kindertherapie

VOLZET -Gratis webinar
Wat zit er achter het gedrag van kinderen?

Ontdek in dit gratis webinar wat er achter het gedrag van kinderen zit

Wil jij...

  • het gedrag van kinderen beter kunnen begrijpen?

  • begrijpen waarom kinderen doen wat ze doen?

  • de behoeften achter het gedrag leren kennen?

In dit gratis webinar deel ik mijn inzichten en expertise als kind en jongerencoach rond gedrag bij kinderen. Een kind is zoveel meer als alleen zijn/haar gedrag en het is mijn missie om volwassenen de inzichten te geven dat er inderdaad meer achter gedrag zit. Kinderen communiceren door gedrag, het is aan ons om te luisteren.

Groepsopdracht op basisschool

Wat mag je verwachten?

In deze gratis webinar vertel ik je:

  • welke mythes er rond gedrag bij kinderen heersen en ontkracht ik deze met veel plezier

  • welk onevenwicht er vaak is tussen de verwachtingen van de volwassenen en de vaardigheden van de kinderen

  • de link tussen gedrag en executieve functies

  • welke behoeften een kind heeft

  • hoe jij een verschil kunt maken in het gedrag van een kind.
     

Door het volgen van dit webinar ga je niet alleen kinderen en hun gedrag beter begrijpen maar je gaat meer rust in de klas/groep/thuis creëren omdat je geleerd hebt hoe je het kind kunt benaderen en hoe je met storend gedrag kunt omgaan. Hierdoor zul je zelf minder frustraties ervaren en ga je gelukkiger voor de klas staan en/of kinderen begeleiden of opvoeden.

Na het volgen van dit webinar zal jouw aanpak er voor zorgen dat ieder kind kan stralen vanuit zijn/haar kracht.

WEBINAR VOLZET - Het webinar gaat door op donderdag 15 december 2022 om 20u en duurt ongeveer een uurtje. Ik geef het webinar LIVE wat wilt zeggen dat de deelnemers die live kijken via de chat vragen kunnen stellen die ik heel graag beantwoord.

Karen zegt:

"Zeer interessant, weg van het pure theoretische en zeer concrete tips"

Nikita zegt:

"Heel interessant! Ik heb veel over mezelf bijgeleerd en dat ik eigenlijk ook echt kamp met faalangst. Nu kan ik er eindelijk een naam op plakken."

Lian zegt:

"helder, overzichtelijk, en vol liefde voor het kind gebracht."

Manon zegt:

"Super duidelijk en ontzettend fijn om naar te luisteren, herkenning vinden."

Berdieke zegt:

"Opnieuw zeer interessant, niet langdradig, maakt je nieuwsgierig om er meer over te leren."

Petra zegt:

"Ik kreeg binnen deze webinar veel nieuwe input over materialen die handig zijn om te gebruiken binnen mijn klas en mijn begeleidingskindjes"

Bezielster van 't Zonnekind

Vanessa Lauwers

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Toen ik 6 jaren geleden 't Zonnekind oprichtte was er één ding voor mij duidelijk: kinderen (en dus ook hun gedrag) worden zo vaak verkeerd begrepen. 

Al mijn liefde, aandacht en energie gaat dan ook naar de missie van 't Zonnekind: kinderen laten stralen. Dat doe ik door onder meer (onderwijs) professionals te helpen de kinderen van nu beter te begrijpen. Niks voor niks dat alle opleidingen van 't Zonnekind de leefwereld van het kind als uitgangspunt hebben.

Ondertussen begeleidde ik zelf honderden kinderen middels 1 op 1 begeleiding, workshops, trainingen en zomerscholen. De (onderwijs) professionals begeleid ik middels opleidingen rond onder meer executieve functies en faalangst. De afgelopen jaren gaf ik tig pedagogische studiedagen rond deze onderwerpen.

In 2022 verscheen het boek 'Ik kan het nog niet' in samenwerking met Steven Gielis van Zitdazo vzw. Een werkboekje om ouders en kinderen bewust te maken van het faalangstmonster en wat je concreet kan doen om het faalangstmonster kleiner te maken. Ondertussen zijn we bijna toe aan de derde herdruk van het werkboekje.

Ik werk het liefst met (onderwijs) professionals die bereid zijn om ook naar zichzelf te kijken, die bereid zijn om achter het gedrag van kinderen te kijken en zichzelf af te stemmen op wat het kind werkelijk en op dat moment nodig heeft. 

Wil jij een verschil maken voor kinderen met faalangst en hen beter leren begrijpen? Meld je dan snel aan voor dit gratis webinar.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Doe je mee? Volledig gratis

Hoe doe je mee?

Het webinar is gratis. Je neemt deel door je in te schrijven door te klikken op één van de inschrijvingsknoppen. Je vult dan het formuliertje in. 

Voor dit webinar zijn 100 plaatsen voorzien. Ik geef het webinar live, zoveel leuker! Ook voor jou (denk ik toch) om dat je dan interactief deelneemt. Het voordeel als je live volgt is dat je mij dan vragen kunt stellen die ik graag beantwoord. 

Via mail ontvang je dan een bevestigingsmail. Je zet best de datum en uur reeds in je agenda. Voor de uitzending van het webinar ontvang je nog een herinneringsmail zodat je er zeker live bij bent.

Het webinar wordt via Webinargeek uitgezonden. Hiervoor hoef je helemaal niets te installeren. Je klikt in de mail die je dag van de uitzending krijgt op de kijklink en je kijkt mee. Beste browser om te volgen is Chrome. Mocht het even haperen ofzo, refresh dan even en meestal is het dan wel opgelost.

De replay blijft beschikbaar tot de eerst volgende zondag tot 23u59. Daarna kan je niet meer kijken. Webinar door omstandigheden gemist? Volg ons dan op social media om te weten of er een nieuwe datum gepland wordt.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Vanessa zegt:

"De lat die de school heel hoog legt, thuis wat lager leggen. En meer luisteren en communiceren met mijn kinderen."

Manon zegt:

"De manier van toepassing van mijn therapie. Elk kind leert een bepaalde vaardigheid op zijn manier, dus zo ga ik komende dagen proberen nadenken over bepaalde tools die ik kan gebruiken voor het samen bereiken van een doel."

Els zegt:

"Ik heb geleerd dat het belangrijk is hoe het kind zich voelt en de driehoek vind ik een bijzondere eigenschap om even bij stil te staan , van hoe is het gedrag , en wat zijn de gevoelens en hoe zijn de gedachten , een belangrijke boodschap voor mezelf om even na te denken dank je wel hiervoor !"

Liesbeth zegt:

"Ik heb geleerd dat ik de faalangst goed herkent heb bij 1 van mijn kinderen en link nu ook kenmerken aan mijn andere zoon. Ik ga verder met mijn verbinding zoeken en zorgen voor succeservaringen al zal ik de lat lager leggen."

Kim zegt:

"Ik heb een aantal tips verzameld om te delen met ouders en leerkrachten (vanuit mijn job als kinderpsychologe)"

Nikita zegt:

"Ik denk dat dit een ontzettend boeiend webinar was voor mij om nog beter te kunnen omgaan met kinderen in de klas (als leerkracht) en later ook in mijn job als orthopedagoog."