Pedagogische studiedagen

Foto9

Hallo jij!

Jouw school organiseert een pedagogische studiedag?

Je organiseert één of ander onderwijsevenement?

Je bent op zoek naar een inspirerende spreker? Iemand waarvan het publiek achteraf zegt: "Daar hebben we wat aan gehad en kunnen we mee aan de slag"?

Je zoekt natuurlijk naar iemand die de nodige kennis en expertise binnen het veld heeft. En uiteraard wil je ook het liefst een inspirerende en enthousiaste spreker die er in slaagt om het publiek op haar hand te dragen?

Dan ben ik mogelijks de spreker die je zoekt.

Voor welke thema's kun je bij 't Zonnekind terecht?

Ik werk veel met school en ondersteuningsteams aan uitgebreide en diepgaande trajecten helemaal op maat. Dat levert me een brede en diepe kennis op van een hele waaier thema's.

 

De thema's waarin mijn expertise het grootst is, zijn:

* faalangst in de klas

* executieve functies in de klas

* groeimindset en zelfvertrouwen stimuleren, ook in een klasomgeving

* ontwikkelend leren: wat houdt dit in en hoe kan je als school(team) hier naar toe werken;

* verbindende communicatie tussen schoolteams maar evenzeer tussen leerkrachten en leerlingen

* pesten, ook in het opmaken van een preventieve aanpak

* de leraar als coach, hoe je als leerkracht je rol kunt herzien en een inspirerende coach voor je leerlingen kunt worden

* emoties en gedrag bij kinderen en jongeren: welke rol heeft dit in de klas en op jou als leerkracht en hoe je als leerkracht een positieve impact op kinderen kunt hebben

* trauma bij kinderen en de impact hiervan op het schoolgebeuren

Mijn expertise ligt dus bij het welbevinden van het kind/tiener. Wat heeft deze nodig om zich in de klas en deze wereld goed te voelen. In alle vormingen die ik geef staat het kind en diens leefwereld centraal. Ik tracht hiervan een vertaling te maken voor de volwassenen om het kind beter te begrijpen en aan de noden van het kind tegemoet te komen.

Pink Blossom

Ik sta voor je klaar

phone.png

+32 492 20 83 63

AnsPhotography_2021_business_VanessaLauw

Hoe gaat dat praktisch in zijn werk?

Lezingen, keynote speeches, interactieve workshops: ik heb het allemaal al vaak gedaan (reeds 15 jaren) en vind het nog steeds allemaal even leuk.

 

Leraren, zorgcoördinatoren, ondersteuningsteams...: alle soorten publiek overlaadde ik al met mijn enthousiasme en inspiratie. Kleine of grote groepen, het maakt niet uit. Ik doe het met evenveel passie. Online of live, het kan allemaal.

Ik uitsluitend op maat en pas me altijd aan aan mijn publiek. We gaan vooraf in gesprek over wat jij precies wil bereiken en wat ik kan bieden. Op basis daarvan bekijken we samen de praktische kant van de zaak en er nodig is.

Er zijn echter grote verschillen in het soort aanvragen dat ik krijg. Een "standaard" uiteenzetting van een uurtje vraagt uiteraard een pak minder werk van me dan het samen en op maat uitwerken van een volledige studiedag. Prijzen zijn daarom altijd bespreekbaar. 

Contacteer me als je wilt kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

"Mooie balans tussen theorie, praktijk en oefening in groepjes is een echte meerwaarde zodat onderwijspersoneel hier snel mee aan de slag kan in hun dagelijkse praktijk. Jouw fijne manier van vertellen zorgde dat het team erg geboeid bleef, ondanks de uitdaging om het allemaal digitaal te organiseren!"

Liesbeth - Ondersteuner St Gerardus

"Je voelt dat deze training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid therorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

Birgit

Ik heb gezorgd voor een positiever klasklimaat waarbij de kinderen meer mij in vertrouwen nemen. Ik ben heel blij dat ik deze gevolgd heb. Het was heel interessant en leerrijk. Bedankt om de kennis en materialen te delen. Ik gebruik het zeker verder!

Juf Shari