Voor kinderen & jongeren

NO ONE IS YOU, AND THAT IS YOUR POWER!

Mijn vertrekpunt is dat elk kind uniek is. En ook de kans verdient om zijn of haar 'uniekheid' te laten zien. Maar niet elk kind durft of kan dat.

Ik begeleid kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die het moeilijk hebben: die gepest worden (of geweest zijn), die een laag zelfbeeld hebben, die weinig zelfvertrouwen hebben, die getraumatiseerd zijn door een bepaalde gebeurtenis, die (faal) angsten hebben, die hun emoties moeilijk kunnen reguleren en ga zo maar door.

De afgelopen jaren heb ik meer dan 150 kinderen en jongeren begeleid: zowel persoonlijk als in assertiviteitstrainingen of Zonnekind kampen.

Mijn aanpak

OP MAAT * VOOR ELK KIND *

Als ouder wil je zelf ook een goed gevoel hebben met de persoon die je kind zal begeleiden. Daarom start ik meestal met een persoonlijk kennismakingsgesprek met de ouder(s). 

Geen enkel kind krijgt eenzelfde coachtraject toegewezen: elk coachtraject is op maat van jouw kind of tiener. Ik vind het superbelangrijk om in alles wat ik doe rekening te houden met het kind: wat zijn noden en wensen zijn en dat is bij elk kind anders.

De 4 Zonnekindpijlers zijn: fantasie, creativiteit, uniekheid en veiligheid.

Coaching is laagdrempelig en meestal ook in een korte tijdspanne te doen. Trauma healing (het echt aanpakken van trauma en het helen ervan) is een langduriger traject. 

De kinderen krijgen steevast kopjes en likjes van de viervoeters des huizes: 2 honden Nala en Grim en de 3 katten Yoda, Moekie en Mikie.

 Voor mij is het zeer belangrijk dat kinderen zich bij 't Zonnekind veilig en thuis voelen. Het is voor hen een plek waar ze terecht kunnen met al hun vragen en problemen.

 

Samen zoeken we naar een oplossing op een manier die aansluit bij wie het kind écht is