Glunder & Straalkamp

Voor meisjes en jongens tussen 6 en 14 jaar

Maximaal 8 kinderen per groep

Meer zelfvertrouwen en weerbaarheid dat is het indirecte doel van deze kampen. De Glunder & Straalkampen versterken de emotionele veerkracht, stimuleren het zelfvertrouwen, helpen om een groei mindset te ontwikkelen en bouwen probleemoplossende vaardigheden op. Je kind leert om zich goed te gaan voelen in groep (bij leeftijdsgenoten). Het is dus veel meer dan een "speelkamp". Je kind wordt gecoacht.

Interactief - speels - fantasie - grappig - plezier - verbinding

Een veilige en motiverende omgeving waar kinderen kunnen ontdekken en leren hun gevoelens een plek te geven. Heel mooi om het proces te zien en topbegeleiding, ook waar nodig individuele aandacht voor je kind.

Mama van R.

Verbinding, weerbaarheid, fantasie en talent staan centraal. Thema's die onder andere aanbod komen zijn: weerbaarheid, mindset, verbindend communiceren, leren opkomen voor jezelf en zoveel meer.

 

Een kamp dat je kind tegelijkertijd coacht en creatieve workshops aanbiedt waardoor je kind/tiener zijn/haar talenten kan ontdekken en deze kan laten groeien en dit alles in verbinding met leeftijdsgenoten.

 

In de voormiddag (wanneer iedereen nog fris is) maken we tijd om te werken aan onze mindset. Hoe denken we? En vooral hoe kunnen we onze vaste (vaak ook negatieve) mindset om toveren tot een groei (positieve) mindset. Ze leren ook hoe ze weerbaarder kunnen communiceren: naar elkaar toe en naar anderen. Ook mindfulness staat op het programma. De kinderen krijgen praktische tools mee naar huis om er ook daar mee aan de slag te gaan. Voor de jongsten wordt het allemaal op een speelse, fantasierijke en creatieve manier gedaan. Knutselen staat héél véél op het programma :-). 

Ook tieners voelen zich helemaal thuis tijdens het Glunder & Straal kamp. Ze mogen zijn wie ze zijn, we hebben soms diepgaande gesprekken maar er is evenveel tijd en ruimte voor spel en creativiteit. We werken ook rond 'online' bewust zijn en de mogelijke gevaren van de online wereld. Hoe kan je je het beste voorstellen op Instagram? Waarom zou je je account privé houden? We leren onze grenzen aangeven en beschermen, zowel on als offline.

 

Kinderen & tieners staan vaak onder stress en hun lichaam heeft vaak al afgeleerd wat het echt betekent om ontspannen te zijn. Daarom worden ook de nodige relaxatie momenten voorzien: heerlijk ontspannen adhv een visualisatie of een voetbadje. Het kan allemaal.

 

Tijdens de workshops doen we allerlei coole en leuke dingen die een telkens een beetje anders zijn dat dat je misschien op een kamp zou verwachten: dansen, zingen, schilderen, toneelspelen talenten ontdekken. Expressie staat centraal. Ook de natuur en dieren staan centraal want de honden Grim en Nala doen ook mee.

De inhoud en aanbod wordt door mij persoonlijk afgestemd op de doelgroep. Wat er voor zorgt dat het kamp voor de jongeren echt op hun lijf geschreven is. Ze zullen zich zeker niet vervelen.

Als het weer het toelaat zitten we buiten in de grote tuin. 

 

Ik voorzie persoonlijke begeleiding met aandacht voor ieders individuele ontwikkeling. Dat is ook de reden waarom er maar plaats is voor 8 deelnemers. 

 

Ik voorzie de nodige ruimte voor ieders specifieke behoeften aan rust of kalmere activiteiten. Het programma is dus in zekere zin flexibel naar gelang de behoeften van de jongeren en de weersomstandigheden. En af en toe zijn er zelfs "special guests" aanwezig waar we bijvoorbeeld muziek mee maken (op upcycle instrumenten) maar meer kan ik nog niet verklappen.

Heb je al eens een workshop of kampje meegedaan bij 't Zonnekind? Geen probleem, je kan altijd terug meedoen. Gezien ik de inhoud van de kampen grotendeels van de kinderen laat afhangen, is het altijd weer anders en uniek.Net zoals elk kind dat is.

Praktische informatie

Iedereen brengt zelf zijn lunchpakket mee. Lekkere en gezonde tussendoortjes, evenals de drank worden voorzien. In de prijs is ook al het (knutsel)materiaal inbegrepen.

135 euro (incl btw) voor de hele week.

KORTINGEN: als ook broer/zus meedoet 10% korting voor het tweede kind. Schrijf je je kind/tiener in voor meer als 1 kampje krijg je 10% korting op het andere kamp.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 8 deelnemers om echt de nodige aandacht te kunnen schenken aan elke kind of tiener.

 

Locatie: 't Zonnekind, Maria Coolstraat 76, 2223 Heist op den Berg 

We starten om 9u tot 17u00. Kinderen mogen afgezet worden vanaf 8u30 en opgehaald worden tot 17u30.

 

 

Je ontvangt dan een mail met factuur en betalingsverzoek. Je inschrijving is definitief van zodra we je betaling ontvangen hebben. Annuleren kan kosteloos tot 4 weken voor het kamp. In elke periode korter dan 4 weken voor het kamp, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen. We rekenen er dus op dat iedereen die zich inschrijft ook gewoon komt meedoen!

Agenda

PAASVAKANTIE

Maandag 6 april t.e.m. vrijdag 10 april voor jongeren (11 - 14 jaar) Inschrijven tem 27 maart 2020 mogelijk

Dinsdag 14 april t.e.m. vrijdag 17 april voor kinderen (6 - 10 jaar) Inschrijven tem 27 maart 2020 mogelijk

ZOMERVAKANTIE

Maandag 6 juli t.e.m. 10 juli voor jongeren (11 - 14 jaar)

Maandag 13 juli t.e.m. 17 juli voor kinderen (6 - 10 jaar)

Maandag 3 augustus t.e.m. 7 augustus voor jongeren (11 - 14 jaar)

Maandag 10 augustus t.e.m. 14 augustus voor kinderen (6-10 jaar)

Maandag 17 augustus t.e.m. 21 augustus voor jongeren (11 - 14 jaar)

Maandag 24 augustus t.e.M. 28 augustus voor kinderen (6 - 10 jaar)