top of page
schatgravers.jpg

SCHATGRAVERS WORKSHOP

Leer kinderen de schatten in zichzelf kennen en wat ze er mee kunnen doen

Droom jij ook van een wereld  waarin kinderen, jongeren maar ook volwassenen echt contact met elkaar hebben en die met fonkelende ogen de wereld om zich heen bekijken? Dan zijn de Schatgravers workshops echt iets voor jou!

Eén van de succesvolle ingrediënten van het Schatgravers spel is dat het licht en luchtig voelt en tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken en inzichten schenkt.

 

Het spel is vrij van competitie en dat houdt de sfeer open en vriendelijk. De speelwijze is eenvoudig en inhoudelijk spreekt Schatgravers zowel kinderen, jongeren als volwassen aan. Het spel kan daardoor ingezet worden in de klas, tijdens ondersteuningen of coachsessies.

Vanessa Lauwers Schatgravers

Natuurlijk wil jij de kinderen kunnen lezen, schrijven en rekenen maar wat hebben ze aan die kennis als ze zichzelf nog niet eens kennen? Als ze niet eens weten waar ze blij van worden? Socrates wist het destijds al: "Zelfkennis is begin van de wijsheid".

Natuurlijk geef jij kinderen complimenten. Je weet hoe belangrijk dat is. Maar bij vele kinderen glijden complimenten van hun af omdat ze diep van binnen het niet geloven. Nog beter als ze niet afhankelijk van anderen zijn om zich goed te kunnen voelen maar als ze dit in zichzelf kunnen zien én gaan geloven.

Door met Schatgravers te werken kun je samen met je leerlingen / coachees mooie gesprekken hebben zonder dat het zwaar en ongemakkelijk wordt.

De workshop is bedoeld voor nieuwsgierige en leergierige (onderwijs) professionals zoals leerkrachten (3e kleuterklas, lager en secundair onderwijs), ondersteuners, CLB medewerkers, zorgcoördi-natoren, kindercoaches, orthopedagogen enz. die vertrouwd willen worden met Schatgravers. Ik deel met plezier en veel enthousiasme de verschillende spelvormen die je in je klas of coachpraktijk kunt inzetten.

"De workshops zijn zeer inspirerend aangezien ze door een gepassioneerde vrouw worden gegeven. Deze opleiding gaf mezelf veel tools om laagdrempelig met kinderen rond zelfbeeld en talenten aan de slag te gaan. Kinderen bloeien open als ze op deze ontdekkingsreis mogen gaan en dat is het fijnste wat er is. Dit spel ga ik nog veel gebruiken." - Ine Moors | Praktijk Bloei & Groei

Inhoud van de Schatgravers workshop

Graven maar!

In de voormiddag ga je kennismaken met de andere deelnemers aan de hand van Schatgravers. Je speelt de 'standaard' versie om zo de eerste stappen te zetten en zelf te ervaren hoe positief krachtig dit spel is.

Je maakt vervolgens je eigen Schatgravers spelbord dat je op het einde van de dag mee naar huis / klas / coachpraktijk neemt.

Vanessa Lauwers Schatgravers Spelbord

Het is magisch!

Nu je de basiswerkvorm onder de knie hebt kun je verder gaan met het ontdekken van talloze andere werkvormen die er zijn. En dat is exact wat we tijdens deze workshop op een creatieve manier gaan doen: verschillende andere werkvormen ontdekken. Die jij achteraf kunt inzetten in je klas/groep/praktijk.

Vanessa Lauwers Schatgravers kaart

Rainbow level

Wat mij betreft de leukste van alle Schatgravers spelvormen. Daarom dat ik hem ook heel graag met jou deel.

Veel kinderen zijn gek op de regenboog. Je leert hoe je kinderen hun verbeeldingskracht kunt laten inzetten en voor de creatief aangelegde kinderen is het fijn om de regenboog te maken. Je ontdekt hoe je met regenbooggedachten aan de slag kunt gaan en welk magische resultaten dit oplevert.

Vanessa Lauwers Schatgravers

Vanessa Lauwers

Bezielster

Docente / Gelicentieerde Schatgraver trainer

Enthousiastelinge, unicornbeliever, Schatgravers fan en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

 

De afgelopen 16 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 1.000 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

 

Mijn inspiratie haal ik uit de ruim 500 kinderen die de afgelopen vijf jaren persoonlijke coaching kregen of een training volgde. Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun thuis en in de klas ook leuk kan zijn.

 

In mijn coachpraktijk werk ik al jàààààààren met Schatgravers en met schitterende resultaten. Het stelt me nooit teleur. Voor mij steeds de ijsbreker om met kinderen te leren kennismaken.

 

In oktober 2021 werd ik officieel licentietrainer van Schatgravers. Ik ben zo blij dat ik deze superfantastische methodiek met andere professionals mag delen.

 

Tijdens de workshop gaan we interactief & CREATIEF aan de slag met het kaartspel en ga je zelf ontdekken welke magie het spel uitoefent.

Vanessa Lauwers Schatgravers Spelbord

Wat mag je verwachten

JE ONTVANGT

  • 1 dag workshop van 10u tot 17u in het Zonnekind huis waarbij je je heerlijk creatief gaat uitleven met Schatgravers en allerlei werkvormen

  • Werkboek om aan de slag te gaan met kinderen en jongeren in je klas of coachpraktijk.

  • Deelnamebewijs zodat je kunt gaan glunderen en schatgraven in de klas/coachpraktijk.

DATA

Maandag 30 oktober 2023 van 10u tot 17u in het Zonnekind Huis te Tremelo (Vlaams-Brabant - vlakbij de afrit 22 Aarschot van de E314).

DEELNEMERS

De workshop richt zich op (onderwijs) professionals zoals leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, zorgcoördinatoren, kindercoaches, orthopedagogen enz. die op een verbindende (en creatieve) manier connectie willen met met de kinderen/jongeren door het gebruik van Schatgravers. Ik deel met plezier en veel enthousiasme de verschillende spelvormen die je in je klas, groep of coachpraktijk kunt inzetten.

Er zijn 12 plaatsen voor deze workshop beschikbaar.

Vanessa Lauwers gekke profielfoto
AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Tarieven en betaling

WAT IS DE PRIJS ?

Je betaalt 139€ inclusief BTW voor de workshops

Deze prijs is inclusief BTW, lunch met drank & tussendoortjes, werkboek, creatieve materialen.

BETALING

Je betaalt onmiddellijk bij inschrijving. Je ontvangt hiervoor uiteraard een factuur.

Is je school bereid om de workshop te betalen en werken zij met een bestelbon? Geen probleem, stuur ons dan een mail en we regelen het.

De workshop gaat door van zodra er 4 inschrijvingen zijn. We houden je hiervan op de hoogte. Mocht de workshop als nog geannuleerd worden, dan betalen we je gewoon je inschrijvingsgeld terug.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden verbonden aan deze opleiding vind je hier

SCHATGRAVERS SPEL

Om te kunnen meedoen is het belangrijk dat je je eigen kaartspel hebt van Schatgravers. Heb je het: zeker meebrengen. Als het Schatgravers spel nog niet in je bezit is, kun je het mee bestellen bij je inschrijving. Je krijgt het overhandigd door je docente de dag van de opleiding.

Aankoopprijs: 35€ incl BTW

"Deze workshops hebben mij veel inzicht gegeven in het soort vragen stellen! Ik vond dit vaak nog wat moeilijk maar heb mij hier zelf echt in voelen groeien. Dank je wel hiervoor!" Hanne-Lore Detraux | Faalangst Coach Feeëriek & leerkracht buitengewoon onderwijs

bottom of page