Studeren voor de eindexamens

Studienamiddagen voor leerlingen uit het middelbaar

WORKSHOP

HEIST OP DEN BERG: woensdagen 20/5 + 27/5 + 10/6/2020 van 15u30 tot 17u

STUDIENAMIDDAGEN

op 8, 10, 15 en 17 juni 2020 van 13u tot 17u

INHOUD WORKSHOP

De examens geen fijne periode voor de meeste studenten. Heeft je tiener ook moeite om zich te concentreren? Heeft hij/zij eigenlijk wel een idee hoe die grote hoeveelheden leerstof te verwerken? Hoe kun je studeren leuk maken (zonder smartphone)?

Deze workshop van 3 sessies van telkens 1,5u heb ik ontwikkeld om leerlingen uit het middelbaar te ondersteunen bij het studeren. Na het toepassen van de tips die ze krijgen gaan ze beter kunnen omgaan met de grote hoeveelheden leerstof en zich beter kunnen voorbereiden op de examens.

Het leren zal natuurlijk nog altijd niet vanzelf gaan, maar het wordt wel een stuk gemakkelijker en aangenamer gemaakt. Het helpt de leerling met het indelen, plannen en uitvoeren van de leerstof.

Als het examenrooster reeds gekend is, maken we ook samen een studieplanning op. Want hoe beter voorbereid je bent, hoe meer kans op succes.

Wat komt er onder meer aan bod in deze workshop:

- welk leertype ben je? en aan de hand daarvan kan ik de tips personaliseren

- hoe je concentreren en focussen (zonder smartphone)?

- het indelen van de leerstof in kleine porties

- waarom je moet pauzeren

- hoe kun het best woordenschat leren

enzovoorts.

De leerlingen mogen zeker ook hun studiematerialen van school meebrengen en aangeven waar ze het zelf moeilijk mee hebben. Belangrijk: dit is geen bijles! Ik geef hen waardevolle tips en trics om het studeren te vergemakkelijken en minder zwaar te maken.

studiekaart

Tijdens de blokperiode van de eindejaarexamens, hebben leerlingen van het middelbaar (na inschrijving) de mogelijkheid om bij 't zonnekind te komen studeren in de namiddag.

Voordeel voor jou als ouder

BEGELEIDER

De workshop wordt gegeven door Vanessa Lauwers. Zij is traumatherapeute, kind & jongerencoach en ouderbegeleider. Ze is de oprichtster van 't Zonnekind: familiehuis voor verbinding, harmonie en geluk in het gezin. Ze heeft 15 jaar ervaring in het trainen en coachen van mensen, jong en oud waarbij communicatie en verbinding steeds centraal staan. Ze is als auteur verbonden aan Pure Child Magazine. Zelf is ze mama van één tienerzoon en baasje van 5 huisdieren (kat en hond). In het verleden heb ik veel uren studiebegeleiding gegeven aan kindere dus ja ik heb wel wat ervaring :-) 

HEIST OP DEN BERG

't Zonnekind

Maria Coolstraat 76

2223 Schriek

75 euro voor de workshop

Incl. BTW, materialen, werboek, tussendoortjes en drank

Studiekaart 50 euro (goed voor 5 uren studie (incl btw, begeleiding, tussendoortjes en drank)

Plaats voor 8 deelnemers

Contacteer mij

't Zonnekind CV

Vanessa Lauwers

Maria Coolstraat 76

2223 Heist op den Berg

BE0666.814.325

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 't Zonnekind. Je krijgt maar een nieuwsbrief als ik effectief ook nieuws heb :-)