Straalkampen van 't Zonnekind: een onvergetelijk avontuur

Joepie! Het is bijna zover: in de zomervakantie kan je kind een onvergetelijk avontuur komen beleven bij 't Zonnekind.

Omwille van de COVID19 maatregelen hebben we wat gesleuteld aan de format van de kampjes maar het gaat nog steeds heel veel plezier betekenen.

De kampjes van 't Zonnekind zijn niet zomaar een kamp. We houden hier veel van humor en een tikkeltje gekheid mag ook wel. Voorts maken we een sausje van magie en fantasie om over het kamp te gieten. Veel magischer kan het niet worden.

Uiteraard gaan we leuke spelletjes doen en ons creatief uitleven maar ook andere zaken komen aan bod zoals weerbaarheid, veerkracht, talentontwikkeling... zit allemaal verweven in alles wat we doen. Zoals ik al zei: het zijn geen gewone kampjes maar tevens ook een moment waar je kind onbewust aan zijn eigen 'ik' zal werken. 

Alle kunstwerkjes nemen de kinderen aan het einde van het kamp mee. Zo hebben ze een fijn aandenken aan dit leuke kamp.

De kinderen gaan spelletjes doen, mysteries oplossen, knutselen, relaxatieoefeningen en zoveel meer. Uiteraard allemaal binnen de COVID19 maatregelen. Zo zal elk kind een doosje ter beschikking hebben met zijn naam met bv. schaar, lijm enz in dat enkel hij/zij mag gebruiken. Alle materialen worden na elke dag ontsmet met de correcte producten. Kinderen jonger als 12 hoeven geen afstand te houden. Ik zal een masker dragen, tenzij er tegen dan hiervan mag afgeweken worden. Omwille van deze maatregelen vraag ik jullie ook om jullie kind zijn eigen lunch, tussendoortjes en drank mee te geven. Een week voor het kamp zal ik jullie een mail sturen met alle praktische afspraken omtrent COVID19 en het kamp.

De kampjes zijn voor zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar tot 11 jaar. En er is ook een week voorzien voor jongeren van 12 tot 16 jaar.

De groepjes gaan slechts uit 6 kinderen bestaan. Héél geschikt dus ook voor hspertjes. De bubbel blijft de 3 dagen dezelfde dus als je inschrijft doe je dat voor die 3 dagen.

 

Er zijn 4 thema's dit jaar:

* Expeditie Schateiland: voor de avonturiers. Heuse ontdekkingstocht naar onszelf op een speelse en creatieve manier. Jack de Piraat, gaat ons hierbij bijgeleiden.

* Expeditie Wondergrot: Drago de Draak en Luna de Eenhoorn nemen ons mee naar hun Wondergrot waar we heel veel fijne dingen gaan leren: over onszelf, over de anderen, over de wereld.

* Expeditie Jungle Fun: Leo de Leeuw en zijn vrienden nemen ons mee op een jungle avontuur waar we onszelf tegenkomen en anderen moeten helpen om de weg door de jungle naar de veilige hut te vinden.

* Kompasvinder: expeditie voor jongeren vanaf 12 jaar. Aan de hand van ons innerlijk kompas gaan we avontuur en kijken we waar dat kompas ons brengt.

DATA

15 tem 17 juli 2020: Expeditie Jungle Fun

29 tem 31 juli 2020: Kompasvinder voor jongeren

5 tem 7 augustus 2020: Expeditie Schateiland

10 tem 12 augustus 2020: Expeditie Wondergrot (nog 1 plaats)

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via deze link (registratieformulier). Je inschrijving is pas voltooid als we de betaling ontvangen hebben.

Prijs: 120 euro voor het kamp (3 dagen). Inclusief btw.

Kampen gaan door bij 3 inschrijvingen.

De Straalkampen starten om 9 uur en duren tot 16u30.

Afzetten 's morgens kan vanaf 8u30, ophalen tot 17u15. Mogelijks ontvangen jullie hier later nog exacte instructies over (zal van COVID19 afhangen).

Locatie: Maria Coolstraat 76 - 2223 Schriek (Heist op den berg)

Ik ga er vanuit dat we een PRACHTIGE zomer gaan hebben zodat alle Straalkampen ook buiten kunnen plaats vinden.

De 2 honden Grim en  Nala zullen ook van de partij zijn. Gelieve mij te verwittigen als je kind eerst even wat hondengewenning nodig heeft. 't zijn 2 schatten hoor maar ik vind het belangrijk dat ik de kinderen eerst aanleer wat mag en niet mag bij de dieren.