Sprankelavonden voor ouders

Interactieve avondlezingen rond diverse thema's voor (groot) ouders die hun kind beter willen leren begrijpen en ondersteunen.

De Sprankelavonden gaan door in het Zonnekind Huis te Tremelo telkens van 20u tot 22u. Een praatje achteraf met de sprekers en mededeelnemers is mogelijk. Drankje wordt aangeboden.

Beperkt aantal plaatsen. We voorzien 20 plaatsen per Sprankelavond.

Deelnameprijs: 10€ ter plaatse te betalen

Help, mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen

Tijdens deze Sprankelavond voor (groot) ouders, vertellen faalangst coaches Britt en Hanne-Lore jou wat zelfvertrouwen is en hoe jij als (groot) ouder hier toe aan bijdraagt bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen van je kind.

Je gaat ook leren wat de oorzaken kunnen zijn van een laag zelfvertrouwen en waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is voor de toekomst van het kind. Uiteraard leggen we ook de link tussen faalangst en de impact hiervan op zelfvertrouwen.

Dinsdag 13 september 2022 van 20u tot 22u

Gastvrouwen: Britt en Hanne-Lore (beiden Kindercoach)

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.

Help, mijn kind heeft faalangst

Tijdens deze Sprankelavond voor (groot) ouders neemt Vanessa Lauwers, co-auteur van het boekje 'Ik kan het nog niet' en bezielster van 't Zonnekind, je mee in de wereld van kinderen met faalangst.

Zo ga je tijdens deze avond ontdekken wat faalangst nu echt is, we gaan een aantal mythes uit de weg ruimen en kijken hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen om het faalangstmonster kleiner te maken.

Dinsdag 4 oktober 2022 van 20u tot 22u

Gastvrouw: Vanessa Lauwers - bezielster van 't Zonnekind

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.

Het verschil tussen autisme en hoogsensitiviteit

Tijdens deze Sprankelavond voor (groot) ouders vertellen Vanessa Lauwers (bezielster van 't Zonnekind en HSP coach) en Katrien Vrancken (auti coach en autimama) je wat nu de verschillen zijn tussen autisme en hoogsensitiviteit.

Te vaak worden deze 2 met elkaar verward en sommige kinderen krijgen een dubbele diagnose wat eigenlijk helemaal niet mogelijk is. We helpen dus graag de mythes uit de weg en geven jou als ouder duidelijkheid.

Maandag 17 oktober 2022

Gastvrouwen: Katrien - auticoach & Vanessa - bezielster 't Zonnekind

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.

Help, wat moet ik er mee doen? Weerbarstige tieners...

Hoe 'braaf en flink' zoon of dochterlief was in hun kleuterjaren dat zegt niets over hoe ze hun tienertijd gaan beleven.

Voor vele jongeren is die tienertijd heel pittig: peer pressure waardoor ze wel eens dingen doen die niet door de beugel kunnen en jij als ouder met de handen in het haar zit. Wat moet je er in hemelsnaam mee doen? Straffen schijnt geen effect te hebben, wat dan?

Overmatig drankgebruik, wegvluchten in het gamen, om nog maar te zwijgen over eventueel drugsgebruik. Allemaal manieren voor tieners om met de immense druk die vaak op hun schouders gelegd wordt (of toch hoe zij het ervaren)  om te kunnen gaan.

Het klinkt misschien raar maar ook tijdens deze moeilijke momenten heeft jouw zoon/dochter jou nodig. Niet je afkeuring maar je bijstand.

Tijdens deze Sprankelavond geeft onze jongerentherapeut Julian  Vander Auwera jou als ouder heel wat praktische tips om om te kunnen gaan met het gedrag van je tiener.

Donderdag 3 november 2022 (20u - 22u)

Gastheer: Julian Vander Auwera (jongerentherapeut)

 

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.

Help, te veel kinderen vallen uit op school

Auteur Guy Stevens van het boek 'Help, te veel kinderen vallen uit op school' komt naar het Zonnekind huis voor een boeiende lezing. Niet alleen worden op een wetenschappelijk onderbouwde manier de oorzaken geduid van de groeiende leer- en gedragsproblemen bij kinderen (kleuters en lagere school kinderen). Ook worden er concrete handvatten aangereikt om als ouder en leerkracht preventief deze problematiek aanzienlijk te kunnen vermijden. Deze infoavond is er voor ouders met kleuters en lagere school kinderen!

Dinsdag 22 november 2022 (20u - 22u)

Gastheer: Guy Stevens, auteur van het gelijknamige boek

 

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.