Creëer in 3 maanden een veilige bedding voor kinderen om fouten te mogen maken

Word jij een Faalangstcoach? Voor (onderwijs) professionals die écht een verschil willen maken. 

Herken je één of meerdere kenmerken bij een kind?

checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
Negatief zelfbeeld

Je hoort het kind een dergelijke uitdrukking gebruiken: "Ik ben dom."; "Ik kan het niet."; "Het is mijn schuld dat het niet lukt."

Ongezonde stressindicatoren

Overdadig zweten, rood aanlopen in het gezicht; ongecontroleerd trillen, geheugenverlies (black out) en ook concentratiemoeilijkheden. Ook zijn buikpijn en hoofdpijn vaak van de partij.

Gedrag

Te hard werken of niets/weinig meer doen (“Het is toch niet goed genoeg” of “Het heeft toch geen zin meer”), of wegvluchten in uitstellen. Als de faalangst te sterk is dan kan dat zich vertalen in onbewuste vermijdingsgedrag: wegblijven, zich ziek melden.

Piekeren en uitstelgedrag

Kinderen met faalangst zijn uitstekende piekeraars. Ze gebruiken hun fantasie in de verkeerde richting en bedenken heuse doemscenario's in hun hoofd. Dit leidt dan ook vaak tot uitstelgedrag in de hoop het doemscenario te vermijden; terwijl ze het net gaan creëren.

Fouten en kritiek

Kinderen met faalangst zijn enorm gevoelig aan kritiek. Ze zijn vaak bang om fouten te maken en weten dan niet hoe ze er mee moeten omgaan als ze dan toch een fout maken.

Onder of overprestatie

Faalangst beïnvloedt zeer zeker ook de schoolresultaten van een kind. Sommige kinderen presteren onder hun potentieel; anderen doen dan weer hun uiterste best om bij de beste van de klas te behoren.

Heb je minstens één keer 'ja' geantwoord?

Dan kan je er vrijwel van uitgaan dat het kind faalangst heeft. Er wordt gesteld dat 1 kind op 10 in het lager onderwijs en 1 kind op 5 in het middelbaar met faalangst te kampen heeft. En dat zijn dan de kinderen bij wie het zichtbaar is. Heel wat kinderen met faalangst blijven jammer genoeg onder de rader. Soms omdat hun resultaten uitstekend zijn (hoe kan je dan faalangst hebben? vragen de volwassenen zich dan af); soms omdat niemand echt kijkt en luistert en zich realiseert dat er wat aan de hand is met het kind.

Tegenwoordig is er ook steeds meer afstemming op de behoeften van het kind nodig. Elk kind is anders en uniek. Kinderen die hoogsensitief zijn, kinderen met ADHD of ASS... ook zij kunnen met faalangst kampen. Hoe beter jij begrijpt wat faalangst is en hoe kinderen met faalangst denken, hoe beter je deze kinderen kunt begeleiden.

BEN JE KLAAR OM KINDEREN TE HELPEN HUN FAALANGST TE OVERWINNEN?

Dan is de 'Faalangst Coach Training' echt iets voor jou!

"Je voelt dat de training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

Birgit - Kind & jongerencoach

"Ik stond helemaal nergens in vergelijking met wat ik nu weet. Kinderen in zichzelf laten geloven en het goede in anderen zien en vooral verwoorden dat heb ik geleerd. Ik heb er van genoten en ben er zelf ook door opengebloeid."

Hanne-Lore - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

"Het is een cursus waar alles inzit, hij is laagdrempelig, duidelijk en je voelt dat jij er helemaal van doordrongen bent en dat werkt aanstekelijk."

Britt - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

Zoals ik tijdens de informatiesessie vertelde, is het belang van een betrouwbare volwassene die het kind met faalangst gelooft en ondersteunt cruciaal.

Ongetwijfeld kun jij je nog wel één leerkracht herinneren die jij een warm hart toedraagt. En hoe komt het dat je je deze leerkracht nog altijd kunt herinneren en mogelijks ook dankbaar bent? Juist ja, het was iemand die jou zag, die écht naar je luisterde en die voor jou een verschil maakte. En zeg nu zelf, zou jij ook niet graag die speciale iemand in een kind zijn/haar leven willen zijn? Tuurlijk wel.

FAALANGST COACH TRAINING

De Faalangst Coach Training is er voor (onderwijs) professionals zoals ondersteuners, orthopedagogen, kindercoaches enz. die écht een verschil willen maken voor kinderen met faalangst. Zonder oordeel en boordevol vertrouwen in het potentieel van het kind dat moet ontsluierd worden. Zodat het kind terug in zichzelf kan geloven en in zijn/haar eigen kracht gaat staan.

Om dat te kunnen hebben ze de steun nodig van een betrouwbare en liefdevolle volwassene die luistert en helpt. Niet zozeer door het probleem in de plaats van het kind te gaan oplossen, maar door het kind de juiste tools te geven en het kind te helpen HOE deze tools te gebruiken zodat het daarna zijn/haar eigen weg kan bewandelen. En waar jij trots van op afstand kunt kijken hoe het kind zijn/haar pad volgt en straalt.

De Faalangst Coach Training is een unieke training in België en Nederland.

Tot op heden krijg je nergens anders de kans om je als professional tot ontpoppen als Faalangst Coach.

 

Om zoveel mogelijk kinderen met faalangst te kunnen begeleiden zijn er heel wat coaches nodig. Daarom heb ik besloten, vanuit mijn expertise, om de kennis te bundelen en te delen met jullie. Zodat jullie kinderen kunnen laten stralen!

DE ZONNEKIND AANPAK

't Zonnekind staat voor Ontdekking, Verwondering en Ontplooiing. En natuurlijk de persoonlijke begeleiding.

Tijdens deze training ga ik intensief aan de slag met jullie.

De groepjes zijn klein, maximaal 10 deelnemers. We zorgen samen voor de verandering die zo hard nodig is. Kinderen met faalangst hebben een zeer specifiek denkpatroon en tijdens de training gaan we hier uitgebreid mee aan de slag want de sleutel tot verandering ligt hier: als hun denkpatroon verandert dan zal het faalangstmonster zich langzaam terugtrekken.

Onderschat deze training niet. Met momenten zal ze best pittig zijn. Mogelijks omdat je met je eigen faalangst en/of denkpatronen geconfronteerd wordt. Je kan echter met een gerust hart deelnemen want je wordt ondersteund door mij en je medecursisten. We gaan hier samen door. 

Door de coach calls blijf in je contact met mij en je medecursisten. Ook de veilige en gesloten Facebookgroep is er om je ervaringen met elkaar te delen maar evenzeer om vragen te stellen en van elkaar te leren.

HET FAALANGST COACH PROGRAMMA

De Faalangst Coach Training is een blended learning programma. Dat houdt in dat er wordt ingezet op online en offline leren. Het beste van beide leerwerelden.

ONLINE LEREN:

 

Het GROTE VOORDEEL van het online leren is dat je het theoretische kader instudeert op je eigen tempo. Tijdens de praktijkdagen hebben we dan lekker veel tijd voor... PRAKTIJK: oefeningen, rollenspellen, met creatieve werkvormen aan de slag gaan enzovoorts.

 

1) Je krijgt onbeperkt toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy

De bonuscursus 'Faalangst in de klas' staat voor je klaar. Ook voegen we de opnames van de masterclasses toe aan je Academy. 

2) 3 online masterclasses van ongeveer 2 uren die je live volgt. Elke maand 1 live masterclass in groep waarin we een bepaald thema bespreken. De opnames van deze masterclass worden nadien toegevoegd aan je Zonnekind Academy.

3) 3 coach calls, elke maand eentje. De coach calls zijn intervisie momenten. Zo blijf je in verbinding met je trainer en met je medecursisten. We nemen de tijd om vragen te beantwoorden en eventuele casussen te bespreken.

4) Facebook community: je bent niet alleen. Via een veilige en gesloten Facebookgroep, exclusief voor deelnemers aan deze training, hou je contact met je trainer en de andere deelnemers. Via dit platform kun je je ervaringen met elkaar delen, vragen stellen enz. De bedoeling is dat je van elkaar leert. De groep blijft tot 1 maand na jullie afronden actief. Daarna wordt deze gearchiveerd, dan kan je nog wel raadplegen maar is er verder geen activiteit meer in de groep.

OFFLINE LEREN:

In de Faalangst Coach Training zijn 3 opleidingsdagen, niet vanachter je scherm. Tenzij C19 roet in het eten gooit, dan schakelen voor 2 van de 3 workshops over naar een online lesdag.

Een maandelijks moment om naar uit te kijken omdat je in interactie gaat met de andere deelnemers.

Omdat je ongetwijfeld nieuwsgierig bent naar de inhoud van deze live opleidingsdagen:

 • 1 dag gaat over C&C: coaching en communicatie. Je krijgt bruikbare technieken aangereikt en je oefent deze ook in aan de hand van bv. rollenspellen.

 • 1 dag is de "Creatief met faalangst". Een topdagje omdat je heerlijk creatief aan de slag mag gaan. 

 • 1 dag rond faalangsttraining: je krijgt de kans om je eigen mini-faalangsttraining samen te stellen. Je gaat alle opdrachten ook zelf doen zodat je weet wat de kinderen/jongeren 'doormaken' bij het uitvoeren van de opdrachten.

PERSOONLIJKE TOUCH:

Omdat ik niet alleen nieuwsgierig van aard ben maar ook de best mogelijke persoonlijke ondersteuning geef aan alle deelnemers, hou ik met ELKE DEELNEMER na inschrijving een persoonlijk (online) KENNISMAKINGSGESPREK (ongeveer een half uurtje) zodat we elkaar al leren kennen en dat ik weet wat jouw drijfveer is om deze training te volgen en hoe ik jou het beste kan coachen tijdens dit traject.

Aan het einde van de cursus is er een persoonlijke EVALUATIEGESPREK voorzien. We zijn dan ruim 3 maanden verder, het ideale moment om te kijken welke weg jij hebt afgelegd, wat je geleerd hebt en hoe je het gaat inzetten en of er nog zaken zijn waar je bijkomende ondersteuning bij nodig hebt.

WAT DEZE TRAINING UNIEK MAAKT?

Dat de hele inhoud vertrekt vanuit de belevingswereld van het kind. Hoe voelt een kind met faalangst zich? Hoe denkt het? Welk gedrag stelt het? Vragen waar je een antwoord gaat op krijgen en hierdoor zal er ook veel begrip komen waarom kinderen doen wat ze doen. En door dat begrip ga jij in staat zijn om op een liefdevolle manier het kind met faalangst te begeleiden.

Door jouw zorgzame en behulpzame aanpak, zonder daarbij het kind verkeerd te maken (zeggen dat het zijn schuld is of dat hij maar niet zo flauw moet doen); gaat het kind onder jouw vleugels zich beginnen ontpoppen tot de prachtige vlinder die hij/zij werkelijk is. Jaren later gaat dit kind jou niet vergeten zijn. Want jij was er tijdens de moeilijkste periode van zijn/haar leven en je hielp bij de transformatie van het angstige kind naar een kind met zelfvertrouwen en gelooft in zijn/haar eigen magie.

Ik heb de training ervaren als zeer compleet! Deze heeft me ontzettend veel zin gegeven om kinderen hiermee te helpen! Ook al was het intensief, elke keer weer dacht ik 'boeiend, interessant, weer een inzicht rijker, dit ga ik zeker onthouden, ...' en probeerde ik dit uit op school. Ik voelde dan ook vaak meer verbinding met de kinderen. Ik heb inzicht gekregen in wat faalangst is, in wat deze kan veroorzaken, de soorten faalangst, hoe je het kan herkennen, in het denkpatroon van kinderen met faalangst en hoe je dit kan doorbreken. Ik heb nog maar eens ervaren hoe belangrijk het inzicht in de theorie van de ijsberg is. Dit zowel voor mezelf als voor de ouders, als voor leerkrachten. Daarnaast kreeg ik ook allerlei informatie over zaken die oh zo belangrijk zijn zoals de verwachtingen van de ouders en van een leerkracht, hoe je een kind kan helpen als deze black-outs ervaart, perfectionistisch is, hoe het gedrag inspeelt op één van de 3 fasen van controle, ... . Eigenlijk teveel om op te noemen. Daarnaast ervaarde ik ook dat ik op bepaalde zaken reeds goed bezig ben. Zoals bijvoorbeeld kijken achter het gedrag van een kind, objectief blijven, sterk inzetten op het zelfbeeld van een kind en het ontwikkelen van een groeimindset. De cursus bood heel wat ideeën, werkvormen en materialen aan waarmee je als coach aan het de slag kan.

Line - Ondersteuner

De opleiding bood een mooie afwisseling tussen theorie, werkvormen ervaren en rollenspellen. Ik heb nu zoveel meer kennis en tools die ik bij mijn coachees met faalangst kan inzetten alsook extra tips die ik kan meegeven aan de ouders en de leerkrachten die een grote rol kunnen spelen in het verslaan van hun faalangstmonster. Daarnaast heb ik ontzettend veel werkvormen bijgeleerd die ik ook voor andere hulpvragen kan inzetten! Het is een zeer uitgebreide en gevarieerde opleiding die jou ook uitdaagt in je eigen persoonlijke en professionele groei!Dankjewel, Vanessa, om je enorme wijsheid en enthousiasme en vriendelijkheid met ons te delen en ons uit te dagen in ons persoonlijk & professioneel groeiproces.

Kelly - Kindercoach

Even Voorstellen

 

Ik ben... Vanessa Lauwers | Kind & Jongeren Coach | Faalangst Coach | Trainer

 

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vijf jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Ik wil kinderen laten stralen. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen met faalangst dat ik deze training ontwikkelde. Ik wil dat (onderwijs) professionals ontdekken wat faalangst écht is en hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen met faalangst een groot verschil kunt maken.

Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden.

Een 30 tal jaren later heb ik mijn faalangstmonster (zo goed als, in stressvolle momenten durft ie de kop nog wel eens opsteken) overwonnen maar daar is heel veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf gegaan. Zonder en met professionele hulp.

Ik wil niet dat kinderen 10 of 20 jaren nodig hebben om hun faalangst te overwinnen. We kunnen daar heel vroeg en snel al een verschil in maken want neen, het groeit er niet uit naarmate het kind ouder wordt. Integendeel, het wordt vaak alleen maar erger.

Daar wil ik dus een verschil in maken. Ik wil dat ouders EN leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) weten wat faalangst is; hoe je het kunt herkennen en vooral wat je kan doen om een kind met faalangst te ondersteunen (en dat begint bij begrip). Mijn kleine meisje zou heel blij geweest zijn mochten de leerkrachten het (h)erkend hebben en dat het binnen ons gezin bespreekbaar was geweest.

WAT DE FAALANGST COACH TRAINING JOU TE BIEDEN HEEFT

user.png
PERSOONLIJK KENNISMAKINGSGESPREK

Omdat ik nieuwsgierig van aard ben wil ik weten wie jij bent en vooral wat jou bewogen heeft om deze training te volgen. Het kennismakingsgesprek is online maar daarom niet minder persoonlijk. Deze opleiding zal ook voor jou een groeitraject zijn dus ik wil weten hoe ik jou kan helpen om te groeien.

browser.png
ONLINE KICKOFF

Op  1 maart 2022 is er een heuse online KICKOFF PARTY met alle deelnemers.  We maken kennis met elkaar en we overlopen de hele opbouw en planning van deze training.

Kickoff start om 19u30 tot ongeveer 21u30 (afhankelijk van het aantal deelnemers).

gear.png
ZONNEKIND ACADEMY

In de Zonnekind Academy vind je de online cursus die integraal deel uitmaken van deze training.

Volgende bonuscursussen wordt aan je Academy toegevoegd:

 • Faalangst in de klas

 • Zelfvertrouwen bij kinderen

computer.png
ONLINE MASTERCLASSES

Tijdens deze training zijn er 3 online en live uitgezonden masterclasses. De opnames van deze masterclasses worden achteraf toegevoegd aan jouw Zonnekind Academy. Je kan deze zoveel keer bekijken of beluisteren zoals je wilt. Een masterclass duurt ongeveer 2 uren.

De data van de live masterclasses zijn - startuur 19u30:

17/03/2022

05/04/2022

10/05/2022

map.png
OPLEIDINGSDAGEN

In Breda3 opleidingsdagen van 10u tot ongeveer 17u

Geplande data voorjaar 2022:

22/03/2022

19/04/2022

17/05/2022

vergaderen in de wei

 

Beeksestraat 86

4841 GD Prinsenbeek

Noord-Brabant

Lichte lunch, drank en tussendoortjes worden je aangeboden. Evenals de nodige cursusmaterialen.

conversation.png
COACH CALLS

3 live coach calls (=intervisiemomenten) voor de deelnemers van deze opleiding. Drie momenten waarop je met al je vragen terecht kunt en casussen kunt voorleggen. Een interactief moment met zowel je trainer als de andere deelnemers. We gebruiken Zoom voor deze coachcalls.

Een coachcall duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de ingestuurde vragen/casussen.

Geplande data coachcalls - startuur 19u30:

31/03/2022

26/04/2022

24/05/2022

facebook.png
FACEBOOK COMMUNITY

Je maakt deel uit van een veilige en gesloten Facebook groep die uitsluitend toegankelijk is voor deelnemers van het Faalangst Coach Programma. De bedoeling is dat je steun bij elkaar vindt maar vooral dat je leert van elkaar, dat je ervaringen deelt in de groep om dit leren mogelijk te maken. 

book.png
WERKMATERIALEN

Via je Zonnekind Academy heb je toegang tot alle werkmaterialen die bij deze training horen: handouts van de presentaties, werkboeken, werkdocumenten; checklisten enz.

Tijdens de live opleidingsdag "Creatief met faalangst" worden alle creatieve materialen voor jou ter beschikking gesteld. 

woman.png
EVALUATIEGESPREK

Bij afronding van deze opleiding hou ik met elke deelnemer een persoonlijk (online) evaluatiegesprek. We zijn dan 3 maanden verder en ongetwijfeld heb jij ook een weg afgelegd. We overlopen dit samen en kijken waar je gegroeid bent, wat je geleerd hebt en gaat inzetten om kinderen met faalangst te helpen; en waar jij eventueel nodig hulp bij nodig hebt.

certificate.png
FAALANGST COACH CERTIFICAAT

Als kers op de taart je 'Faalangst Coach Certficaat' behalen. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden om dit certificaat te behalen:

 • je hebt alle masterclasses gevolgd;

 • je  hebt waar nodig de Reflectievragen beantwoord en ingestuurd ter controle;

 • je hebt deelgenomen aan alle opleidingsdagen;

 • je hebt de online cursus 'Faalangst in de klas' afgerond;

 • je een voldoende gescoord hebt op je Eindoefening.

customer.png
VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?
Deze opleiding is bedoeld voor (onderwijs) professionals zoals leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, orthopedagogen, psychologen...
Er is plaats voor 12 deelnemers.

Deze training biedt verschillende inzichten en tools. Ook het aanbod van informatie is immens! Niets is Vanessa te veel. Zalig om deze ondersteuning, deze opleiding ... gewoon 't Zonnekind en Vanessa te ontmoeten.

Mieke - Kind & Jongeren coach

Ik heb concrete handvatten gekregen om verder te kunnen gaan. Sommige trajecten lopen af & toe wat vast en dan zijn deze concrete tools welkom. Doe zo verder. Het is fantastisch wat je doet den deelt.

Lieselot - Psychologe en ondersteuner

Korte samenvatting van de inhoud van deze training

Module #2 

Coaching en communicatie​

Als Faalangst Coach is het belangrijk om te weten hoe je kinderen met faalangst coacht en op welke manier je het best met hun communiceert. Kinderen met faalangst kunnen heel gesloten zijn (of net heel clownesk) dus hoe kan je in beide gevallen aan de slag gaan?

Deze module omvat 1 online masterclass, 1 opleidingsdag en 1 coach call.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Hoe je een kind met faalangst begeleidt

Praktische coach & communicatietechnieken om in te zetten bij faalangst

De Tovermethode om echt in gesprek te geraken met het kind en een doel voorop te stellen van het coachtraject dat jullie samen gaan realiseren.

Hoe je het "ik weet het niet" antwoord kunt aanpakken

Creatieve werkvormen om met faalangst te leren omgaan

vanessa.jpeg

Module #1 

Omgaan met faalangst

Om kinderen met faalangst te begeleiden is het belangrijk dat je weet wat faalangst is, hoe je het herkent, wat de oorzaken zijn en uiteraard ook wat de gevolgen zijn voor een kind met faalangst.

Deze module omvat 1 online masterclass; 1 opleidingsdag en 1 coach call.

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Wat is faalangst en wat zijn de oorzaken van faalangst?

Het negatieve denkpatroon van kinderen met faalangst

Het G-denken: pieker-en angstgedachten omzetten naar helpende gedachten

Omgaan met faalangst voor ouders en leerkrachten

Omgaan met faalangst in de klas

Het zelfvertrouwen van kinderen met faalangst een boost geven

De gevoelens en het gedrag van kinderen met faalangst beter begrijpen en weten hoe je kunt ondersteunen

Schermopname%20(13)_edited.jpg

Module #3 

Trainen, oefening baart kunst

Om faalangst te overwinnen is het belangrijk om enerzijds

aan het denkpatroon te werken maar om anderzijds

vaardigheden onder de knie te krijgen om te vermijden

dat het falaangstmonster zijn kop in de toekomst terug

opsteekt.

Deze module omvat 1 online masterclass, 1 opleidingsdag

en 1 coach call.

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Ontwikkel je mini-faalangsttraining voor in de klas/praktijk

Het verwerven van nieuwe vaardigheden om de faalangst te verminderen aan de hand van praktische opdrachten.

foto5

Ik ben Kelly Hooge. Mama van 2pittige dochters. Leergierig, gedreven, sociaal en een doorzetter, dat is in een notendop wie ik ben.

Naast het mama-zijn ben ik ook een liefdevolle kleuterjuf en een coach voor gezinnen & kinderen met Autisme/AD(H)D/HSP/Faalangst.

 

‘Er is maar één iets dat een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen.’

 

Die angst heb ik zelf ook moeten overwinnen, want ik had vele dromen én ik wou die dromen najagen. Een weg met vallen en opstaan. Ook werk gerelateerd kom ik vaak in aanraking met faalangst. Daarom besloot ik om me verder te gaan verdiepen in omgaan met faalangst.

Tijdens de opleiding heb ik talrijke praktische, creatieve werkvormen geleerd om met faalangst aan de slag te gaan.

De opleiding maakte mezelf ook nog een stuk sterker en boezemde me nog meer zelfvertrouwen in.

Wat de opleiding nog meer compleet maakte, is dat deze in zeer kleine groep was, én dat iedereen zich vanaf moment één ook meteen oprecht open opstelde. Er heerste veel verbondenheid, echtheid én herkenning!

En laat dat dan ook net 3 pijlers zijn die mede zeer belangrijk zijn in het begeleiden bij faalangst.

Kelly - Kleuterjuf, Kind & Jongeren coach Mariposa Coaching

Wat kost de Faalangst Coach Training?

Wat jij krijgt (buiten een onvergetelijke leerervaring):
* 3 opleidingsdagen
* 3 masterclasses
* 3 intervisiemomenten (coach calls)
* Zonnekind Academy met 3 online bonuscursussen ter waarde van 391€

Je totale investering voor de Faalangst Coach Training bedraagt 823,97€ exclusief btw:

997 €

Deze prijs in inclusief btw 21%, lunches, drank & tussendoortjes tijdens de lesdagen, creatieve en andere werkmaterialen en toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy.

Algemene voorwaarden
De algemende voorwaarden verbonden aan deze opleiding lees je hier. Belangrijk dat je dit doet gezien hier ook de annulatievoorwaarden enzomeer in staan.


Betaling 
Je ontvangt na het invullen van het inschrijfformulier binnen de 5 werkdagen de factuur. We vragen je om deze binnen de vooropgestelde datum correct te betalen met vermelding van de gestructureerde mededeling. De algemene voorwaarden i.v.m. de trainingen kun je hier nalezen.

BEN JIJ KLAAR OM SAMEN MET HET KIND ZIJN FAALANGSTMONSTER TE VERSLAAN ?

Waarom deze opleiding anders is dan andere opleidingen over Faalangst

fb ss katrien.jpg
fb ss britt.JPG

De voordelen voor het kind als jij deze Faalangst Coach training volgt:

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
Het kind leert om zich meer te ontspannen
Het kind leert zijn gevoelens te herkennen en te benoemen
Het kind leert om piekergedachten om te zetten naar helpende gedachten
Het kind krijgt meer zelfvertrouwen
Het kind leert anders omgaan met angst en onzekerheid
Het kind durft op een meer spannende situatie afgaan
Het kind leert rustig te blijven in een spannende situatie
Het kind behaalt zijn persoonlijke doelstellingen die het samen met de Faalangst Coach had vooropgesteld

SCHRIJF JE NU IN VOOR
€ 997,-

Inclusief  21% btw en onderstaande bonus t.w.v. 391€.

SCHRIJF JE VANDAAG IN EN KRIJG OOK EEN BONUSPAKKET T.W.V. 381€

 Bonus 1 

Online Cursus "Faalangst in de klas"

Deze online training van ruim 6 uren maakt deel uit van deze Faalangst Coach Training.

Ook al ben je misschien geen leerkracht, toch ga jij tijdens deze training zeker inzichten krijgen. 

t.w.v € 197

 Bonus 2 

Online Cursus "Zelfvertrouwen bij kinderen"

Deze online cursus geeft je inzichten hoe zelfvertrouwen gevormd wordt en wat jij er als professional kunt aan bijdragen om kinderen te helpen hun zelfvertrouwen te gaan ontwikkelen. 

t.w.v € 87

 Bonus 2 

Online Cursus "Perfectionisme bij kinderen"

Deze online cursus geeft je inzichten rond perfectionisme bij kinderen. Hun leefwereld. Je krijgt praktische handvatten om kinderen met perfectionisme beter te begeleiden. En uiteraard ontdek je de link tussen perfectionisme en faalangst.

t.w.v € 107

HAD JIJ DEZE VRAAG OOK?

Ik heb het nu al zo druk, kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?

We liegen niet; het is een pittige opleiding: zowel qua tijd als qua energie. 

Door de blended vorm heb je ruim 3 maanden de tijd om de online masterclass te bekijken en de reflectievragen te beantwoorden. Je volgt het online gedeelte via je smartphone, tablet of pc.

De live opleidingsdagen gaan door op de ingeplande data dus die kan je alvast in je agenda vastleggen. 

Hoe verloopt deze training?

Na inschrijving en betaling ontvang je een uitgebreide mail met daarin alle nodige informatie qua planning en timing van deze opleiding.

Tevens ontvang je een login en paswoord voor je persoonlijke Zonnekind Academy. 

Heb je als early bird ingetekend; dan ontvang je per post je handige opbergmap met daarin de printout van de handouts van de presentaties en de werkboeken van de masterclasses.

Praktijkervaring en stage

De training heeft een duurtijd van 3 maanden. 

Binnen deze periode voorziet 't Zonnekind geen stageperiode. Het staat echter elke deelnemer vrij om zijn/haar kennis in praktijk om te zetten binnen het kader van een stage.

 

Wil je jouw kennis uit de opleiding Faalangst Coach in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een Faalangstcoach/therapeut. Je doet zo concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Eindevaluatie 

Na afronding van de Faalangst Coach training maak je een schriftelijk eindopdracht. Deze opdracht bespreken we (online) mondeling.

Je kan maar deelnemen aan het evaluatiegesprek indien je:

 • alle masterclasses hebt gevolgd

 • alle live opleidingsdagen meegedaan hebt

 • de nodige reflectievragen beantwoord hebt en ingeleverd hebt

 • de online cursus(sen) die bij deze opleiding horen volledig hebt afgewerkt

 

Als je geslaagd bent, ontvang je je vormingsattest voor deze opleiding.

Benodigde materialen

IIn je Zonnekind Academy heb je toegang tot al het speciaal ontwikkeld werkmateriaal voor deze cursus.


De opleiding bestaat uit een wel gebalanceerde mix tussen theorie en praktijk: oefeningen en voorbeelden.

Je cursusmap met printout van het werkboek en de handouts van de presentaties worden via Post Nl naar je opgestuurd.

Is deze training praktijkgericht?

JA!

 

Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en eventuele case studies pas je de leerstof uit de opleiding actief toe.

Daarom kies je voor 't Zonnekind 'Faalangst Coach' training

Deze opleiding is uniek in België en Nederland. Jij als (onderwijs)professional verdiept je in de wereld van faalangst en bent in staat op het einde van deze training om kinderen met faalangst te begrijpen en de ondersteuning te geven die ze nodig hebben om hun potentieel te kunnen ontwikkelen.

Je trainer is een expert in het veld waarover de training gaat.

Voor  een opleiding bij 't Zonnekind kies je voor flexibel studeren met een persoonlijke begeleiding door gemotiveerde en gepassioneerde trainers. 

Geef je ook 1 op 1 begeleiding?

Via de Facebookgroep leest je trainer met je mee en beantwoord zij jouw vragen.

 

De maandelijkse coachcalls (online intervisies) tijdens deze training bieden jou de kans om je vragen persoonlijk aan je trainer te stellen.

 

Met dringende vragen kan je steeds mailen.

Wil je liever extra persoonlijke - ik bedoel daarbij - 1 op 1 begeleiding dan kan dat uiteraard ook. Je maakt dan een afspraak met mij. Tarief  is 70 euro per uur (incl btw)

Hoeveel uren ben ik per week bezig?

Dat bepaal jij helemaal zelf! Je hebt 3 maanden de tijd hebt om de gehele opleiding af te ronden.

Studiebelasting:

- 3 masterclasses. +/- 7u

- Faalangst in de klas trainng +/- 7u

- Zelfvertrouwen bij kinderen +/- 2u

- Perfectionisme bij kinderen +/- 5u

- 3 live dagen +/- 21u

- 3 coachcalls  3u

TOTAAL = 45 uren

 

Het aantal uren is exclusief je voorbereidend werk, het beantwoorden van de reflectievragen, het maken van de eindopdracht, het kennis-en evaluatiegesprek.

 

Reken toch op een gemiddelde van een 4 tal uren per week voor deze training, gespreid over de periode van 3 maanden.

Heb je nog vragen? Stel ze hier

Bedankt voor de inzending!

DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes.

Algemene voorwaarden / Privacyverklaring