WORKSHOPS VOOR OUDERS

Als (nieuwe) ouder is het soms niet gemakkelijk om je weg te vinden tussen alle opvoedingsboeken, blogs en online trainingen. Ik snap heel goed dat je wat overweldigd geraakt van het hele aanbod. Ik ben persoonlijk fan van workshops (in't echt) want de menselijke interactie, de ervaringen die je kunt delen die vind je niet in een boek of blog. Volg je een workshop bij 't Zonnekind dan ga je naar huis met nieuwe inzichten en door de praktische oefeningen die je doet ook met nieuwe vaardigheden die je onmiddellijk in je gezin kunt toepassen en de vruchten ervan plukken.

Er zijn verschillende thema's:

- Verbindend communiceren met kinderen

- Hooggevoeligheid bij kinderen

- Verbindend opvoeden (opvoeden vanuit je hart en niet je hoofd)

- Loslaten voor perfectionisten

Heb je zelf een idee/thema voor een workshop laat het me weten! alle ideeën welkom.

Ouders vertellen...

I.K. - mama van L, 13 jaar

"Mijn dochter was als een boom met een gekraakte tak en dorre bladeren. Vanessa liet er nieuwe twijgen met frissen blaadjes aan groeien."

VERBINDEND OPVOEDEN

Door je kind vanuit je hart op te voeden geef je het een basis mee waar het een leven lang profijt van heeft. 

Opvoeden is een uitdaging. Met deze online cursus wil je helpen om je kind met respect, begrip en eerlijkheid te benaderen. Je krijgt methoden aangereikt om op een creatieve manier anders om te gaan met je kind en het ouderschap op zich.

De online cursus leert je begrijpen waar het (moeilijke) gedrag van je kind vandaan komt. Je leert begrijpen waarom jij doet zoals je doet. Je leert effectief communiceren met je kinderen. Je leert dat kinderen eerder naar je zullen luisteren wanneer jij meent wat je zegt. 

Ideaal voor ouders die bereid zijn om in de spiegel te kijken en willen ontdekken wat natuurlijk en duurzaam ouderschap betekenen.

Ouders vertellen...

P.V.R - mama van C, 13 jaar

"C. is enorm gegroeid. Bedankt voor alle hulp. Het is goud waard."

OUDERCOACHING

Jarenlange ervaring in het begeleiden van ouders die worstelen met kind-en opvoedproblemen hebben me geleerd dat wanneer er iets aan de hand is met het kind, we vaak direct naar het kind zelf kijken. Mijn visie is dat wanneer kinderen lastig gedrag vertonen, er ook in de omgeving mag gekeken worden naar een mogelijke oorzaak. Kinderen hebben hun eigen manier om hun ouders te laten weten dat er iets aan de hand is. Het is natuurlijk aan de ouder(s) om te luisteren naar wat het kind te zeggen heeft.

 Ik speel in op jouw persoonlijke situatie en jouw unieke hulpvraag. Soms is dat een probleem in de omgang met je kind, of een gedragsprobleem van je kind. Of we kijken waarom jij niet lekker in je vel zit en niet kan genieten van je kinderen. Ervaring heeft me geleerd dat ook ouders met onverwerkt trauma kunnen zitten dat een goede band met het kind in de weg staat.

Contacteer mij

't Zonnekind CV

Vanessa Lauwers

Maria Coolstraat 76

2223 Heist op den Berg

BE0666.814.325

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 't Zonnekind. Je krijgt maar een nieuwsbrief als ik effectief ook nieuws heb :-)