top of page
schatgravers.jpg

KOMPASVINDER
WORKSHOP

Ontdek wat jongeren drijft en en hoe ze dat kunnen verwezenlijken met jouw hulp. Help jongeren hun focus te vinden voor hun persoonlijke reis.

We zitten vol vragen.
Wij.
Jij.

Levensvragen.

Kleine of grote studiegerelateerde vragen.

Over vriendschappen, samenwerken, relaties. 

 

Hoe fijn en belangrijk is het dan om binnen al deze aspecten je eigen richting te kunnen vinden. En om er dan concreet handen en voeten aan te kunnen geven. Met KompasVinder kun je het zo luchtig of diepgaand maken als je zelf wilt. Je vindt steeds je eigen antwoord. En dat is net waar jij gaat leren hoe je jongeren hierbij kunt helpen.

Vanessa Lauwers Schatgravers

Leer de koers van je leerling of coachee kennen. Doe waardevolle inzichten op en geef hem/haar richting met dit fijne en praktische spel.

De vizier- en koerskaarten van dit spel kun je oplossingsgericht inzetten door te zoeken naar de kaarten die de cliënt kan gebruiken bij zijn oplossing. De expeditiekaarten zullen je ondertussen spelenderwijs en ongedwongen veel te weten laten komen over je cliënt. KompasVinder is net als het eerdere spel Schatgravers, doeltreffend en ook nog eens gezellig, just the way I like it!

De workshop is bedoeld voor nieuwsgierige en leergierige (onderwijs) professionals zoals leerkrachten (secundair onderwijs), ondersteuners, CLB medewerkers, zorgcoördinatoren, kindercoaches, orthopedagogen enz. die vertrouwd willen worden met Kompasvinder.

 

Ik deel met plezier en veel enthousiasme de verschillende spelvormen die je in je klas of coachpraktijk kunt inzetten.

"De workshops zijn zeer inspirerend aangezien ze door een gepassioneerde vrouw worden gegeven. Deze opleiding gaf mezelf veel tools om laagdrempelig met kinderen rond zelfbeeld en talenten aan de slag te gaan. Kinderen bloeien open als ze op deze ontdekkingsreis mogen gaan en dat is het fijnste wat er is. Dit spel ga ik nog veel gebruiken." - Ine Moors | Praktijk Bloei & Groei

Inhoud van de Schatgravers workshop

Het is magisch!

Door KompasVinder te spelen ga je samen met de jongere op zoek naar ‘zijn/haar kompas’. Deze zal bestaan uit een verzameling van vizierkaarten en/ of koerskaarten afhankelijk van welke speelwijze je kiest. De kaarten die de jongere kiest vormen uiteindelijk ‘zijn/haar kompas’. 

In deze workshop laat ik je vooral beleven, uitwisselen en geef ik je zoveel mogelijk tips-op-maat. Maar in ieder geval concreet en praktisch, zodat jij er voor jouw dagelijks leven of werk lekker veel uit kunt halen en meteen mee aan de slag kunt.

Vanessa Lauwers Schatgravers kaart

Vanessa Lauwers

Bezielster

Docente / Gelicentieerde Schatgraver trainer

Enthousiastelinge, unicornbeliever, Schatgravers fan en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

 

Ruim 20 jaren heb ik de kans gehad om meer dan 1.000 professionals (ook uit de onderwijssector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

 

Mijn inspiratie haal ik uit de ruim 500 kinderen die de afgelopen jaren persoonlijke coaching kregen of een training of workshop bij 't Zonnekind volgde. Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun thuis en in de klas ook leuk kan zijn.

 

In oktober 2021 werd ik officieel licentietrainer van Schatgravers. Ik ben zo blij dat ik deze superfantastische methodiek met andere professionals mag delen.

 

Tijdens de workshop gaan we interactief & CREATIEF aan de slag met het kaartspel en ga je zelf ontdekken welke magie het spel uitoefent.

Vanessa Lauwers Schatgravers Spelbord

Wat mag je verwachten

JE ONTVANGT

  • Workshop in het Zonnekind huis waarbij je je heerlijk creatief gaat uitleven met Schatgravers.

  • Werkboek om aan de slag te gaan met kinderen en jongeren in je klas of coachpraktijk.

  • Deelnamebewijs zodat je kunt gaan glunderen en schatgraven in de klas/coachpraktijk.

DATA

Woensdag 20 maart 2024 van 14u tot 18u in het Zonnekind Huis te Tremelo (Vlaams-Brabant - vlakbij de afrit 22 Aarschot van de E314).

DEELNEMERS

De workshop richt zich op (onderwijs) professionals zoals leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, zorgcoördinatoren, kindercoaches, orthopedagogen enz. die op een verbindende (en creatieve) manier connectie willen met met de kinderen/jongeren door het gebruik van Schatgravers. Ik deel met plezier en veel enthousiasme de verschillende spelvormen die je in je klas, groep of coachpraktijk kunt inzetten.

Er zijn 12 plaatsen voor deze workshop beschikbaar.

Vanessa Lauwers gekke profielfoto
AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Tarieven en betaling

WAT IS DE PRIJS ?

Je betaalt 139€ inclusief BTW voor de workshops

Deze prijs is inclusief BTW, drank & tussendoortje, werkboek, creatieve materialen.

BETALING

Je betaalt onmiddellijk bij inschrijving. Je ontvangt hiervoor uiteraard een factuur.

Is je school bereid om de workshop te betalen en werken zij met een bestelbon? Geen probleem, stuur ons dan een mail en we regelen het.

De workshop gaat door van zodra er 4 inschrijvingen zijn. We houden je hiervan op de hoogte. Mocht de workshop als nog geannuleerd worden, dan betalen we je gewoon je inschrijvingsgeld terug.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden verbonden aan deze opleiding vind je hier

KOMPASVINDER SPEL

Om te kunnen meedoen is het belangrijk dat je je eigen kaartspel hebt van Kompasvinder. Heb je het: zeker meebrengen. Als het Kompasvinder spel nog niet in je bezit is, kun je het mee bestellen bij je inschrijving. Je krijgt het overhandigd door je docente de dag van de opleiding.

Aankoopprijs: 39,95€ incl BTW

"Deze workshops hebben mij veel inzicht gegeven in het soort vragen stellen! Ik vond dit vaak nog wat moeilijk maar heb mij hier zelf echt in voelen groeien. Dank je wel hiervoor!" Hanne-Lore Detraux | Faalangst Coach Feeëriek & leerkracht buitengewoon onderwijs

bottom of page