WalkureKamp

valkyrie.jpg

De Walkuren (Oudnoords valkyrjar) zijn strijdgodinnen uit de Noorse mythologie. Dames die hun mannetje konden staan en heel goed wisten wat hun krachten waren (niet alleen lichamelijk). Het is naar hen dat dit kamp genoemd is. In elke jongedame zit wel een Walkure. 

Corona heeft er het afgelopen jaar hard op ingehakt bij sommigen. We zijn de verbinding kwijtgeraakt met anderen en met onszelf. Daarom dit kamp: om meisjes tussen 12 en 16 jaar terug in hun innerlijke kracht te zetten.

Het is dus meer als alleen gezellig samen zijn (dat ook) maar we gaan op ontdekkingsreis naar onszelf, kijken waar onze krachten liggen, hoe we trouw kunnen blijven aan onze eigen idealen en ons niet laten beïnvloeden door de mening van anderen enz.

Creativiteit neemt ook een grote plaats in tijdens dit kamp. Schilderen, kleien... jezelf creatief uitleven dat is de bedoeling. Voeling met de natuur en boogschieten staan ook op het programma. Jezelf leren focussen, ook al is er afleiding. In je kracht blijven staan, ook al word je aangevallen (verbaal) daar werken we in deze 2 intense dagen aan.

Tijdens de eerste avond houden we ook een Vuurceremonie.

Er is plaats voor slechts 6! meiden tussen 12 en 16 jaar. De groep hou ik bewust klein omdat er heel wat (ook emotioneel) naar boven komt en dat verbinding en veiligheid op zo'n momenten heel belangrijk is. En voor mij werkt het niet met een groep van 20. Ook hooggevoelige meiden zijn van harte welkom.

Het kamp omvat 2 dagen en 1 overnachting omdat we in een flow gaan zitten die ik niet wil onderbreken door weer naar huis te gaan. We zonderen ons in die 2 dagen ook even af van de buitenwereld: geen social media, geen smartphones of tablets, gewoon onszelf en elkaars gezelschap.

Ikzelf (Vanessa) begeleid de meisjes tijdens dit avontuur (want dat wordt het ook). Afhankelijk van het aantal deelneemsters zal er mogelijks ook een tweede jongerencoach aanwezig  zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE​

Data: van 12 augustus 2021  (9u) tot en met 13 augustus 2021 (17u)

2 dagen & 1 overnachting (zie de dan geldende coronamaatregelen)

Maaltijden worden voorzien.

Aantal deelnemers: 6

 

Locatie: 't Zonnekind - Schriek (Heist o/d Berg)

 

Prijs: 245euro (inclusief btw en alle creamaterialen, eten en drank, overnachting inbegrepen)

 

Meebrengen: slaapzak, kleding afgestemd op het weer, stevig schoeisel, zonnecrème, handdoeken, toiletgerief

GSM's en tablets zijn niet toegelaten tijdens dit kamp. De begeleiding heeft de telefoonnummers van de ouders en indien dit nodig is, kunnen de jongeren zeker contact opnemen.