Schermopname%20(19)_edited.jpg

Gratis Webinar

Hoogsensitiviteit bij kinderen

Hoogsensitiviteit is als een kristallen glas. Als je ermee gooit gaat het kapot,

als je het voorzicht behandelt FONKELT het!

Is een kind gevoelig voor prikkels en snel van slag? Misschien is het kind wel hooggevoelig. Hoogsensitiviteit is geen stoornis of ziekte. Hoe kan je hoogsensitiviteit herkennen bij een kind? En nog belangrijker: hoe ga je om met die Hoogsensitiviteit?

 

Sommige mensen denken dat hoogsensitiviteit een “ziekte” is maar dat is het zeer zeker niet! Het is een gave (geen label!) maar veel kinderen hebben bijkomende ondersteuning nog om het te aanvaarden (want ze voelen zich vaak 'anders' t.o.v. andere kinderen) en er mee leren omgaan m.a.w. het ook als talent of sterkte te kunnen inzetten.

Ook voor volwassenen, of het nu de ouders of de leerkrachten of ondersteuners zijn, is het belangrijk om er met die hoogsensitiviteit te leren omgaan om het kind op een passende manier te kunnen begeleiden te helpen ontplooien tot de mooie vlinder.

 

Wat je onder meer zal ontdekken tijdens het webinar:


Wat is hoogsensitiviteit;


Wat zijn prikkels en hoe geraakt een kind dan overprikkeld;


Tips rond het begeleiden van een hoogsensitief kind.


 

In dit introductiewebinar help ik je op weg met het opvoeden & omgaan met een hoogsensitief kind. Ik spreek niet alleen vanuit mijn ervarings als HSP coach maar evenzeer als ervaringsdeskundige.

Gratis webinar

Hoogsensitiviteit bij kinderen

JOUW GASTVROUW: Vanessa Lauwers - Zaakvoerder, kind & jongerencoach

PRIJS: Gratis

DUURTIJD: 45 minuten


MATERIALEN: handouts presentatie te downloaden (link wordt gegeven in de herinneringsmail)

Uitgesteld kijken is niet mogelijk.


Je hoeft niets te installeren. Vanuit je bevestigingsmailtje klik je op de knop 'Bekijk webinar' en je kijkt mee!

foto8

"Ik vond het zeer zinvol om deze uiteenzetting over hoogsensitiviteit te horen. Het begint meer en meer bij mij binnen te sijpelen en ik kon al wat meer concrete situaties bedenken en samen met mijn man dachten we tijdens je webinar na hoe we het in het vervolg in sommige situaties anders zouden kunnen aanpakken. Ik ben benieuwd welk effect het  zal hebben."

Jolien

"Gisteren was ik aanwezig op de webinar over hoogsensitiviteit, mijn eerste en het was fantastisch. Dank u voor deze ervaring en om uw kennis te delen. Ik herken heel wat kenmerken die ik ook bij mijn leerlingen zie, ook al hebben ze een label we kunnen niet alle kenmerken aan dit label hangen. Een verrijking, daarnaast begrijp ik nu een beetje beter mijn eigen dochters en mezelf. Inderdaad het is oke om wat anders te zijn."

Charissa

"Bedankt voor gisterenavond ! Ik hing aan je lippen...zou nog uren kunnen luisteren hebben.  Zo interessant!"

Evy