Gratis webinars voor ouders en opvoeders

Tijdens de Corona weken gingen ruim 1.000 ouders, leerkrachten en andere professionals je voor in het volgen van één of meerdere gratis webinars van 't Zonnekind. Elke week kan je één of meerdere gratis webinars bijwonen.

De webinars zijn LIVE omdat we houden van het persoonlijke contact met het deelnemende publiek.

 

Een webinar duurt 45 minuten. Als deelnemer kan je interactief meedoen door vragen te stellen. Jouw vraag te persoonlijk voor de groep? Dan stel je hem in de privé chat en krijg je daags nadien een reactie van ons.

 

Hieronder vind je een overzicht van de geplande webinars. Klik door voor meer informatie en inschrijving.

Wil je je verdiepen in een bepaald onderwerp? Voor professionals zijn er online trainingen in de vorm van een masterclass. Onder het vormingsaanbod vind je een overzicht van de masterclasses die momenteel beschikbaar zijn.

luisteren4.jpg

Gratis webinar: meer informatie

Hoe kinderen echt naar je luisteren

Ben je beu van altijd maar te roepen thuis of in de klas? Zou je het fijn vinden mochten de kinderen echt naar je luisteren? Dan is dit webinar voor jou.

faalangst.jpg

Gratis Webinar: meer informatie

Faalangst bij kinderen

Faalangst kan een kind of tiener tegenhouden om dingen in het leven te bereiken. Het webinar geeft je inzichten in wat faalangst is en hoe jij er mee kunt omgaan.

toppie.jpg

Gratis Webinar: meer informatie

Je kind meer zelfvertrouwen?

Een kind heeft zelfvertrouwen nodig om stabiel in het leven te kunnen staan. Dit webinar geeft je tips om je kind meer zelfvertrouwen te geven waardoor het ook aan veerkracht wint.

fear child.jfif

Gratis Webinar: meer informatie

Angst bij kinderen en jouw aanpak

Wat doe je met een bang kind? Hoe kan je een kind met angsten helpen om die angesten te overwinnen. Dit webinar geeft je de do's en don'ts bij angstige kinderen.

puberkuren.jpeg

Gratis Webinar: meer informatie

Puberkuren en wat je er mee moet

Tieners gaan in hun puberteit best door een intense periode: zowel emotioneel als lichamelijk. Dit webinar geeft je meer inzicht in hoe je met pubergedrag kunt omgaan.

grief.jpeg

Gratis Webinar: meer informatie

Rouw & verlies bij kinderen

Ook buiten Corona tijden beleven kinderen en jongeren best wel wat rouw en verlies in hun leven. Belangrijk is hoe wij volwassenen hen hierin begeleiden.

pesten.jpg

Gratis webinar: meer informatie

Pesten:de impact op het kind

Pesten is een problematiek in veel scholen. Wat is pesten en vooral wat kan JIJ er aan doen? Hoe maak je het onderscheid tussen pesten en plagen? Volg dan dit webinar.

hechting.png

Gratis Webinar: meer informatie

Hechting tussen ouder en kind

Reeds prenataal ontstaat de hechtingsband tussen moeder en kind. Naarmate een kind ouder wordt krijgt het nieuwe hechtingsfiguren zoals papa. Wat als het mist gaat?

HSP WS.png

Gratis Webinar: meer informatie

Hoogsensitiviteit bij kinderen

Ik vertel je tijdens dit webinar heel graag waarom hoogsensitiviteit GEEN ziekte of label is. En wat het wel is en hoe jij een hoogsensitiefkind kunt begeleiden en helpen: thuis & in de klas

straffen.jpg

Gratis Webinar: meer informatie

Waarom straffen niet werkt

Straffen is niet de oplossing en ik vertel je graag waarom ik in 12 jaar mijn zoon nog nooit gestraft heb. Wat dan wel? Ontdek welke impact straffen op jouw relatie heeft met jouw kind.

veerkracht.jpeg

Gratis Webinar: meer informatie

Veerkracht bij kinderen

Veerkracht? Wasda? Ik vertel het je graag tijdens dit webinar en ook hoe je een kind kunt helpen om meer veerkracht te ontwikkelen en hierdoor sterkte te staan in het leven.

perfectoe.png

Gratis Webinar: meer informatie

Perfectionisme: een valkuil?

In dit webinar krijg je de inzichten in wat perfectionisme is, hoe het ontwikkeld wordt en hoe je er mee kunt leren leven zonder dat anderen daar moeten voor afzien :-)