Voornaam: Vanessa

Naam: Lauwers

Nickname: Nessie

Geboortejaar: TOPSECRET

Geboren en getogen in Brussel. Na studies Communicatiewetenschappen in Mechelen blijven plakken. 16 jaar lang in Mechelen City gewoond tot de drang naar een hond groot werd en er dus een tuin moest bijkomen. In 2016 verhuist naar het platteland van Heist op den Berg (Schriek, als je daar al eens van gehoord hebt, wij toen niet). Ondertussen een gezellige beestenboel: 2 honden Grim en Nala, 3 katten en 4 kippen. Oh ja, ik ben getrouwd met een topman Tom en heb een fantastische tienerzoon Rohnan.

Carrière: in een notendop: afgestudeerd - 1e job - mensen willen helpen - nieuwe job - 15 jaar opleidingen, in communicatie (hoe kan het ook anders), assertiviteit (kinderen, jongeren en volwassenen), leadership... Honderden topmanagers, medewerkers van KMo's begeleid. 8 jaar manager geweest. - nog meer willen helpen en de nood zien bij de kinderen - in 2016 't Zonnekind opgericht en eindelijk mijn droom waargemaakt!

Mijn favoriete boeken: naast de werklectuur kan ik genieten van het oeuvre van Stephen King of Cassandra Clare. Ik verslind als ik tijd heb letterlijk boeken.

Mijn favoriete film: Star Wars (yes I'm a fan, één van de katten heet dan ook Yoda)

Mijn favoriete muziek: van Mozart tot Within Temptation

Hier word ik gelukkig van: Ik word gelukkig van kleine dingen: de zon op mijn snoet als ik met de honden wandel, een knuffel van de zoon, een fijne mail van een gelukkige ouder. Geluk zit in de kleine dingen en het is belangrijk om er oog voor te hebben.

Deze persoon zou ik graag eens ontmoeten: Jane Goodall

Dit ben ik in 3 woorden: behulpzaam, betrouwbaar en enthousiast

Mijn tip voor een gelukkig leven: Geniet, geniet geniet. Ons leven is al zo kort dus kijk op een positieve manier naar het leven en vind in elke tegenslag een opportuniteit om het de volgende keer beter te doen.

Waarom ik doe wat ik doe: Ik heb zelf in mijn jeugd het één en het ander meegemaakt en in die tijd bestond er weinig hulpverlening voor jongeren, laat staan dat je over sommige dingen praatte. Ik wil graag diegene zijn voor de kinderen en jongeren die hun begrijpt en hun zo goed mogelijk tracht te helpen om terug in hun kracht te komen. Ik wil de kinderen terug zien stralen want zij zijn tenslotte onze toekomst.

Wil je de serieuze dingen weten (zoals bv heb ik gestudeerd?) ? Bezoek dan mijn Linkedin Profiel.

Wil je gewoon fan worden? Like dan de facebook pagina van 't Zonnekind. Ik hou van mijn privé leven dus je hoeft me niet meteen een vriendschapsverzoek te sturen, dat is enkel voor de mensen die ik echt persoonlijk en in't echt ken.

Missie 't Zonnekind

Ieder kind heeft het recht om uniek te zijn. 't Zonnekind is er om kinderen en hun omgeving te ondersteunen - in een veilig kader - en om zo voluit te groeien tot een uniek, integer en bijzonder mens. Op deze manier draagt 't Zonnekind bij aan een geestelijk gezonere maatschappij.

't Zonnekind helpt om kinderen en hun gezin terug met elkaar in communicatie te brengen, de hartsverbinding tussen ouder en kind terug te herstellen, en zo wederzijds begrip voor elkaar te laten ontstaan. 't Zonnekind benadert alle mensen, jong en oud, op een holistische wijze met respect voor ieders persoonlijkheid en mening.