Gratis webinar

Hoogsensitiviteit bij kinderen

Hoogsensitiviteit is als een kristallen glas. Als je ermee gooit gaat het kapot, als je het voorzicht behandelt FONKELT het!

Inschrijven kan nog voor mei/juni 2021 - overige data volzet

Is een kind gevoelig voor prikkels en snel van slag? Misschien is het kind wel hooggevoelig. Hoogsensitiviteit is geen stoornis of ziekte. Hoe kan je hoogsensitiviteit herkennen bij een kind? En nog belangrijker: hoe ga je om met die Hoogsensitiviteit?

 

Sommige mensen denken dat hoogsensitiviteit een “ziekte” is maar dat is het zeer zeker niet! Het is een gave (geen label!) maar veel kinderen hebben bijkomende ondersteuning nog om het te aanvaarden (want ze voelen zich vaak 'anders' t.o.v. andere kinderen) en er mee leren omgaan m.a.w. het ook als talent of sterkte te kunnen inzetten.

Ook voor volwassenen, of het nu de ouders of de leerkrachten of ondersteuners zijn, is het belangrijk om er met die hoogsensitiviteit te leren omgaan om het kind op een passende manier te kunnen begeleiden te helpen ontplooien tot de mooie vlinder.

 

Wat je onder meer zal ontdekken tijdens het webinar:
- Wat is hoogsensitiviteit?
- Wat zijn prikkels en hoe geraakt een kind dan overprikkeld?
- Tips rond het begeleiden van een hoogsensitief kind.

 

In dit introductiewebinar help ik je op weg met het opvoeden & omgaan met een hoogsensitief kind. Ik spreek niet alleen vanuit mijn ervarings als HSP coach maar evenzeer als ervaringsdeskundige: vanuit mijn eigen hoogsensitiviteit en ook die van mijn zoon.

 

Je krijgt de kans om je vragen te stellen tijdens dit LIVE webinar. Je kan tevens de handouts van de presentatie downloaden, handig voor als je nota's wenst te nemen.

Ik beloof je een boeiend webinar.

 

PRAKTISCHE INFO

Het webinar is bestemd voor (groot)ouders, leerkrachten en opvoeders/begeleiders van kinderen tussen 2,5 en 18 jaar.

Jouw gastvrouw: Vanessa Lauwers - Zaakvoerder, kind & jongerencoach, HSP coach

Prijs: Gratis

Duurtijd: 45 à 60 minuten

Materialen: handouts presentatie kunnen gedownload worden

Uitzending: Live - je krijgt de kans om live je vragen te stellen.

Replay: het webinar wordt opgenomen en nadien krijgt iedereen die zich hier geregistreerd heeft de replay via mail toegestuurd. Deze link blijft 1 week geldig, daarna is de replay niet meer beschikbaar.

Inschrijven doe je via het registratieformuliertje.