HoogsensitiviteitsCoaching

1 kind op 5 is hoogsensitief en waarschijnlijk ligt dit aantal zelfs hoger. De kans is dus groot dat jouw zoon of dochter hoogsensitief is. Onze maatschappij stelt heel wat uitdagingen voor hoogsensitieve kinderen en jongeren. De meeste van hen zijn zich zelfs niet bewust van het feit dat ze hoogsensitief zijn. En neen hoor, het is geen 'meisjes' dingen. Ook jongens/mannen kunnen hoogsensitief zijn. Hoogsensitiviteit is een gave maar je moet deze ontwikkelen en in je voordeel leren gebruiken. Daar kunnen heel wat hoogsensitieve kinderen en jongeren een handje hulp bij gebruiken.

Schermopname%20(15)_edited.jpg

In een notendop: Hoogsensitieve kinderen en jongeren hebben vaak een groot inlevingsvermogen, kunnen goed luisteren, zijn warm en trouw. Deze kinderen denken lang na over gebeurtenissen en komen daar later op terug. Zij dragen andere kinderen een warm hart toe en zijn zeer begaan met het welzijn van dierbaren.

Hoogsensitiviteit is geen stoornis of ziekte! Hoogsensitieve kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels. Vaak wordt gedacht dat deze kinderen angstig of lastig zijn, maar in werkelijkheid zijn ze gevoeliger en denken ze langer over dingen na. Vaak zijn deze kinderen creatief, slim en vroeg wijs. Ze hebben meer tijd nodig om alles wat ze zien, horen of voelen te verwerken. Een hoogsensitief kind raakt makkelijk overspoeld door emoties. 

Als ouder kan je soms met je handen in het haar zitten omdat je niet meer weet hoe je met hoogsensitief kind om moet gaan. Weet dat sommige hoogsensitieve kinderen ook een heel sterke eigen wil kunnne hebben. Onze hoogsensitiviteitscoaches helpen jullie graag verder in het beter begrijpen van je hoogsensitief kind en geven je de tools dat jullie samen op weg kunnen.

Wie is jouw Hoogsensitiviteitscoach?

Vanessa Lauwers | 't Zonnekind

Vanessa Lauwers
Kind & Jongerencoach

Bij mij kan je terecht voor:

Hoogsensitiviteitscoaching;  samen met je zoon of dochter ga ik het avontuur aan om te ontdekken wat hoogsensitiviteit is en hoe deze zich bij hem/haar tot uiting komt. Wat zijn de sterke kanten van het kind en waar loopt het kind vanuit deze hoogsensitiviteit tegen aan? Ik werk op een creatieve manier en vertrek steeds vanuit de kwaliteiten en talenten van het kind. Ook met jongeren ga ik op zoek naar wie ze nu werkelijk zijn. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe beter het zal lukken om in je kracht te blijven staan als de situatie dat vereist.

Ik ben zelf ook hoogsensitief en vanuit ervaring weet ik maar al te goed waar hoogsensitieve kinderen tegen aan lopen. Vooral het onbegrip vanuit de omgeving en het gevoel van anders te zijn dan anderen spelen veel hoogsensitieve kinderen parten. Maar het is net hier dat de gave schuilt. Ik help de kinderen en jongeren hun gave te ontdekken en deze ook als kracht te gaan inzetten in hun dagelijkse leven.

Psycho-educatie: door psycho-educatie als ouder krijg je meer inzicht en duidelijkheid over wat hoogsensitiviteit is en hoe jij als ouder jouw zoon/dochter kan ondersteunen en begeleiden.

Banner gratis webinar Hoogsensitiviteit bij kinderen