"Horses are the windows to our souls"

Maandelijkse inspirerende en creatieve groepssessies met paarden voor kinderen van 8 tot 18 jaar.

Pacha-Mama's Paarden Workshop is een unieke samenwerking tussen Kind & JongerencoachVanessa en Inge (equicoach) van Casa Kawalu. Zij hebben de handen in elkaar geslagen om kinderen een unieke beleving te kunnen schenken. Door deze workshops leren de kinderen vanuit hun hart te leven. Ze ontdekken wat het is om op een natuurlijke manier zelfvertrouwen uit te stralen.

Ze leren hun eigen grenzen aan te geven en durven hun eigen ruimte beter in te nemen. 

Na het samenwerken met de paarden gaan we samen met de kinderen hun eigen creatieve en innerlijke talenten ontdekken. Ze gaan dus naar huis met een ongelofelijke ervaring en knutselwerk dat hen herinnert aan deze speciale dag.

DE KUDDE​

De kudde bestaat uit 12 paarden en 2 ezeltjes. De dieren hebben allemaal hun eigen verhaal. 

Paarden zijn kudde-en prooidieren, die combinatie maakt dat ze gevoelig zijn voor non-verbale signalen - en maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen is non-verbaal. Als prooidieren zijn paarden ook kwetsbaar, dat maakt dat ze gefocust zijn op harmonie. Ze reageren op wat er onder de oppervlakte zit en kunnen dus heel goed spiegelen.

Tijdens de workshop worden er bepaalde oefeningen gedaan om de kinderen te leren hoe ze hun grenzen kunnen aangeven, hoe ze anderen kunnen vertrouwen maar vooral hoe ze op zichzelf kunnen vertrouwen om situaties in het leven aan te pakken. De paarden (en de coaches ook niet hoor) hebben geen vooroordelen. Zij stellen hun hart helemaal open. ALLE kinderen zijn dus welkom (met en zonder beperking).

We spelen focusspelletjes, doen concentratie-oefeningen, maken kennis met de natuur en laten ons zelfvertrouwen groeien.

We leren de kinderen dat ze hun gedachten niet zijn. Je kunt je laten meeslepen door je piekergedachten maar je kunt ook denken "oh, daar heb je die gedachte weer". Als dat lukt kun je je gedachten voor je laten werken in plaats van tegen je.

KENNISMAKEN MET JE KRACHTDIER

Doorheen alle workshops werken we met de kinderen hun krachtdier

(of totemdier).

We gaan samen op ontdekkingsreis en leren van onze krachtdieren.

Het is een symbolische manier van werken en de kinderen ontdekken

hun innerlijke kracht en leren er op een natuurlijke manier mee omgaan.

Dit stimuleert hun zelfvertrouwen.

 

Het werken met paarden en krachtdieren heeft een enorme helende

werking, brengt ons meer in contact met onszelf, brengt onze energie in

balans en laat het zelfvertrouwen groeien.

Paarden zijn onbevooroordeeld, het maakt voor hen niet uit wie je bent,als je maar écht bent. Dieren hebben een heilzaam effect op kinderen, ze kunnen goed troosten.

PRAKTISCH

We werken in kleine groepen. Op deze manier blijft het leuk voor de kinderen en de paarden. Best is de kinderen kleren aan te doen die vuil mogen worden. Gesloten schoenen (het liefst laarzen), dus geen sandalen.

​We voorzien een lekker tussendoortje en verfrissing voor de kinderen.

Het enige dat ons parten kan spelen in de organisatie is het weer. Bij te slecht weer kunnen de workshops (die grotendeels in de natuur

plaatsvinden) jammer genoeg niet doorgaan. Je wordt daar tijdig van op de hoogte gebracht.

Locatie: In Booischot (Heist op den berg) - in de natuur. Adres krijg je door na inschrijving.

Prijs: 50 euro per sessie. Je betaalt cash ter plaatse. 

Je kind kan meerdere sessies volgen indien gewenst. Elke sessie is uniek dus elke keer beleeft je kind een ander 'avontuur'.

​Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar 't Zonnekind. Graag ook met je motivatie waarom je je kind graag de Pacha-Mama's Paardenworkshop wilt laten volgen en vermeld aub zeker ook je contactgegevens. We nemen snel contact met je op.