top of page
kindertherapie

Gratis webinar
Autisme: samen bergen verzetten

Ontdek in dit gratis webinar wat autisme is en welke impact deze diagnose heeft op het leven van de kinderen & jongeren met autisme EN hun gezin.

Wil jij...

 • weten wat autisme nu echt is?

 • ontdekken wat de impact is op het kind zelf en het gezin nadat de 
  diagnose gesteld werd?

 • een aantal praktische handvaten om kinderen en jongeren met autisme 
  beter te begrijpen en te begeleiden?

In dit gratis webinar deelt Katrien Vrancken, autisme coach en autimama, haar inzichten en expertise. Een kind is zoveel meer als alleen de diagnose en het is haar missie om volwassenen de inzichten te geven wat autisme is zodat de kinderen en jongeren beter begrepen worden en daardoor ook betere ondersteuning kunnen krijgen.

Wat mag je verwachten?

We begrijpen dat autisme een complexe en diverse aandoening is, die zowel ouders als professionals kan uitdagen. Daarom hebben we dit webinar samengesteld om je te voorzien van waardevolle inzichten en enkele praktische tips ter ondersteuning van kinderen en jongeren met autisme. Verder komen ook aan bod:

 • welke mythes er rond autisme de ronde doen;

 • wat autisme is;

 • welke de kenmerken van autisme zijn;

 • 5 gouden tips om kinderen en jongeren met autisme beter te begrijpen.

Het webinar duurt ongeveer een uur. Mocht je je als professional verder wilt verdiepen in de wereld van autisme, raden we je aan om de workshop over 'Autisme bij kinderen' in overweging te nemen.

Karen zegt:

"Zeer interessant, weg van het pure theoretische en zeer concrete tips"

Nikita zegt:

"Heel interessant! Ik heb veel over mezelf bijgeleerd en dat ik eigenlijk ook echt kamp met faalangst. Nu kan ik er eindelijk een naam op plakken."

Lian zegt:

"helder, overzichtelijk, en vol liefde voor het kind gebracht."

Manon zegt:

"Super duidelijk en ontzettend fijn om naar te luisteren, herkenning vinden."

Berdieke zegt:

"Opnieuw zeer interessant, niet langdradig, maakt je nieuwsgierig om er meer over te leren."

Petra zegt:

"Ik kreeg binnen deze webinar veel nieuwe input over materialen die handig zijn om te gebruiken binnen mijn klas en mijn begeleidingskindjes"

Katrien Vrancken

Als auti-mama besef ik dat het soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen blijven staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans snel van kan overhellen. Als mama ervaar je alle stuggels die je kinderen doormoeten maar ook je eigen stuk als "moeder van". Voor een lange periode is dit een moeilijk deel geweest in mijn leven. Vandaag kan ik zeggen dat dit mij heeft geholpen in mijn persoonlijke groei. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij professioneel ben gaan verdiepen in alles wat mijn kinderen en ikzelf nodig hadden en dat deel ik graag met jou in dit webinar.

Dit alles zet ik nu in bij het begeleiden van ouders en kinderen. Ook mijn ruim 20 jarige ervaring in het buitengewoon onderwijs helpt mij om kinderen en ouders te begeleiden. Voor mij maakt een kind deel uit van een gezin. Vooral als er een diagnose autisme is, is het belangrijk dat we gaan kijken wat er nodig is om tot basisrust te komen en wat er nodig is om zowel het kind als de ouders te ondersteunen.

Profielfoto Katrien Vrancken.jpg

Hoe doe je mee?

Het webinar is gratis. Je neemt deel door je in te schrijven. Je ontvangt een bevestigingsmail.

Voor dit webinar zijn 100 plaatsen voorzien. Ik geef het webinar live, zoveel leuker! Ook voor jou (denk ik toch) om dat je dan interactief deelneemt. Het voordeel als je live volgt is dat je mij dan vragen kunt stellen die ik graag beantwoord. 

Je zet best de datum en uur reeds in je agenda. Voor de uitzending van het webinar ontvang je nog een herinneringsmail zodat je er zeker live bij bent.

Het webinar wordt via Webinargeek uitgezonden. Hiervoor hoef je helemaal niets te installeren. Je klikt in de mail die je dag van de uitzending krijgt op de kijklink en je kijkt mee. Beste browser om te volgen is Chrome. Mocht het even haperen ofzo, refresh dan even en meestal is het dan wel opgelost.

De replay blijft beschikbaar tot 3 dagen na uitzending. Daarna kan je niet meer kijken. Webinar door omstandigheden gemist? Volg ons dan op social media om te weten of er een nieuwe datum gepland wordt.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Vanessa zegt:

"De lat die de school heel hoog legt, thuis wat lager leggen. En meer luisteren en communiceren met mijn kinderen."

Manon zegt:

"De manier van toepassing van mijn therapie. Elk kind leert een bepaalde vaardigheid op zijn manier, dus zo ga ik komende dagen proberen nadenken over bepaalde tools die ik kan gebruiken voor het samen bereiken van een doel."

Els zegt:

"Ik heb geleerd dat het belangrijk is hoe het kind zich voelt en de driehoek vind ik een bijzondere eigenschap om even bij stil te staan , van hoe is het gedrag , en wat zijn de gevoelens en hoe zijn de gedachten , een belangrijke boodschap voor mezelf om even na te denken dank je wel hiervoor !"

Liesbeth zegt:

"Ik heb geleerd dat ik de faalangst goed herkent heb bij 1 van mijn kinderen en link nu ook kenmerken aan mijn andere zoon. Ik ga verder met mijn verbinding zoeken en zorgen voor succeservaringen al zal ik de lat lager leggen."

Kim zegt:

"Ik heb een aantal tips verzameld om te delen met ouders en leerkrachten (vanuit mijn job als kinderpsychologe)"

Nikita zegt:

"Ik denk dat dit een ontzettend boeiend webinar was voor mij om nog beter te kunnen omgaan met kinderen in de klas (als leerkracht) en later ook in mijn job als orthopedagoog."

bottom of page