top of page
kindertherapie

Masterclass
Het verschil tussen autisme en hoogsensitiviteit

Ontdek in deze masterclass wat de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit zijn en waarom het onmogelijk is om beiden te 'hebben'

Wil jij...

  • eindelijk weten wat de verschillen zijn tussen autisme en hoogsensitiviteit?

  • verduidelijking in de dunne lijn soms tussen autisme en hoogsensitiviteit?

  • weten hoe je het verschil kunt zien?

Ja? Dan is deze masterclass over het verschil tussen autisme en hoogsensitiviteit helemaal iets voor jou. Of je nu ouder of (onderwijs) professional bent, iedereen is welkom bij deze masterclass. Bezie deze masterclass als een mini-cursus over dit thema.

De masterclass die Katrien Vrancken en Vanessa Lauwers samen online LIVE geven gaat door op maandag 3 april 2023 in het kader van de 'Dag van autisme 2023".

De masterclass start om 19u30 en zal zo'n twee uren duren. Beide dames kennende kan dit mogelijks wat uitlopen. Je krijgt tijdens deze interactieve en inspirerende masterclass de kans om vragen te stellen.

Om deze masterclass te volgen betaal je 17,99€ bij inschrijving. Je hebt na uitzending nog 2 weken de kans om uitgesteld te kijken. Factuur op aanvraag. Je kan je deelnamebewijs na het volgen schriftelijk aanvragen door een mail te sturen naar welkom@tzonnekind.com

Wat mag je verwachten van deze masterclass?

Je beide gastvrouwen zijnde Katrien Vrancken, auticoach en autimama en Vanessa Lauwers, kind & jongerencoach en hoogsensitieve vrouw, komen in de praktijk heel wat misdiagnoses tegen. Bovendien krijgen zij wekelijks heel wat vragen over of een kind of tiener nu autisme heeft, hoogsensitief is of beiden heeft. Want weet ook dat de aanpak van beiden toch wel verschilt. Net daarom is het belangrijk om te weten welke van de twee, autisme of hoogsensitiviteit, nu aanwezig is.​

In een boeiende en interactieve masterclass nemen Katrien en Vanessa je graag mee in de wereld van kinderen met autisme enerzijds en in de wereld van hoogsensitieve kinderen. En ja, soms lijken er overlappingen te zijn maar het zijn net de verschillen die het duidelijk maken. We lijsten heel duidelijk een tiental verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit op. Natuurlijk lichten we eerst kort toe wat autisme en hoogsensitiviteit zijn. We trachten zo goed mogelijk ook tips mee te geven in het opsporen van die verschillen en hoe je er mee kunt omgaan.

Deze masterclass is geschikt voor zowel ouders als (onderwijs) professionals die kinderen met autisme of hoogsensitiviteit beter willen gaan begrijpen en begeleiden. Iedereen is dus welkom.

De masterclass gaat door op maandag 3 april 2023 (in de Paasvakantie) en we starten om 19u30. We voorzien het einde rond 21u30 maar onze passie kende kan het misschien wat later worden. Het einduur is trouwens mee afhankelijk van de vragen die de deelnemers stellen. Het voordeel dus als je de masterclass live volgt want dan kan je ons ook vragen stellen.

Je kan de masterclass tot 2 weken na de uitzending herbekijken, dit dus tot 17 april '23 middernacht.

Het volgen van deze masterclass kost 17,99€ (incl BTW). Je ontvangt na inschrijving en betaling een bevestigingsmail. 

Karen zegt:

"Zeer interessant, weg van het pure theoretische en zeer concrete tips"

Nikita zegt:

"Heel interessant! Ik heb veel over mezelf bijgeleerd en dat ik eigenlijk ook echt kamp met faalangst. Nu kan ik er eindelijk een naam op plakken."

Lian zegt:

"helder, overzichtelijk, en vol liefde voor het kind gebracht."

Manon zegt:

"Super duidelijk en ontzettend fijn om naar te luisteren, herkenning vinden."

Berdieke zegt:

"Opnieuw zeer interessant, niet langdradig, maakt je nieuwsgierig om er meer over te leren."

Petra zegt:

"Ik kreeg binnen deze webinar veel nieuwe input over materialen die handig zijn om te gebruiken binnen mijn klas en mijn begeleidingskindjes"

Katrien Vrancken

Als auti-mama besef ik dat het soms een ware zoektocht is om je kind te ondersteunen, helpen en er zelf te kunnen blijven staan. Het is soms een evenwichtsoefening waar de balans snel van kan overhellen. Als mama ervaar je alle stuggels die je kinderen doormoeten maar ook je eigen stuk als "moeder van". Voor een lange periode is dit een moeilijk deel geweest in mijn leven. Vandaag kan ik zeggen dat dit mij heeft geholpen in mijn persoonlijke groei. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij professioneel ben gaan verdiepen in alles wat mijn kinderen en ikzelf nodig hadden en dat deel ik graag met jou in dit webinar.

Dit alles zet ik nu in bij het begeleiden van ouders en kinderen. Ook mijn ruim 20 jarige ervaring in het buitengewoon onderwijs helpt mij om kinderen en ouders te begeleiden. Voor mij maakt een kind deel uit van een gezin. Vooral als er een diagnose autisme is, is het belangrijk dat we gaan kijken wat er nodig is om tot basisrust te komen en wat er nodig is om zowel het kind als de ouders te ondersteunen.

Profielfoto Katrien Vrancken.jpg

Vanessa Lauwers

k ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Al jaren strijd ik tegen faalangstmonsters (dat van mezelf en anderen). Verder zie ik het als mijn roeping om andere (onderwijs) professionals bewust te maken van het feit dat er zoiets als faalangst en hoogsensitiviteit zijn. Hoe beter volwassenen de kinderen van nu begrijpen hoe beter deze kinderen ook ondersteund kunnen worden.

 

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het werkboek ‘Ik kan het nog niet’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Inmiddels is de 2e druk ook bijna uitverkocht!

  

De masterclass ‘Het verschil tussen autisme en hoogsensitiviteit’ is gebaseerd op mijn:

✓ ruim 2 decennia ervaring als coach & trainer; 

✓ ervaring in het begeleiden van meer dan honderden kinderen en jongeren;

✓ kennis dankzij mijn studies en verschillende coachopleidingen;

✓ mijn eigen hoogsensitief zijn.

vanessa lauwers profielfoto.jpg

Vanessa zegt:

"De lat die de school heel hoog legt, thuis wat lager leggen. En meer luisteren en communiceren met mijn kinderen."

Manon zegt:

"De manier van toepassing van mijn therapie. Elk kind leert een bepaalde vaardigheid op zijn manier, dus zo ga ik komende dagen proberen nadenken over bepaalde tools die ik kan gebruiken voor het samen bereiken van een doel."

Els zegt:

"Ik heb geleerd dat het belangrijk is hoe het kind zich voelt en de driehoek vind ik een bijzondere eigenschap om even bij stil te staan , van hoe is het gedrag , en wat zijn de gevoelens en hoe zijn de gedachten , een belangrijke boodschap voor mezelf om even na te denken dank je wel hiervoor !"

Liesbeth zegt:

"Ik heb geleerd dat ik de faalangst goed herkent heb bij 1 van mijn kinderen en link nu ook kenmerken aan mijn andere zoon. Ik ga verder met mijn verbinding zoeken en zorgen voor succeservaringen al zal ik de lat lager leggen."

Kim zegt:

"Ik heb een aantal tips verzameld om te delen met ouders en leerkrachten (vanuit mijn job als kinderpsychologe)"

Nikita zegt:

"Ik denk dat dit een ontzettend boeiend webinar was voor mij om nog beter te kunnen omgaan met kinderen in de klas (als leerkracht) en later ook in mijn job als orthopedagoog."

bottom of page