Viking Survival kamp

viking.jpeg

Dit kamp is er voor durvers...

 

Jongens tussen 12 en 16 jaar die willen ervaren hoe het is om als Viking door het leven te gaan. 

 

Throwback naar de Vikingperiode!

Survival kamp omdat het dat ook is. Geen stromend water, geen elektriciteit. Je staat zelf in voor je eten dat je samen met de andere leden van je clan gaat vangen en bereiden.

Je gaat ook je eigen wapen smeden. Je leert verschillende ambachten kennen, je steekt dus echt wel de handen uit de mouwen. Je leert hoe je een kampvuur aansteekt en een hele nacht kunt laten branden. Survival technieken worden je bijgebracht door het clan hoofd en diens generaal. 

Als je van een uitdaging (geen telefoons toegestaan) houdt en bovendien ook nog avontuurlijk bent, dan ga je je helemaal thuis voelen.

In deze 3 dagen ga je leren overleven samen met je andere clanleden. 

Het clanhoofd bijgestaan door zijn generaal, leren jullie alles wat er te leren valt over survival 'in the wild'.

Geen voorbereid eten uit een pakje. Jullie gaan zelf voor jullie eten moeten zorgen. Onder andere door te gaan vissen en deze vis ook zelf klaar te maken. In de primitieve oven leren jullie vikingbrood bakken.

Iedere deelnemer zal zijn eigen rol hebben binnen deze clan.

En natuurlijk ga je ook leren smeden. Je eigen wapen (voor de ouders: een bot wapen uiteraard zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren). 

Geen klokken, jullie volgen het ritme van de zon en de maan.

De laatste avond is er een groot kampvuur en feest om jullie overwinning te vieren.

Op zaterdag zijn de ouders vanaf 10u30 welkom voor een afscheidsceremonie op zijn Viking's. Een hapje en een drankje worden voorzien (ifv Corona).

 

Belangrijk bericht voor de ouders

* gezien de Vikingen redelijk primitief leefden en er in die tijd geen douches of tandenborstels waren, voorzien we een wasteil met koud water. Uiteraard maken we zeker een uitzondering mocht één van de deelnemers zo vuil zijn dat we hem terug naar de 21e eeuw brengen om te douchen.

* Begeleiders: Tom en Christophe, beide Viking in hart en nieren, en ervaren LARP spelers, met een grote affiniteit voor jongeren. Vanessa (coach) houdt steeds een oogje in het zeil en is er voor de jongens op te vangen mocht het soms even moeilijk zijn. De kinderen zijn nooit alleen. Honden Grim en Nala zijn de bewakers van dienst.

PRAKTISCHE INFORMATIE​

Data: van 28 juli (9u) tot en met 31 juli (12u - ouders welkom vanaf 10u30 voor een Viking afscheidsceremonie) 2021

 3 dagen & 3 overnachtingen (zie de dan geldende coronamaatregelen)

Aantal deelnemers: 6

Locatie: 't Zonnekind - Schriek (Heist o/d Berg)

Prijs: 375 euro (inclusief btw en alle survivalmaterialen, eten en drank inbegrepen)

Meebrengen: slaapzak, kleding afgestemd op het weer, stevig schoeisel, zonnecrème, handdoeken, toiletgerief

GSM's en tablets zijn niet toegelaten tijdens dit kamp. We dompelen je helemaal onder in de Viking cultuur. De begeleiding heeft de telefoonnummers van de ouders en indien dit nodig is, kunnen de kinderen zeker contact opnemen.