21_edited.jpg

Gratis Webinar

Executieve functies in de klas

Praten over problemen creëert problemen.

Praten over oplossingen creëert oplossingen.

VANAF SEPTEMBER WORDT DIT WEBINAR ON DEMAND AANGEBODEN. JE HOEFT DAN GEEN MAANDEN MEER TE WACHTEN OM TE KUNNEN DEELNEMEN. BINNENKORT ALLE INFORMATIE OP DEZE PAGINA.

Executieve functies zijn vaardigheden die kinderen nodig hebben om dingen gedaan te krijgen. Zoals aandacht, plannen, organiseren, initiatief nemen, flexibiliteit enzovoorts. Op al deze vlakken kan een kind wat beter of juist wat minder goed zijn.

Als leerkracht is het dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van je leerlingen. Ongetwijfeld zie je leerlingen die onder hun niveau presteren: ze zijn snel afgeleid, hebben moeite met plannen en hun emotie-emmer loopt regelmatig wel eens over. En net daar kunnen de executieve functies een verschil maken. Zij bepalen mee het schoolsucces. 

Je mikt hierbij niet alleen op betere cognitieve prestaties maar evenzeer of zelfs nog meer op een beter welbevinden van de leerling en dat de leerling zich goed in zijn vel kan voelen en zich begrepen voelt in de klas.

't Zonnekind helpt je graag om de executieve functies te ontdekken en je te leren hoe je deze kan inzetten in je klas voor een beter welzijn van je leerlingen. Je krijgt concrete tools in handen die je onmiddellijk kunt inzetten en zo kan je genieten van de ontwikkeling

die jouw leerlingen doormaken.

"Ik kon me erg vinden in jullie visie; kijk hoe je het kind kan helpen, geef het goede voorbeeld, ondertitel jouw eigen gedrag en dat van het kind, invoeren van routines, zelfsturing vergroten.

Ik heb met veel plezier geluisterd en zal jullie zeker blijven volgen."

Karin

"Je beheerst je stof heel erg goed - dit weet ik ook vanuit je andere webinars - en het is voor mij een verrijking je bezig te zien en horen. Ik kijk al uit naar de volgende avond want ik zal weer één en ander mogen bijleren en ik zou je graag eens een dikke proficiat wensen met al je werkzaamheden!"

Rein

"Ik ga deze tips alvast meenemen naar enkele klassen waar ik leerlingen begeleid. Heel duidelijk, prima materiaal, veel kennis. Voor mij alles tip top."

Hilde