Workshop: Hoogsensitiviteit bij kinderen

Een Hoog Sensitief Kind (HSK) is bedachtzamer en gevoeliger en raakt makkelijker overmand door heftige emoties dan het gemiddelde kind. Hoewel een HSK vaak creatief en slim is, krijgt het geregeld het label angstig, geremd en zenuwachtig te zijn.

 

Om te voorkomen dat een HSK nog langer als 'probleemkind' wordt bestempeld, organiseer ik deze workshop. Voor ouders en professionals die met kinderen werken.

Ouders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama's terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld? Pas als je dat begrijpt kun je adequaat en effectief reageren. Door te begrenzen en te begeleiden. 

Er zijn ook kinderen die hun hoge mate van gevoeligheid combineren met een ijzersterke wil. Zij zijn op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Een pittige combinatie, die geregeld leidt tot vurige uitbarstingen bij kinderen en wanhoop bij opvoeders. Ook voor jullie is deze workshop.

De positieve, opbouwende benadering die je leert tijdens deze workshop brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een wijs, krachtig én gelukkig hoogsensitief mens.

Wat je tijdens deze workshop onder meer gaat leren:

* Wat hoogsensitiviteit is;

* Wat je beter niet doet met een hoogsensitief kind;

* Hoe een hoogsensitief kind de wereld ervaart;

* Welke prikkels en hoe deze prikkels verwerkt worden door een HSK;

* Manieren om je HSK succesvol op te voeden in een niet-sensitieve wereld;
* Hoe je kunt omgaan met slaapproblemen en emotionele uitbarstingen;

* Hoe je als ouder of ondersteuner kunt omgaan met 'sterke willekes'.

Net zoals bij de andere Zonnekind workshops vind ik de praktijk belangrijk en zullen er oefeningen gedaan worden, bv ook in rollenspel. Het doel is om van elkaar te leren door uitwisseling van gedachten en ervaringen. Je krijgt uiteraard ook een theoretisch kader aangereikt, in mensentaal.

Elk HSK is uniek en vraagt dus ook om een unieke aanpak. Mijn doel van deze dag is om je de leefwereld van je hoogsensitieve kind beter te leren begrijpen en dan ook op de juiste manier te leren reageren. En wie weet, misschien ontdek je ook wel een stukje HSP in jezelf.

Hoogsensitieve kinderen zijn hele eerlijke en oprechte mensen die heel goed weten wat ze nodig hebben in deze wereld. En het is onze taak, als ouder of als leerkracht, ondersteuner enz. écht naar hen te luisteren. Wil je weten hoe? Schrijf je dan in voor de workshop 'Hoogsensitiviteit bij kinderen.'

PRAKTISCH

 

Voor wie?

Ouders, leerkrachten en hulpverleners die met hoogsensititieve kinderen/jongeren werken en willen leren om beter te begrijpen wat hoogsensitiviteit is en hoe daarmee om te gaan.

Wanneer?

Zaterdag 3 oktober 2020 in Mechelen. We starten om 9u30. Je bent een kwartiertje op voorhand welkom. De training eindigt omstreeks 15u30.

Jouw Trainer?

 

Vanessa Lauwers - zaakvoerder en  kind en jongerencoach met specialisatie in Hoogsensitiviteit en trauma, van 't Zonnekind. t' Zonnekind laat kinderen stralen. Afgestudeerd als Communicatiewetenschapster en ze geeft al ruim 15 jaar training en coaching aan kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken. Zelf is ze ook HSP'er dus ervaringsdeskundige binnen dit domein. Als HSP coach begeleidt ze kinderen en ouders die nood hebben aan HS aanpak.

Prijs?

Prijs voor particulieren: 130 euro (incl btw)

Prijs voor organisaties: 130 euro (excl btw)

Het Appèl groepspraktijk

Brusselsesteenweg 544 -

2800 Mechelen

Zaterdag 3 oktober 2020 van 9u30 tem 15u30.

Prijs: 130 euro

Inclusief cursusmaterialen, broodjeslunch, en drank.

8 deelnemers per sessie.

CORONAPROOF!

Inschrijven doe je via DEZE LINK