meisje%20faalangst%5B329%5D_edited.jpg

Gratis Webinar - Faalangst bij  kinderen: thuis en in de klas

 

Ontdek hoe kinderen met meer plezier en zonder angst door het leven kunnen gaan

checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png

Wil jij weten hoe je faalangst kunt herkennen bij kinderen?

Ben je nieuwsgierig waarom faalangst een rem zet op de cognitieve leervaardigheden van het kind?

Heb je soms het gevoel dat wat je zegt niet altijd doordringt bij het kind?

In dit webinar, dat overigens gratis is, ga je nieuwe inzichten opdoen rond faalangst. Mijn ervaring is dat faalangst, ook in een klasomgeving, veel te vaak onder de radar blijft. Tijdens het webinar weerleg ik ook een aantal mythes rond faalangst.

Als leerkracht, ondersteuner of andere onderwijsprofessional is het héél belangrijk om te weten wat faalangst is, hoe je het kan herkennen en welk verschil jij voor je leerlingen kunt maken. Maar ook als ouder of grootouder is het belangrijk om te weten wat faalangst is en hoe jij daar impact (op een positieve manier) kunt op hebben.

Faalangst heeft veel met een manier van denken te maken. Het zijn vaak kinderen die niet met de meest positieve kijk naar zaken kijken. Je hoort ze dan ook regelmatig 'ik kan het niet' of 'het is veel te moeilijk voor mij' zeggen. Als je dat hoort, dan zouden de alarmbellen moeten afgaan.

Natuurlijk zijn er ook kinderen die faalangst hebben maar onder de radar blijven: de zogenaamde perfectionistische overstrevers. Daar was ik eentje van. Punten uitstekend, maar toch haalde het faalangstmonster goed uit. Als je kinderen een kans wilt geven is het noodzakelijk dat je weet wanneer de alarmbellen mogen afgaan.

In het webinar vertel ik je wat het faalangstmonster is en hoe dat hij lelijk huis kan houden. De impact van faalangst in niet te onderschatten. Zowel voor het kind als op zijn/haar schoolprestaties.

 

Soms vertonen kinderen met faalangst gedrag dat storend door de omgeving ervaren wordt, maar het is hun enige manier om proberen om te gaan met dat lastige faalangstmonster dat er zit. Als jij het gedrag correct gaat interpreteren dan kan je het kind ook de ondersteuning geven die hij/zij nodig heeft om zich beter in de thuis/klas te voelen.

"Ik heb zoveel zin gekregen om aan de slag te gaan. Veel ideeën en inzichten gekregen. Dank je wel."

Birthe

"Het is superfijn om nog zo eens nieuwe tips te krijgen waar ik me in kan verdiepen om met de kinderen in de klas aan de slag te gaan."

Erica

"Ik vond het een interessant webinar. Veel nieuwe input gekregen. Het is duidelijk dat je veel bezig bent met kinderen en ervaringsdeskundig bent. Zeer aangenaam om te volgen. Ik neem de praktische tips mee naar de klas."

Zorah

WAT JE MAG VERWACHTEN VAN DIT WEBINAR

 

Faalangst is verlammend en haalt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind onderuit. Het kind denk negatief over zichzelf en soms uit het deze gedachten ook: "Ik ben niet goed genoeg", "Ik kan het niet"; "Ik ben niets waard"; "Ze gaan me vast uitlachen" enz. En ik stel helaas vast dat zelfs kinderen in de kleuterklas al symptomen van faalangst vertonen.

In dit webinar van een 60tal minuten vertel ik je onder meer:

  • wat faalangst is; 

  • waaraan je faalangst in je klas kunt herkennen;

  • waarom faalangst zo'n impact heeft op het leerproces;

  • praktische tips hoe je een kind met faalangst kunt ondersteunen;

  • hoe jij als onderwijsprofessional of ouder je verder kunt verdiepen in het domein van faalangst en specialist hier kunt in worden

Het webinar is gericht naar enerzijds onderwijsprofessionals: leerkrachten, zorgcoördinatoren, CLB medewerkers, ondersteuners, directeurs enz. Anderszijds zijn ouders ook zeer welkom. De voorbeelden spreken voor zich en het maakt dus niet uit wie je bent.

Praktische informatie

 

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Hou deze goed bij want hij bevat de kijkknop.

Er is geen opname van het webinar voorzien. Zet het webinar in je agenda!

Even Voorstellen

 

Ik ben... Vanessa Lauwers | Faalangst Coach| Kind & Jongeren coach en Trainer

 

Enthousiastelinge en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in en uit de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen en jongeren dat ik het programma rond faalangst ontwikkelde, dat start met dit webinar. Ik wil dat ouders, leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken welke impact het faalangstmonster heeft.

Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden.

Een 30 tal jaren later heb ik mijn faalangstmonster (zo goed als, in stressvolle momenten durft ie de kop nog wel eens opsteken) overwonnen maar daar is heel veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf gegaan. Zonder en met professionele hulp.

Ik wil niet dat kinderen 10 of 20 jaren nodig hebben om hun faalangst te overwinnen. We kunnen daar heel vroeg en snel al een verschil in maken want neen, het groeit er niet uit naarmate het kind ouder wordt. Integendeel, het wordt vaak alleen maar erger.

Daar wil ik dus een verschil in maken. Ik wil dat ouders EN leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) weten wat faalangst is; hoe je het kunt herkennen en vooral wat je kan doen om een kind met faalangst te ondersteunen (en dat begint bij begrip). Mijn kleine meisje zou heel blij geweest zijn mochten de leerkrachten het (h)erkend hebben en dat het binnen ons gezin bespreekbaar was geweest.

Liefs,

Vanessa