top of page

Wil jij te weten komen wat perfectionisme is en hoe het kinderen beïnvloedt?

In deze cursus ontdek je wat perfectionisme is en hoe zich dit bij kinderen manifesteert en natuurlijk ook wat jij kan doen om een kind op een constructieve en positieve manier te laten ontwikkelen. Een preventieve aanpak dus! Als jij voor kinderen met perfectionisme écht een verschil wil maken dan is deze online cursus écht iets voor jou.

Jouw investering: 87€ inclusief BTW

Productfotos website (1).png

5 modules over faalangst in de klas. Goed voor ruim 120 min lesmateriaal.

Gemakkelijk te volgen op tablet, pc en mobiel

Meer dan 500 (onderwijs) professionals gingen je voor in de Zonnekind Academy

Veelgestelde vragen? Lees hier deze en de antwoorden.

Printables die je als pdf kan downloaden en printen en in je klas/praktijk te gebruiken

Inhoud van de cursus

5 modules, goed voor ruim 120 minuten videomateriaal

Dynamische lessen, je volgt deze op je eigen tempo: waar en wanneer je wilt

Wat mag je verwachten?

Deze online cursus over perfectionisme bij kinderen geeft je de nodige praktische handvaten om kinderen met perfectionisme niet alleen beter te begrijpen maar ook wat jij kan doen om een kind op een constructieve en positieve manier te laten ontwikkelen. Als (onderwijs) professional heb je best wel een grote impact op de ontwikkeling van kinderen. Het doel van deze online cursus is om je de tools in handen te geven om kinderen de vaardigheden te leren ontwikkelen om met hun perfectionisme te leren omgaan.

Aan het einde van de cursus is er een interactieve Quiz waardoor je kunt nagaan of je de leerstof onder de knie hebt. Ben je hier voor geslaagd (een score van 80% of meer) dan krijg je automatisch je deelnamebewijs.

Na deze online cursus over faalangst in de klas heb jij:

  • 10 onmiddellijk inzetbare tools in handen om kinderen de vaardigheden te helpen ontwikkelen om met hun perfectionisme te leren omgaan;

  • 5 bruikbare strategieën om een kind tijdens moeilijke emotionele momenten te ondersteunen

  • de link tussen faalangst en perfectionisme ontrafeld.

"Herkenbaar. Heel interessant. Ik neem heel wat inzichten mee naar de klaspraktijk. Niettegenstaande ik reeds 32 jaar in de kleuterklas sta leer ik nog altijd bij over zaken waar wij in onze opleiding veel te weinig hebben over meegekregen. Dat je dit zo met ons wilt delen is SUPER!

VERA - Deelneemster

Vanessa Lauwers

Jouw docente

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Doorheen de jaren heb ik honderden kinderen en jongeren begeleid. Vele van deze aanmeldingen hadden te maken met gedrag. Gedrag dat vaak door volwassenen als storend werd ervaren en uiteindelijk ervaart ook het kind/jongere dat dit gedrag niet langer constructief is en willen ze hier verandering in brengen. Geen enkel kind is graag boos of bang.

 

Ik zie het als mijn roeping om andere (onderwijs) professionals de kinderen en jongeren van NU beter te leren begrijpen en begeleiden. Met de "oude methoden" (zoals straffen komt men niet ver meer) en dient zich een nieuwe aanpak aan om kinderen te helpen.

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het boek ‘Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden reeds meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkocht.

 

Deze online cursus over faalangst in de klas is gebaseerd op mijn:

✓ ruim 2 decennia ervaring als coach & trainer; 

✓ in het domein van faalangst ben ik zelf ervaringsdeskundige;

✓ ervaring in het begeleiden van ruim 500 kinderen en jongeren d.m.v. individuele of groepstrajecten en zomerscholen;

✓ ervaring in het geven en begeleiden van onderwijsprofessionals die samen meer dan 12.000 kinderen dagelijks in de klas en daarbuiten laten stralen

✓ kennis dankzij mijn studies en verschillende coachopleidingen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder
AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Praktisch

WAT IS DE PRIJS ?

De online cursus kost 87€ (incl. BTW).

BETALING

Je vult het formulier in, je voltooit de elektronische betaling en je kan meteen aan de slag.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden verbonden aan de Zonnekind Academy vind je hier.

JE KAN METEEN STARTEN

Binnen enkele minuten na jouw aanmelding ontvang je een e-mail met daarin je persoonlijke login en paswoord.

Heb je reeds in het verleden een online cursus aangekocht in de Academy? Dan wordt deze nieuwe cursus automatisch toegevoegd aan je Academy. Je ontvangt een mail ter bevestiging dat we deze cursus hebben toegevoegd.

VRAGEN?

Lees hieronder de meeste gestelde vragen. Je vindt er vast en zeker je antwoord. Is dat niet het geval? Stuur ons dan een mail.

Heel leerrijk! Dank je. Ik weet vaak al wat ik niet moet doen, maar had geen goede alternatieven om dan wel te gebruiken. En ik ga 'dat is toch niet zo erg' uit mijn woordenschat halen."

- Larisa, deelneemster

FAQ

Veel gestelde vragen en de antwoorden

bottom of page