autism_edited.jpg

Gratis Webinar

Autisme bij kinderen

Autisme is geen bug in de software. Het is een compleet ander besturingssysteem

Een autismespectrumstoornis is een ontwikkelingsstoornis. Dat wil echter niet zeggen dat kinderen of volwassenen met autisme zich niet ontwikkelen. Het is aangetoond dat ze tal van dingen kunnen leren. De uitingen van de stoornis kan in de loop van de ontwikkeling van de persoon veranderen, zowel qua aard als qua intensiteit en dat ook op volwassen leeftijd.

Autisme spectrum stoornissen (ASS) worden vaak pas laat herkend, bijvoorbeeld wanneer kinderen vastlopen op school. En voor vele ouders en zelfs ook professionals is het niet duidelijk wat een diagnose ASS van het kind eigenlijk inhoudt. Daar willen we graag verandering inbrengen met dit webinar. 

Wat leer je onder meer tijdens dit webinar?


Wat autisme (of ASS) is;


Wat de sterktes zijn van kinderen met autisme;


Welk er niet fijn is aan autisme;


Waarmee je kinderen met autisme kunt helpen.

Tania Neyens deelt vanuit haar jarenlange ervaring in het onderwijs en als ondersteuner van ASS kinderen praktische voorbeelden zodat het voor jou heel duidelijk wordt wat er bedoeld wordt met 'autismespectrum' en hoe je deze kinderen hun wereld beter kunt begrijpen dus ook hoe je er mee kunt omgaan.

Gratis webinar

Autisme bij kinderen

JOUW GASTVROUW: Tania Neyens (auti-coach) & Vanessa Lauwers (Zaakvoerder, kind & jongerencoach)

PRIJS: Gratis

DUURTIJD: 60 minuten inclusief Q&A ronde

MATERIALEN: handouts presentatie te downloaden (link wordt gegeven in de herinneringsmail)

UITZENDING: Live - je krijgt de kans om live je vragen te stellen.

REPLAY: het webinar wordt opgenomen en nadien krijgt iedereen die zich hier geregistreerd heeft de replay via mail toegestuurd. Deze link blijft 1 week geldig, daarna is de replay niet meer beschikbaar.

Je hoeft niets te installeren. Je ziet enkel de presentator. Aan de hand van de chat kan je je vragen stellen. Je klikt op de "Bekijk webinar" knop en je doet mee.

"Nog eens super bedankt voor al die interessante webinars, masterclasses, …… Hierdoor heb ik altijd met ZEER VEEL goesting mij ingeschreven en dus heb je mee geholpen aan mijn benoemingsdossier.

Super bedankt, want ik heb maandag het resultaat in de brievenbus gekregen: een voltijds benoeming!!! DANK JE WEL!"

Hanne-Lore

"Ik kon me erg vinden in jullie visie; kijk hoe je het kind kan helpen, geef het goede voorbeeld, ondertitel jouw eigen gedrag en dat van het kind, invoeren van routines, zelfsturing vergroten.

Ik heb met veel plezier geluisterd en zal jullie zeker blijven volgen."

Karin

"Ik ben psycholoog bij een CGG en al gedurende lange tijd volg ik jouw zeer boeiende webinars. Enorm fel bedankt hiervoor! Ik ben een hele grote fan!!"

Heleen