top of page
AnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9508.jpg

KINDERCOACH OPLEIDING

Laat kinderen weer stralen en begeleid hun op hun magische pad

De deuren voor dit schooljaar zijn gesloten. 

Wil jij Kinderen Laten Stralen door Verbinding en Groei:?

Heb je een passie voor het begeleiden van kinderen?

Wil je leren hoe je écht contact maakt en hen helpt groeien?

Geloof je dat er geen moeilijke kinderen bestaan, maar dat volwassenen

de sleutel zijn tot verandering?

Als je volmondig "ja" hebt geantwoord op deze vragen, dan is onze

Kindercoach Opleiding iets voor jou! 🎓

In een wereld waar volwassenen steeds verder verwijderd raken van verbinding,

liefde en licht, hebben kinderen het moeilijk. Maar wij zijn ervan overtuigd dat we hierin verandering kunnen brengen, en jij kunt een cruciale rol spelen!

Onze Unieke Kindercoach Opleiding is ontworpen om jou de diepgaande kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke groei te bieden die nodig zijn om kinderen te begeleiden naar zelfvertrouwen, veerkracht en persoonlijke groei.

Stel je eens voor hoe het zou zijn om kinderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een positieve mindset en het vinden van veerkracht in een uitdagende wereld. Jij kunt de krachtige verandering zijn die kinderen nodig hebben!

Wat maakt onze opleiding zo uniek? We leggen de focus op de praktijk, niet op de theorie. Je krijgt praktische tools en technieken die je direct kunt toepassen in je coaching. Daarnaast stimuleren we ook jouw persoonlijke groei, zodat je zelf meer verbinding, liefde en licht kunt brengen in je eigen leven en relaties.

Of je nu al werkzaam bent in het veld van kindercoaching of net begint, onze opleiding biedt een solide basis voor jouw succes als kindercoach. We geloven dat de kracht om kinderen te helpen groeien en bloeien in ieder van ons schuilt, en wij willen die kracht in jou naar boven halen.

Vraag vandaag nog in je match call aan en maak een positief verschil in het leven van kinderen! Samen kunnen we een wereld creëren waarin kinderen zich begrepen voelen en vol vertrouwen hun eigen weg kunnen bewandelen.

Katrien in coachsessie

Bekijk hier de informatiesessie

45
enthousiaste professionals gingen je reeds voor

9,1

gemiddelde score van deze opleiding

Een cursist vertelt...

"De opleiding tot kindercoach leert je achter het gedrag van kinderen kijken en biedt je heel wat boeiende methodieken om met kinderen aan de slag te gaan. Daarenboven doet Vanessa je ook met jezelf aan de slag gaan, want je komt - soms best confronterend- ook jezelf tegen doorheen het proces.

Doordat je zelf achter het gedrag van kinderen leert kijken, kan je anderen hierin meenemen. Dit leidt er regelmatig toe dat collega’s schrikken van wat er achter het gedrag schuilgaat, maar hen net ook sterker maakt in het zien van de behoeften van een kind, waardoor ze er beter kunnen op inspelen.

Het stukje rond niet-helpende en helpende gedachten vond ik zowel persoonlijk als naar kinderen toe een eye-opener. Ik heb hier op school ook al rond gewerkt en merk dat dit kinderen echt meeneemt in een positieve groeimindset.

De opleiding heeft mij doen groeien als onderwijsprofessional én als mens en is een aanrader voor onderwijsprofessionals die op zoek zijn naar een bredere blik op thema’s als gedrag, faalangst, perfectionisme, zelfvertrouwen, communicatie, … en handige tools wensen om kinderen nog meer in hun kracht te zetten, maar ook openstaan voor persoonlijke groei.

Naast heel wat bagage in je rugzak ontstaat er ook een heel fijne, warme connectie binnen de groep doorheen het traject. Warm aanbevolen dus."

Elke Bellekens - Zorgleerkracht

Wat mag je verwachten van de kindercoach opleiding?

🎯 Het Doel: Kinderen begeleiden naar stralende groei en welzijn! 🌟

Onze opleiding is erop gericht om jou de nodige kennis, vaardigheden en inzichten te bieden om kinderen op een diep niveau te begrijpen, te verbinden en te begeleiden. We willen jou inspireren om kinderen te helpen stralen en hun volledige potentieel te bereiken.

Tijdens deze opleiding zul je:

🌈 Diepgaande Kennis Verwerven: We bieden je de nieuwste inzichten, methoden en technieken in kindercoaching. Je leert hoe je écht contact maakt met kinderen, hun unieke behoeften begrijpt en effectieve coachingstechnieken toepast. Onze ervaren trainers delen hun expertise en begeleiden je door het proces.

💡 Praktisch Toepassen: We leggen de nadruk op de praktijk, niet op de theorie. Je zult tijdens de opleiding de geleerde kennis direct kunnen toepassen. Door middel van oefeningen, casestudy's en rollenspellen zul je jouw coachvaardigheden ontwikkelen en verfijnen. Je krijgt de tools en het vertrouwen om kinderen op een doeltreffende en positieve manier te begeleiden.

🌟 Persoonlijke Groei: Naast het helpen van kinderen, biedt onze opleiding ook ruimte voor jouw eigen groei en ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om je bewust te worden van je eigen patronen, overtuigingen en blokkades. We moedigen je aan om te reflecteren en te groeien als mens en als coach. Dit stelt je in staat om authentiek en met begrip te werken met de kinderen die je begeleidt.

✨ Verbinding met een Community: Tijdens de opleiding maak je deel uit van een inspirerende community van gelijkgestemde professionals. Je hebt de kans om ervaringen uit te wisselen, te leren van anderen en te netwerken met medestudenten. Samen creëren we een ondersteunende en stimulerende omgeving waarin je kunt groeien en leren.

Het doel van onze Unieke Kindercoach Opleiding is om jou de tools en het vertrouwen te geven om een betekenisvolle impact te hebben op het leven van kinderen. We willen dat je kinderen helpt stralen, hun unieke kwaliteiten ontdekt en hen begeleidt naar veerkracht, zelfvertrouwen en welzijn.

Opbouw van de kindercoach opleiding

 • Kindercoaching
  Autisme Vertrekkende vanuit jouw ervaring gaan we opzoek naar oplossingen die jou en je gezin kunnen verder helpen. Katrien helpt je om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je kind en hoe je het best met dit gedrag kan omgaan. Ook hoe je door aanpassingen in je thuissituatie meer rust kan creëren. Ik kan ook dienen als aanspreekpunt voor de school van je kind. Samen met jou kunnen we een sensorisch profiel opmaken. Door het laten maken van een sensorisch profiel krijg je inzicht over hoe je kind prikkels verwerkt en erop regeert. Hierdoor kan er gerichter hulp worden geboden. Faalangst Steeds meer kinderen en jongeren worden geconfronteerd met faalangst. De kenmerken van faalangst zijn onder meer buikpijn, hoofdpijn, geen zin om naar school te gaan, concentratie-moeilijkheden, overmatig piekeren, stresssignalen zoals vaak moeten plassen, zweten, hartkloppingen enz. Het faalangstmonster doet heel wat met een kind. Veel volwassenen gaan er vanuit dat de faalangst er wel zal uitgroeien naarmate het kind ouder wordt, maar gebeurt niet. Het faalangstmonster wordt steeds groter en groter en voedt zich met de negatieve doemgedachten van het kind en wint aan sterkte met de jaren. Het zelfvertrouwen van kind gaat recht evenredig naar beneden naarmate het faalangstmonster aan kracht wint. Hoogsensitiviteit Hoogsensitieve kinderen en jongeren hebben vaak een groot inlevingsvermogen, kunnen goed luisteren, zijn warm en trouw. Deze kinderen denken lang na over gebeurtenissen en komen daar later op terug. Zij dragen andere kinderen een warm hart toe en zijn zeer begaan met het welzijn van dierbaren. ​Hoogsensitiviteit is geen stoornis of ziekte! Hoogsensitieve kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels.
 • Sprankelavonden
  Momenteel zijn er geen Sprankelavonden ingepland.
 • Workshops
  Een overzicht van alle geplande workshops voor kinderen en/of ouders vind je in onze agenda.

Een cursist vertelt...

"Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik veel meer op muren botste in het onderwijs en kinderen zag worstelen met zichzelf en ik niet altijd wist hoe hiermee om te gaan om hen verder te helpen.

Door deze opleiding leerde ik om eerst naar mezelf te gaan kijken wat best wel confronterend was en ook niet altijd gemakkelijk.

Vanessa gaf heel mooie en ruime inzichten, waardoor je echt dat AHA-gevoel kreeg en ik nog meer het gevoel kreeg dit is het gewoon, het antwoord op al mijn vragen.

Ik leerde echt kijken achter het gedrag van kinderen, wat ik ook wou weten maar niet altijd wist hoe.

Deze opleiding is een echte eye-catcher.

Het allerleukste is om al dit geleerde te gaan toepassen door zelf te gaan coachen. Je ondervindt zelf succeservaringen, fouten, groeikansen bij het kind en vooral het mooie.

Het kind weer laten stralen en krachten geven en te zoeken naar het pure kind, hen bijstaan om vaardigheden aan te leren die nog verdere ontwikkeling nodig heeft, niets meer dan dat!

De creatieve werkvormen die je aangereikt krijgt in de opleiding en het zelf laten ervaren in combi met je eigen creativiteit is echt een meerwaarde!

Ik kan het alleen maar aanraden, laat ieder kind weer kind zijn met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen en laten wij als kindercoach een belangrijke bijdrage zijn als het niet loopt zoals het te willen."

- Sofie Laenens - Zorgleerkracht kleuters

De modules van de kindercoach opleiding

Module 1: 
Empowerment als kindercoach

In deze module staat jouw eigen empowerment als kindercoach centraal, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen en kinderen kunt helpen om hun volledige potentieel te bereiken.

Empowerment is van cruciaal belang, omdat het begint bij jou als coach. Je zult ontdekken hoe je jouw eigen zelfvertrouwen, veerkracht en eigenwaarde kunt vergroten, zodat je met kracht en vertrouwen kunt optreden in je rol als kindercoach.

Tijdens deze module leer je:

🌟 Zelfvertrouwen opbouwen: Ontdek hoe je jouw zelfvertrouwen als coach kunt versterken. Leer hoe je kunt geloven in je eigen capaciteiten, ervaringen en intuïtie. Door een sterk zelfvertrouwen te cultiveren, kun je met meer zekerheid en overtuiging optreden en kinderen inspireren om in zichzelf te geloven.

💪 Veerkracht ontwikkelen: Als kindercoach krijg je te maken met uitdagingen en complexe situaties. In deze module leer je hoe je jouw veerkracht kunt vergroten, zodat je effectief kunt omgaan met stress, tegenslagen en veranderingen. Je ontdekt technieken om positief te blijven, grenzen te stellen en jezelf te herstellen, zodat je altijd in staat bent om de best mogelijke ondersteuning aan kinderen te bieden.

🌈 Eigenwaarde versterken: Een gezond gevoel van eigenwaarde is van essentieel belang om succesvol te zijn als kindercoach. Je leert hoe je jouw eigenwaarde kunt vergroten door je unieke kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen te erkennen en te omarmen. Door zelfacceptatie en waardering voor jezelf te cultiveren, straal je positiviteit en vertrouwen uit naar de kinderen die je begeleidt.

De module rond Empowerment is een unieke kans voor jou om jezelf te ontwikkelen en te groeien als kindercoach. Door je eigen empowerment te versterken, zul je in staat zijn om kinderen met nog meer kracht, inspiratie en impact te begeleiden op hun weg naar groei en succes.

Module 2:
Gedrag is slechts het topje van de ijsberg

n deze module duiken we dieper in het gedrag van kinderen en ontdekken we waarom het zo belangrijk is om verder te kijken dan oppervlakkige gedragsuitingen.

 

We leren je hoe je achter het gedrag kunt kijken, verbinding kunt maken en effectief kunt begeleiden. Kinderen communiceren vaak door middel van gedrag. Ze laten ons zien hoe ze zich voelen, wat ze nodig hebben en hoe ze omgaan met hun omgeving. Als kindercoach is het essentieel om dit gedrag te begrijpen en erachter te komen wat er werkelijk speelt, zodat je kinderen op de juiste manier kunt ondersteunen en begeleiden.

Tijdens deze module leer je:

🔍 Achter het Gedrag Kijken: Je ontwikkelt een dieper begrip van het gedrag van kinderen en leert hoe je voorbij de oppervlakte kunt kijken. We verkennen verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het gedrag, zoals emoties, behoeften, omgevingsfactoren en ontwikkelingsfasen. Door achter het gedrag te kijken, kun je de onderliggende oorzaken begrijpen en gerichter reageren.

🤝 Verbinding Maken: Verbinding vormt de basis voor effectieve kindercoaching. Je leert hoe je een veilige en vertrouwde omgeving kunt creëren waarin kinderen zich gehoord, begrepen en ondersteund voelen. Door verbinding te maken met kinderen, kun je een betekenisvolle relatie opbouwen en hun vertrouwen winnen. Dit stelt je in staat om dieper inzicht te krijgen in hun gedrag en hen op maat gemaakte begeleiding te bieden.

🎯 Gedragspatronen herkennen en doorbreken: We verkennen verschillende gedragspatronen die bij kinderen kunnen voorkomen, zoals emotionele uitbarstingen, teruggetrokkenheid, onzekerheid of agressie. Je leert hoe je deze patronen kunt herkennen, analyseren en begrijpen. Vervolgens ontdek je effectieve strategieën en interventies om negatieve gedragspatronen te doorbreken en positief gedrag te stimuleren.

🌟 Begeleiden naar groei en welzijn: Het uiteindelijke doel van deze module is om kinderen te begeleiden naar groei en welzijn. Je leert hoe je kinderen kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfregulatievaardigheden, emotionele intelligentie, sociale vaardigheden en positieve copingmechanismen. Door hen te begeleiden naar positief gedrag en welzijn, leg je de basis voor hun persoonlijke groei en succes.

De module Gedrag bij Kinderen biedt je waardevolle kennis, inzichten en praktische tools om kinderen effectief te begrijpen, verbinden en begeleiden.

Module 3:
Communicatie & coaching

In deze module leer je essentiële communicatievaardigheden en coachingstechnieken die je zullen helpen om effectief te communiceren met kinderen en hen optimaal te begeleiden.

Communicatie vormt de basis van succesvolle kindercoaching. Het vermogen om met kinderen in verbinding te treden, hen te begrijpen en ondersteuning te bieden, is van onschatbare waarde. In deze module zul je leren hoe je gesprekstechnieken kunt toepassen, krachtige vragen kunt stellen en het belang van luisteren zonder oordeel zult ontdekken.

Tijdens deze module leer je:

🗣️ Gesprekstechnieken: Ontwikkel de vaardigheden om effectieve gesprekken te voeren met kinderen. Je leert actief luisteren, samenvatten en doorvragen om een dieper begrip te krijgen van wat er in het kind omgaat. Daarnaast ontdek je hoe je een veilige en ondersteunende omgeving kunt creëren waarin kinderen vrijuit kunnen praten en zich gehoord voelen.

❓ Krachtige Vragen Stellen: Vragen vormen een krachtig instrument in kindercoaching. Je leert hoe je open vragen kunt stellen die kinderen aanmoedigen om na te denken, hun gevoelens te uiten en hun eigen oplossingen te vinden. Daarnaast leer je hoe je gerichte vragen kunt gebruiken om specifieke informatie te verkrijgen en de kinderen te helpen hun doelen te verduidelijken.

👂 Luisteren zonder Oordeel: Het belang van luisteren zonder oordeel kan niet genoeg benadrukt worden. Je leert hoe je een oordeelloze houding kunt aannemen en een veilige ruimte kunt creëren waarin kinderen zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen. Door empathisch te luisteren, zul je beter begrijpen wat er speelt en kun je kinderen op een dieper niveau ondersteunen.

🌟 Coachende Vaardigheden: Als kindercoach vervul je een coachende rol. Je leert hoe je kinderen kunt begeleiden bij het ontdekken van hun eigen innerlijke hulpbronnen, het stellen van doelen en het nemen van actie. Je ontdekt technieken zoals positieve bekrachtiging, het stimuleren van zelfreflectie en het bieden van ondersteuning bij het implementeren van veranderingen.

Door je communicatievaardigheden te versterken, kun je een blijvende impact hebben op het leven van de kinderen en de ouders die je begeleidt.

Module 3: 
De allereerste keer

In deze module leer je hoe je effectieve gesprekken kunt voeren met ouders en kinderen tijdens de allereerste ontmoeting. Je zult ontdekken hoe je de hulpvraag kunt bepalen, een vertrouwensband kunt opbouwen en het kind en ouders kunt helpen zich te ontdooien om tot een diepere verbinding te komen.

Het eerste gesprek met zowel de ouders als het kind is een cruciaal moment in het coachingproces. Het is de gelegenheid om belangrijke informatie te verzamelen, de behoeften van het kind te begrijpen en een basis te leggen voor een succesvolle samenwerking.

Tijdens deze module leer je:

🗣️ Gesprekken met Ouders: Je krijgt inzicht in effectieve gesprekstechnieken om de hulpvraag van de ouders te achterhalen. Je leert hoe je open vragen kunt stellen, goed kunt luisteren naar hun zorgen en verwachtingen, en samen een duidelijk beeld kunt vormen van wat ze graag willen bereiken met de coaching. Daarnaast ontdek je hoe je gebruik kunt maken van documenten, zoals intakeformulieren, om relevante informatie te verzamelen.

👥 Kennismakingsgesprek met het Kind: Het eerste gesprek met het kind is een kans om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Je leert hoe je het kind kunt helpen zich te ontdooien door middel van speelse en creatieve technieken. Door het stellen van leeftijdsgerichte vragen en het tonen van oprechte interesse, bouw je een band op en moedig je het kind aan om zijn of haar gedachten en gevoelens te delen.

🌟 Verbinding creëren: Verbinding is de sleutel tot succesvolle kindercoaching. Je leert hoe je een vertrouwensband kunt opbouwen met zowel de ouders als het kind. Door een veilige en ondersteunende omgeving te creëren, kun je de basis leggen voor een open en eerlijk gesprek

Module 4:
Creatieve coaching

In deze module zul je ontdekken hoe je creativiteit kunt inzetten als een krachtig hulpmiddel bij het ondersteunen van kinderen. Je leert verschillende creatieve technieken en interventies die kinderen stimuleren om zichzelf te uiten, hun emoties te verkennen en hun eigen oplossingen te vinden.

Creativiteit is een natuurlijke bron van expressie voor kinderen. Het biedt hen een veilige en non-verbale manier om hun innerlijke wereld te verkennen en zich te uiten. Door creativiteit te integreren in de coachingpraktijk, kun je een dieper niveau van begrip en groei faciliteren.

Tijdens deze module leer je:

🎨 Creatieve Technieken: Ontdek een breed scala aan creatieve technieken, zoals tekenen, schilderen en knutselen.. Je leert hoe je deze technieken kunt aanpassen aan de leeftijd en behoeften van het kind. Door middel van creatieve activiteiten kunnen kinderen hun gedachten, gevoelens en ervaringen uitdrukken op een veilige en speelse manier.

🌈 Emoties verkennen: Creativiteit biedt kinderen de mogelijkheid om hun emoties te verkennen en te uiten. Je leert hoe je creatieve activiteiten kunt gebruiken om kinderen te helpen bij het herkennen, begrijpen en uiten van hun emoties.

🔍 Verbinding en Zelfexpressie: Creatieve coaching biedt een unieke kans om een diepere verbinding met het kind tot stand te brengen. Je leert hoe je de creatieve activiteiten kunt gebruiken als middel om een vertrouwensband op te bouwen en het kind aan te moedigen om zich vrijelijk uit te drukken. Dit helpt kinderen om hun eigen unieke stem te vinden en hun zelfvertrouwen te vergroten.

🌟 Oplossingsgericht denken: Creatieve coaching stimuleert kinderen om hun eigen oplossingen te vinden voor uitdagingen en problemen. Je leert hoe je creatieve technieken kunt gebruiken om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun probleemoplossend vermogen en het verkennen van alternatieve perspectieven. Dit empowerende proces moedigt kinderen aan om hun eigen kracht en potentieel te ontdekken.

Module 5:
Zelfvertrouwen

In deze module zul je leren hoe je het zelfvertrouwen van kinderen kunt versterken en hen kunt helpen hun innerlijke potentieel te ontdekken. Zelfvertrouwen is een essentiële bouwsteen voor een gezonde ontwikkeling en welzijn bij kinderen.

In deze module leer je onder meer:

💪 Het belang van Zelfvertrouwen: Je krijgt inzicht in de impact van zelfvertrouwen op het leven van kinderen. Je leert hoe een gebrek aan zelfvertrouwen zich kan uiten en welke uitdagingen dit met zich meebrengt. Daarnaast ontdek je hoe een gezond zelfvertrouwen kinderen in staat stelt om te groeien, te leren en hun doelen na te streven.

🔑 Versterkende Overtuigingen: Je leert hoe je belemmerende overtuigingen kunt identificeren en transformeren naar versterkende overtuigingen. Je ontdekt technieken om kinderen te helpen hun negatieve zelfpraat om te buigen naar positieve en ondersteunende gedachten. Door het versterken van hun innerlijke overtuigingen kunnen kinderen hun zelfvertrouwen vergroten en positieve veranderingen in hun leven creëren.

👥 Positieve Bevestiging en Erkenning: Je leert hoe je positieve bevestiging en erkenning kunt geven aan kinderen. Je ontdekt hoe je hun successen en inspanningen kunt benadrukken, waardoor ze zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Door het geven van oprechte waardering en erkenning, versterk je het zelfvertrouwen van kinderen en moedig je hen aan om verder te groeien.

Module 6:
Een vol hoofd met gedachten en overweldigende emoties

In deze module leer je hoe je kinderen kunt ondersteunen bij het omgaan met volle hoofden, negatieve gedachten en overweldigende emoties.

In de module leer je onder meer:

🧠 Volle Hoofden herkennen: Je krijgt inzicht in de symptomen en signalen van volle hoofden bij kinderen. Je leert hoe je kunt herkennen wanneer een kind overbelast is en hoe je hen kunt helpen om hun gedachten te ordenen en mentale rust te vinden. Door het bieden van de juiste ondersteuning kun je kinderen helpen om hun hoofd te ontlasten en hun concentratie en focus te verbeteren

.

🌧️ Omgaan met Negatieve Gedachten: Negatieve gedachten kunnen een grote invloed hebben op het welzijn van kinderen. Je leert hoe je kinderen kunt helpen negatieve gedachtepatronen te herkennen en te vervangen door positieve en ondersteunende gedachten. Door middel van cognitieve technieken en positieve bevestiging kun je kinderen helpen hun innerlijke dialoog te veranderen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

💔 Overweldigende Emoties begrijpen: Emoties kunnen overweldigend zijn voor kinderen, vooral als ze niet weten hoe ze ermee moeten omgaan. Je leert hoe je kinderen kunt helpen hun emoties te herkennen, te benoemen en te reguleren. Door middel van emotionele begeleiding en ontspanningstechnieken kun je kinderen helpen hun emoties te begrijpen en constructief ermee om te gaan.

Module 7: 
Het gezin in balans

In deze module zullen we ons richten op het begrijpen van opvoedingsstijlen en hoe we ouders kunnen ondersteunen als kindercoach. We erkennen dat het probleem niet altijd bij het kind ligt, maar dat de dynamiek binnen het gezin een belangrijke rol speelt in het gedrag en de ontwikkeling van het kind.

In deze module leer je onder meer:

👪 Opvoedingsstijlen begrijpen: Je krijgt inzicht in verschillende opvoedingsstijlen, zoals autoritair, toegeeflijk, autoritatief en verwaarlozend. Je leert hoe deze stijlen van invloed zijn op het gedrag en de emotionele gezondheid van kinderen. Door het begrijpen van opvoedingsstijlen kun je ouders helpen bij het identificeren van hun eigen stijl en de mogelijke impact ervan op hun kinderen.

🤝 Ouders ondersteunen: Je leert hoe je ouders kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van effectieve opvoedingsvaardigheden. Je leert communicatietechnieken en coachingstrategieën om ouders te helpen bij het stellen van duidelijke grenzen, het bevorderen van positieve discipline en het opbouwen van een gezonde ouder-kindrelatie. Door ouders te empoweren, kun je een positieve verandering in het gezin tot stand brengen.

Module 8:
Jouw toekomst

Tijdens deze laatste opleidingsdag gaan we nog hard werken :-) we kijken naar de toekomst, hoe jij de opleiding ervaren hebt, waar je nog vragen hebt enz. Wil je graag je eigen praktijk starten? We bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn uiteraard geen financiële of juridische adviseurs daarvoor dien je je te wenden tot de juiste instanties. We kunnen je wel meegeven wat het inhoudt op zelfstandig te werken als coach (in hoofd of bijberoep).

Exploiratiestage

Zoals je misschien al eerder las op deze pagina ga je gedurende deze opleiding ook een exploiratiestage doen. Je zoekt een proefcliëntje om mee aan de slag te gaan. Je houdt een intakegesprek met de ouders en gaat dan aan de slag met het kind en/of ouders. Je zal voor deze opleiding een portfolio bijhouden met eventuele tekeningen en sessieverslagen. Uiteraard respecteren we de privacywetgeving hierin. Dankzij de coach calls kan je met de andere deelnemers meeleven hoe zij hun exploiratiestage beleven en kunnen er vragen gesteld worden

Een cursist vertelt...

"Na de opleiding tot faalangstcoach voelde ik dat ik nog even verder wou. en gelukkig ben ik mee op de kar kunnen springen bij de 1e lichting kindercoaches.

Ik had al een grote stap gemaakt door mijn eigen praktijk te starten, wat al heel wat extra werk bezorgde boven op mijn fulltime in het onderwijs. Maar het was nog niet genoeg. Er moest nog een jaaropleiding bij. Was het zwaar? Ja, wel met een hele grote kanttekening bij. Het was het waard.

Ik ben niet alleen als persoon nog meer gegroeid, ik ben ook enorm gegroeid als coach en ik ben ook enorm gegroeid als leerkracht.

Meermaals heb ik gedacht 'had ik dit maar in mijn opleiding gehad, we zouden zoveel verder staan in ons onderwijs.'

Elke bijeenkomst, live of online was een gezellige en ontspannende boel. Doordat we vanaf het 1e moment zo hecht waren ontstond er een vertrouwensband waardoor we meer uit elk leermoment konden halen.

Het feit dat alle theorie ondersteund wordt door vele praktijkoefeningen kan je direct aan de slag.

Alles begint eigenlijk bij die basis, een kind wil zich gezien, gehoord en geliefd voelen. Dit komt in heel de cursus steeds naar boven en als je dat in het achterhoofd houdt, dan kom je al heel ver.

Kijk onder de waterlijn, kijk achter het gedrag, wees de vuurtoren, luister en ga voor verbinding. Dat zijn woorden die ik nooit meer vergeet en die ik overal verkondig.

Er is er 1 die er nog boven staat en dat is TIJD IS JE BONDGENOOT. Het is enorm goed dat dit steeds herhaald wordt omdat het zeer zeker waar is. Ik spreek uit ondervinding :-).

Maar het is een goede reminder als je het leven niet meer weet.

De cursus omvatte alles, het kind, de ouders, aanpak, de school, ontspanning, vol hoofd, energetisch coachen, verbindende communicatie,... Met andere woorden een heel mooi totaalpakket.

Merci Vanessa, voor de geweldige begeleiding, merci voor de fijne lessen, merci voor de leerrijke coachcalls.

Merci medestudenten om iedereen te nemen zoals we zijn, merci voor de raad en de steun."

Britt Vermeir - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

Vanessa Lauwers

Bezielster

Docente

In de wereld van kinderontwikkeling en -begeleiding is er één vrouw die er met haar expertise en enthousiasme bovenuit steekt: de bezielster van 't Zonnekind.

 

Met een ongeëvenaarde passie voor het welzijn van kinderen en een onstuitbare missie om hen te laten stralen, heeft ze 't Zonnekind: expertise- en opleidingscentrum opgericht dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we naar kinderen kijken en hen ondersteunen.

Met ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van zowel kinderen als volwassenen, heeft de bezielster een diepgaand begrip ontwikkeld van de complexe wereld van kinderontwikkeling en gedrag. Ze heeft talloze opleidingen gevolgd, voortdurend haar kennis vergroot en deze naadloos geïntegreerd in de kindercoach opleiding die ze heeft opgezet. Hierdoor heeft ze een unieke benadering ontwikkeld die verder gaat dan oppervlakkige gedragsanalyse en zich richt op het begrijpen van de diepere drijfveren achter het gedrag van kinderen.

Als docente van de kindercoach opleiding heeft ze de missie om volwassenen te helpen de kinderen en jongeren van vandaag beter te begrijpen en te ondersteunen. Ze leert hen hoe ze verder moeten kijken dan de oppervlakte en hoe ze het potentieel en de behoeften van elk kind kunnen herkennen. Ze inspireert haar studenten om met dezelfde passie en toewijding kinderen te begeleiden en hen te helpen hun ware potentieel te bereiken.

Naast haar werk als docente is de bezielster ook auteur. Ze heeft een boek geschreven over faalangst, waarin ze haar inzichten en strategieën deelt om kinderen te helpen omgaan met deze uitdagende emotie. Daarnaast heeft ze een innovatieve kaartset ontwikkeld die specifiek gericht is op het aanpakken van faalangst bij kinderen.

 

Haar creatieve benadering en diepgaande kennis maken haar werk een onschatbare bron van inspiratie en ondersteuning voor zowel ouders als professionals in het veld.

Vanessa is gedreven door een vurige missie om kinderen en jongeren te laten stralen en ze gelooft in de kracht van volwassenen om een positieve invloed te hebben op het leven van kinderen. Haar energie en toewijding zijn aanstekelijk en ze weet anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

In een wereld waar kinderen en jongeren soms worstelen met complexe uitdagingen, staat de bezielster van 't Zonnekind als een stralend licht. Haar expertise, ervaring en passie maken haar tot een buitengewone mentor en gids voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen. Met haar inzichten, opleidingen en unieke benadering verandert ze levens en helpt ze kinderen hun volledige potentieel te realiseren.

vanessa lauwers profielfoto.jpg

Hanne-Lore Detraux

Docente

Hallo allemaal, ik ben Hanne en graag wil ik mezelf even voorstellen als docent van de kindercoach opleiding.

 

Ik ben een leerkracht met een hart voor kinderen en ik wil hen graag leren schitteren en stralen. Hoewel ik al vele jaren lesgeef, ben ik daarnaast ook faalangstcoach en kindercoach.

 

Mijn passie is het werken met en voor kinderen en ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om volwassenen te leren kijken door een andere bril, zodat zij kinderen nog beter kunnen begeleiden.

Als docent van de kindercoach opleiding, wil ik mijn eigen kennis en ervaring op het gebied van coaching delen.

 

Ik heb mezelf gespecialiseerd in faalangst, zelfvertrouwen en gedrag en ben ervan overtuigd dat deze onderwerpen van groot belang zijn bij het coachen van kinderen. Ik wil daarom ook graag zo veel mogelijk kennis en ervaring delen, zodat jullie als cursisten na afronding van de opleiding zowel de benodigde kennis als feeling hebben om kinderen verder te helpen.

Mijn motto is dat ieder kind kan stralen, als je de juiste ondersteuning biedt.

 

Ik hoop dan ook dat ik jullie als cursisten mag inspireren en motiveren om kinderen te laten schitteren en stralen, zodat zij vol vertrouwen en kracht de toekomst tegemoet kunnen gaan.

 

Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om samen met jullie aan de slag te gaan om de benodigde kennis en vaardigheden te ontwikkelen om kinderen te kunnen coachen

Hanne-Lore Detraux 't Zonnekind

Een cursist vertelt...

De opleiding leert me om nog meer achter het gedrag van kinderen te kijken. Met een niet oordelende blik de weg openzetten om de lagen die opgebouwd zijn door de jaren heen stuk voor stuk te ontmantelen en zo tot de kern van het gekwetste kind/jongvolwassene te komen. Het praktisch oefenen heeft zeker een grote meerwaarde. Het staat als theorie beschreven maar er wordt ook tijd gemaakt voor "te doen" en "te ervaren". En net zoals er zovele prachtige, authentieke kinderen zijn, zijn er bij Vanessa evenveel prachtige, authentieke coaches-to-be. Ik vind dat Vanessa ons als toekomstige coach onszelf laat zijn. Dingen op te nemen en uit te proberen op een manier waar wij ons goed bij voelen zonder af te doen aan de noodzakelijke theorie en geijkte manier om ouder en kindgesprekken te voeren. Dat is uiteindelijk wat ook "onze missie is", met respect, geduld en onvoorwaardelijke interesse in elk individu. Een verbondenheid waarbij je je je zo veilig voelt dat alles op tafel mag en kan gelegd worden. "Practice what you preach" 

Sinta Van Dromme - Leerkracht

Wat mag je verwachten

JE ONTVANGT

 • 12 opleidingsdagen. De opleidingsdagen gaan door in het Zonnekind huis te Tremelo.

 • 7 online masterclasses waar een bepaald thema verder uitgediept wordt. Deze masterclasses zijn vrij toegankelijk in je Zonnekind Academy.

 • 7 coach calls waarin we cases bespreken en vragen beantwoorden.

 • Werkboek van ruim 500 blz. om aan de slag te gaan.

 • Toegang tot onze besloten facebookgroep waar je kan verbinden met je medecursisten.
   

OPLEIDINGSDATA

Opleidingsdagen op zaterdagen(10u tot 17u) te TREMELO:

23/09+14/10+25/11+9/12/2023+6/01+20/01+03/02+17/02+16/03+
27/04+11/05+22/06/2024

Coach calls (via Zoom) op woensdagen (16u tot 17u):

25/10/2023+20/12/2023+31/01/2024+28/02/2024+24/04/2024+29/05/2024+19/06/2024

Weet dat er slechts 12 plaatsen voor deze opleiding beschikbaar zijn. Ervaring leert ons dat deze héél snel ingenomen zijn. Voel je de kriebels in je buik? Vraag dan meteen je match call aan en ontdek of we samen op pad gaan.

STUDIETIJD

De opleiding neemt 10 maanden in beslag: van september tot en met juni. Daarna houd je 3 jaar toegang tot al het online materiaal. 

DEELNEMERS

Deze opleiding is voor iedereen die zich wil specialiseren in kindercoaching. Of je nu een leerkracht, therapeut, psycholoog of gewoon iemand bent die gepassioneerd is over het helpen van kinderen, deze opleiding biedt alles wat je nodig hebt om een succesvolle kindercoach te worden.

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9634.jpg

Een cursist vertelt...

"Als beginnende onderwijs professional stootte ik na 3 schooljaren op een immense muur.

Vervangingen in verschillende onderwijsjobs die ik niet in mijn hogeschool opleiding heb gestudeerd, lieten mij als leerkracht incompetent voelen.

Ik heb mijn hogeschool opleiding gekozen met het doel om de kinderen te ondersteunen en te laten groeien in onze huidige maatschappij. Vanaf het moment dat dit wegviel in de klaspraktijk, ben ik mezelf wat kwijtgeraakt. Dus ging ik op zoek hoe ik mij kon professionaliseren in hetgeen ik graag doe:

"Kinderen laten groeien en bloeien".

De opleiding tot kindercoach trok mij wel aan en het duurde niet lang vooraleer ik met mijn hulpvraag bij Vanessa kwam.

Niet gedacht dat dit niet alleen een avontuur zou worden voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Jezelf als coach en persoon ook laten groeien, bracht bij mezelf - na 2 jaar mezelf volledig onderuit halen - terug licht in het duister. Ik heb in deze opleiding dus niet alleen aan kindercoaching gedaan, maar ook mezelf gecoacht. Dit had ik echt nodig. Na 4 maanden in het traject vond ik de passie terug die 2 jaren lang zoek was.

Nu is mijn klaswerking volledig aangepast aan 'alle' noden die de kinderen hebben (niet alleen op schools vlak).

De tips en tricks en de bijhorende theorie die we gedurende de opleiding hebben meegekregen, hebben mij als leerkracht enorm veel geholpen om de kinderen nog meer te begrijpen. Nu kan ik met al deze tools mijn 'kinderen, leerlingen en ouders' laten groeien en bloeien. Mijn taak als leerkracht heeft een nieuwe dimensie gekregen waar ik 't Zonnekind zo dankbaar voor ben!"

Faber Liviau - Leerkracht

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Tarieven en betaling

WAT IS DE PRIJS ?

De investering voor deze opleiding bedraagt 2.899€ (2395,87€ excl BTW) 

Deze prijs in inclusief btw 21%, lunch, drank & tussendoortjes tijdens de lesdagen, creatieve en andere werkmaterialen en toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy. Je behoudt tot 3 jaar na je opleiding toegang tot je Academy.

BETALING

Na de match call is er beslist dat jij deze opleiding mag volgen. Je krijgt een link toegestuurd om je officieel in te schrijven voor de opleiding.

Deze opleiding gaat door van zodra er 4 inschrijvingen zijn. Wij brengen je daar schriftelijk van op de hoogte. Je ontvangt dan ook een factuur voor het totale bedrag van de opleiding. Wij verwachten dat je deze factuur tijdig betaald. Geen betaling is geen plaats in de opleiding.

Zijn er reeds 4 inschrijvingen wanneer jij je inschrijft? Dan ontvang je binnen de 15 werkdagen een factuur van ons voor deze opleiding.

Wij reserveren geen plaatsen onder voorbehoud in onze opleidingen..

Het is niet mogelijk om deze opleiding gespreid te betalen. 

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden, waaronder de annulatievoorwaarden, verbonden aan deze opleiding vind je hier

Een cursist vertelt...

"Heel de opleiding is voor mij zo een meerwaarde en verrijking geweest, waardoor het voorbije jaar een zeer belangrijk jaar in mijn leven betekent.

Zo blij dat ik de kans gekregen heb om dit te mogen doen en eindelijk een manier gevonden heb om met kinderen te kunnen werken op een zinvolle wijze. Iets waar ik al jaren naar op zoek was.

De opleiding heeft enerzijds veel dingen die ik al voelde bevestigd en daarnaast mijn ogen nog voor veel nieuwe dingen geopend.

Het voorbije jaar heb ik op veel gebieden een enorme sprong gemaakt.

Ik was vooral op zoek naar theoretische kapstokken om wat ik vanuit mijn intuïtie met kinderen deed te weten te komen of dat wel goed was. In de opleiding heb ik dat zeker gekregen. Anderzijds hebben de praktijkdagen en de tools daarbij ervoor gezorgd dat we hetzelf konden ervaren, wat ik nu achteraf gezien eigenlijk een must vind om het nog beter te kunnen vatten (bewuster) wat je met kinderen doet en hoe dit voor hen kon zijn, kan binnenkomen en ervaren worden. Bij elke opleidingdsdag voelde ik me tussen gelijkgestemde mensen.

Mensen met dezelfde inzichten, gevoelens, vragen, golflengte,...

De impact van heel de opleiding met alle cursussen, de veiligheid van de groep, de eerlijkheid van de mensen in de groep, de verrijkte ervaringen...

De docente en de manier waarop de opleiding gegeven werd (voorbeelden, praktijkervaringen, kennis, inzichten, oefenkansen, en zoveel meer...) heeft er allemaal samen toe geleid dat de opleiding en het voorbije jaar een succesverhaal voor mij zijn geworden!"

- Kristel De Leeuw - Zorgleekracht

Veelgestelde vragen

 • Kindercoaching
  Autisme Vertrekkende vanuit jouw ervaring gaan we opzoek naar oplossingen die jou en je gezin kunnen verder helpen. Katrien helpt je om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je kind en hoe je het best met dit gedrag kan omgaan. Ook hoe je door aanpassingen in je thuissituatie meer rust kan creëren. Ik kan ook dienen als aanspreekpunt voor de school van je kind. Samen met jou kunnen we een sensorisch profiel opmaken. Door het laten maken van een sensorisch profiel krijg je inzicht over hoe je kind prikkels verwerkt en erop regeert. Hierdoor kan er gerichter hulp worden geboden. Faalangst Steeds meer kinderen en jongeren worden geconfronteerd met faalangst. De kenmerken van faalangst zijn onder meer buikpijn, hoofdpijn, geen zin om naar school te gaan, concentratie-moeilijkheden, overmatig piekeren, stresssignalen zoals vaak moeten plassen, zweten, hartkloppingen enz. Het faalangstmonster doet heel wat met een kind. Veel volwassenen gaan er vanuit dat de faalangst er wel zal uitgroeien naarmate het kind ouder wordt, maar gebeurt niet. Het faalangstmonster wordt steeds groter en groter en voedt zich met de negatieve doemgedachten van het kind en wint aan sterkte met de jaren. Het zelfvertrouwen van kind gaat recht evenredig naar beneden naarmate het faalangstmonster aan kracht wint. Hoogsensitiviteit Hoogsensitieve kinderen en jongeren hebben vaak een groot inlevingsvermogen, kunnen goed luisteren, zijn warm en trouw. Deze kinderen denken lang na over gebeurtenissen en komen daar later op terug. Zij dragen andere kinderen een warm hart toe en zijn zeer begaan met het welzijn van dierbaren. ​Hoogsensitiviteit is geen stoornis of ziekte! Hoogsensitieve kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels.
 • Sprankelavonden
  Momenteel zijn er geen Sprankelavonden ingepland.
 • Workshops
  Een overzicht van alle geplande workshops voor kinderen en/of ouders vind je in onze agenda.

Een cursist vertelt...

"De opleiding Kindercoach heeft mij vooral het volgende inzicht gegeven: kinderen worden geboren met een open blik op de wereld, klaar om te leren en hun eigen vleugels uit te slaan. Op hun levenspad worden ze met allerlei problemen geconfronteerd waardoor ze geremd worden voluit te leven;

ze gaan daardoor onverklaarbaar gedrag vertonen, voelen zich niet meer goed in hun vel en krijgen de kans niet echt te schitteren. De opleiding Kindercoach biedt inzicht in wat de oorzaken zijn van dit gedrag en rijkt concrete oplossingen aan om kinderen met problemen te helpen. Dankzij de inspiratie van Vanessa en haar vindingrijkheid (spelletjes, boeken, creatieve oefeningen,…) om het beste uit kinderen naar boven te halen durf ik zelf de stap te zetten om als kindercoach aan de slag te gaan terwijl ik daar hiervoor nog geen ervaring in had (behalve dan als mama). De opleiding is een stuk noodzakelijke theorie maar vooral ook de oefeningen zelf doen; zo krijg je begrip over waar kinderen zoal mee worstelen en hoe moedig het is als ze er voor gaan om hun problemen aan te pakken. Onze kinderen zijn onze toekomst en ik ben fier dat ik mag helpen om ze te laten stralen!"

Sabrina Nijs

bottom of page