Laat kinderen weer stralen 

en begeleid hen op hun magische pad

Word jij een Zonnekindercoach?

checkmark_edited.png

Wil jij...

checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
graag krachtige en praktische tools en technieken onder de knie krijgen om met kinderen om te gaan?
 
specifieke problemen bij kinderen kunnen aanpakken?
ontdekken hoe je ouders heel gemakkelijk kunt meekrijgen om hun kind te helpen?
de nodige coachingskills ontwikkelen om kinderen en jongeren te kunnen coachen?
de werkelijke behoeften van het kind ontdekken en hiermee aan de slag gaan?
kinderen vanuit je hart begeleiden?
meer betekenen voor kinderen, jongeren en hun ouders en hen écht op weg helpen?

Heb je een aantal keren 'ja' geantwoord?

Dan ben je de geschikte kandidaat voor de Zonnekind kindercoach opleiding. Het is duidelijk dat je hart bij kinderen en jongeren ligt.

Heb je interesse in een goede methode om kinderen te ondersteunen bij het versterken van de emotionele veerkracht, angsten de baas te worden, weerbaarder te worden en meer zelfvertrouwen op te bouwen?

Dan is dit jaartraject (van september tot juni) tot Zonnekindercoach op jouw lijf geschreven.

BEN JE KLAAR OM KINDEREN TERUG TE LATEN STRALEN?

Dan is de 'Kindercoach Opleiding' echt iets voor jou!

"Je voelt dat de training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

Birgit

"Ik stond helemaal nergens in vergelijking met wat ik nu weet. Kinderen in zichzelf laten geloven en het goede in anderen zien en vooral verwoorden dat heb ik geleerd. Ik heb er van genoten en ben er zelf ook door opengebloeid."

Hanne-Lore

"Het is een cursus waar alles inzit, hij is laagdrempelig, duidelijk en je voelt dat jij er helemaal van doordrongen bent en dat werkt aanstekelijk."

Britt

De Zonnekind kindercoach opleiding is er voor diegenen die als coach kinderen, jongeren en hun ouders willen leren begeleiden in de opvoeding en bij eventuele ontwikkelingsvragen. Het doel is uiteindelijk om het kind kind te kunnen laten zijn, dat het kind zich kan ontpoppen tot een prachtige vlinder en de wereld durft te verkennen met geloof in zichzelf.

De opleiding is écht is voor jou als je het geweldig vindt om het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te zien groeien, om ze volop voor hun talenten te zien gaan en om hun vol levenslust te zien leven.

Jij leert hoe jij het verschil kunt maken voor onze kinderen en jongeren. Want ze hebben het meer dan ooit nodig... Iemand die hun gelooft, die achter hun staat en die hun helpt om vooruit te geraken in het leven.

Als Zonnekind kindercoach beschik je over de kennis en de vaardigheden om op deskundige wijze een kind of jongere te begeleiden in een coachtraject.

 

Deze opleiding staat in het teken van 'ontdekken en ervaren'. Eerst jijzelf, om dit achteraf te kunnen vertalen naar de leefwereld van het kind of tiener met wie je samenwerkt. Het stimuleren van de kwaliteiten van het kind en het oplossend denkvermogen van het kind staan centraal en je ontdekt al heel snel de taal van het kind en leer je hoe je een spiegel kunt zijn voor zowel de kinderen als hun ouders. Je gaat hiervoor aan de slag met de OVO-methode die ik ontwikkelde om coachtrajecten tot een goed einde te brengen met succeservaringen.

De Zonnekind kindercoach opleiding

Deze opleiding biedt jou de optimale mix van theorie en praktijk. De opleiding omvat een breed- maar zeer gericht- pallet aan methodieken en technieken uit de pedagogiek, verbindende communicatie, oplossingsgericht en contextueel werken.

We werken met situaties uit het dagelijkse leven/praktijk en ga hiermee in rollenspellen aan de slag. Je leert uiteindelijk maar coachen door het effectief te DOEN niet door er enkel over te lezen of te praten. En om te kunnen coachen heb je ook de nodige communicatietechnieken nodig. Als afgestudeerd Communicatiewetenschapster en het feit dat ik al 15 jaar Communicatietrainingen geef dompel ik jullie onder in een 'communicatiebad' want communiceren is veel meer dan alleen maar vragen stellen. Communiceren kun je leren zeg ik altijd en er praktisch mee aan de slag gaan is dus cruciaal om als Kindercoach te kunnen werken.

Wat je leert tijdens deze training is na de eerste opleidingsdag onmiddellijk toepasbaar. Je kan dus meteen aan de slag gaan. Je ontdekt hoe kinderen en ouders vertrouwen op jouw professionele, vakkundige en persoonlijke aanpak. Zo maak jij écht verschil.

Door de blended vorm van deze opleiding, krijg je het beste van de twee werelden: online en off line leren. Je volgt de live lesdagen in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers. Ik hou zelf niet van grote lesgroepen: enerzijds omdat het te druk wordt en het als trainer moeilijk is om iedereen persoonlijke aandacht te geven en anderzijds omdat ik het heel belangrijk vindt dat mijn deelnemers zich veilig en thuis kunnen voelen in de groep. Je kwetsbaar opstellen voor in het bijzijn van 30 anderen is niet voor iedereen zo evident. In een kleine en vertrouwde groep is het voor velen veiliger om dit wel te kunnen doen. Want ook deze opleiding zal je uitdagen. Je gaat jezelf tegenkomen, je valkuilen maar ook je talenten nog beter in kaart kunnen brengen. Je wordt hierbij ondersteund door de andere deelnemers en natuurlijk ook door mezelf. 

Alle trainingen (zelfs de online) zijn bij 't Zonnekind steeds persoonlijk. Je bent geen nummer voor mij. Omdat de persoonlijke factor zo belangrijk is, starten we deze opleiding ook met een persoonlijk intake/kennismakingsgesprek, zodat ik te weten kom waarom jij deze opleiding graag wilt doen en wat je doelen en ambities zijn. Zo kunnen we zien of jouw doelen ook aansluiten met wat deze training te bieden heeft. M.a.w. of we een "match" zijn. En op het einde van de opleiding is er ook een persoonlijk evaluatiegesprek voorzien. We overlopen dan je eigen groeiproces tijdens al deze maanden, wat je geleerd hebt, wat je gaat inzetten enz. En je krijgt natuurlijk ook waardevolle feedback om je nog verder te helpen groeien.

Doen, doen, doen

Oefenen dus. Spelen, praten, toveren, verkleden, zwaardvechten en oh, juist, heel goed luisteren naar de kinderen :-)

Jouw toekomst

Door de enorme toenemende vraag van ouders en soms ook van scholen naar korte, laagdrempelige en effectieve hulp maakt dat je als Kindercoach zeker een toekomst hebt. Met deze opleiding ben je voorbereid op deze taak. Je vindt je eigen weg om kinderen op jouw originele en unieke manier te helpen. Indien je dat wenst kun je natuurlijk altijd zelf of met anderen een kindercoachpraktijk oprichten of met 't Zonnekind in zee gaan.

Kind centraal

In deze opleiding staat het kind centraal en kijken we naar de mogelijkheden van het kind eerder dan de eventuele onmogelijkheden. Er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen ruimte, kwaliteiten en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve en prettige manier.

Het gaat hier dus niet om één of andere gedragstraining. Ieder kind is uniek en beschikt over zijn/haar eigen hulpbronnen om te veranderen en te groeien. Daarom leer je tijdens deze training hoe voor ieder kind een unieke aanpak ontwerpt. Omdat elk kind uniek is!

Op het vlak van sociale-emotionele ontwikkeling leer je technieken en verwerf je inzichten om kinderen en jongeren in hun zelfbewustwording te stimuleren.

Je gaat tijdens deze opleiding ook minstens 1 kind of jongere in begeleiding nemen zodat je weet hoe het is om 1 op 1 een kind te begeleiden tijdens een kort coachtraject.

Creativiteit

Creativiteit is in ieder van ons aanwezig. Gevoelens worden tijdens creatieve opdrachten op veilige wijze geuit. Tijdens creatieve opdrachten is het kind actief bezig en worden gevoelens en de eigen identiteit uitgebeeld, besproken en indien nodig losgelaten. Kinderen ervaren nieuwe dingen en zijn trots op zichzelf. Creatief bezig zijn stimuleert een nieuwe manier om te kijken naar zichzelf en het geheel. Als Zonnekindercoach ontwikkel je samen met het kind een middel om evenwicht in het leven te ervaren.

Jouw persoonlijke vorming

De kindercoachopleiding zal aan je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling bijdragen. Voor deze groei is er in deze opleiding ruimte en begeleid ik je waar nodig. De Zonnekindercoach opleiding biedt ontdekking, verwondering en ontplooiing. En dit met de nodige dosis humor en plezier.

In Vlaanderen is 't Zonnekind momenteel de enige aanbieder van een kindercoachopleiding met zoveel nadruk op de praktijk. En je krijgt de kans om te oefenen tijdens de 13 live opleidingsdagen. Deze opleidingsdagen worden ondersteund door online intervisiemomenten (ook wel coach calls genoemd) en aangevuld met 5 online masterclasses.

Wat kan je als Kindercoach?

Een door 't Zonnekind opgeleide kindercoach kan, al dan niet vanuit een eigen praktijk, professioneel aan de slag in het begeleiden van kinderen en hun ouders bij opvoeding en ontwikkeling. Op het gebied van opvoedings-vraagstukken kun je zowel preventief als curatief begeleiden. 

Wie zijn mijn medestudenten?

 

De opleiding Kindercoach wordt gevolgd door mensen die een professionele stap willen maken naar een zelfstandige coachpraktijk of meer coachvaardigheden binnen hun bestaande baan willen ontwikkelen, zoals zorgverleners, leerkrachten, ondersteuners enz. 

Even Voorstellen

 

Ik ben... Vanessa Lauwers | Kind & Jongeren Coach | Faalangst Coach | Trainer

 

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De 'opening' van 't Zonnekind destijds in 2016 was een droom die uitkwam. Eindelijk mijn eigen coachpraktijk. Ik werkte toen al ruim 10 jaren als coach en trainer in de KMO-wereld. Het is van daaruit dat vaak de vraag kwam "Vanessa, kan je niets voor mijn zoon/dochter betekenen? Die heeft het zo moeilijk!". Van daaruit is mijn zoektocht begonnen naar een opleiding die mij nog meer inzicht kon geven in de leefwereld van kinderen. Wie zoekt, die vindt... al heeft dat een aantal  jaren geduurd. In Nederland waren er al Kindercoachen, in België een zeldzaamheid. Toch had ik na de opleiding nog steeds een gemis. Er ontbrak iets. De afgelopen jaren ben ik mezelf altijd blijven bijscholen. Levenslang leren noemen ze dat. De KMO-wereld heb ik ondertussen achterwege gelaten en ligt mijn focus op de uitbouw van 't Zonnekind. Onze kinderen en jongeren hebben (mede door Corona) het mentaal heel moeilijk en in mijn ogen kunnen er niet genoeg volwassenen zijn die een luisterend oor bieden en bereid zijn om het kind of tiener te helpen doorheen deze moeilijkere periode.

En toen kwamen jullie...met vragen...of ik geen Kindercoachopleiding kon geven? Dat idee heeft eventjes moeten broeden want als ik iets doe, tja dan moet het gewoon AF zijn (beetje perfectionistisch kantje hihi). Nu ben ik er helemaal klaar voor om met trots de Zonnekindercoach opleiding aan jullie voor te stellen.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen jaren persoonlijke coaching kregen of een training volgde. Ik wil heel graag deze kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen en jongeren de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen om zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Mijn doel in het leven is om kinderen te laten stralen. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen & jongeren dat ik deze opleiding ontwikkelde. Ik wil dat (onderwijs) professionals ontdekken hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen en jongeren een groot verschil kunt maken.

Als Communicatiewetenschapster hecht ik heel veel belang aan communicatie binnen alle opleidingen. Ook in de Kindercoachopleiding leer ik jullie een aantal communicatietechnieken aan die onmiddellijk inzetbaar zijn en tot positief resultaat leiden in gesprekken met kinderen en jongeren. 

Net zoals alle Zonnekind trainingen is ook deze kindercoachopleiding uniek in haar soort. Marktonderzoek heeft dit aangetoond. Geen blaaskes dus. Uniek in haar vorm en het aantal live opleidingsdagen. Daar zet ik heel hard op in omdat je alleen maar een Kindercoach kunt worden door te oefenen, door gesprekken te voeren, door te communiceren en laat ons eerlijk zijn, niet door er wat theorie over te lezen of een boek te lezen. Je werkt met kinderen, onze toekomst. Dus je kan maar beter weten hoe hun leefwereld eruit ziet en hoe je met hen in verbinding kunt geraken. Via communicatie maar ook door middel van creatieve werkvormen. En dat is wat deze opleiding jou gaat bieden: inzicht in de leefwereld van het kind. 

Samen laten we kinderen stralen!

WAT DE ZONNEKINDERCOACH OPLEIDING JOU TE BIEDEN HEEFT

user.png
PERSOONLIJK KENNISMAKINGSGESPREK

Omdat ik nieuwsgierig van aard ben wil ik weten wie jij bent en vooral wat jou bewogen heeft om de Zonnekindercoach opleiding te volgen. Het kennismakingsgesprek is online maar daarom niet minder persoonlijk. Deze opleiding zal ook voor jou een groeitraject zijn dus ik wil weten hoe ik jou kan helpen om te groeien.

Tijdens dit kennismakingsgesprek hakken we de knoop door of je al dan niet de opleiding kan/zal/mag volgen. Is het een positieve evaluatie? Dan kunnen we administratieve molen laten draaien (inschrijvingsformulier, betaling regelen enz.).

gear.png
ZONNEKIND ACADEMY

De verschillende Bonuscursussen worden aan je Zonnekind Academy toegevoegd:

computer.png
ONLINE MASTERCLASSES

Tijdens deze opleiding zijn er verschillende online masterclasses te volgen.
De opnames van deze masterclasses worden toegevoegd aan jouw Zonnekind Academy. 

Telkens van 19u30 tot ongeveer 21u30

map.png
OPLEIDINGSDAGEN

Maar liefst 13! opleidingsdagen om je echt de knepen van het vak te leren.

Deze opleidingsdagen op ZATERDAG gaan door in het Zonnekind huis te tremelo.

conversation.png
COACHCALLS

Coachcalls zijn online intervisie momenten met de groep. Je krijgt de kans om vragen te stellen over je opleiding, een topic dat aanbod komt of je kan een casus voorleggen. De bedoeling van deze coachcalls is om je te helpen om het geleerde effectief in praktijk om te zetten.

Een coachcall duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de ingestuurde vragen/casussen. We starten telkens om 19u30.

facebook.png
FACEBOOK COMMUNITY

Tijdens en na het volgen van de Zonnekindercoachopleiding krijg je exclusieve toegang tot de besloten Facebook groep voor deelnemers van deze opleiding.

In deze positieve en actieve groep leg je contact met de trainer(s) en helpen elkaar bij vragen die we in de praktijk tegenkomen.

book.png
WERKMATERIALEN

Online:

Via je Zonnekind Academy heb je toegang tot alle werkmaterialen die bij deze training horen: handouts van de presentaties, werkboeken, werkdocumenten; checklisten enz.

Opleidingsdagen:

Alle studiematerialen worden ter beschikking gesteld in een handige map. Je kan deze aanvullen met je eigen notities.

De creatieve materialen worden eveneens voorzien tijdens de opleidingsdagen. Je neemt je creatieve werkjes mee naar huis.

Coachmaterialen zoals bv. kaartensets en andere materialen:

Je kan hiervan gebruik maken tijdens de opleidingsdagen. Er is geen enkele verplichting om deze aan te schaffen. Je beslist zelf of de materialen al dan niet aansluiten bij jouw manier van werken. 

 

Boeken:

Je krijgt een lijst met aanbevolen boeken. Aan jou de keuze of je deze al dan niet aanschaft of uitleent bij de bibliotheek. 

guidance.png
BEGELEIDEN VAN EEN KIND/JONGEREN

Je begeleidt een proefcliënt (een kind of jongere) met minstens 5 contactmomenten (+/- 5 uren begeleiding).

Je houdt hiervan de nodige verslaggeving bij (AVG proof) en de vooruitgang wordt besproken tijdens de coachcalls (interivisie) momenten.

followers.png
OPVOLGING DOOR JE TRAINER

Je staat er niet alleen voor! Je trainer houdt steeds een oogje in het zeil. Je kan ook via email steeds contact hebben met je trainer indien je bijkomende vragen zou hebben.

woman.png
EVALUATIEGESPREK

Bij afronding van deze opleiding hou ik met elke deelnemer een persoonlijk (online) evaluatie-gesprek.

 

We zijn dan een schooljaar verder en ongetwijfeld heb ook jij een weg afgelegd. We kijken waar je gegroeid bent, wat je geleerd hebt en gaat inzetten om kinderen te coachen; en waar jij eventueel nodig hulp bij nodig hebt.

certificate.png
customer.png
ZONNEKINDERCOACH VORMINGSATTEST

Aan het einde van de opleiding vindt de certificering plaats. Deze is bedoeld als kwaliteitscontrole.

 

De certificering omvat de volgende onderdelen:

  • Schriftelijke eindopdracht in functie van 'stage'

  • Minimaal 80% van de opleidingsdagen gevolgd.

  • Alle online masterclasses gevolgd.

  • Alle online cursussen in de Zonnekind Academy afgerond, inclusief thuisopdrachten gemaakt, ingeleverd en gecorrigeerd.

  • Minimaal 5 coachcalls (intervisie momenten) bijgewoond.

  • Opleiding volledig betaald.

Bij voldoende bekwaamheid ontvangen deelnemers een vormingsattest.

 

Het vormingsattest 'Kindercoach' geeft deelnemers de volgende mogelijkheden:

  • Na deze opleiding bestaat de mogelijkheid je te vestigen als zelfstandig Kindercoach, individueel of aangesloten bij een groepspraktijk. Ben je reeds werkzaam als coach of therapeut, dan kun je de geleerde technieken goed benutten als aanvulling op je bestaande werkwijze.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?
* Mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, coaching of hulpverlening.
* Mensen die een onderwijsachtergrond hebben en die meer tools wensen om hun leerlingen nog beter te begrijpen.
* Logopedisten, orthopedagogen, psychologen enz. zijn ook meer dan welkom om te ontdekken hoe je coachend gesprekken kunt leren aangaan.
* Mensen die de ambitie hebben om hun eigen kindercoachpraktijk te starten.
insurance.png
DEELNAMEVOORWAARDEN
Tijdens het kennismakingsgesprek vraag ik naar je motivatie, kennis en ervaring omdat deze een rol spelen in het al dan niet succesvol volgen van deze opleiding. We doen dit aan de hand van een online kennismakingsgesprek zodat we beiden kunnen zien of we een 'match' voor elkaar zijn. Je betaalt dus pas van zodra je bent toegelaten tot de opleiding. 
JOUW DOCENTE
Jouw docente van deze opleiding is Vanessa Lauwers. Zij is de bezielster van 't Zonnekind er al ruim 2 decennia actief als coach en trainer voor kinderen, jongeren en volwassenen. De afgelopen jaren heeft ze honderden kinderen persoonlijk begeleid of getraind tijdens een workshop, kamp of zomerschool. Als docente begeleidt ze (onderwijs) professionals die bereid zijn om achter het gedrag van kinderen te kijken. Vanessa heeft slechts 1 missie en dat is kinderen terug laten stralen. Deze opleiding is de langste opleiding die je bij 't Zonnekind kunt volgen. Vanessa heeft haar hart en ziel in deze opleiding gestoken omdat het zo belangrijk is dat er veel meer volwassenen zich bewust worden van de wondere wereld van kinderen en hoe zij op hun beurt kinderen kunnen helpen zichzelf beter te begrijpen, terug in hun kracht te zetten zodat ze hun plaats in de wereld kunnen innemen.

Wat de opleiding jou inhoudelijk te bieden heeft:

Module #1 

Het kind centraal
Voor je met kinderen en jongeren aan de slag gaat is het belangrijk dat je weet en begrijpt hoe hun leefwereld er uitziet. Als je blijft denken en doen als een volwassene dan is het moeilijk om het kind te bereiken. In deze kindercoachopleiding staat verbinding met het kind centraal.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

3 live dagen en 2 masterclasses in deze module rond onder meer:

Ontwikkeling van het kind

* Mentale en gevoelsmatige ontwikkeling

* Het Pure Kind

* Gedrag van kinderen

Behoeften van kinderen

Obstakels op de weg:

* Faalangst

* Pesten

* Hoogsensitiviteit

* Trauma

* Stoornissen: slapen, eten, angst, hechting

* Depressie
* Verslaving

* ASS

* ADHD

gelukkig kind.jpg

Module #2 

Coaching en communicatie​
Voor je aan de slag kunt als kindercoach is het belangrijk dat je eerst een aantal communicatietechnieken onder de knie krijgt en coachingvaardigheden ontwikkelt.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

2 live dagen en 1 masterclass rond Communicatie:

* je leert verschillende communicatietechnieken die je kan inzetten bij gesprekken met kinderen en jongeren

* je ontdekt wat je kan doen als er stiltes vallen

* je leert wat te doen bij het antwoord "ik weet het niet"

* ik leer je hoe je kinderen en jongeren aan de praat krijgt ook al bieden ze initieel weerstand

* je ontdekt wat actief luisteren is

Je ontdekt wat metacommunicatie is en waarom deze belangrijk is tijdens je kind of jongerengesprekken.

De technieken die je leert werken! Ik geef al 15 jaren Communicatietrainingen en pas deze zelf toe tijdens mijn coachgesprekken. Jij gaat oefenen oefenen in deze twee dagen om de technieken onder de knie te krijgen zodat je ze in praktijk kunt gebruiken in je gesprekken met kinderen.

2 live dagen en 1 masterclass rond Coaching:

* Wat is kindercoaching nu eigenlijk?

* Ethiek en juridische aspecten worden behandeld in deze module

* Ontdek het verschil tussen therapie en coaching

* Hoe is een coachgesprek opgebouwd?

* Kindercoaching in de praktijk: je ontwikkelt je eigen coachvaardigheden tijdens deze live dagen

2 live dagen rond Creatieve Coaching

* In deze 2 dagen gaan we met zijn allen op een creatieve manier aan de slag. Niet alleen knutselen maar ook het echte creatieve denken wordt aangeleerd. Want het is het creatieve denken dat kinderen nodig hebben om uit het probleem te geraken en terug in hun kracht.

* Je leert hoe je creatieve werkvormen in je coachsessies kunt inzetten om in verbinding met het kind of jongere te geraken.

vanessa.jpeg

Module #3 

Empowerment
Nu je weet hoe de leefwereld van een kind/jongere er uitziet, je ontdekt hebt wat coaching inhoudt en hoe je kunt communiceren met kinderen en jongeren is het tijd om ze terug in hun kracht te zetten. In deze module en de daarbijhorende opleidingsdagen gaan we aan de slag om enerzijds de kids terug in hun kracht te zetten en gaan we anderszijds kijken wat jij nodig hebt om als coach empowerend te werk te gaan. Want je moet natuurlijk in je eigen krachten geloven.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

1 live dag rond Relaxatie bij kinderen:

Leer gebruik maken van visualisaties en andere methoden om kinderen niet alleen lichamelijk in rust te brengen maar ook mentaal. Want heel veel kinderen zijn piekeraars en zij moeten geholpen worden om hun volle hoofd leeg te maken en hun geest terug rustig te maken.

1 live dag en masterclass rond Empowerment van de Kindercoach:

Als Kindercoach is het heel belangrijk dat je zelf ook in balans bent. We gaan op onderzoek: wat zijn jouw talenten, jouw valkuilen, wat is jouw 'zijndheid' als coach. Hoe beter je jezelf kent, hoe gemakkelijker het gaat zijn om anderen te coachen. Het is geenszins de bedoeling dat je als coach werkt vanuit je eigen pijn. Je moet werken vanuit je kracht.

2 live dagen rond Empowerment van het kind en het gezin:

Ook de kinderen en het gezin hebben wat extra empowerment nodig. Kinderen moeten geholpen worden om terug in hun kracht te staan. Je leert in deze module hoe je een kind een positiever zelfbeeld kunt geven en het zelfvertrouwen laten groeien. Het gaat hier ook over talentontwikkeling en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden die het kind nodig heeft om sterker te staan in het leven. Ook de ouders zijn belangrijk in dit verhaal, ook zij hebben soms extra ondersteuning en een luisterend oor nodig om beter te leren omgaan met hun kind of tiener. Het doel is om meer synergie en verbinding tussen de verschillende gezinsleden te creëren.

foto5

HEB JIJ ZIN OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS KINDERCOACH?

Je leert in deze kindercoachopleiding...

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
hoe je gesprekken kunt voeren met kinderen, jongeren en hun ouders
welke aanpak als coach écht het verschil maakt en waardoor dat komt
praktische en onmiddellijk inzetbare tools
een denkrichting die je helpt om het kind zich te laten ontplooien
hoe je op de juiste manieren vragen stelt
welke interventies het kind centraal stellen
wie jij als coach bent en wat jouw rol is
hoe je door kleine veranderingen grote verschillen maakt voor kinderen en jongeren
kinderen helpen moet moeilijke gevoelens
hoe je kinderen laat stralen

Wat kost de Zonnekindercoach opleiding?

Wat jij krijgt naast een onvergetelijke leerervaring:
* 13 opleidingsdagen
* 5 online masterclasses
* 10 online intervisiemomenten (coach calls)
* Facebookgroep voor enkel deelnemers aan deze opleiding
* Zonnekind Online Academy met extra bonus cursussen
Je totale investering voor de Zonnekindercoach opleiding bedraagt:
2.899€
Deze prijs in inclusief btw 21%, lunch+drank+tussendoortjes tijdens de lesdagen en toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy, creamaterialen tijdens de opleidingsdagen (je neemt je creawerkjes mee naar huis), werkmaterialen (werkboeken, handouts enz). Prijs exclusief BTW bedraagt 2395,87€
Na het intake/kennismakingsgesprek beslissen we definitief of je de opleiding volgt. Is dat het geval dan ontvang je na het invullen van het inschrijfformulier een factuur.
Gespreide betaling NIET mogelijk!
KMO Portefeuille
Voor het schooljaar 2023-2024 kan je voor deze opleiding gebruik maken van de KMO Portefeuille. Gelieve dit duidelijk aan te geven bij je inschrijving.

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen. Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is 7.500 euro steun.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Gelieve de algemene voorwaarden ivm deze opleiding grondig na te lezen.

Ik heb het nu al zo druk, kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?

We liegen niet; het is een pittige opleiding: zowel qua tijd als qua energie. Je moet dus zeker toegewijd zijn en je willen inzetten voor deze opleiding.

De duurtijd van de opleiding is van september 2022 tem juni 2023. De opleidingsdagen liggen vast.


De tijd die jij gaat besteden aan de online cursussen, verplichte leerstof voor deze opleiding, die bepaal jezelf. Het voordeel van de online Academy is dat je kunt studeren wanneer het voor jou past. Je hebt dus ruim 10 maanden de tijd om dit te doen.

Hoe verloopt deze opleiding?

Je vult eerst een kennismakingsdocument in. Aan de hand hiervan hebben een eerste korte online kennismaking om te bepalen of deze opleiding echt iets voor jou is.

Is dat het geval dan vul je het inschrijvingsformulier in en ontvang je de factuur.

Na betaling van de factuur ontvang je een mail met verdere praktische informatie over de kindercoach opleiding.

De data van de opleidingsdagen, masterclasses en coach calls vind je op deze pagina.

Op 1/9/2022 wordt je persoonlijke Zonnekind Academy voor je opengesteld.

Praktijkervaring en stage

De opleiding heeft een duurtijd van 10 maanden. 

 

Binnen deze periode raden we deelnemers aan om een kind of jongere minimaal 5 sessies te begeleiden rond een bepaalde hulpvraag. Dit wordt tijdens de opleiding verder toegelicht.

't Zonnekind stelt zelf geen stageplaatsen ter beschikking. De deelnemer dient dus actief op zoek te gaan naar een cliënt.

Kan ik gespreid betalen?

Neen, het is niet mogelijk om deze opleiding gespreid te betalen.

Benodigde materialen

In je Zonnekind Academy heb je toegang tot al het speciaal ontwikkeld werkmateriaal voor deze cursus.


De opleiding bestaat uit een wel gebalanceerde mix tussen theorie en praktijk: oefeningen en voorbeelden.

Tijdens de live opleidingsdagen krijg je verder cursusmateriaal uitgereikt.

Je ontvangt ook een werkmap waarin je al je materialen kunt bewaren.

Is deze training praktijkgericht?

JA!

 

Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en eventuele case studies pas je de leerstof uit de opleiding actief toe.

Daarom kies je voor 't ZonnekindKinderCoach' training

Deze opleiding is uniek in België. Geen enkele andere opleiding gaat zo diep en zo ver als deze. Alleen al door de 13 live opleidingsdagen krijg je de kans om echt aan de slag te gaan.

Jij als (onderwijs)professional verdiept je in de leefwereld van kinderen en bent in staat op het einde van deze opleiding kinderen en jongeren beter te begrijpen en te helpen waar nodig aan de hand van concrete en praktische tools.

Voor  een opleiding bij 't Zonnekind kies je voor flexibel studeren met een persoonlijke begeleiding door gemotiveerde en gepassioneerde trainers. 

Is de kindercoach opleiding van 't Zonnekind een geacrrediteerde of erkende opleiding?

De kindercoach opleiding van 't Zonnekind is een particuliere opleiding voor volwassenen en heeft geen  erkenning van het Ministerie van Onderwijs.

't Zonnekind werd erkend als dienstverlener voor de KMO Portefeuille door de Vlaamse overheid. Hierbij kan je als zelfstandig ondernemer tot 30% terugkrijgen van je opleidingsbedrag.

Hoeveel uren ben ik per week bezig?

Dat bepaal jij helemaal zelf! Je hebt 10 maanden de tijd hebt om de gehele opleiding af te ronden.

 

Studiebelasting:

- 5 masterclasses. Totaal = +/- 10u

- 13 opleidingsdagen (+/- 7u) = +/- 91 u

- 10 coachcalls (+/- 2u) = 20 u

TOTAAL = 111 uren

 

Hierboven op komen nog een 20tal uren aan online studie in de Zonnekind online Academy. Deze online uren kunnen niet meegerekend worden voor de KMO Portefeuille.

Het aantal uren is exclusief je voorbereidend werk, het beantwoorden van de reflectievragen, het maken van de eindoefeningen, het examen, het kennismaking-en evaluatiegesprek.

 

Reken toch op een gemiddelde van een 5tal uren per week voor deze training, gespreid over de periode van 10 maanden.

Welk niveau heeft deze kindercoach opleiding?

Omdat wij een particuliere opleiding zijn vallen wij niet onder het reguliere onderwijs. We bieden onze opleidingen zoveel mogelijk op maat aan zodat iedere deelnemer de mogelijkheid heeft om de lesstof zich eigen te maken en zijn/haar eigen groeiproces door te maken.

We durven wel te stellen dat deze opleiding toch richting een bachelor niveau gaat qua kennis en work en studieload.

Door de reflectievragen bij vrijwel alle masterclasses en lesdagen dagen we de deelnemers uit om het geleerde te gaan omzetten in de praktijk. Toepassing is heel belangrijk.

Ik heb reeds een schriftelijke kindercoachopleiding gevolgd. Mag ik meedoen?

Uiteraard ben je welkom. Iedere opleiding is alles hoewel er natuurlijk overlappende delen kunnen zijn. We geven hier geen vrijstelling voor gezien de Zonnekind kindercoachopleiding haar eigen accenten legt en vertrekt vanuit de leefwereld van het kind. 

Twijfel je? Neem dan gewoon even contact met ons op om te kijken welke opties er zijn.

Moet ik ervaring hebben met het werken met kinderen om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot kindercoach?

Kindercoaching is een prachtig beroep waar specifieke vaardigheden en kennis van je wordt gevraagd.

 

Gezien het doelpubliek van deze opleiding voornamelijk (onderwijs) professionals zijn, houden we tijdens de kennismakingsgesprekken rekening met de ervaring die elke deelnemer heeft. We trachten de groepen zodanig samen te stellen dat elke deelnemer het gevoel heeft iets te kunnen bijleren ongeacht zijn/haar eerdere ervaringen.

Werk je niet met kinderen en heb je geen ervaring dan kun je het vak kindercoaching vanaf de basis aanleren en opbouwen. Jouw nadeel kan dan weer zijn dat je minder mogelijkheden hebt om te oefenen. Maar daar zijn best oplossingen voor.

DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes.

Algemene voorwaarden Opleidingen / Privacyverklaring