top of page
Thuisonderwijs

Gratis webinar
Het faalangstmonster op dieet

Ontdek in dit gratis webinar welke impact faalangst heeft op het leven en de schoolprestaties van kinderen en jongeren en help hen hun faalangstmonster op dieet te zetten om weer te kunnen stralen!

Meer dan 10.000 (onderwijs) professionals & ouders volgden dit webinar

  • Ben jij klaar om het faalangstmonster te verslaan en kinderen te helpen hun volle potentieel te bereiken?

  • Vraag je je af wat je kunt doen om kinderen en jongeren te helpen bij het overwinnen van hun faalangst?

  • Maak jij als onderwijsprofessional of ouder zorgen over de impact van faalangst op kinderen/jongeren?

  • Ben je op zoek naar concrete en praktische tips om faalangst aan te pakken?

Volg dat dit gratis webinar

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail in je mailbox. 

Lees hier onze privacy policy.

In dit gratis webinar deelt Vanessa Lauwers, Faalangst Warrior Generaal, ervaringsdeskundige en auteur van het boek 'Ik kan het nog niet' en kaartset over faalangst , haar inzichten en expertise over faalangst. Deze kwamen tot stand door de afgelopen jaren met honderden kinderen en jongeren te werken die faalangst hadden. Het is mede dankzij hun dat het faalangstmonster een begrip geworden is.

Wat mag je verwachten van dit webinar over faalangst?

Dit webinar, getiteld "Het Faalangstmonster op Dieet", draait om het begrijpen en aanpakken van faalangst bij kinderen en jongeren.

We duiken dieper in de invloed van faalangst op hun zelfvertrouwen en prestaties en geven je praktische tips om deze uitdaging effectief aan te pakken.

Tijdens het webinar nemen we je mee op een korte reis door Succesia, zodat je een voorproefje krijgt van onze unieke benadering van faalangst en hoe het ouders én (onderwijs) professionals kan helpen om kinderen/jongeren op een positieve en preventieve manier te begeleiden. We zullen laten zien hoe Succesia een verschil kan maken in het leven van kinderen door hen te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten, negatieve gedachten om te zetten in positieve, en hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van veerkrachtige denkwijzen.

Het is essentieel om (onderwijs) professionals op te leiden tot Faalangst Warriors die gewapend zijn met de juiste kennis en tools om faalangst effectief aan te pakken. Door Succesia te verkennen tijdens dit webinar, zul je zien hoe deze aanpak een cruciale rol kan spelen in het bevorderen van het welzijn van kinderen en jongeren. We nodigen je uit om je bij ons aan te sluiten en te ontdekken hoe je als toekomstige Faalangst Warrior het verschil kunt maken in het leven van degenen die worstelen met faalangst.

Waarom ook ouders welkom zijn in Succesia

Ouders spelen een cruciale rol in het leven van hun kinderen, vooral als het gaat om het omgaan met faalangst. Omdat faalangst zowel thuis als op school kan optreden, is het belangrijk dat ouders ook betrokken zijn bij het begrijpen en aanpakken van dit probleem.

Ouders die deelnemen aan dit webinar krijgen de kans om waardevolle inzichten te verwerven over hoe ze faalangst bij hun kind kunnen herkennen, begrijpen en ondersteunen. Ze leren over praktische benaderingen die ze kunnen gebruiken om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren die het zelfvertrouwen van hun kinderen vergroot en hen helpt omgaan met stress en angst.

Het webinar biedt ouders een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de unieke faalangstaanpak van 't Zonnekind en hoe ze samen met onderwijsprofessionals kunnen samenwerken om hun kinderen te helpen bij het overwinnen van faalangst. 

Wie weet word je wel Faalangst Warrior ...

Ontdek hoe jij misschien wel de volgende Faalangst Warrior kunt worden. Sluit je aan en leer hoe je kinderen kunt helpen om het Faalangstmonster te verslaan, terwijl je zelf een krachtige en positieve impact creëert. Word geïnspireerd, ontwikkel nieuwe vaardigheden en laat zien dat ook jij de kracht hebt om een verschil te maken.

Wat andere deelnemers zeggen over het webinar:

Karen zegt:

"Zeer interessant, weg van het pure theoretische en zeer concrete tips"

Nikita zegt:

"Heel interessant! Ik heb veel over mezelf bijgeleerd en dat ik eigenlijk ook echt kamp met faalangst. Nu kan ik er eindelijk een naam op plakken."

Lian zegt:

"helder, overzichtelijk, en vol liefde voor het kind gebracht."

Manon zegt:

"Super duidelijk en ontzettend fijn om naar te luisteren, herkenning vinden."

Berdieke zegt:

"Opnieuw zeer interessant, niet langdradig, maakt je nieuwsgierig om er meer over te leren."

Petra zegt:

"Ik kreeg binnen deze webinar veel nieuwe input over materialen die handig zijn om te gebruiken binnen mijn klas en mijn begeleidingskindjes"

Vanessa Lauwers

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind. 't Zonnekind is een expertise en opleidingscentrum m.b.t. de ontwikkeling van kinderen. Als er één iets is dat de ontwikkeling van kinderen in de weg staat is het wel faalangst. Ik zie het dan ook als mijn missie om de strijd aan te gaan met faalangstmonsters. 

Ik begeleidde de afgelopen 2 decennia zelf honderden kinderen middels 1 op 1 begeleiding, workshops, trainingen en zomerscholen. Door de opleidingen rond faalangst tracht in onderwijsprofessionals de tools in handen te geven om ook in de klas of op school faalangstmonsters kleiner te kunnen maken. De afgelopen jaren gaf ik tig pedagogische studiedagen over faalangst.

In 2022 verscheen het boek 'Ik kan het nog niet' in samenwerking met Steven Gielis van Zitdazo vzw. Een boek om ouders en kinderen bewust te maken van het faalangstmonster en wat je concreet kan doen om het faalangstmonster kleiner te maken. Ondertussen werden reeds meer dan 1.500 exemplaren verkocht.

In 2023 bracht ik de kaartset "Faalangstmonsters herkennen en er mee leren omgaan' uit. Om kinderen op een laagdrempelige en speelse manier hun faalangst te leren (h)erkennen en door kleine acties de eerste stappen te zetten om hun faalangstmonster kleiner te maken.

Wil jij een verschil maken voor kinderen met faalangst en hen beter leren begrijpen? Dan nodig ik je heel graag uit om deel te nemen aan dit gratis webinar. Ik vertel je met al mijn enthousiasme meer over faalangst en beantwoord je vragen tijdens dit webinar.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Hoe doe je mee? Volledig gratis

Het webinar is gratis. Je neemt deel door je in te schrijven door te klikken op de inschrijvingsknop. Je vult dan het formuliertje in. 

Via mail ontvang je dan een bevestigingsmail. Check zeker ook je spam mocht je niet meteen een mail ontvangen hebben. Je zet best de datum en uur reeds in je agenda. In aanloop naar het webinar toe ontvang je een aantal herinneringsmails zodat je het zeker niet gaat vergeten.

Het webinar wordt via Webinargeek uitgezonden. Hiervoor hoef je helemaal niets te installeren. Je klikt in de mail op de kijklink en je kijkt mee. Beste browser om te volgen is Chrome. Mocht het even haperen ofzo, refresh dan even en meestal is het dan wel opgelost.

Indien het webinar wordt uitgezonden op donderdag dan blijft de replay & aanbod beschikbaar tot de eerst volgende zondag middernacht.

Indien het webinar op zaterdag wordt uitgezonden, dan blijft de replay & aanbod beschikbaar tot de eerst volgende dinsdag middernacht.

Webinar en replay toch gemist? Schrijf je dan gewoon in op een andere datum.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Wat andere deelnemers zeggen over het webinar:

Vanessa zegt:

"De lat die de school heel hoog legt, thuis wat lager leggen. En meer luisteren en communiceren met mijn kinderen."

Manon zegt:

"De manier van toepassing van mijn therapie. Elk kind leert een bepaalde vaardigheid op zijn manier, dus zo ga ik komende dagen proberen nadenken over bepaalde tools die ik kan gebruiken voor het samen bereiken van een doel."

Els zegt:

"Ik heb geleerd dat het belangrijk is hoe het kind zich voelt en de driehoek vind ik een bijzondere eigenschap om even bij stil te staan , van hoe is het gedrag , en wat zijn de gevoelens en hoe zijn de gedachten , een belangrijke boodschap voor mezelf om even na te denken dank je wel hiervoor !"

Liesbeth zegt:

"Ik heb geleerd dat ik de faalangst goed herkent heb bij 1 van mijn kinderen en link nu ook kenmerken aan mijn andere zoon. Ik ga verder met mijn verbinding zoeken en zorgen voor succeservaringen al zal ik de lat lager leggen."

Kim zegt:

"Ik heb een aantal tips verzameld om te delen met ouders en leerkrachten (vanuit mijn job als kinderpsychologe)"

Nikita zegt:

"Ik denk dat dit een ontzettend boeiend webinar was voor mij om nog beter te kunnen omgaan met kinderen in de klas (als leerkracht) en later ook in mijn job als orthopedagoog."

bottom of page