Herkenbaar?

Buikpijn, zweten, panikeren, onderpresteren tijdens een toets... Sommige kinderen zijn zo bang om fouten te maken dat presteren niet meer lukt. Je hebt een vermoeden dat het faalangst kan zijn maar weet je het echt wel? En als het faalangst is, wat doe je dan als leerkracht?

Is het voor jou altijd duidelijk  wanneer een kind faalangst heeft want er zijn best wel wat indicatoren die hier kunnen op wijzen. 

Weet jij hoe je kinderen met faalangst kunt ondersteunen dat ze van angst naar durven gaan?

Faalangst, ook in jouw klas?

Tussen de 10 à 15% van de leerlingen krijgen vroeg of laat te maken met faalangst. Ook in jouw klas. Faalangst zorgt er ook vaak voor dat kinderen nog maar weinig zin in leren hebben. Voor sommigen is naar school komen zelfs een hele uitdaging: buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn... het lichaam protesteert. Het kind weet zelf niet dat het faalangst heeft, het voelt alleen maar wat het lichaam zegt en hoe het hoofd daarop inspeelt: 'ik kan het niet', 'ik ben dom' enz.

Gedachten zie je natuurlijk niet maar het gedrag van het kind zie je wel in je klas. Jammer genoeg is dat gedrag niet altijd wat je graag wilt en mispakken we ons als volwassene hieraan. We kijken enkel naar het gedrag en vergeten dat de gevoelens en overtuigingen hieronder zitten en dat deze heel hardnekkig kunnen zijn. 

Faalangst is ook hardnekkig. Het remt kinderen af om zich te ontwikkelen, en dit niet alleen op een cognitieve manier. Je hebt er dus als leerkracht heel veel belang bij om te weten hoe faalangst zich ontwikkelt en zich manifesteert in jouw klas. Zodat je je leerlingen op de juiste manier kunt ondersteunen en er kunt naar toe werken om je klas 'faalangst'proof te maken. Ook de niet faalangstige kinderen gaan hier heel veel deugd aan hebben. En ook voor jou als leerkracht ga je het gevoel hebben dat je het kind echt geholpen hebt en dat het terug meer zin gekregen heeft in school.

Aandacht besteden aan faalangst op school kan binnen elke les gebeuren. We werken op een preventieve manier: anders leren doen, denken en voelen, speelt daarbij een centrale rol.

Dit gaan we doen...

* In 6 weken en 6 LIVE masterclasses

2/12/20 om 15u30 - Kickoff + module 1 Verkenningsfase (wat, welk, waarom,  gevolgen) +/- 1.5u

11/12/20 om 19u30 - Module 2: denken vanuit faalangst +/- 1u

16/12/20 om 15u30 - Module 3: Faalangst in de klas +/- 1u15

23/12/20 om 15u30 - Module 4: Communicatie +/- 45 min

30/12/20 om 15u30 - Module 5: de aanpak van faalangst in de klas +/- 1u

06/01/21 om 15u30 - Module 6: oefening baart kunst: wat in de praktijk? +/- 1u

Geen paniek mocht je op deze tijdstippen niet beschikbaar bent maar toch wilt meedoen:de modules worden opgenomen en in je persoonlijke Zonnekind Academy geplaatst.

* Je gaat in deze 6 weken onder meer ontdekken:

- wat faalangst is, wat de kenmerken zijn, welke soorten faalangst er zijn en wat de oorzaken zijn van faalangst

- hoe kinderen met faalangst denken en hoe jij kunt bijdragen dat het faalangstige kind anders gaat beginnen denken, over zichzelf en over school

- wat kan jij als leerkracht doen om faalangst te verminderen? Praktische tips en suggesties voor in je les, ook in het contact met ouders.

- welke aanpak je kan verkiezen om faalangst in de klas aan te pakken en je klas 'faalangstproof' te maken.

* Aan de hand van gerichte opdrachten, willen we je stimuleren om tot nieuwe inzichten te komen die je onmiddellijk kunt inzetten in je klasomgeving.

 

* Je krijgt de nodige checklists, vragenlijsten en templates om mee aan de slag te gaan in jouw klas.

 

* Tijdens de maandelijkse coach call voor de deelnemers van deze training, kan je je eigen cases delen of je vragen stellen rond Faalangst in jouw klas.

Vanessa Lauwers | Kind-en jongeren coach | Trainer

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

 

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

 

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen met faalangst dat ik deze training ontwikkelde. Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken wat faalangst écht is en hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen met faalangst een groot verschil kunt maken.

 

Kinderen communiceren via gedrag. Soms wordt dat gedrag verkeerd geïnterpreteerd. In de praktijk moet ik dan ook vaststellen dat de signalen die wijzen op faalangst of over het hoofd worden gezien of het kind bestempeld wordt als "lastig". Geloof me: er zijn geen lastige kinderen, alleen kinderen die het lastig hebben. Daarom vind ik het zo belangrijk dat jij als leerkracht weet wat faalangst is, hoe je het kan herkennen en wat je kan doen om zelf je klas 'faalangstproof' te maken.

 

Als leerkracht heb je wel een theoretisch kader nodig: je moet weten wat je moet doen om met faalangst om te gaan. Deze online training creëerde ik speciaal voor leerkrachten, zoals jij, die écht een verschil willen maken.

 

In 6 modules vertel ik jou wat je kan doen om kinderen met faalangst te (h)erkennen en hoe je aan de slag kunt in de klas om het faalangstniveau naar beneden te halen. De concrete tips in de training zijn dus eigenlijk bruikbaar voor al je leerlingen, en niet alleen die met faalangst.

 

Deze training geeft je een houvast als leerkracht als het op faalangst aankomt. Geen enkele andere training is zo uitgebreid en speciaal voor leerkrachten uitgediept.

 

Ik geef je verder ook vragenlijsten, checklists, templates en how to's en meer die je onmiddellijk in de klas kunt inzetten.

 

Doe mee en grijp deze kans om voor 97 euro ipv 197 euro met mij deze training te doorlopen.

Een kind dat zich veilig en gezien voelt in de klas kan zijn kwaliteiten beter laten zien. Dit zal uiteindelijk leiden tot betere prestaties.

Wat anderen zeggen...

... na het volgen van het Webinar over faalangst:

Sinds maart dit jaar schreven meer dan 4.700 mensen zich in voor het webinar.

Hier lees je een aantal reacties.

Tijdelijk aanbod omdat we al heel snel starten

Doe vanaf 2 december mee met de online Training Faalangst in de klas en ontvang 100€ KORTING!

 

Niet alleen extra persoonlijke begeleiding, je staat er dus niet alleen voor, maar ook een geweldige KORTING VAN 100€ op deze online training omdat we hem samen live gaan ontwikkelen.

 

Ik neem slechts 20 deelnemers mee op dit avontuur. Vanaf januari 2021 zal de online training integraal in de Zonnekind Academy beschikbaar zijn voor alle anderen.

Enkel voor de snelle beslissers onder jullie. Het aanbod is geldig van 26/11/2020 tem 1/12/2020.

Wanneer jij de training hebt gevolgd:

* heb je een duidelijk inzicht in de soorten en oorzaken van faalangst;

* kan je omgaan met faalangst in je klas;

* krijg je inzicht in de denkpatronen van het faalangstige kind en weet je hoe je hierin verandering kunt brengen;

* kan je met de praktische tools uit de training preventief werken rond faalangst in je klas.

* ontvang je een deelnamecertificaat.

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje dan beantwoord ik je vraag persoonlijk voor je.