Gratis Webinar
Faalangst in de klas

Als je aarzelt groeit je angst. Als je waagt, groeit je MOED.

Voor het ene kind is het leuk en fijn op school maar er zijn ook kinderen die niet met plezier naar school gaan. En dat is niet omdat ze gepest worden of het niet leuk vinden op school. Het komt omdat ze faalangst hebben.

Faalangst: het kind is bang om te falen; bang om fouten te maken. ​

Faalangst is verlammend en haalt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind onderuit. Het kind denk negatief over zichzelf en soms uit het deze gedachten ook: "Ik ben niet goed genoeg", "Ik kan het niet"; "Ik ben niets waard"; "Ze gaan me vast uitlachen" enz. En ik stel helaas vast dat zelfs kinderen in de kleuterklas al symptomen van faalangst vertonen.


Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden.

Een 30 tal jaren later heb ik mijn faalangstmonster (zo goed als, in stressvolle momenten durft ie de kop nog wel eens opsteken) overwonnen maar daar is heel veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf gegaan. Zonder en met professionele hulp.

Ik wil niet dat kinderen 10 of 20 jaren nodig hebben om hun faalangst te overwinnen. We kunnen daar heel vroeg en snel al een verschil in maken want neen, het groeit er niet uit naarmate het kind ouder wordt. Integendeel, het wordt vaak alleen maar erger.

Daar wil ik dus een verschil in maken. Ik wil dat ouders EN leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) weten wat faalangst is; hoe je het kunt herkennen en vooral wat je kan doen om een kind met faalangst te ondersteunen (en dat begint bij begrip). Mijn kleine meisje zou heel blij geweest zijn mochten de leerkrachten het (h)erkend hebben en dat het binnen ons gezin bespreekbaar was geweest.

 

Het is een introductie webinar: dit houdt in dat we binnen de voorziene tijdspanne van een uur ontdekken:

 

* Wat faalangst is;

* Waaraan je faalangst in  de klas kan herkennen;

* Praktische tips om met faalangst in de klas af te rekenen (of toch al een eerste aanzet hiertoe te geven);
 

* Hoe jij als onderwijsprofessional je verder kunt verdiepen in het domein van faalangst en specialist hier kunt in worden zodat jouw leerlingen stralend in de klas zitten.

Het webinar 'Faalangst in de klas' is bestemd voor leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, leerlingbegeleiders en andere (onderwijs) professionals van kinderen tussen 6 en 18 jaar die meer willen weten over faalangst. 

Schrijf je nu in voor het gratis webinar 'Faalangst in de klas'

"Hoe je door kleine zaken te veranderen kan werken rond faalangst. Door kleine aanpassingen te doen, verkrijg je vele voordelen voor de kinderen met faalangst, maar ook voor alle kinderen in het algemeen."

Sarah

Ik vond dit webinar super leerrijk.

Ik ga de tips als ergotherapeute zeker toepassen.

Katrien

"Jij doet dit met zoveel overtuiging. Vind dit zo knap van je. Ik verlang telkens naar de volgende webinar. Ik ben topfan van 't Zonnekind!"

Marlies

JOUW GASTVROUW: Vanessa Lauwers (Zaakvoerder 't Zonnekind, kind & jongerencoach)

PRIJS: Gratis

DUURTIJD: 40 tal minuten

REPLAY: Webinar toch gemist? Je kan uitgesteld kijken tot 3 dagen na de uitzending.