Gratis webinar

Faalangst bij kinderen

Inschrijven kan nog voor 17/5/21 - overige data volzet

Als je aarzelt groeit je angst. Als je waagt, groeit je MOED.

Voor het ene kind is het leuk en fijn op school maar er zijn ook kinderen die niet met plezier naar school gaan. En dat is niet omdat ze gepest worden of het niet leuk vinden op school. Het komt omdat ze faalangst hebben.

Faalangst is een vorm van angst. Angst is een emotie die heel wat in kind kan losmaken of vastzetten. Het kind is bang om te falen; bang om fouten te maken. ​

Faalangst is verlammend en haalt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind onderuit. Het kind denk negatief over zichzelf en soms uit het deze gedachten ook: "Ik ben niet goed genoeg", "Ik kan het niet"; "Ik ben niets waard"; "Ze gaan me vast uitlachen" enz. En ik stel helaas vast dat zelfs kinderen in de kleuterklas al symptomen van faalangst vertonen.


Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden.

Een 30 tal jaren later merk ik als coach dat faalangst nog steeds onder de radar blijft. Men is soms net iets te druk bezig om een of ander label te willen hangen, dat men vergeet dat heel wat symptomen ook faalangst als grondslag hebben.

Een 30 tal jaren later heb ik mijn faalangst (zo goed als, in stressy momenten durft ie de kop nog wel eens opsteken) overwonnen maar daar is heel veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf gegaan. Zonder en met professionele hulp.

Ik wil niet dat kinderen 10 of 20 jaren nodig hebben om hun faalangst te overwinnen. We kunnen daar heel vroeg en snel al een verschil in maken want neen, het groeit er niet uit naarmate het kind ouder wordt. Integendeel, het wordt vaak alleen maar erger.

Daar wil ik dus een verschil in maken. Ik wil dat ouders EN leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) weten wat faalangst is; hoe je het kunt herkennen en vooral wat je kan doen om een kind met faalangst te ondersteunen (en dat begint bij begrip). Mijn kleine meisje zou heel blij geweest zijn mochten de leerkrachten het (h)erkend hebben en dat het binnen ons gezin bespreekbaar was geweest.

 

In dit gratis webinar vertel ik je onder meer:

- Wat faalangst is;
- Waaraan je faalangst kan herkennen;
- Praktische tips hoe je een faalangstig kind kunt ondersteunen als ouder of als leerkracht/professional. Doorheen mijn ervaring in het coachen van kinderen met faalangst geef ik je inzicht in een aantal 'technieken' die bewezen hebben te werken.
- Ik vertel je ook heel graag en heel enthousiast meer over de online training die ik ontwikkelde voor enerzijds ouders en anderzijds onderwijsprofessionals rond faalangst. Zodat we samen het verschil kunnen maken en deze kinderen de steun geven die ze nodig hebben.
 

Het webinar is bestemd voor (groot)ouders, leerkrachten en opvoeders/begeleiders van kinderen tussen 2,5 en 18 jaar.

Ik beloof​ je een boeiend webinar.

Liefs,

Vanessa Lauwers

Jouw gastvrouw: Vanessa Lauwers - Zaakvoerder, kind & jongerencoach gespecialiseerd in faalangst, het opbouwen van zelfvertrouwen en hoogsensitiviteit

Als ervaringsdeskundige met faalangst weet Vanessa maar al te goed wat het met een kind doet en welke impact het heeft op het leven en de schoolcarrière van een kind. Het is dan ook haar missie om ouders en onderwijsprofessionals bewust te maken van wat faalangst is en HOE men dan deze kinderen kan ondersteunen.

Vanessa studeerde in een ver verleden af als Communicatiewetenschapster; schoolde zich om tot kindercoach en heeft in de afgelopen 15 jaren meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Haar inspiratie haalt ze uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen of een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' & 'Schateiland' programma, wilt ze deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Prijs: Gratis

Duurtijd: 45 minuten inclusief Q&A ronde

Materialen: handouts presentatie te downloaden

Uitzending: Live - je krijgt de kans om live je vragen te stellen.

Replay: het webinar wordt opgenomen en nadien krijgt iedereen die zich hier geregistreerd heeft de replay via mail toegestuurd. Deze link blijft 1 week geldig, daarna is de replay niet meer beschikbaar.

Je hoeft niets te installeren. Je ziet enkel de presentator. Aan de hand van de chat kan je je vragen stellen. Je klikt op de "Bekijk webinar" knop en je doet mee.