Kind- en jongerencoaching

Heeft het zelfvertrouwen van je kind een boost nodig? Heeft je kind faalangst? Is het soms moeilijk voor je kind om met haar/zijn hoogsensitiviteit om te gaan? Zijn er emotionele of gedragsproblemen? Heb je moeite om met je kind te verbinden? Onze begeleiding op maat door één van onze specialisten kan jullie gezin vast en zeker weer op het goede pad brengen. Onze begeleiding is er voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar.

Magie van 't Zonnekind

foto6

Als ouder wil je een goed gevoel hebben met de persoon die je kind zal begeleiden. Om hiervoor te zorgen starten we meestal met een persoonlijk kennismakingsgesprek met de ouder(s) om zo een beter beeld te krijgen van de noden en wensen van jou en van je kind. Vervolgens is er een eerste gesprek met jouw zoon of dochter. Jouw kind moet aanvoelen of hij/zij zich hier thuis kan voelen.

Elk coachtraject is uniek! Het is op maat gemaakt voor jouw kind of tiener. Bij alles wat we zeggen en doen houden we rekening met het kind. Het komt altijd terug naar wat de noden en wensen van het kind zijn. Bij elk kind is dit anders. Er bestaat niet één methode die voor elk kind werkt. Daarom bieden we begeleiding op maat van jullie gezin, het kind en in functie van de hulpvraag.

Een coachtraject bij 't Zonnekind brengt rust en ruimte voor het kind om eigen keuzes te maken. We geven de kinderen de tools om met de vele verwachtingen en veranderingen in hun leven te kunnen omgaan.

Veiligheid en vertrouwen

 

Als coach is het onze taak om de kinderen en jongeren een veilige omgeving te bieden waar ze hun hart kunnen luchten. Ik probeer iedereen op zijn/haar gemak te stellen hier bij 't Zonnekind. Het is niet de bedoeling dat het kind of de tiener zich ongemakkelijk voelt tijdens de sessies. Het is zeer belangrijk dat kinderen en jongeren zich bij 't Zonnekind veilig en thuis voelen. Het moet voor hen een plek zijn waar ze terecht kunnen met al hun vragen en problemen.

 

Het vertrouwen moet wederzijds zijn. En soms heeft dat even tijd nodig om te groeien. Alle Zonnekinderen mogen alle vragen stellen die ze maar willen stellen. Er zijn geen geheimen voor hun. 

 

Coaching is laagdrempelig en meestal ook van korte tijdspanne. We hebben geen kristallen bol en voorspellen nooit op voorhand hoeveel sessies er nodig zullen zijn om het kind terug in zijn kracht te zetten. Net zoals elk kind uniek is, is het coachproces dat ook. Elk kind heeft voldoende tijd nodig om te helen.

Ons professioneel team laat kinderen weer stralen

Klinisch Psychologe & Faalangst Coach Lieselot De Glas

Lieselot De Glas
Klinisch Psychologe
Faalangst coach

Ann De Winter 't Zonnekind

Ann De Winter
Jongerencoach
Emotie & gedragsproblematieken

foto katrien vrancken.jpg

Katrien Vrancken
Auti & ADHD Coach

Creatieve kindercoach Britt Vermeir

Britt Vermeir
Faalangst coach
Creatieve kindercoach

Wanneer is een kind- of jongerencoach nodig?

Een coach is er voor kinderen en jongeren die het gevoel hebben vast te zitten, in de knoop liggen met zichzelf (en de wereld), die op zoek willen gaan naar zichzelf. De bereidheid van het kind of jongere om samen op weg te gaan met iemand die naar hen luistert en met hen meedenkt is essentieel in onze aanpak.

 

Een persoonlijk en een op maat coachtraject voor jou of voor je kind is aangewezen indien:

 

  • Je begeleiding zoekt in de ontwikkeling van je kind;

  • Je kind faalangst heeft en hierbij hulp nodig heeft;

  • Je kind hoogsensitief is en ondersteuning nodig heeft om hiermee om te gaan;

  • Je kind gepest wordt  op school en weerbaarder moet worden;

  • Je als ouder(s) worstelt met opvoedproblemen en je hier iets wil aandoen.

  • Je kind meer zelfvertrouwen kan gebruiken.

  • Je kind autisme heeft en op zoek is naar zichzelf. Ook voor het gezin kan deze diagnose heel wat impact hebben. Onze auti-coach helpt jullie verder op weg.

  • Je kind niet meer in staat is zijn/haar eigen talenten te zien en de weg een beetje kwijt is.

Foto3

Samen zoeken we naar een oplossing op een manier die aansluit bij wie het kind écht is.

‘Mijn dochter was als een boom met een gekraakte tak en dorre bladeren. Vanessa liet er nieuwe twijgen met frisse blaadjes aan groeien.”

Mama Ilse

"Ik wou je bedanken voor alles wat je hebt betekend de laatste maanden. Niet alleen voor haar maar ook voor ons als gezin. Door jouw positieve ontwapende maar toch directe aanpak heb je op korte tijd veel duidelijkheid en hulp kunnen brengen."

Mama Lies

"Toen ik haar bij jou zag spelen woensdag met de andere kinderen, wist ik niet wat ik zag. Ik had plots weer een dochter die dingen leuk vond en die kon lachen."

Mama E.S.

In alle coachtrajecten doen we beroep op de fantasie en de creativiteit van het kind om een oplossing voor het 'probleem' te vinden. Als coach is het niet onze taak om het probleem om te lossen, maar wel om het kind de tools te geven om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Bezie het als een heuse ontdekkingstocht met veel avonturen op weg naar zichzelf.

Om zichzelf (en daardoor ook anderen) beter te leren kennen maken we vaak gebruik van Schatgravers. Eén van de succesvolle ingrediënten van het spel is dat het licht en luchtig voelt en tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken en inzichten schenkt.

 

Tijdens het spelen merken de kinderen dat dit spel hun zelfvertrouwen versterkt, hun verbindt met de andere spelers en dat ze meer oog krijgen voor klein geluk. 

Fantasie & creativiteit

Officieel-Trainer-logo-def.jpg
logo schateiland.webp