adult-beautiful-child-289825.jpg

Hoogsensitiviteit

NO ONE IS YOU, AND THAT IS YOUR POWER!

Hoogsensitiviteit is geen ziekte. Het is ook geen label. Het is wie we zijn. Het is pas de laatste jaren dat er meer begrip komt voor hoogsensitieve kinderen. Toch is er nog een hele lang weg af te leggen om écht te begrijpen wat hoogsensitiviteit is en hoe je er mee kan omgaan.

Ook in het onderwijs houdt men nog te weinig rekening met de speciale gaven van hoogsensitieve kinderen. HS kinderen voelen zich anders en het maatschappelijk beeld versterkt hen hierin: dat anders zijn niet mag of kan.

Net zoals elk ander kind is elk HS kind uniek. 't Zonnekind is er om ouders en HS kinderen/jongeren te ondersteunen te begeleiden. We zien het als onze taak om het kind of de jongere te helpen ontdekken wij hij/zij is en te leren omgaan met de hoogsensitiviteit zonder deze af te blokken maar wel te leren aanvaarden en omarmen. Het is een kwaliteit die je heel ver kan brengen in het leven. Zelf ben ik ook HSP'er dus ik weet maar al te goed uit ervaring welke weg we als HSP'er soms af te leggen hebben. Jullie hoeven het echter niet alleen te doen.