Jongerencoaching

Heb je het gevoel in de knoop te zitten, met jezelf en je gevoelens? Twijfel jij wel eens jezelf en aan je eigen kunnen? Wil je op zoek gaan naar je eigen kwaliteiten en talenten en je valkuilen ontdekken en kijken hoe je hiermee om kunt leren gaan? Of ben je eerder op zoek naar een vertrouwenspersoon die je hulp en ondersteuning biedt tot je weer verder kan?

Ervaar de kracht van coaching

foto6

Elk coachtraject is bij 't Zonnekind is uniek. Elke mens is dat immers ook. De begeleiding die je bij 't Zonnekind krijgt is uniek: oefeningen, gesprekken, het aanreiken van tools enz.

Deze tools bieden we je om je te helpen terug sterker in je schoenen te staan. We bieden je de ruimte om je eigen keuzes te maken. We gaan steeds samen op zoek naar wat jij wilt en kijken op een veilige manier naar je gedachten, gevoelens en gedrag.

Bij ons ben je meer dan enkel je "gedrag" of een "label". We willen heel graag ontdekken wie jij écht bent zodat we voor jou een vertrouwenspersoon waar jij beroep kunt op doen. We gaan samen met jou op weg, we denken heel graag met je mee. We helpen jou om de touwtjes van jouw leven terug in handen te nemen.

Elke Zonnekind Coach heeft al wat jaren ervaring in het werken met jongeren. We trachten altijd jouw leefwereld te begrijpen en vellen geen oordeel. Als je vastzit, zien we het als onze taak om je helpen ontwarren.

Het verschil tussen coaching en therapie en waarom wij coaches zijn

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen coaching en therapie, zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee.

 

Om het verschil extra duidelijk te maken is er een handige en duidelijke metafoor. Stel dat je onderweg bent en je auto gaat opeens kapot. Je komt stil te staan naast de weg. De coach gaat je helpen en begeleiden om de auto te repareren. De coach zal je ondersteunen in het vinden van een manier om dit voor elkaar te krijgen en er ook voor te zorgen dat dit niet meer voorkomt. De therapeut daarentegen laat jou vooral ontdekken hoe de auto kapot kon gaan. Als je weet hoe het komt dat hij kapot ging, kan je dit in de toekomst trachten te vermijden.

 

Kort samengevat helpt de coach je bij het oplossen van de kern van de uitdagingen die nu spelen en het realiseren van de toekomst die jij voor je ziet. In de metafoor ga je dus de auto repareren, zodat je vervolgens op de plaats van bestemming kan komen. Bij de therapie ga je enkel kijken naar het oorspronkelijke onderliggende probleem. Wat heeft ertoe geleid dat het probleem zich is gaan voordoen? In de metafoor ga je kijken wat er is gebeurd is waardoor de auto kapot kon gaan.

Een coach focust  zich niet op het verleden. Hoe de auto in de metafoor kapot is gegaan maakt niet uit. De focus ligt op het behalen van resultaten, dus het maken van de auto en weer verder rijden. Een coach zal niet blijven stil staan bij het verleden. Wat telt is het nu en de toekomst.

Bij coaching gaat de coach samen met jou kijken naar wie je nu bent, wie je wil zijn en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken hoe je je potentieel kan benutten, hoe je dingen vanuit een ander perspectief kan bekijken, hoe je mogelijkheden kan zien en hoe je je doelen kan bereiken. Bij coaching worden vragen gesteld die toekomstgericht zijn en dat ze je uitdagen om te denken in mogelijkheden.

Elke Zonnekind Coach heeft als doel kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten en hen de tools te geven om dit te doen. Je staat er dus niet alleen voor.

Wie zijn jouw begeleiders?

Vanessa Lauwers 't Zonnekind
Ann De Winter 't Zonnekind

Vanessa Lauwers
Jongerencoach: (faal)angst, hoogsensitiviteit, zelfvertrouwen

Ann De Winter
Jongerencoach voor jongeren die met zichzelf in de knoop zitten

Wachtlijst?

Bij 't Zonnekind gaan we ervoor om de wachtlijsten te beperken tot hoogstens een aantal weken.  Over het algemeen kunnen we elk kind en jongere binnen een periode van een 4tal weken vooruit helpen. Soms zelfs sneller :-)

Aarzel zeker niet om contact op te nemen. Wij zijn er steeds voor jou.