top of page
Sprankelavonden.jpg

OPENDEUR DAG 2023

Interactieve avondlezingen rond diverse thema's voor (groot) ouders & (onderwijs) professionals die de kinderen van nu beter willen leren begrijpen en ondersteunen.

Wat mag je verwachten?

De Sprankelavonden zijn er voor (groot) ouders en natuurlijk ook (onderwijs) professionals die op zoek zijn naar antwoorden en/of tips en bruikbare tools om mee aan de slag te gaan in de opvoeding en begeleiding van kinderen en jongeren.

 

Na een Sprankelavond heb jij:

  • praktische en bruikbare handvaten in de hand om meteen mee aan de slag te gaan

  • kennis gemaakt met andere ouders/professionals die met dezelfde problematiek geconfronteerd worden

  • sprankel je weer!

Praktische informatie:

  • de Sprankelavonden vinden plaats in het Zonnekind Huis te Tremelo

  • je betaalt 10 euro ter plaatse (cash of Payconiq) inclusief een drankje

  • er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar per Sprankelavond, tenzij anders aangegeven

  • inschrijven doe je online, ben je onverwachts verhinderd willen we je wel vragen om ons op de hoogte te brengen

  • je mag je voor meerdere Sprankelavonden inschrijven

Geplande Sprankelavonden najaar 2022

Help, wat moet ik er mee doen? Weerbarstige tieners

Hoe 'braaf en flink' zoon of dochterlief was in hun kleuterjaren dat zegt niets over hoe ze hun tienertijd gaan beleven.

Voor vele jongeren is die tienertijd heel pittig: peer pressure waardoor ze wel eens dingen doen die niet door de beugel kunnen en jij als ouder met de handen in het haar zit. Wat moet je er in hemelsnaam mee doen? Straffen schijnt geen effect te hebben, wat dan?

Overmatig drankgebruik, wegvluchten in het gamen, om nog maar te zwijgen over eventueel drugsgebruik. Allemaal manieren voor tieners om met de immense druk die vaak op hun schouders gelegd wordt (of toch hoe zij het ervaren)  om te kunnen gaan.

Het klinkt misschien raar maar ook tijdens deze moeilijke momenten heeft jouw zoon/dochter jou nodig. Niet je afkeuring maar je bijstand.

Tijdens deze Sprankelavond geeft onze jongerentherapeut Julian  Vander Auwera jou als ouder heel wat praktische tips om om te kunnen gaan met het gedrag van je tiener.

Donderdag 3 november 2022 (20u - 22u)

Gastheer: Julian Vander Auwera (jongerentherapeut)

 

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.

foto julian vander auwera.jpg

Help, te veel kinderen vallen uit op school

Auteur Guy Stevens van het boek 'Help, te veel kinderen vallen uit op school' komt naar het Zonnekind huis voor een boeiende lezing.

Het is nu eenmaal een feit dat steeds meer kinderen binnen het huidige onderwijssysteem uitvallen en dat het niet gemakkelijk is om hun terug op de schoolbanken te krijgen. Zowel voor de ouders als voor de school/leerkrachten is het een uitdaging om kinderen intrinsiek gemotiveerd te houden.

Guy Stevens onderbouwt op een wetenschappelijk manier de oorzaken van de groeiende leer- en gedragsproblemen bij kinderen (kleuters en lagere school kinderen). Hij reikt je concrete handvatten aan om preventief te werken en te trachten te vermijden dat nog meer kinderen uitvallen op school. 

Dinsdag 22 november 2022 (20u - 22u)

Gastheer: Guy Stevens, auteur van het gelijknamige boek

 

Inschrijven voor deze Sprankelavond doe je via deze link.

guy stevens.jpg
bottom of page