Voornaam: Vanessa

Naam: Lauwers

Nickname: Nessie

Geboortejaar: TOPSECRET

Geboren en getogen in Brussel. Na studies Communicatiewetenschappen in Mechelen blijven plakken. 16 jaar lang in Mechelen City gewoond tot de drang naar een hond groot werd en er dus een tuin moest bijkomen. In 2016 verhuist naar het platteland van Heist op den Berg (Schriek, als je daar al eens van gehoord hebt, wij toen niet). Ondertussen een gezellige beestenboel: 2 honden Grim en Nala, 3 katten en 4 kippen. Oh ja, ik ben getrouwd met een topman Tom en heb een fantastische tienerzoon Rohnan.

Mijn favoriete boeken: naast de werklectuur kan ik genieten van het werk van Stephen King of Cassandra Clare. Ik verslind als ik tijd heb letterlijk boeken.

Mijn favoriete film: Star Wars (yes I'm a fan, één van de katten heet dan ook Yoda)

Mijn favoriete muziek: van Mozart tot Within Temptation

Hier word ik gelukkig van: Ik word gelukkig van kleine dingen: de zon op mijn snoet als ik met de honden wandel, een knuffel van de zoon, een fijne mail van een gelukkige ouder. Geluk zit in de kleine dingen en het is belangrijk om er oog voor te hebben.

Deze persoon zou ik graag eens ontmoeten: Jane Goodall

Dit ben ik in 3 woorden: behulpzaam, betrouwbaar en enthousiast

Mijn tip voor een gelukkig leven: Geniet, geniet geniet. Ons leven is al zo kort dus kijk op een positieve manier naar het leven en vind in elke tegenslag een opportuniteit om het de volgende keer beter te doen.

Waarom ik doe wat ik doe: Ik heb zelf in mijn jeugd het één en het ander meegemaakt en in die tijd waren er geen kindercoachen ofzo om je te helpen. Ik wil graag diegene zijn voor de kinderen en jongeren die hun begrijpt en hun zo goed mogelijk tracht te helpen om terug in hun kracht te komen. Ik wil de kinderen terug zien stralen want zij zijn tenslotte onze toekomst.

Wil je de serieuze dingen weten (zoals bv heb ik gestudeerd?) ? Bezoek dan mijn Linkedin Profiel.

Wil je gewoon fan worden? Like dan de facebook pagina van 't Zonnekind. Ik hou van mijn privé leven dus je hoeft me niet meteen een vriendschapsverzoek te sturen, dat is enkel voor de mensen die ik echt persoonlijk en in't echt ken.

TIJDSLIJN VANESSA

80's & 90's

Vanessa groeide op in het Brusselse.Ook haar schoolcarrière beleefde ze in de hoofdstad van Europa.

1998

Vanessa studeert af als Communicatiewetenschapster aan de Thomas More Hoge School.

Ze gaat meteen aan de slag als Office Manager en ondersteunend Marketing Assistant bij een Brussels projectontwikkelaar.

2005

Vanessa besloot om effectief iets met haar studies te gaan doen. Ze start als trainer/coach bij een Mechels opleidingsbedrijf voor KMO's. Ze heeft haar roeping gevonden: andere mensen helpen om tot een hoger niveau te komen en meer in hun (professioneel) leven te bereiken.

2006

Vanessa start V-Consult op om zo kinderen te helpen met hun studies. Leren leren staat centraal maar al heel snel merkt ze dat kinderen hun "minder goede" school-resultaten te wijten zijn aan problemen buiten de school om.

 

In 2008 bevelt van een geweldige zoon Rohnan.

In 2005 gaat ze aan de slag in een Mechels opleidingscentrum als trainer. Groeit door tot manager. 

2016

't Zonnekind wordt opgericht. Vanessa herschoold zich tot Kind & Jongeren coach.

2019

't Zonnekind kent een exponentiële groeifase waardoor ik mezelf echt als ondernemer ook in de wereld dien neer te zetten. Geen bijberoep meer maar HOOFDberoep. Spannend maar bijzonder verrijkend en inspirerend mede door alle fijne samenwerkingen die tot stand komen om samen de kinderen te laten stralen.

't Zonnekind evolueert tot een centrum voor groei en verbinding tussen kind en wereld.

Nooit te oud om te leren: Rouw & Verlies opleiding @ Bleekweide en Traumaopleiding @ Open Mind.

Deze opleidingen geven verdere verdieping in de comlexe materia van trauma.

2020

Ieder kind heeft het recht om uniek te zijn. ’t Zonnekind is er om kinderen en hun omgeving te helpen ontwikkelen, begeleiden en ondersteunen – in een veilig kader – en om zo voluit te groeien tot een uniek, integer, bijzonder mens. Op deze manier draagt ’t Zonnekind bij aan een geestelijk gezondere maatschappij.

’t Zonnekind helpt om kinderen en hun omgeving terug met elkaar in communicatie te brengen, de hartsverbinding tussen ouder en kind te herstellen, en zo wederzijds begrip voor elkaar te laten ontstaan. ’t Zonnekind benadert alle mensen, jong en oud, op een holistische wijze met respect voor ieders persoonlijkheid en mening.

Contacteer mij

't Zonnekind CV

Vanessa Lauwers

Maria Coolstraat 76

2223 Heist op den Berg

BE0666.814.325

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 't Zonnekind. Je krijgt maar een nieuwsbrief als ik effectief ook nieuws heb :-)