meisje%20faalangst%5B329%5D_edited.jpg

Gratis Webinar - Faalangst in de klas

 

Wat fijn dat je meedoet!

Super dat je je hebt ingeschreven voor dit webinar.

In dit webinar, dat overigens gratis is, ga je nieuwe inzichten opdoen rond faalangst. Mijn ervaring is dat faalangst, ook in een klasomgeving, veel te vaak onder de radar blijft. Tijdens het webinar weerleg ik ook een aantal mythes rond faalangst.

Als leerkracht, ondersteuner of andere onderwijsprofessional is het héél belangrijk om te weten wat faalangst is, hoe je het kan herkennen en welk verschil jij voor je leerlingen kunt maken.

Faalangst heeft veel met een manier van denken te maken. Het zijn vaak leerlingen die niet met de meest positieve kijk naar zaken kijken. Je hoort ze dan ook regelmatig 'ik kan het niet' of 'het is veel te moeilijk voor mij' zeggen. Als je dat hoort, dan zouden de alarmbellen moeten afgaan.

In dit webinar van een 40tal minuten vertel ik je onder meer:

  • wat faalangst is; 

  • waaraan je faalangst in je klas kunt herkennen;

  • waarom faalangst zo'n impact heeft op het leerproces;

  • praktische tips hoe je een faalangstig kind kunt ondersteunen en je leerlingen kunt laten stralen in de klas;

  • hoe jij als onderwijsprofessional je verder kunt verdiepen in het domein van faalangst en specialist hier kunt in worden zodat jouw leerlingen stralend in de klas zitten.

Je zou inmiddels een bevestigingsmail moeten ontvangen hebben. Hou deze mail bij want hij bevat de kijk-knop voor het webinar.

Zet de datum die je gekozen hebt dus zeker in je agenda! Ben je toch verhinderd die dag? Dat zou dan heel erg jammer zijn gezien er geen opname is van het webinar. Bij verlet kan je je nadien steeds inschrijven voor een andere datum.

Ik zie je graag dan.

Vanessa Lauwers

Zaakvoerder 't Zonnekind | Faalangst coach | Kind & Jongeren Coach

't Zonnekind: laat kinderen stralen!

ikke2.jpeg

Ik ben Vanessa. Ik ben je host van dit webinar. Ik ben niet enkel de zaakvoerder van 't Zonnekind maar ook Faalangst Coach. Mijn taak is om kinderen en jongeren met faalangst helpen te begrijpen wat faalangst is en wat ze concreet kunnen doen om die faalangst te kunnen overwinnen. Als ervaringsdeskundige weet ik maar al te goed welke impact faalangst op iemand heeft.

 

Ik zie het als mijn roeping om kinderen en jongeren te begeleiden tijdens dit traject, dat niet altijd zo gemakkelijk is, om hun faalangst te overwinnen. Het punt is dat mensen vaak denken dat faalangst er wel "uitgroeit" maar ik kan je vertellen dat dat een mythe is. Eentje trouwens dat ik heel graag ontkracht in het webinar. Het wordt alleen maar erger en tegen dat het kind in het middelbaar zit, is het vaak de spuigaten aan het uitlopen. Het punt is echter dat het kind, dat inmiddels een tiener is geworden, een coping mechanisme heeft ontwikkelt om te trachten met die faalangst om te gaan. MAAR, de omgeving begrijpt het niet en rekent het kind af op zijn/haar gedrag. En dat verergert de zaak natuurlijk en zo komt het kind in een vicieuze cirkel terecht. Jij, als volwassene en als (onderwijs) professional kunt een écht verschil maken. Daarom dit webinar om je alvast een paar handvaten aan te reiken waarmee je aan de slag kunt.

 

Misschien ben je daarna zo gebeten om te weten dat je je wilt verdiepen en dat kan. Zowel de online cursus 'Faalangst in de klas' of de opleiding tot Faalangst Coach zijn een mogelijkheid.

Ik ben heel blij dat je het webinar volgt en wens je een leerrijke avond.