top of page
Zet het faalangstmonster op dieet online cursus faalangst tzonnekind

Help je kinderen hun faalangstmonster kleiner te maken

Steeds meer kinderen en jongeren worden geconfronteerd met faalangst. In deze online cursus krijg jij handvaten om als ouder of (onderwijs) professional faalangst te herkennen en praktische tips om thuis of in de klas mee aan de slag te gaan om kinderen te helpen hun faalangstmonster kleiner te maken. Je ontdekt hoe je faalangst kunt trachten te voorkomen. Een preventieve aanpak dus! Als jij voor kinderen met faalangst (tussen de 10 à 15%) écht een verschil wil maken dan is deze online cursus over het faalangstmonster op dieet zetten helemaal iets voor jou.

Jouw investering: slechts 57€ inclusief BTW omdat jij het webinar

volgde.

BONUS: Indien je je inschrijft voor de deze online cursus de dag van het webinar voor 23u59. We sturen je helemaal gratis de kaartset over faalangst op! Een handige tool om thuis of in de klas op een speelse manier faalangst bespreekbaar te maken. Een kadootje ter waarde van 27€. Zolang de voorraad strekt.

 

OPGELET: de kortingsaanbieding van 40€ op de online cursus is slechts 48u geldig dus t/m zondagavond middernacht (volgend op het webinar). Aanbieding voor de cursus voor live & replay kijkers van het webinar.

faalangsmonster_er_samen_tegenaan.jpg

6 modules over faalangst in de klas. Goed voor meer dan 120 min lesmateriaal.

Gemakkelijk te volgen op tablet, pc en mobiel

Printables die je als pdf kan downloaden en printen en in je klas/praktijk te gebruiken

Meer dan 580 (onderwijs) professionals & ou gingen je voor in de Zonnekind Academy

Veelgestelde vragen? Lees deze hier alsook de antwoorden.

Inhoud van de cursus

  6 modules, goed voor meer dan 130 minuten videomateriaal

Dynamische lessen, je volgt deze op je eigen tempo: waar en wanneer je wilt

Wat mag je verwachten?

Deze online cursus over faalangst geeft je de nodige praktische handvaten om kinderen en jongeren met faalangst niet alleen beter te begrijpen maar ze ook te begeleiden in het verkleinen van hun faalangstmonster.

 

Als ouder of (onderwijs) professional heb je best wel een grote impact op het ontstaan/vergroten van faalangst, ook al ben je je daar momenteel niet zo bewust van. Het doel van deze online cursus is om je de tools in handen te geven om kinderen met faalangst beter te begeleiden.

Aan het einde van de cursus is er een interactieve Quiz waardoor je kunt nagaan of je de leerstof onder de knie hebt. Ben je hier voor geslaagd (een score van 80% of meer) dan krijg je automatisch je deelnamebewijs.

Na deze online cursus over faalangst heb jij:

  • Ontdekt wat faalangst is en welke impact dit op kinderen heeft;

  • Geleerd dat ook kleuters al te maken krijgen met faalangst;

  • Ontdek hoe je door in te zetten op talenten faalangstmonsters op een preventieve manier kunt weren;

  • Praktische handvaten en tools in handen om samen met het kind het faalangstmonster kleiner te maken.

"Ik was al ervaringsdeskundige, namelijk heb zelf enorme faalangst, en ben er me altijd van bewust om iedereen positief aan te moedigen. Om te laten zien dat ieder kind heel wat in zijn mars heeft. Ik weet nu ook dat het verwoorden heel belangrijk is. Je zegt dingen met de goede bedoelingen maar toch is dat niet de correcte manier. Door het verwoorden van wat je wel wil en niet wat je niet wil, hebben we al doorbraken gehad met kinderen waarbij het negatieve gedrag bleef aanhouden.

Het zelf aan de slag moeten gaan na een module is super want dan moet je wel direct eraan beginnen en anders schuif je het op de lange baan en verlies je belangrijke info. Het is een cursus waar alles inzit, hij is laagdrempelig, duidelijk en je voelt dat jij er helemaal van doordrongen bent en dat werkt aanstekelijk."

- Britt Vermeir - leerkracht buitengewoon onderwijs

Vanessa Lauwers

Jouw docente

​Ik ben Vanessa Lauwers, bezielster van ’t Zonnekind, kind & jongerencoach. Doorheen de jaren heb ik honderden kinderen en jongeren begeleid. Vele van deze aanmeldingen hadden te maken met gedrag. Gedrag dat vaak door volwassenen als storend werd ervaren en uiteindelijk ervaart ook het kind/jongere dat dit gedrag niet langer constructief is en willen ze hier verandering in brengen. Geen enkel kind is graag boos of bang.

 

Ik zie het als mijn roeping om andere (onderwijs) professionals de kinderen en jongeren van NU beter te leren begrijpen en begeleiden. Met de "oude methoden" (zoals straffen komt men niet ver meer) en dient zich een nieuwe aanpak aan om kinderen te helpen.

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het boek ‘Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden reeds meer dan 1.500 exemplaren van het boek verkocht. In 2023 bracht ik de alleerste kaartset in Vlaanderen uit over faalangst. Een speelse en laagdrempelige manier om kinderen te helpen hun faalangstmonster te herkennen en door kleine stapjes het faalangstmonster kleiner te maken.

 

Deze online cursus over faalangst in de klas is gebaseerd op mijn:

✓ ruim 2 decennia ervaring als coach & trainer; 

✓ in het domein van faalangst ben ik zelf ervaringsdeskundige;

✓ ervaring in het begeleiden van ruim 500 kinderen en jongeren d.m.v. individuele of groepstrajecten en zomerscholen;

✓ ervaring in het geven en begeleiden van onderwijsprofessionals die samen meer dan 12.000 kinderen dagelijks in de klas en daarbuiten laten stralen

✓ kennis dankzij mijn studies en verschillende coachopleidingen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder

"Ik wist wel dat faalangst bestond maar daar bleef het ook bij. Echte achtergrondinformatie of concrete tips om actie te ondernemen had ik niet. Ik weet nu hoe ik rond faalangst kan werken in de klas, hoe ik moet observeren en vervolgens actie kan ondernemen. Ik had veel aan de reflectievragen zodat ik ging nadenken over de lessen. Ik kon het ook onmiddellijk toepassen op de klassituatie. Ik heb gezorgd voor een positiever klasklimaat waarbij de kinderen meer mij in vertrouwen nemen. Dit door algemeen de nadruk te leggen op mogen fouten maken en groeigerichte mindset/positieve gedachten. Ik ben heel blij dat ik deze gevolgd heb. Het was heel interessant en leerrijk. Bedankt om de kennis en materialen te delen. Ik gebruik het zeker verder!"

Juf Shari

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9603.jpg

Praktisch

WAT IS DE PRIJS ?

De online cursus kost normaal gezien 97€ (incl. BTW). Omdat jij het webinar gevolgd hebt betaal je slechts 57€. Dat is een korting van 40€.

BETALING

Je vult het formulier in, je voltooit de elektronische betaling en je kan meteen aan de slag.

ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden verbonden aan de Zonnekind Academy vind je hier.

JE KAN METEEN STARTEN

Binnen enkele minuten na jouw aanmelding ontvang je een e-mail met daarin je persoonlijke login en paswoord.

Heb je reeds in het verleden een online cursus aangekocht in de Academy? Dan wordt deze nieuwe cursus automatisch toegevoegd aan je Academy. Je ontvangt een mail ter bevestiging dat we deze cursus hebben toegevoegd.

VRAGEN?

Lees hieronder de meeste gestelde vragen. Je vindt er vast en zeker je antwoord. Is dat niet het geval? Stuur ons dan een mail.

BONUS

Heb je de online cursus aangekocht voor middernacht de dag van het webinar? Dan krijg je de kaartset over faalangst gratis toegestuurd. Je ontvangt dan een mailtje ter bevestiging dat deze kaartset van jou is.

Heb je de bonus helaas gemist? Dan kan de kaartset steeds afzonderlijk aankopen via de website.

"Ik beschikte enkel over de basiskennis en wat je zelf kent uit ervaring. De kunst is nu natuurlijk om dit nu zelf praktisch en creatief om te zetten in de hulpverlening, maar ik heb het gevoel dat ik wel beschik over de nodige handvaten en kennis.

Je voelt dat deze training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

-Kindercoach Birgit Vangrunderbeeck - Full House Coaching

FAQ faalangst

Veel gestelde vragen en de antwoorden

bottom of page