top of page
Kinderen-beter-begrijpen-videoreeks

Gratis videoreeks
Kinderen beter begrijpen

Leer de kinderen van nu beter begrijpen en begeleiden

Stel je voor...

  • Dat je meer impact kunt hebben op het gedrag van een kind zonder je boos te maken

  • Dat jij en je leerlingen op een positieve en constructieve manier kunnen samenwerken

  • Dat jij leert aan de hand van praktische handvatten hoe je gedrag op een positieve manier kunt "beïnvloeden"

  • Welk verschil jij écht kunt maken als je achter het gedrag van kinderen gaat kijken en ontdekt welke onderliggende behoefte(n) er niet ingevuld zijn

In deze driedelige gratis videoreeks vertel ik je hoe je het bovenstaande kunt bekomen.

Groepsopdracht op basisschool

Wat mag je verwachten?

In deze gratis videoreeks laat ik je concreet zien:

  • Welk onevenwicht er is tussen het gedrag en wat een kind kan in combinatie met de verwachtingen die volwassenen hebben

  • Hoe je aan de hand van de executieve functies het gedrag van een kind op een constructieve en positieve manier kunt sturen

  • Wat de impact van de verschillende contexten in het leven van een kind is en hoe dit zich vertaalt in gedrag

 

Door het volgen van deze videoreeks ga je niet alleen kinderen en hun gedrag beter begrijpen maar je gaat meer rust in de klas/groep creëren omdat je geleerd hebt hoe je het kind kunt benaderen en hoe je met moeilijker gedrag kunt omgaan. Hierdoor zul je zelf minder frustraties ervaren en ga je gelukkiger voor de klas staan en/of kinderen begeleiden.

Na het volgen van deze videoreeks zal jouw aanpak er voor zorgen dat ieder kind kan stralen vanuit zijn/haar kracht.

Opbouw van de videoreeks

Genoten van jouw masterclasses. Met opgeladen batterijtjes sta ik morgen weer voor de klas.
Dankjewel voor al je tijd, moeite en energie die je in deze masterclasses stak!
Ik ga ermee aan de slag.

Juf Tinne

Bezielster van 't Zonnekind

Vanessa Lauwers

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Toen ik 6 jaren geleden 't Zonnekind oprichtte was er één ding voor mij duidelijk: kinderen (en dus ook hun gedrag) worden zo vaak verkeerd begrepen. 

Al mijn liefde, aandacht en energie gaat dan ook naar de missie van 't Zonnekind: kinderen laten stralen. Dat doe ik door onder meer (onderwijs) professionals te helpen de kinderen van nu beter te begrijpen. Niks voor niks dat alle opleidingen van 't Zonnekind de leefwereld van het kind als uitgangspunt hebben.

Ondertussen begeleidde ik zelf honderden kinderen middels 1 op 1 begeleiding, workshops, trainingen en zomerscholen. De (onderwijs) professionals begeleid ik middels opleidingen rond onder meer executieve functies en faalangst. De afgelopen jaren gaf ik tig pedagogische studiedagen rond deze onderwerpen.

In 2022 verscheen het boek 'Ik kan het nog niet' in samenwerking met Steven Gielis van Zitdazo vzw. Een werkboekje om ouders en kinderen bewust te maken van het faalangstmonster en wat je concreet kan doen om het faalangstmonster kleiner te maken. Ondertussen zijn we bijna toe aan de derde herdruk van het werkboekje.

Ik werk het liefst met (onderwijs) professionals die bereid zijn om ook naar zichzelf te kijken, die bereid zijn om achter het gedrag van kinderen te kijken en zichzelf af te stemmen op wat het kind werkelijk en op dat moment nodig heeft. 

Wil jij een verschil maken voor kinderen en hen beter leren begrijpen in wat ze écht bedoelen? Meld je dan snel aan voor deze gratis videoreeks.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

Doe je mee? Volledig gratis

Je kan meteen starten

Als (onderwijs) professional loop je steeds meer tegen verschillende goedgevulde rugzakjes aan bij kinderen. Kinderen stellen hierdoor gedrag waardoor de les verstoord geraakt, gedrag dat de medeleerlingen irriteert. Straffen lost vaak het storende gedrag niet op waardoor de frustratie bij alle partijen alleen maar toeneemt. Grote klassen met veel kinderen met speciale noden en te weinig zorguren dragen er toe bij dat de leerkracht vaak het gevoel heeft er alleen voor te staan.

Wil jij je klas of groepswerking verbeteren, het welzijn en welbevinden van de kinderen centraal stellen en ben je bereid om achter het gedrag van kinderen te kijken? Het kan allemaal van zodra je kinderen begrijpt en weet hoe je ze op de juiste manier kunt ondersteunen.

In plaats van je druk te maken of aan het einde van de dag gefrustreerd te zijn, leer je hoe je op een andere manier naar gedrag kunt kijken en hoe jij hier invloed kan op hebben. Dat is net wat deze videoreeks jou leert.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Dit was zeer interessant en leerrijk.
En dat het zo duidelijk uitgelegd wordt met veel voorbeelden.

- Markita

bottom of page