Straalkampen van 't Zonnekind: een onvergetelijke belevenis

Joepie! Het is bijna zover: in de zomervakantie kan je kind een onvergetelijk avontuur komen beleven bij 't Zonnekind.

Omwille van de COVID19 maatregelen hebben we wat gesleuteld aan de format van de kampjes maar het gaat nog steeds heel veel plezier betekenen.

De kampjes van 't Zonnekind zijn niet zomaar een kamp. We houden hier veel van humor en een tikkeltje gekheid mag ook wel. Voorts maken we een sausje van magie en fantasie om over het kamp te gieten. Veel magischer kan het niet worden.

Uiteraard gaan we leuke spelletjes doen en ons creatief uitleven maar ook andere zaken komen aan bod zoals weerbaarheid, veerkracht, talentontwikkeling... zit allemaal verweven in alles wat we doen. Zoals ik al zei: het zijn geen gewone kampjes maar tevens ook een moment waar je kind onbewust aan zijn eigen 'ik' zal werken. 

Alle kunstwerkjes nemen de kinderen aan het einde van het kamp mee. Zo hebben ze een fijn aandenken aan dit leuke kamp.

De kinderen gaan spelletjes doen, mysteries oplossen, knutselen, relaxatieoefeningen en zoveel meer. Uiteraard allemaal binnen de COVID19 maatregelen. Zo zal elk kind een doosje ter beschikking hebben met zijn naam met bv. schaar, lijm enz in dat enkel hij/zij mag gebruiken. Alle materialen worden na elke dag ontsmet met de correcte producten. Kinderen jonger als 12 hoeven geen afstand te houden.

De begeleiders dragen een masker.

Omwille van deze maatregelen vraag ik jullie ook om jullie kind zijn eigen lunch, en drank in een drankbus mee te geven.

 

Een week voor het kamp ontvang je een mail sturen met alle praktische afspraken omtrent COVID19 en het kamp.

De kampjes zijn voor zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar tot 11 jaar. 

De groepjes gaan slechts uit 6 kinderen bestaan. Héél geschikt dus ook voor hoogsensitieve kinderen. De kampbubbel blijft de 3 dagen dezelfde dus als je inschrijft doe je dat voor die 3 dagen.

 

Thema's van dit jaar

* Expeditie Wondergrot: Drago de Draak en Luna de Eenhoorn nemen ons mee naar hun Wondergrot waar we heel veel fijne dingen gaan leren: over onszelf, over de anderen, over de wereld.

* Expeditie Jungle Fun: Leo de Leeuw en zijn vrienden nemen ons mee op een jungle avontuur waar we onszelf tegenkomen en anderen moeten helpen om de weg door de jungle naar de veilige hut te vinden.

* Elfenkamp: Alaria het Elfje neemt de kinderen mee op een magisch avontuur in het Elfenbos. Ook jongens zijn van harte welkom want het elfenvolk telt vele meisjes en jongens.

IMPRESSIE VAN ANDERE KAMPJES

Neem zeker eens een kijkje op de Facebookpagina van 't Zonnekind. Daar vind je foto's en aanbevelingen van andere ouders.

DATA

15 tem 17 juli 2020: Expeditie Jungle Fun (VOLZET)

10 tem 12 augustus 2020: Expeditie Wondergrot (nog 1 plaats)

25 tem 27 augustus 2020: Elfenkamp

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via deze link (registratieformulier). Je inschrijving is pas voltooid als we de betaling ontvangen hebben.

Prijs: 120 euro voor het kamp (3 dagen). Inclusief btw.

Kampen gaan door bij 3 inschrijvingen.

De Straalkampen starten om 9 uur en duren tot 16u.

Afzetten 's morgens kan vanaf 8u45, ophalen tot 16u15.

Jullie ontvangen later nog exacte instructies (ifv COVID19 maatregelen).

Locatie: Maria Coolstraat 76 - 2223 Schriek (Heist op den berg)

Ik ga er vanuit dat we een PRACHTIGE zomer gaan hebben zodat alle Straalkampen ook buiten kunnen plaats vinden.

De 2 honden Grim en  Nala zullen ook van de partij zijn. Gelieve mij te verwittigen als je kind eerst even wat hondengewenning nodig heeft. 't zijn 2 schatten maar ik vind het belangrijk dat ik de kinderen eerst aanleer wat mag en niet mag bij de dieren.