faalangst.jpg

Faalangst

Als je aarzelt groeit je angst. Als je waagt, groeit je MOED.

Heel wat kinderen en jongeren kampen met een of andere vorm van faalangst. Wist je trouwens dat er verschillende soorten faalangst bestaan? Je hebt bijvoorbeeld de cognitieve faalangst (heel vaak schoolgerelateerd) maar ook sociale faalangst.

Hoe dan ook, faalangst remt het kind niet alleen af in zijn cognitieve ontwikkeling maar vaak ook in diens socio-emotionele ontwikkeling.

Ervaring heeft ons geleerd dat achter die faalangst meestal een laag zelfbeeld verstopt zit. Onze aanpak is dan ook uniek want wij gaan op zoek naar de oorzaak van de faalangst. Dat kan pesten zijn, een onderliggen trauma of soms ook wel ouders die zelf perfectionistisch ingesteld zijn of het kind dat zelf perfectionistisch is enz. Elk kind is uniek dus is die faalangst dat ook.

Ons doel is om het kind te helpen en te ondersteunen om zichzelf te kunnen zijn en daar ook gelukkig mee te zijn. Het is pas als we onszelf aanvaarden dat we ook positieve kritiek van anderen kunnen aanvaarden om zo te kunnen groeien.

We hanteren niet 1 methode die voor alle faalangstige kinderen moet werken. Zoals steeds kijken we naar jouw kind, naar diens situatie en de onderliggende oorzaak en werken we volledig op maat van jouw kind.