volop gebruik van maken tijdens deze opleiding zodat je kan groeien tot een megafantastische kindercoach.

Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme en passie rond kindercoaching met je te delen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Een cursist vertelt...

De opleiding leert me om nog meer achter het gedrag van kinderen te kijken. Met een niet oordelende blik de weg openzetten om de lagen die opgebouwd zijn door de jaren heen stuk voor stuk te ontmantelen en zo tot de kern van het gekwetste kind/jongvolwassene te komen. Het praktisch oefenen heeft zeker een grote meerwaarde. Het staat als theorie beschreven maar er wordt ook tijd gemaakt voor "te doen" en "te ervaren". En net zoals er zovele prachtige, authentieke kinderen zijn, zijn er bij Vanessa evenveel prachtige, authentieke coaches-to-be. Ik vind dat Vanessa ons als toekomstige coach onszelf laat zijn. Dingen op te nemen en uit te proberen op een manier waar wij ons goed bij voelen zonder af te doen aan de noodzakelijke theorie en geijkte manier om ouder en kindgesprekken te voeren. Dat is uiteindelijk wat ook "onze missie is", met respect, geduld en onvoorwaardelijke interesse in elk individu. Een verbondenheid waarbij je je je zo veilig voelt dat alles op tafel mag en kan gelegd worden. "Practice what you preach" 

Sinta Van Dromme - Leerkracht

Wat mag je verwachten

JE ONTVANGT

 • 12 opleidingsdagen. De opleidingsdagen gaan door in het Zonnekind huis te Tremelo.

 • 7 online masterclasses waar een bepaald thema verder uitgediept wordt. Deze masterclasses zijn vrij toegankelijk in je Zonnekind Academy.

 • 7 coach calls waarin we cases bespreken en vragen beantwoorden.

 • Werkboek van ruim 500 blz. om aan de slag te gaan.

 • Toegang tot onze besloten facebookgroep waar je kan verbinden met je medecursisten.
   

STARTEN

De nieuwe groep start op donderdag 14 september 2023 (van 10u tot 17u) met deze opleiding.

Voor je eventueel nog maar kan deelnemen, vraag je je match call aan. Tijdens deze online kennismaking met je docente wordt er onder meer afgetoetst wat jouw ambities zijn, hoe jij deze jaaropleiding in je leven wenst te integreren en voelen we aan of we een match zijn voor elkaar door onder meer jouw visie op kinderen en hun gedrag.

OPLEIDINGSDATA

Opleidingsdagen op donderdagen (10u tot 17u) te TREMELO:

14/09/2023+12/10/2023+09/11/2023+14/12/2023+11/01&25/01/2024+08&22/02/2024/21/03/2024+18/04/2023+16/05/2023+13/06/2023

Coach calls (via Zoom) op woensdagen (16u tot 17u):

25/10/2023+20/12/2023+31/01/2024+28/02/2024+24/04/2024+29/05/2024+19/06/2024

Weet dat er slechts 12 plaatsen voor deze opleiding beschikbaar zijn. Ervaring leert ons dat deze héél snel ingenomen zijn. Voel je de kriebels in je buik? Vraag dan meteen je match call aan en ontdek of we samen op pad gaan.

STUDIETIJD

De opleiding neemt 10 maanden in beslag: van september tot en met juni. Daarna houd je 3 jaar toegang tot al het online materiaal. 

DEELNEMERS

Deze opleiding is voor iedereen die zich wil specialiseren in kindercoaching. Of je nu een leerkracht, therapeut, psycholoog of gewoon iemand bent die gepassioneerd is over het helpen van kinderen, deze opleiding biedt alles wat je nodig hebt om een succesvolle kindercoach te worden.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Een cursist vertelt...

"Als beginnende onderwijs professional stootte ik na 3 schooljaren op een immense muur.

Vervangingen in verschillende onderwijsjobs die ik niet in mijn hogeschool opleiding heb gestudeerd, lieten mij als leerkracht incompetent voelen.

Ik heb mijn hogeschool opleiding gekozen met het doel om de kinderen te ondersteunen en te laten groeien in onze huidige maatschappij. Vanaf het moment dat dit wegviel in de klaspraktijk, ben ik mezelf wat kwijtgeraakt. Dus ging ik op zoek hoe ik mij kon professionaliseren in hetgeen ik graag doe:

"Kinderen laten groeien en bloeien".

De opleiding tot kindercoach trok mij wel aan en het duurde niet lang vooraleer ik met mijn hulpvraag bij Vanessa kwam.

Niet gedacht dat dit niet alleen een avontuur zou worden voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Jezelf als coach en persoon ook laten groeien, bracht bij mezelf - na 2 jaar mezelf volledig onderuit halen - terug licht in het duister. Ik heb in deze opleiding dus niet alleen aan kindercoaching gedaan, maar ook mezelf gecoacht. Dit had ik echt nodig. Na 4 maanden in het traject vond ik de passie terug die 2 jaren lang zoek was.

Nu is mijn klaswerking volledig aangepast aan 'alle' noden die de kinderen hebben (niet alleen op schools vlak).

De tips en tricks en de bijhorende theorie die we gedurende de opleiding hebben meegekregen, hebben mij als leerkracht enorm veel geholpen om de kinderen nog meer te begrijpen. Nu kan ik met al deze tools mijn 'kinderen, leerlingen en ouders' laten groeien en bloeien. Mijn taak als leerkracht heeft een nieuwe dimensie gekregen waar ik 't Zonnekind zo dankbaar voor ben!"

Faber Liviau - Leerkracht

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Tarieven en betaling

WAT IS DE PRIJS ?

De investering voor deze opleiding bedraagt 2.899€ (2395,87€ excl BTW) 

Deze prijs in inclusief btw 21%, lunch, drank & tussendoortjes tijdens de lesdagen, creatieve en andere werkmaterialen en toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy. Je behoudt tot 3 jaar na je opleiding toegang tot je Academy.

BETALING

Na de match call is er beslist dat jij deze opleiding mag volgen. Je krijgt een link toegestuurd om je officieel in te schrijven voor de opleiding.

Deze opleiding gaat door van zodra er 4 inschrijvingen zijn. Wij brengen je daar schriftelijk van op de hoogte. Je ontvangt dan ook een factuur voor het totale bedrag van de opleiding. Wij verwachten dat je deze factuur tijdig betaald. Geen betaling is geen plaats in de opleiding.

Zijn er reeds 4 inschrijvingen wanneer jij je inschrijft? Dan ontvang je binnen de 15 werkdagen een factuur van ons voor deze opleiding.

Wij reserveren geen plaatsen onder voorbehoud in onze opleidingen..

Het is niet mogelijk om deze opleiding gespreid te betalen. 

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden, waaronder de annulatievoorwaarden, verbonden aan deze opleiding vind je hier

Een cursist vertelt...

"Heel de opleiding is voor mij zo een meerwaarde en verrijking geweest, waardoor het voorbije jaar een zeer belangrijk jaar in mijn leven betekent.

Zo blij dat ik de kans gekregen heb om dit te mogen doen en eindelijk een manier gevonden heb om met kinderen te kunnen werken op een zinvolle wijze. Iets waar ik al jaren naar op zoek was.

De opleiding heeft enerzijds veel dingen die ik al voelde bevestigd en daarnaast mijn ogen nog voor veel nieuwe dingen geopend.

Het voorbije jaar heb ik op veel gebieden een enorme sprong gemaakt.

Ik was vooral op zoek naar theoretische kapstokken om wat ik vanuit mijn intuïtie met kinderen deed te weten te komen of dat wel goed was. In de opleiding heb ik dat zeker gekregen. Anderzijds hebben de praktijkdagen en de tools daarbij ervoor gezorgd dat we hetzelf konden ervaren, wat ik nu achteraf gezien eigenlijk een must vind om het nog beter te kunnen vatten (bewuster) wat je met kinderen doet en hoe dit voor hen kon zijn, kan binnenkomen en ervaren worden. Bij elke opleidingdsdag voelde ik me tussen gelijkgestemde mensen.

Mensen met dezelfde inzichten, gevoelens, vragen, golflengte,...

De impact van heel de opleiding met alle cursussen, de veiligheid van de groep, de eerlijkheid van de mensen in de groep, de verrijkte ervaringen...

De docente en de manier waarop de opleiding gegeven werd (voorbeelden, praktijkervaringen, kennis, inzichten, oefenkansen, en zoveel meer...) heeft er allemaal samen toe geleid dat de opleiding en het voorbije jaar een succesverhaal voor mij zijn geworden!"

- Kristel De Leeuw - Zorgleekracht

Veelgestelde vragen

Een cursist vertelt...

"De opleiding Kindercoach heeft mij vooral het volgende inzicht gegeven: kinderen worden geboren met een open blik op de wereld, klaar om te leren en hun eigen vleugels uit te slaan. Op hun levenspad worden ze met allerlei problemen geconfronteerd waardoor ze geremd worden voluit te leven;

ze gaan daardoor onverklaarbaar gedrag vertonen, voelen zich niet meer goed in hun vel en krijgen de kans niet echt te schitteren. De opleiding Kindercoach biedt inzicht in wat de oorzaken zijn van dit gedrag en rijkt concrete oplossingen aan om kinderen met problemen te helpen. Dankzij de inspiratie van Vanessa en haar vindingrijkheid (spelletjes, boeken, creatieve oefeningen,…) om het beste uit kinderen naar boven te halen durf ik zelf de stap te zetten om als kindercoach aan de slag te gaan terwijl ik daar hiervoor nog geen ervaring in had (behalve dan als mama). De opleiding is een stuk noodzakelijke theorie maar vooral ook de oefeningen zelf doen; zo krijg je begrip over waar kinderen zoal mee worstelen en hoe moedig het is als ze er voor gaan om hun problemen aan te pakken. Onze kinderen zijn onze toekomst en ik ben fier dat ik mag helpen om ze te laten stralen!"

Sabrina Nijs

bottom of page