TRAUMABEGELEIDING

Als Traumatherapeute behandel ik de emotionele trauma's die kinderen hebben opgelopen. Denk hierbij aan scheiding, pesten, verlies van een dierbare, hechtingsproblematiek, emotionele verwaarlozing, (huiselijk) geweld enz.

Bij trauma valt de veilige basis weg en dat heeft een grote impact op het leven van het kind. Zijn gedrag kan plotseling gaan veranderen. Vaak heeft men dan niet door dat het trauma zich manifesteert en wordt het kind afgerekend op zijn gedrag. Hoe vlugger het kind geholpen wordt, hoe krachtiger het in het leven kan staan.

Bij 't Zonnekind kunnen kinderen tussen 6 en 18 jaar terecht voor een persoonlijk traumabegeleidingstraject.

Ouders vertellen...

I.K. - mama van L, 14 jaar en N., 11 jaar

"Dankzij jouw coaching staan de jongedames steviger in hun schoenen dan voordien. Dit geeft mezelf meer ademruimte en zorgt voor een rustigere sfeer in huis. Hierdoor kan ik mij ook terug beter op mijn werk en de verdere uitbouw van mijn kantoor concentreren." 

Kind &Jongerencoaching

Soms zit een kind niet zo lekker in zijn vel. Of het maakt iets mee waardoor jij en/of je kind tijdelijk hulp nodig hebben.  Dan is coaching een laagdrempelige, vertrouwde manier om je kind te begeleiden bij dat wat nodig is.

 

Coaching is er bij 't Zonnekind voor kinderen vanaf 6 jaar tot 18 jaar.

De begeleiding wordt aangepast aan de specifieke behoeften van je kind. Wat heeft je kind op dit moment nodig? Er wordt gespeeld, gepraakt, geknutseld en nog zoveel meer tijdens een coachsessie. Belangrijker is: niets moet, (bijna) alles mag.

Ouders vertellen...

E.S.- mama van M, 7 jaar na het volgen van assertiviteitstraining

"Toen ik haar bij jou zag spelen met de andere kinderen, wist ik niet wat ik zag. Ik had plots weer een dochter die dingen leuk vond en die kon  lachen."

Een luisterend oor voor jongeren

Als opgroeiende jongere gebeurt er veel: de hersenen evolueren, het lichaam ontwikkelt zich verder. soms gebeurt er teveel in één keer waardoor de jongere even 'vastloopt'.

Ik bied de jongere een luisterend oor, een objectieve gesprekspartner een coach. Iemand bij wie hij/zij veilig zijn verhaal kwijt kan en zichzelf leert kennen om van daaruit verder te groeien en te gaan verbinden met zichzelf en met anderen.

Ik ben er om jongeren te ondersteunen in de zoektocht naar zichzelf. We gaan samen op zoek naar de vraag 'Wie ben ik?". De specialiteit van 't Zonnekind is om jongeren met weinig zelfvertrouwen te helpen dit te herwinnen en terug krachtig(er) in het leven te staan.

Contacteer mij

't Zonnekind CV

Vanessa Lauwers

Maria Coolstraat 76

2223 Heist op den Berg

BE0666.814.325

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 't Zonnekind. Je krijgt maar een nieuwsbrief als ik effectief ook nieuws heb :-)