Hoi jij,

Laat ik mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Vanessa Lauwers en ik ben de bezielster van 't Zonnekind. Dat klink beter als 'zaakvoerder' vind ik zelf.

De missie van 't Zonnekind is om kinderen te laten stralen. Dit doen we door middel van coaching of training, niet alleen van de kinderen zelf maar ook van hun ouders en begeleiders/ondersteuners zoals leerkrachten, CLB medewerkers, orthopedagogen, psychologen, onderwijsondersteuners enz. Samen zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren terug in hun kracht kunnen gaan staan.

Als klein meisje wou ik altijd al archeologe worden (mijn crush op Indiana Jones zal daar zeker iets mee te maken gehad hebben). Ik wou naar het oud-Egypte kunnen terugreizen en spannende avonturen beleven. 
Mijn volgende ambitie was journaliste worden (is ook een soort graven) maar dan ben ik snel op teruggekomen. Ooit zei een hoofdredacteur tegen me "Als er geen nieuws is, dan maken we het nieuws". Fake nieuws gaat dus al langer als Trump mee. Dat ging zo hard in tegen mijn eigen principes van integriteit en eerlijkheid.

Ik ben me dan gaan verdiepen in de communicatie. Een handig iets dat ons in verbinding met elkaar kan brengen maar ook veel afstand kan creëren. Het psychologische aspect hieraan intrigreerde me danig. Zo geschiedde: ik studeerde af als Communicatiewetenschapster. 

En nu zoveel jaren later heb ik mezelf gerealiseerd dat ik eigenlijk wel archeologe geworden ben. Weliswaar niet door te graven in het zand maar door het begeleiden en coachen van kinderen, jongeren en hun entourage en geloof me daar komt graven, afstoffen en opblinken aan te pas (dit is grappig bedoeld, geen verwijt).

't Zonnekind is voor mij geen job (hoewel ik fulltime zelfstandige ben dus ook wel een beetje onderneemster) maar een passie. De wijzers van de klok spelen geen rol meer (en dat is ooit wel anders geweest, in de opleidingssector gewerkt en zelfs 6 jaar manager geweest dus professioneel gezien geleerd om mijn vrouwtje te staan).

In de jaren die volgde (15 jaar lang dus) heb ik communicatietrainingen, assertiviteitstrainingen, management opleidingen gegeven aan CEO's , managers, medewerkers... met als doel de communicatie te optimaliseren, te verbeteren en verbinding tot stand te brengen, ook op de werkvloer. Het is vanuit verbinding dat er begrip kan ontstaan.

In 2016 heb ik 't Zonnekind opgericht. Omdat er ook toen (net zoals nu) veel nood was aan ondersteuning voor kinderen en jongeren. Zo ben ik ook de samenwerking aangegaan met Zitdazo vzw om assertiviteitstrainingen voor kinderen en jongeren te geven. Het coachaspect is voor mij heel belangrijk want 1 op 1 kan je vaak veel meer bereiken dan in groep. Alles heeft zijn voor en nadelen.

Zelf ben ik een giga autodidact. Ik verorber boeken (nu ja de kennis er in toch) en mijn motto is "Nooit te oud om te leren" dus elk jaar blijf ik mezelf bijscholen. Dus ja er zijn papiertjes om te bewijzen dat ik kan wat ik zeg dat ik kan en neen die hangen niet aan de muur. De kennis zit in mijn hoofd en ik ga steeds voor resultaten in die zin dat ik wil dat het kind terug kan stralen, zichzelf kan en mag zijn. Ik begeleid hoofdzakelijk hoogsensitieve kinderen. Zelf ben ik ook hoogsensitief dus op dat vlak weet ik wat ze ervaren in deze maatschappij. Ik zie het dan ook als een eer om hen te mogen begeleiden om hun hoogsensitiviteit te aanvaarden en hoe er mee om te gaan.

Leuke weetjes? Naast fan te zijn van Indiana, hou ik ook van Star Wars (kat noemt Yoda dus dat zegt genoeg) en van The Lord of the Rings. Ik ben verslingerd aan de boeken van Cassandra Clare (The Immortal Instruments). Voorts ben ik een grote dierenliefhebber. Zelf hebben we thuis 2 honden en 3 katten en nog wat kippetjes. Wil je nog meer weten? Je hebt Facebook en Instagram waar je 't Zonnekind kan volgen. Mij persoonlijk vind je op LinkedIn. 

Voor de nieuwsgierigen onder jullie, kijk zeker eens naar de foto's hierboven. Dat zal je ongetwijfeld al een beeld geven van wie ik ben...

Liefs,

Vanessa

Missie 't Zonnekind

Ieder kind heeft het recht om uniek te zijn. 't Zonnekind is er om kinderen en hun omgeving te ondersteunen - in een veilig kader - en om zo voluit te groeien tot een uniek, integer en bijzonder mens. Op deze manier draagt 't Zonnekind bij aan een geestelijk gezonere maatschappij.

't Zonnekind helpt om kinderen en hun gezin terug met elkaar in communicatie te brengen, de hartsverbinding tussen ouder en kind terug te herstellen, en zo wederzijds begrip voor elkaar te laten ontstaan. 't Zonnekind benadert alle mensen, jong en oud, op een holistische wijze met respect voor ieders persoonlijkheid en mening.