top of page
Kinderbegeleiding

Gratis webinar
De leerkracht als therapeut?!

Ontdek in dit gratis webinar de kracht van de leerkracht in het welzijn van leerlingen!

  • Vraag je je af wat je kunt doen om leerlingen met diverse 'rugzakjes' in de klas te ondersteunen en hun groei te bevorderen?

  • Wil je weten hoe je een klasomgeving kunt creëren waarin alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond of uitdagingen, kunnen groeien?

  • Ben je op zoek naar manieren om voor het welzijn van je leerlingen te zorgen, terwijl je tegelijkertijd je eigen welzijn behoudt en het evenwicht tussen zorg voor anderen en zelfzorg handhaaft?

Dit webinar is voor alle gepassioneerde onderwijsprofessionals, van leerkrachten tot directieleden, die het welzijn van hun leerlingen in hun hart dragen. We geloven dat onderwijs meer is dan alleen kennisoverdracht - het gaat ook om het creëren van een ondersteunende omgeving waarin kinderen kunnen bloeien en zichzelf kunnen zijn.

Schrijf je nu in en ontdek hoe je een bron van steun kunt zijn voor je leerlingen, terwijl je je eigen welzijn in balans houdt. Samen kunnen we een betere toekomst creëren voor het onderwijs.

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail in je mailbox. 

Lees hier onze privacy policy.

Naar inschrijving

Wat mag je verwachten van dit webinar?

Ik begrijp dat je nieuwsgierig bent naar wat dit boeiende webinar te bieden heeft. Hier is een voorproefje van wat je kunt verwachten:

  1. Diepgaande Inzichten: Tijdens dit webinar duiken we diep in de evolutie van het onderwijslandschap en bespreken we hoe de rol van leerkrachten verschuift. Je zult waardevolle inzichten opdoen in de uitdagingen waarmee moderne leerkrachten worden geconfronteerd en hoe ze kunnen bijdragen aan het welzijn van hun leerlingen.

  2. Inspiratie voor Actie: Ik tracht je te inspireren met praktische tips en strategieën om de klasomgeving te verbeteren en een bron van steun te zijn voor leerlingen met diverse behoeften. Je zult ontdekken hoe je een positieve impact kunt hebben, zelfs in de meest veeleisende situaties.

  3. Balans en Zelfzorg: Ik deel enkele tips over hoe je voor het welzijn van je leerlingen kunt zorgen zonder je eigen welzijn te verwaarlozen. Dit webinar zal je helpen om de balans te vinden tussen de zorg voor anderen en zelfzorg, een essentiële vaardigheid voor elke leerkracht.
     

Dit webinar is bedoeld om je te informeren, te inspireren en je te helpen groeien als leerkracht. Het is een kans om te begrijpen hoe jouw rol als leerkracht een wezenlijke impact kan hebben op het leven van je leerlingen.

Inhoud van het webinar

Tijdens het webinar zoom ik in op de evolutie van het onderwijslandschap en hoe leerkrachten een cruciale rol spelen in de mentale en emotionele ontwikkeling van hun leerlingen. Dit webinar biedt inzichten, inspiratie en praktische tips om een positieve impact te hebben, zowel op de educatieve als de emotionele groei van je leerlingen.

​​​​​​​Ik begrijp dat leerkrachten in de huidige tijd te maken hebben met unieke uitdagingen. In de klas hebben ze te maken met leerlingen met diverse 'rugzakjes' en vaak voelen ze zich niet voorbereid om hiermee om te gaan. Soms lijkt het alsof ze meer zijn dan alleen leerkrachten, bijna als therapeuten, vooral omdat ouders steeds vaker op zoek zijn naar ondersteuning voor hun kinderen. Dit webinar zal je helpen om beter te begrijpen hoe je deze uitdagingen kunt aanpakken en hoe je een bron van steun kunt zijn voor zowel je leerlingen als hun ouders.

Tijdens dit boeiende webinar zal ik onder andere de volgende onderwerpen behandelen:
🌱 De evolutie van het onderwijslandschap: Wat is er veranderd?
🌱 De leerkracht als gids: Hoe kun je de rol van therapeut begrijpen?

💪 De impact van leerkrachten op het welzijn van leerlingen.
🌈 Het belang van zelfzorg: Hoe blijf je zelf in balans?
💡 Praktische tips voor de moderne leerkracht.

Vanessa Lauwers

Ik ben Vanessa Lauwers. Als kind en jongerencoach werk ik al jarenlang nauw samen met het onderwijsveld, en het is vanuit deze expertise en mijn samenwerking met onderwijsprofessionals dat het idee voor dit webinar is ontstaan.

Mijn reis begon als kind en jongerencoach, waarbij ik me specialiseerde in het ondersteunen van kinderen en jongeren met diverse uitdagingen zoals onder meer faalangst. Ik begon de behoeften van de kinderen en jongeren van nu beter te begrijpen en hoe leerkrachten een cruciale rol spelen in hun welzijn.

Deze jarenlange samenwerking met honderden onderwijsprofessionals, scholen en scholenkoepels en mijn passie voor het onderwijs hebben geleid tot de oprichting van 't Zonnekind: expertise en opleidingscentrum voor het welzijn van het kind. Hier hebben we een plek gecreëerd waar onderwijs-professionals worden opgeleid en geïnspireerd om een positieve impact te hebben op het welzijn van hun leerlingen.

Mijn ervaring heeft me laten zien dat het mogelijk is om een verschil te maken. Het is een voortdurende reis van leren en groeien, en ik kijk er naar uit om mijn kennis en passie met jullie te delen tijdens het aankomende webinar.

Laten we samen een betere toekomst voor het onderwijs creëren en het welzijn van kinderen overal bevorderen. Ik kan niet wachten om je te verwelkomen tijdens ons webinar "De Leerkracht als Therapeut?!".

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Hoe doe je mee? Volledig gratis

Het webinar is gratis. Je neemt deel door je in te schrijven door te klikken op de inschrijvingsknop. Je vult dan het formuliertje in. 

Via mail ontvang je dan een bevestigingsmail. Check zeker ook je spam mocht je niet meteen een mail ontvangen hebben. Je zet best de datum en uur reeds in je agenda. In aanloop naar het webinar toe ontvang je een aantal herinneringsmails zodat je het zeker niet gaat vergeten.

Het webinar wordt via Webinargeek uitgezonden. Hiervoor hoef je helemaal niets te installeren. Je klikt in de mail op de kijklink en je kijkt mee. Beste browser om te volgen is Chrome. Mocht het even haperen ofzo, refresh dan even en meestal is het dan wel opgelost.

Indien het webinar wordt uitgezonden op donderdag dan blijft de replay & aanbod beschikbaar tot de eerst volgende zondag middernacht.

Webinar en replay toch gemist? Schrijf je dan gewoon in op een andere datum.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Wat andere deelnemers zeggen over andere webinars:

Vanessa zegt:

"De lat die de school heel hoog legt, thuis wat lager leggen. En meer luisteren en communiceren met mijn kinderen."

Manon zegt:

"De manier van toepassing van mijn therapie. Elk kind leert een bepaalde vaardigheid op zijn manier, dus zo ga ik komende dagen proberen nadenken over bepaalde tools die ik kan gebruiken voor het samen bereiken van een doel."

Els zegt:

"Ik heb geleerd dat het belangrijk is hoe het kind zich voelt en de driehoek vind ik een bijzondere eigenschap om even bij stil te staan , van hoe is het gedrag , en wat zijn de gevoelens en hoe zijn de gedachten , een belangrijke boodschap voor mezelf om even na te denken dank je wel hiervoor !"

Liesbeth zegt:

"Ik heb geleerd dat ik de faalangst goed herkent heb bij 1 van mijn kinderen en link nu ook kenmerken aan mijn andere zoon. Ik ga verder met mijn verbinding zoeken en zorgen voor succeservaringen al zal ik de lat lager leggen."

Kim zegt:

"Ik heb een aantal tips verzameld om te delen met ouders en leerkrachten (vanuit mijn job als kinderpsychologe)"

Nikita zegt:

"Ik denk dat dit een ontzettend boeiend webinar was voor mij om nog beter te kunnen omgaan met kinderen in de klas (als leerkracht) en later ook in mijn job als orthopedagoog."

bottom of page