Kind- en jongerencoaching

Heeft het zelfvertrouwen van je kind een boost nodig? Heeft je kind faalangst? Is het soms moeilijk voor je kind om met haar/zijn hoogsensitiviteit om te gaan? Zijn er emotionele of leerproblemen? Heb je moeite om met je kind te verbinden? Maak dan zeker een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Ben je geïnteresseerd in één van onze gratis Webinars, kijk dan zeker eens hier.

Ontdekking: we gaan samen op avontuur. Wie ben ik? Wat zijn mijn sterktes? Hoe kan ik terug meer in mezelf gaan geloven?

Verwondering: het woord ‘wonder’ is hier belangrijk. Een kind moet beseffen dat het in staat is om wonderen te verrichten. En langs de andere kant mag het zich verwonderen, op een positieve manier, over zichzelf en het leven.

Ontplooiing: het kind ontpopt zich van rups in vlinder en vertrouwt op zijn eigen vleugels om te vliegen.

Klaar voor een kennismakingsgesprek?

Boek nu je kennismakingsafspraak

Ik sta voor je klaar

phone.png

+32 492 20 83 63

don't-know-posing.png

Verwondering

telescope.png

Ontdekking

butterfly-simple-gross-outline-shape-fro

Ontplooiing

foto6

Als ouder wil je een goed gevoel hebben met de persoon die je kind zal begeleiden. Om hiervoor te zorgen start ik meestal met een persoonlijk kennismakingsgesprek met de ouder(s) om zo een beter beeld te krijgen van de noden en wensen van jou en van je kind.

Vervolgens is er een eerste gesprek met jouw zoon of dochter. Jouw kind moet aanvoelen of hij/zij zich hier thuis kan voelen.

Elk coachtraject is uniek! Het is op maat gemaakt voor jouw kind of tiener. Bij alles wat ik zeg en doe hou ik rekening met het kind. Het komt altijd terug naar wat de noden en wensen van het kind zijn. Bij elk kind is dit anders. Ik heb dus niet één methode die voor elk kind moet werken. Doorheen de jaren heb ik mijn eigen coachmethode ontwikkelt waarvan ik weet dat ze werkt voor de meeste kinderen.

Ik maak onder meer gebruik van creatieve coaching. Sommige kinderen houden er nu eenmaal niet van om veel te moeten praten. Daarom is een creatieve werkvorm meegenomen: schilderen, tekenen, kleien, knutselen… het kan allemaal.

Magie van 't Zonnekind

Veiligheid en vertrouwen

 

Als coach is het mijn taak om de kinderen en jongeren een veilige omgeving te bieden waar ze hun hart kunnen luchten. Ik probeer iedereen op zijn/haar gemak te stellen hier bij 't Zonnekind. Het is niet de bedoeling dat het kind of de tiener zich ongemakkelijk voelt tijdens de sessies. Voor mij is het  dus zeer belangrijk dat kinderen zich bij 't Zonnekind veilig en thuis voelen. Het moet voor hen een plek zijn waar ze terecht kunnen met al hun vragen en problemen.

 

Het vertrouwen moet wederzijds zijn. En soms heeft dat even tijd nodig om te groeien. Alle Zonnekinderen mogen mij alle vragen stellen die ze maar willen stellen. Ik heb geen geheimen voor hun. De tieners hebben ook mijn gsm-nummer waar ze gebruik van mogen maken. Als ze me nodig hebben, dan ben ik er. Ook buiten de coachuren.

 

Wat het kind vertelt blijft binnen de vier muren van de praktijk. Indien de ouders van iets op de hoogte moeten gebracht worden, zal ik dat steeds met het kind zelf overleggen hoe we dat gaan aanpakken.

 

De kinderen krijgen alvast veel liefde van de viervoeters des huizes: mijn 2 honden Nala en Grim en mijn 3 katten Yoda, Moekie en Mikie.

 

Coaching is laagdrempelig en meestal ook van korte tijdspanne. Hoewel ik nooit op voorhand kan voorspellen hoeveel sessies er nodig zullen zijn om het kind terug in zijn kracht te zetten. Net zoals elk kind uniek is, is het coachproces dat ook. Elk kind heeft voldoende tijd nodig om te helen.

 

De Zonnekindpijlers

fantasy.png

Fantasie

light-bulb.png

Creativiteit

famous.png

Uniekheid

stay-at-home.png

Veiligheid

Fantasie: het belangrijkste goed van kinderen. De manier om hun ook oplossingsgericht te laten denken.

 

Creativiteit: omdat praten soms zo saai is. Creativiteit brengt het kind uit zijn hoofd, naar het hart.

 

Uniekheid: elk kind is uniek en wordt hier ook als uniek behandeld. Kinderen zijn geen nummers.

 

Veiligheid: een kind dat zich veilig voelt durft zijn kwetsbaarheid te tonen.

Wanneer is een kind- of jongerencoach nodig?

Mijn vertrekpunt is dat elk kind uniek is en ook de kans verdient om zijn of haar 'uniekheid' te tonen. Maar niet elk kind durft of kan dat. Ik begeleid kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die het hiermee moeilijk hebben.

 

Een persoonlijk en een op maat coachtraject voor jou of voor je kind is aangewezen indien:

 

  • Je begeleiding zoekt in de ontwikkeling van je kind;

  • Je kind faalangst heeft en hierbij hulp nodig heeft;

  • Je kind hoogsensitief is en ondersteuning nodig heeft om hiermee om te gaan;

  • Je kind gepest wordt  op school en weerbaarder moet worden;

  • Je als ouder(s) worstelt met opvoedproblemen en je hier iets wil aandoen.

Foto3

Samen zoeken we naar een oplossing op een manier die aansluit bij wie het kind écht is.

‘Mijn dochter was als een boom met een gekraakte tak en dorre bladeren. Vanessa liet er nieuwe twijgen met frisse blaadjes aan groeien.”

Mama Ilse

"Ik wou je bedanken voor alles wat je hebt betekend de laatste maanden. Niet alleen voor haar maar ook voor ons als gezin. Door jouw positieve ontwapende maar toch directe aanpak heb je op korte tijd veel duidelijkheid en hulp kunnen brengen."

Lies

"Toen ik haar bij jou zag spelen woensdag met de andere kinderen, wist ik niet wat ik zag. Ik had plots weer een dochter die dingen leuk vond en die kon lachen."

E.S.