Gratis Webinar

Faalangst bij kinderen

Als je aarzelt groeit je angst. Als je waagt, groeit je MOED.

VANAF SEPTEMBER WORDT DIT WEBINAR ON DEMAND AANGEBODEN. JE HOEFT DAN GEEN MAANDEN MEER TE WACHTEN OM TE KUNNEN DEELNEMEN. BINNENKORT ALLE INFORMATIE OP DEZE PAGINA.

Voor het ene kind is het leuk en fijn op school maar er zijn ook kinderen die niet met plezier naar school gaan. En dat is niet omdat ze gepest worden of het niet leuk vinden op school. Het komt omdat ze faalangst hebben.

Faalangst is een vorm van angst. Angst is een emotie die heel wat in kind kan losmaken of vastzetten. Het kind is bang om te falen; bang om fouten te maken. ​

Faalangst is verlammend en haalt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind onderuit. Het kind denk negatief over zichzelf en soms uit het deze gedachten ook: "Ik ben niet goed genoeg", "Ik kan het niet"; "Ik ben niets waard"; "Ze gaan me vast uitlachen" enz. En ik stel helaas vast dat zelfs kinderen in de kleuterklas al symptomen van faalangst vertonen.


Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden.

Een 30 tal jaren later heb ik mijn faalangstmonster (zo goed als, in stressvolle momenten durft ie de kop nog wel eens opsteken) overwonnen maar daar is heel veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf gegaan. Zonder en met professionele hulp.

Ik wil niet dat kinderen 10 of 20 jaren nodig hebben om hun faalangst te overwinnen. We kunnen daar heel vroeg en snel al een verschil in maken want neen, het groeit er niet uit naarmate het kind ouder wordt. Integendeel, het wordt vaak alleen maar erger.

Daar wil ik dus een verschil in maken. Ik wil dat ouders EN leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) weten wat faalangst is; hoe je het kunt herkennen en vooral wat je kan doen om een kind met faalangst te ondersteunen (en dat begint bij begrip). Mijn kleine meisje zou heel blij geweest zijn mochten de leerkrachten het (h)erkend hebben en dat het binnen ons gezin bespreekbaar was geweest.

 

Het is een introductie webinar: dit houdt in dat we binnen de voorziene tijdspanne van een uur ontdekken:

 

* Wat faalangst is;

* Waaraan je faalangst kan herkennen;

* Praktische tips hoe je een faalangstig kind kunt ondersteunen als ouder of als leerkracht/professional. Doorheen mijn ervaring in het coachen van kinderen met faalangst geef ik je inzicht in een aantal 'technieken' die bewezen hebben te werken.

* Ik vertel je ook heel graag en heel enthousiast meer over de online training die ik ontwikkelde voor enerzijds ouders en anderzijds onderwijsprofessionals rond faalangst. Zodat we samen het verschil kunnen maken en deze kinderen de steun geven die ze nodig hebben.
 

Het webinar is bestemd voor (groot)ouders, leerkrachten en opvoeders/begeleiders van kinderen tussen 2,5 en 18 jaar die meer willen weten over faalangst. 

Ontdek de wereld van Faalangst

Faalangst Academy

"Hoe je door kleine zaken te veranderen kan werken rond faalangst. Door kleine aanpassingen te doen, verkrijg je vele voordelen voor de kinderen met faalangst, maar ook voor alle kinderen in het algemeen."

Sarah

"Mag ik je bij deze bedanken voor alles wat je reeds deed de laatste maanden.(waarschijnlijk zonder te beseffen)  Ik geloof in het feit dat de juiste mensen op je pad komen op het moment dat je hen nodig hebt.  Jij hebt een positieve uitstraling en je bezig horen geeft mij op één of andere manier een rustgevoel. Het volgen van je webinars en de sprankelavond geeft me momenteel kracht."

Petra

"Jij doet dit met zoveel overtuiging. Vind dit zo knap van je. Ik verlang telkens naar de volgende webinar. Ik ben topfan van 't zonnekind!"

Marlies