top of page
AnsPhotography_2022_business_Zonnekind__Z2A9508.jpg

KINDERCOACH OPLEIDING

Laat kinderen weer stralen en begeleid hun op hun magische pad. Zet je hieronder vrijblijvend op de wachtlijst en word als eerste verwittigd als de deuren weer opengaan.

Wil jij Kinderen Laten Stralen door Verbinding en Groei:?

Heb je een passie voor het begeleiden van kinderen?

Wil je leren hoe je écht contact maakt en hen helpt groeien?

Geloof je dat er geen moeilijke kinderen bestaan, maar dat volwassenen

de sleutel zijn tot verandering?

Als je volmondig "ja" hebt geantwoord op deze vragen, dan is onze

Kindercoach Opleiding iets voor jou! 🎓

Momenteel zijn de deuren gesloten voor deze opleiding. Je kan je wel vrijblijvend op de wachtlijst zetten wat inhoudt dat je per mail op de hoogte gesteld wordt wanneer de deuren terug opengaan voor deze jaaropleiding. We starten in september 2024 om af te ronden in juni 2025. 10 maanden lang ga je met maximaal 11 andere deelnemers op avontuur.

De focus van deze opleiding ligt niet op het oprichten van een eigen praktijk. Kindercoach zijn heeft meer te maken met de manier waarop je een kind begeleidt en niet zozeer de locatie waar je dat doet. Steeds meer scholen staan open voor het feit dat het onderwijspersoneel ook een eerdere coachende rol naar de kinderen opneemt. Kindercoach kan je dus vanuit eender welke rol vervullen. Deze opleiding richt zich dan ook op (onderwijs) professionals die met kinderen en jongeren werken. Het hoeft dus helemaal jouw ambitie niet te zijn om een eigen praktijk op te richten om deze opleiding te volgen (het mag wel natuurlijk 😉).

68
enthousiaste professionals gingen je reeds voor

9,1

gemiddelde score van deze opleiding

Een cursist vertelt...

"De opleiding tot kindercoach leert je achter het gedrag van kinderen kijken en biedt je heel wat boeiende methodieken om met kinderen aan de slag te gaan. Daarenboven doet Vanessa je ook met jezelf aan de slag gaan, want je komt - soms best confronterend- ook jezelf tegen doorheen het proces.

Doordat je zelf achter het gedrag van kinderen leert kijken, kan je anderen hierin meenemen. Dit leidt er regelmatig toe dat collega’s schrikken van wat er achter het gedrag schuilgaat, maar hen net ook sterker maakt in het zien van de behoeften van een kind, waardoor ze er beter kunnen op inspelen.

Het stukje rond niet-helpende en helpende gedachten vond ik zowel persoonlijk als naar kinderen toe een eye-opener. Ik heb hier op school ook al rond gewerkt en merk dat dit kinderen echt meeneemt in een positieve groeimindset.

De opleiding heeft mij doen groeien als onderwijsprofessional én als mens en is een aanrader voor onderwijsprofessionals die op zoek zijn naar een bredere blik op thema’s als gedrag, faalangst, perfectionisme, zelfvertrouwen, communicatie, … en handige tools wensen om kinderen nog meer in hun kracht te zetten, maar ook openstaan voor persoonlijke groei.

Naast heel wat bagage in je rugzak ontstaat er ook een heel fijne, warme connectie binnen de groep doorheen het traject. Warm aanbevolen dus."

Elke Bellekens - Zorgleerkracht

Wat mag je verwachten van de kindercoach opleiding?

🎯 Het Doel: Kinderen begeleiden naar stralende groei en welzijn! 🌟

Onze opleiding is erop gericht om jou de nodige kennis, vaardigheden en inzichten te bieden om kinderen op een diep niveau te begrijpen, te verbinden en te begeleiden. We willen jou inspireren om kinderen te helpen stralen en hun volledige potentieel te bereiken.

Tijdens deze opleiding zul je:

🌈 Diepgaande Kennis Verwerven: We bieden je de nieuwste inzichten, methoden en technieken in kindercoaching. Je leert hoe je écht contact maakt met kinderen, hun unieke behoeften begrijpt en effectieve coachingstechnieken toepast. Onze ervaren trainers delen hun expertise en begeleiden je door het proces.

💡 Praktisch Toepassen: We leggen de nadruk op de praktijk, niet op de theorie. Je zult tijdens de opleiding de geleerde kennis direct kunnen toepassen. Door middel van oefeningen, casestudy's en rollenspellen zul je jouw coachvaardigheden ontwikkelen en verfijnen. Je krijgt de tools en het vertrouwen om kinderen op een doeltreffende en positieve manier te begeleiden.

🌟 Persoonlijke Groei: Naast het helpen van kinderen, biedt onze opleiding ook ruimte voor jouw eigen groei en ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om je bewust te worden van je eigen patronen, overtuigingen en blokkades. We moedigen je aan om te reflecteren en te groeien als mens en als coach. Dit stelt je in staat om authentiek en met begrip te werken met de kinderen die je begeleidt.

✨ Verbinding met een Community: Tijdens de opleiding maak je deel uit van een inspirerende community van gelijkgestemde professionals. Je hebt de kans om ervaringen uit te wisselen, te leren van anderen en te netwerken met medestudenten. Samen creëren we een ondersteunende en stimulerende omgeving waarin je kunt groeien en leren.

Het doel van onze Unieke Kindercoach Opleiding is om jou de tools en het vertrouwen te geven om een betekenisvolle impact te hebben op het leven van kinderen. We willen dat je kinderen helpt stralen, hun unieke kwaliteiten ontdekt en hen begeleidt naar veerkracht, zelfvertrouwen en welzijn.

Over de inhoud kunnen we momenteel nog niets kwijt. We zijn achter de schermen bezig om de opleiding in een heel nieuw kleedje te steken om jou de meest leerrijke en praktijkgerichte ervaring te bieden. Zet je op de wachtlijst, zo kom je als eerste alles te weten over deze magische life changing Kindercoach opleiding.

Een cursist vertelt...

"Ik ben aan de opleiding begonnen omdat ik veel meer op muren botste in het onderwijs en kinderen zag worstelen met zichzelf en ik niet altijd wist hoe hiermee om te gaan om hen verder te helpen.

Door deze opleiding leerde ik om eerst naar mezelf te gaan kijken wat best wel confronterend was en ook niet altijd gemakkelijk.

Vanessa gaf heel mooie en ruime inzichten, waardoor je echt dat AHA-gevoel kreeg en ik nog meer het gevoel kreeg dit is het gewoon, het antwoord op al mijn vragen.

Ik leerde echt kijken achter het gedrag van kinderen, wat ik ook wou weten maar niet altijd wist hoe.

Deze opleiding is een echte eye-catcher.

Het allerleukste is om al dit geleerde te gaan toepassen door zelf te gaan coachen. Je ondervindt zelf succeservaringen, fouten, groeikansen bij het kind en vooral het mooie.

Het kind weer laten stralen en krachten geven en te zoeken naar het pure kind, hen bijstaan om vaardigheden aan te leren die nog verdere ontwikkeling nodig heeft, niets meer dan dat!

De creatieve werkvormen die je aangereikt krijgt in de opleiding en het zelf laten ervaren in combi met je eigen creativiteit is echt een meerwaarde!

Ik kan het alleen maar aanraden, laat ieder kind weer kind zijn met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen en laten wij als kindercoach een belangrijke bijdrage zijn als het niet loopt zoals het te willen."

- Sofie Laenens - Zorgleerkracht kleuters

Een cursist vertelt...

"Na de opleiding tot faalangstcoach voelde ik dat ik nog even verder wou. en gelukkig ben ik mee op de kar kunnen springen bij de 1e lichting kindercoaches.

Ik had al een grote stap gemaakt door mijn eigen praktijk te starten, wat al heel wat extra werk bezorgde boven op mijn fulltime in het onderwijs. Maar het was nog niet genoeg. Er moest nog een jaaropleiding bij. Was het zwaar? Ja, wel met een hele grote kanttekening bij. Het was het waard.

Ik ben niet alleen als persoon nog meer gegroeid, ik ben ook enorm gegroeid als coach en ik ben ook enorm gegroeid als leerkracht.

Meermaals heb ik gedacht 'had ik dit maar in mijn opleiding gehad, we zouden zoveel verder staan in ons onderwijs.'

Elke bijeenkomst, live of online was een gezellige en ontspannende boel. Doordat we vanaf het 1e moment zo hecht waren ontstond er een vertrouwensband waardoor we meer uit elk leermoment konden halen.

Het feit dat alle theorie ondersteund wordt door vele praktijkoefeningen kan je direct aan de slag.

Alles begint eigenlijk bij die basis, een kind wil zich gezien, gehoord en geliefd voelen. Dit komt in heel de cursus steeds naar boven en als je dat in het achterhoofd houdt, dan kom je al heel ver.

Kijk onder de waterlijn, kijk achter het gedrag, wees de vuurtoren, luister en ga voor verbinding. Dat zijn woorden die ik nooit meer vergeet en die ik overal verkondig.

Er is er 1 die er nog boven staat en dat is TIJD IS JE BONDGENOOT. Het is enorm goed dat dit steeds herhaald wordt omdat het zeer zeker waar is. Ik spreek uit ondervinding :-).

Maar het is een goede reminder als je het leven niet meer weet.

De cursus omvatte alles, het kind, de ouders, aanpak, de school, ontspanning, vol hoofd, energetisch coachen, verbindende communicatie,... Met andere woorden een heel mooi totaalpakket.

Merci Vanessa, voor de geweldige begeleiding, merci voor de fijne lessen, merci voor de leerrijke coachcalls.

Merci medestudenten om iedereen te nemen zoals we zijn, merci voor de raad en de steun."

Britt Vermeir - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

bottom of page