top of page
Kind model

Gratis webinar
De kracht van hoogsensitiviteit bij kinderen

Ontdek de Kracht van Hoogsensitiviteit en Leer Het het Prikkelmonster Temmen!

Ben je klaar om een reis te maken naar het betoverende land van Sensitopia?

 

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar en ontdek hoe hoogsensitiviteit een waardevolle troef kan zijn in het leven van kinderen en jongeren.

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail in je mailbox. 

Lees hier onze privacy policy.

Stap binnen in Sensitopia, een fictief land waar gevoeligheid wordt gevierd en gewaardeerd. Tijdens dit unieke webinar nemen we je mee op een inspirerende reis waarin we de diepgaande wereld van hoogsensitiviteit verkennen en het mysterie van het Prikkelmonster ontrafelen.

Wat mag je verwachten van dit webinar over hoogsensitiviteit?

  • Betoverende Geschiedenis van Sensitopia: Leer hoe Sensitopia hoogsensitiviteit omarmt en het als een waardevolle kwaliteit viert.

  • Onthulling van het Prikkelmonster: Ontdek hoe het Prikkelmonster symbool staat voor overweldigende prikkels en leer hoe je kinderen kunt helpen dit monster te temmen.

  • Zelfontdekking en Emotionele Veerkracht: Leer hoe je kinderen en jongeren kunt begeleiden om zichzelf beter te begrijpen, emotionele veerkracht op te bouwen en het Prikkelmonster te overwinnen.

  • Empathie en Verbinding: Ontdek hoe hoogsensitiviteit kan leiden tot een dieper begrip van anderen en hoe je deze vaardigheid kunt inzetten voor betere relaties en communicatie.

  • Praktische Tips voor thuis en in de klas: Ontvang waardevolle tips om hoogsensitiviteit en het Prikkelmonster te integreren thuis en in de klas, en een inclusieve omgeving te creëren waarin alle leerlingen kunnen floreren.

Wat andere deelnemers zeggen over het webinar:

Saskia zegt:

Ik heb al een opleiding gevolgd bij HSP Vlaanderen in Gent maar jouw webinar was een duidelijke, beknopte voorstelling van hooggevoeligheid. Zeker uitnodigend om de masterclass te volgen!

Zoë zegt:

Ik vond het een interessant webinar! Veel nieuwe input gekregen. Het is duidelijk dat u veel bezig bent met kinderen en dat u ervaringsdeskundige bent. U heeft dit webinar fijn gegeven, ik vond het aangenaam om te volgen.

Marjolein zegt:

Vlot gebracht, duidelijk, aangenaam, enthousiast gegeven!

Charlotte zegt:

Deze webinar vond ik wederom interessant. Wat mij het meeste aanspreek is de positiviteit die je telkens weer gebruikt om bepaalde onderwerpen aan te kaarten die soms bij ouders en/of professionals als problematisch ervaren worden. Ik ben zelf geen ouder maar ik krijg toch wel het gevoel dat je de ouders hoop geeft en hen op een positieve manier uitlegt dat het oke is om af en toe met je handen in je haar te zitten. Daarnaast vind ik het enorm goed dat je de ouders de schuld nooit bij de ouders legt en heb ik het gevoel dat ouders soms ook door jouw webinar's beseffen dat het effectief niet hun schuld is. Iets wat er zeker belangrijk is op de dag van vandaag omdat er vaak met de vinger naar de ouders wordt verwezen. Deze positiviteit blijven verder zetten zou ik zeggen en ik probeer dit zelf ook mee te nemen als toekomstige orthopedagoog.

Vanessa Lauwers

Mijn reis begon als een zoektocht naar begrip en acceptatie. Als hoogsensitieve persoon begrijp ik maar al te goed de uitdagingen en het gevoel van "anders" zijn tijdens mijn jeugd. Deze persoonlijke ervaring heeft me gedreven om mijn passie te volgen en anderen te helpen die dezelfde reis maken zijnde misschien minder omslachtig ;-).

Met trots ben ik de bezielster van 't Zonnekind, een expertise- en opleidingscentrum gericht op de ontwikkeling van kinderen. Hier komt mijn ruim 20-jarige ervaring tot leven, waarin ik kinderen, jongeren en volwassenen die hoogsensitief zijn begeleid op hun reis naar zelfontdekking, veerkracht en groei.

Ik geloof in de kracht van hoogsensitiviteit en het belang van begrip en ondersteuning in het leven van kinderen en jongeren. Tijdens het webinar zal ik samen met jou dieper in de wereld van sensitiviteit duiken, het mysterie van het Prikkelmonster onthullen en praktische tools en inzichten bieden om hoogsensitiviteit te omarmen.

Ik kijk ernaar uit om met jou op deze inspirerende reis te gaan en een inclusieve omgeving te creëren waarin hoogsensitiviteit wordt gezien als een prachtige eigenschap. Laten we samen stralen en de weg effenen voor een gevoelige revolutie in het onderwijs en de maatschappij.

Tot ziens in het magische Sensitopia!

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Hoe doe je mee? Volledig gratis

Ben je als ouder en/of (onderwijs) professional klaar om deel uit te maken van deze boeiende en leerzame reis?

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar en ontdek hoe je hoogsensitiviteit kunt omarmen en het Prikkelmonster kunt temmen!

 

Na het webinar ontvang je ook een exclusieve kans om je in te schrijven voor onze online cursus over hoogsensitiviteit in de klas, zodat je echt het verschil kunt maken voor de kinderen en jongeren in jouw omgeving.

Reserveer Jouw Plek Nu!

 

Het webinar is gratis. Je neemt deel door je in te schrijven door te klikken op één van de inschrijvingsknoppen. Je vult dan het formuliertje in. 

Via mail ontvang je dan een bevestigingsmail. Je zet best de datum en uur reeds in je agenda. Er is GEEN replay beschikbaar.

Het webinar wordt via Webinargeek uitgezonden. Hiervoor hoef je helemaal niets te installeren. Je klikt in de mail die je dag van de uitzending krijgt op de kijklink en je kijkt mee. Beste browser om te volgen is Chrome. Mocht het even haperen ofzo, refresh dan even en meestal is het dan wel opgelost.

Let op: De plaatsen voor dit gratis webinar zijn beperkt, dus zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft om teleurstelling te voorkomen.

Disclaimer: Sensitopia is een fictief concept bedacht voor dit webinar door Vanessa Lauwers en heeft geen werkelijke relatie met een bestaande entiteit of organisatie. Dit webinar is bedoeld voor educatieve doeleinden en om inzicht te bieden in hoogsensitiviteit bij kinderen en jongeren.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg
bottom of page