pesten-bij-kinderen.jpg

Gratis Webinar - de impact van pesten op kinderen

 

Ontdek welke impact pesten op het leven van een kind heeft en hoe je preventief kunt handelen

checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png

Wil jij ontdekken welke impact pesten heeft op kinderen en jongeren?

Wil je weten wat het verschil is tussen pesten en plagen?

Ben je benieuwd hoe je op een preventieve manier pesten kunt voorkomen?

In dit webinar, dat overigens gratis is, ga je nieuwe inzichten opdoen rond pesten en de impact hiervan op kinderen en jongeren. Het is geen fabeltje dat in heel wat scholen en verenigingen pesten een pest is.

Dit webinar loopt enkel tijdens de week tegen pesten, van 18/2 tot en met 25/25. Elke dag krijg je de kans om te kijken. Dit omdat we zoveel mogelijk mensen willen bereiken: ouders, leerkrachten, grootouders, ondersteuners, schooldirecties enz. omdat kinderen toch nog heel vaak op school of in een andere groepscontext geconfronteerd worden met pesten.

Het is vanuit mijn ervaring als kind en jongeren coach, waarbij ik al heel wat kinderen begeleidde die gepest geweest zijn, dit webinar geef. Ik geef je wat meer achtergrond over pesten (wat het is, hoe herkennen, verschil met plagen enz.) maar ik vertel je ook een aantal hartsverscheurende verhalen van de gevolgen van pesten. Omdat ik in de praktijk merk dat er nog te vaak neerbuigend doet tegen kinderen die gepest geweest zijn of worden. Ze zoeken het zelf? Echt? Jammer genoeg moet ik vaak vaststellen dat sommige scholen niet bereid zijn om op te treden tegen pestgedrag, ook al is er een anti-pest beleid. Betreurenswaardig vind ik dat. Op deze manier worden er heel wat levens kapot gemaakt: nu maar ook in de toekomst. Als je denkt dat zelfmoord onder jongeren na pesten een fabeltje is, ik maak je graag wakker en bewust dat dit een heet hangijzer is. Te vaak steken niet alleen andere kinderen hun kop in het zand maar doen ook volwassenen dit en staat het gepeste kind er alleen voor om het hoofd te bieden aan de pester. En als je weet dat pesten een groepsgebeuren is, dan ga je er misschien anders naar kijken. Dat is wat je gaat ontdekken in dit webinar.

Het webinar is gericht naar enerzijds (groot) ouders en anderzijds onderwijsprofessionals: leerkrachten, zorgcoördinatoren, CLB medewerkers, ondersteuners, directeurs enz. De voorbeelden spreken voor zich en het maakt dus niet uit wie je bent.

Het webinar is gratis, duurt 45 minuten en je kan het tot 2 dagen na uitzending herbekijken.

"Ik vond het webinar zeer leerrijk. Ik heb de signalen genoteerd en deze ga ik zeker bij mij houden in de klas."

Celien

"Ik vond het webinar confronterend. En ik heb geleerd dat het gedrag van het kind alles zegt, dat zowel verbaal alsook non verbale communicatie zeer belangrijk is. dat je pest gedrag altijd moet 'aanpakken'",

Berdieke

"Een eyeopener voor het onderwijs. Er wordt idd, nog te weinig een link gelegd tussen kinderen hun houding en eventuele pesten.zowel voor de gepeste als de pester."

Nathalie

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Na inschrijving ontvang je een mail om je emailadres te bevestigen.

 

NA het bevestigen van je emailadres ontvang je de bevestigingsmail. Hou deze goed bij want hij bevat de kijkknop met toegang tot het webinar.

Het webinar blijft tot 2 dagen na uitzending te herbekijken.

Even Voorstellen

 

Ik ben... Vanessa Lauwers | Faalangst Coach| Kind & Jongeren coach en Trainer

 

Enthousiastelinge en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in en uit de klas ook leuk kan zijn.En dat lukt alleen maar als de kinderen zich veilig voelen, vertrouwen hebben in zichzelf, de andere kinderen en de volwassenen en verbindinig ervaren met anderen. Pesten is een echte problematiek die al jonge levens gekost heeft. Dit webinar en de bijhorende online cursus zijn ontwikkeld om ouders en (onderwijs) professionals de ogen te openen en te leren hoe ze op een preventieve manier aan de slag kunnen gaan tegen pesten.

Liefs,

Vanessa