Missie en visie

Missie

Zonnekind: laat kinderen stralen. Bij alles wat we doen - van coaching tot opleiding - staat het kind altijd centraal.

We kiezen voor een professionele maar vooral menselijke en kindvriendelijke aanpak. Een snuifje magie en een vleugje fantasie zijn dan ook niet weg te denken bij 't Zonnekind.

We werken rond 3 belangrijke peilers:

* Ontdekking

* Verwondering

* Ontplooiing

We zijn er van overtuigd dat elk kind potentieel heeft en dat soms een helpende hand nodig is om dat potentieel tot ontplooiing te brengen. Onze ervaren coaches en trainers staan zowel kinderen (6-18 jaar), hun ouders, hun begeleiders (leerkrachten, ondersteuners, enz.) bij in het ontdekken van zichzelf en de weg die het kind aflegt om zich te ontpoppen tot een prachtige vlinder die op eigen kracht kan vliegen.

Visie

Kinderen laten stralen bereiken we door enerzijds 1 op 1 coach trajecten met kinderen en jongeren zelf. Anderzijds bieden we professionele opleidingen aan voor de (onderwijs) professionals die de ontwikkeling van kinderen nauw aan het hart nemen. 't Zonnekind is erkend als dienstverlener van de Vlaamse overheid via de KMO-Portefeuille.

We willen de leefwereld van het kind begrijpbaar maken voor de volwassenen. Sommige kinderen (denk hierbij aan kinderen met autisme, die hoogsensitief zijn of faalangst hebben) zien de wereld nu eenmaal anders en het is belangrijk dat we hen via kennis beter leren begrijpen hoe we hun kunnen ondersteunen en begeleiden.

't Zonnekind is een magische plek waar kinderen en volwassenen zich thuis voelen en zich kunnen ontplooien tot de persoon die ze echt zijn.

ikke2.jpeg

't Zonnekind Academy

De Zonnekind Academy is een online leerplatform voor (onderwijs) professionals met als doel de volwassenen de leefwereld van kinderen met hoogsensitiviteit, autisme of faalangst beter te leren begrijpen. We willen professionals de kans geven hier begrip over te ontwikkelen en geven hen de tools om op een gepaste manier kinderen te ondersteunen.