autism_edited.jpg

Gratis Webinar

Autisme bij kinderen

Autisme is geen bug in de software. Het is een compleet ander besturingssysteem

Een autismespectrumstoornis is een ontwikkelingsstoornis. Dat wil echter niet zeggen dat kinderen of volwassenen met autisme zich niet ontwikkelen. Het is aangetoond dat ze tal van dingen kunnen leren. De uitingen van de stoornis kan in de loop van de ontwikkeling van de persoon veranderen, zowel qua aard als qua intensiteit en dat ook op volwassen leeftijd.

Autisme spectrum stoornissen (ASS) worden vaak pas laat herkend, bijvoorbeeld wanneer kinderen vastlopen op school. En voor vele ouders en zelfs ook professionals is het niet duidelijk wat een diagnose ASS van het kind eigenlijk inhoudt. Daar willen we graag verandering inbrengen met dit webinar. 

Wat leer je onder meer tijdens dit webinar?


Wat autisme (of ASS) is;


3 mythes rond autisme die we graag de wereld uithelpen

3 gouden tips waarmee jij onmiddellijk aan de slag kunt gaan om kinderen met autisme te ondersteunen

De impact van autisme in de klas

Het webinar is zowel voor (groot) ouders als mensen uit het onderwijs en andere professionals die met kinderen werken, die zich graag een beter beeld willen vormen over wat autisme is en hoe je het kind beter kunt begrijpen en hoe je het kunt helpen.

Katrien Vrancken deelt vanuit haar ervaring als Auti & ADHD coach en als mama van 3 zonen met autisme praktische voorbeelden zodat het voor jou heel duidelijk wordt wat er bedoeld wordt met 'autismespectrumstoornis' en hoe je deze kinderen hun wereld beter kunt begrijpen dus ook hoe je er mee kunt omgaan.

Gratis webinar

Autisme bij kinderen

JOUW GASTVROUWEN: Vanessa Lauwers (Zaakvoerder 't Zonnekind, kind & jongerencoach) & Katrien Vrancken (Auticoach Katrencia-Coaching)

PRIJS: Gratis

DUURTIJD: 50 minuten

Er wordt GEEN opname gemaakt dus als je het webinar wilt bijwonen is het belangrijk dat je er bij bent.


Je hoeft verder niets te installeren. Een klik op de knop en je doet mee die avond.

"Nog eens super bedankt voor al die interessante webinars, masterclasses, …… Hierdoor heb ik altijd met ZEER VEEL goesting mij ingeschreven en dus heb je mee geholpen aan mijn benoemingsdossier.

Super bedankt, want ik heb maandag het resultaat in de brievenbus gekregen: een voltijds benoeming!!! DANK JE WEL!"

Hanne-Lore

"Ik kon me erg vinden in jullie visie; kijk hoe je het kind kan helpen, geef het goede voorbeeld, ondertitel jouw eigen gedrag en dat van het kind, invoeren van routines, zelfsturing vergroten.

Ik heb met veel plezier geluisterd en zal jullie zeker blijven volgen."

Karin

"Ik ben psycholoog bij een CGG en al gedurende lange tijd volg ik jouw zeer boeiende webinars. Enorm fel bedankt hiervoor! Ik ben een hele grote fan!!"

Heleen