Start op 3 oktober 2022 en creëer in 3 maanden een veilige bedding voor kinderen om fouten te mogen maken

Word jij een Faalangstcoach? Voor (onderwijs) professionals die écht een verschil willen maken.

Herken je één of meerdere kenmerken bij een kind?

checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
checkmark_edited_edited.png
Negatief zelfbeeld

Je hoort het kind een dergelijke uitdrukking gebruiken: "Ik ben dom."; "Ik kan het niet."; "Het is mijn schuld dat het niet lukt."

Ongezonde stressindicatoren

Overdadig zweten, rood aanlopen in het gezicht; ongecontroleerd trillen, geheugenverlies (black out) en ook concentratiemoeilijkheden. Ook zijn buikpijn en hoofdpijn vaak van de partij.

Gedrag

Te hard werken of niets/weinig meer doen (“Het is toch niet goed genoeg” of “Het heeft toch geen zin meer”), of wegvluchten in uitstellen. Als de faalangst te sterk is dan kan dat zich vertalen in onbewuste vermijdingsgedrag: wegblijven, zich ziek melden.

Piekeren en uitstelgedrag

Kinderen met faalangst zijn uitstekende piekeraars. Ze gebruiken hun fantasie in de verkeerde richting en bedenken heuse doemscenario's in hun hoofd. Dit leidt dan ook vaak tot uitstelgedrag in de hoop het doemscenario te vermijden; terwijl ze het net gaan creëren.

Fouten en kritiek

Kinderen met faalangst zijn enorm gevoelig aan kritiek. Ze zijn vaak bang om fouten te maken en weten dan niet hoe ze er mee moeten omgaan als ze dan toch een fout maken.

Onder of overprestatie

Faalangst beïnvloedt zeer zeker ook de schoolresultaten van een kind. Sommige kinderen presteren onder hun potentieel; anderen doen dan weer hun uiterste best om bij de beste van de klas te behoren.

Heel wat kinderen & jongeren, kampen met faalangst en velen van hen blijven jammer genoeg onder de radar. Soms omdat hun resultaten uitstekend zijn (hoe kan je dan faalangst hebben?, soms omdat het gedrag dat het kind of jongeren stelt foutief geïnterpreteerd wordt en dat er geen link met faalangst gelegd wordt.

BEN JE KLAAR OM KINDEREN TE HELPEN HUN FAALANGST TE OVERWINNEN?
Dan is de 'Faalangst Specialist opleiding' echt iets voor jou!

De ervaring van een deelnemer:

"Je voelt dat de training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips."

Birgit - Kind & jongerencoach

De ervaring van een deelnemer:

"Ik stond helemaal nergens in vergelijking met wat ik nu weet. Kinderen in zichzelf laten geloven en het goede in anderen zien en vooral verwoorden dat heb ik geleerd. Ik heb er van genoten en ben er zelf ook door opengebloeid."

Hanne-Lore - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

De ervaring van een deelnemer:

"Het is een cursus waar alles inzit, hij is laagdrempelig, duidelijk en je voelt dat jij er helemaal van doordrongen bent en dat werkt aanstekelijk."

Britt - Leerkracht Buitengewoon Onderwijs

WAT DE FAALANGST SPECIALIST OPLEIDING JOU TE BIEDEN HEEFT

browser.png
ONLINE KICKOFF

Op  3 oktober 2022 is er een heuse online KICKOFF PARTY met alle deelnemers.  We maken kennis met elkaar en we overlopen de hele opbouw en planning van deze training.

Kickoff start om 19u30 tot ongeveer 21u30 (afhankelijk van het aantal deelnemers).

gear.png
ZONNEKIND ACADEMY

In de Zonnekind Academy vind je de online cursussen die integraal deel uitmaken van deze training:

  • Faalangst in de klas

  • Perfectionisme bij  kinderen

  • Zelfvertrouwen bij kinderen

computer.png
ONLINE MASTERCLASSES

Tijdens deze training zijn er 3 live online masterclasses van een tweetal uren.

De data van de live masterclasses zijn - startuur 19u30:

NAJAAR 2022

10/10/2022

07/11/2022

05/12/2022

map.png
OPLEIDINGSDAGEN

3 opleidingsdagen van 10u tot 17u

Locatie: Zonnekind Huis - Betekomsestraat 98a - 3128 Baal (Tremelo)

Geplande data najaar2022 op donderdagen

20/10/2022

24/11/2022

22/12/2022

Lunch, drank en tussendoortjes zijn mee inbegrepen. 

conversation.png
COACH CALLS

3 live coach calls (=intervisiemomenten) voor de deelnemers van deze opleiding. Drie online live momenten waarop je met al je vragen terecht kunt en casussen kunt voorleggen. Een interactief moment met zowel je trainer als de andere deelnemers. Een coach call duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de ingestuurde vragen/casussen.

Geplande data coachcalls - startuur 19u30 - najaar 2022

25/10/2022

01/12/2022

09/01/2023

facebook.png
FACEBOOK COMMUNITY

Je maakt deel uit van een veilige en gesloten Facebook groep die uitsluitend toegankelijk is voor deelnemers van deze opleiding. De bedoeling is dat je steun bij elkaar vindt maar vooral dat je leert van elkaar, dat je ervaringen deelt in de groep om dit leren mogelijk te maken. 

book.png
WERKMATERIALEN

Je werk&studiematerialen worden via de postverzending naar je toegestuurd omdat je deze nodig hebt voor de eerste masterclass. 

In je studiemap vind je handouts van alle presentaties en het werkboek van deze opleiding.

woman.png
EVALUATIEGESPREK

Bij afronding van deze opleiding hou ik met elke deelnemer een persoonlijk (online) evaluatiegesprek. We zijn dan 3 maanden verder en ongetwijfeld heb jij ook een weg afgelegd. We overlopen dit samen en kijken waar je gegroeid bent, wat je geleerd hebt en gaat inzetten om kinderen met faalangst te helpen; en waar jij eventueel nodig hulp bij nodig hebt.

certificate.png
FAALANGST SPECIALIST CERTIFICAAT

Voorwaarden om dit certificaat te behalen (vereiste aanwezigheidsgraad on & offline: 80%)

  • je hebt de masterclasses gevolgd;

  • je  hebt waar nodig de Reflectievragen beantwoord en ingestuurd ter controle;

  • je hebt deelgenomen aan de opleidingsdagen;

  • je hebt deelgenomen aan de coach calls;

  • je hebt de online cursussen zoals hierboven vernoemd afgerond;

  • je een voldoende gescoord hebt op je Eindoefening.

customer.png
VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?
Deze opleiding is bedoeld voor (onderwijs) professionals zoals leerkrachten, ondersteuners, CLB medewerkers, orthopedagogen, psychologen...
Er is plaats voor 12 deelnemers.

De ervaring van een deelnemer:

Ik heb de training ervaren als zeer compleet! Deze heeft me ontzettend veel zin gegeven om kinderen hiermee te helpen! Ook al was het intensief, elke keer weer dacht ik 'boeiend, interessant, weer een inzicht rijker, dit ga ik zeker onthouden, ...' en probeerde ik dit uit op school. Ik voelde dan ook vaak meer verbinding met de kinderen. Ik heb inzicht gekregen in wat faalangst is, in wat deze kan veroorzaken, de soorten faalangst, hoe je het kan herkennen, in het denkpatroon van kinderen met faalangst en hoe je dit kan doorbreken. Ik heb nog maar eens ervaren hoe belangrijk het inzicht in de theorie van de ijsberg is. Dit zowel voor mezelf als voor de ouders, als voor leerkrachten. Daarnaast kreeg ik ook allerlei informatie over zaken die oh zo belangrijk zijn zoals de verwachtingen van de ouders en van een leerkracht, hoe je een kind kan helpen als deze black-outs ervaart, perfectionistisch is, hoe het gedrag inspeelt op één van de 3 fasen van controle, ... . Eigenlijk teveel om op te noemen. Daarnaast ervaarde ik ook dat ik op bepaalde zaken reeds goed bezig ben. Zoals bijvoorbeeld kijken achter het gedrag van een kind, objectief blijven, sterk inzetten op het zelfbeeld van een kind en het ontwikkelen van een groeimindset. De cursus bood heel wat ideeën, werkvormen en materialen aan waarmee je als coach aan het de slag kan.

Line - Ondersteuner

De ervaring van een deelnemer:

De opleiding bood een mooie afwisseling tussen theorie, werkvormen ervaren en rollenspellen. Ik heb nu zoveel meer kennis en tools die ik bij mijn coachees met faalangst kan inzetten alsook extra tips die ik kan meegeven aan de ouders en de leerkrachten die een grote rol kunnen spelen in het verslaan van hun faalangstmonster. Daarnaast heb ik ontzettend veel werkvormen bijgeleerd die ik ook voor andere hulpvragen kan inzetten! Het is een zeer uitgebreide en gevarieerde opleiding die jou ook uitdaagt in je eigen persoonlijke en professionele groei!Dankjewel, Vanessa, om je enorme wijsheid en enthousiasme en vriendelijkheid met ons te delen en ons uit te dagen in ons persoonlijk & professioneel groeiproces.

Kelly - Kindercoach

AnsPhotography_2022_business_Zonnekind_social__Z2A9384.jpg

Ik ben... Vanessa Lauwers | Kind & Jongeren Coach | Faalangst Coach | Jouw docente

De afgelopen 17 jaar heb ik de kans gehad om meer dan duizend professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in de belevingswereld van het kind. Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan de honderden kinderen die  ik persoonlijk begeleidde of een workshop volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Ik wil kinderen laten stralen. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen met faalangst dat ik deze opleiding ontwikkelde. Ik wil dat (onderwijs) professionals ontdekken wat faalangst écht is en hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen met faalangst een groot verschil kunt maken.

Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden. Door deze opleiding hoop ik (onderwijs) professionals inzichten te geven in hoe kinderen met faalangst de (klas)wereld ervaren en hoe je hen kunt begeleiden.

De ervaring van een deelnemer:

Deze training biedt verschillende inzichten en tools. Ook het aanbod van informatie is immens! Niets is Vanessa te veel. Zalig om deze ondersteuning, deze opleiding ... gewoon 't Zonnekind en Vanessa te ontmoeten.

Mieke - Kind & Jongeren coach

De ervaring van een deelnemer:

Ik heb concrete handvatten gekregen om verder te kunnen gaan. Sommige trajecten lopen af & toe wat vast en dan zijn deze concrete tools welkom. Doe zo verder. Het is fantastisch wat je doet den deelt.

Lieselot - Psychologe en ondersteuner

Korte samenvatting van de inhoud van deze opleiding

Module #1 

Omgaan met faalangst
Om kinderen met faalangst te begeleiden is het belangrijk dat je weet wat faalangst is, hoe je het herkent, wat de oorzaken zijn en uiteraard ook wat de gevolgen zijn voor een kind met faalangst.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Wat is faalangst en wat zijn de oorzaken van faalangst?

Het negatieve denkpatroon van kinderen met faalangst

Het kind helpen om van doem naar droom denken te gaan.

Omgaan met faalangst in de klas

Het zelfvertrouwen van kinderen met faalangst een boost geven

Module #2 

Het Faalangstmonster
In deze module gaan we onder meer ook jouw Faalangstmonster onder de loep nemen Deze opleiding is ervarings en belevingsgericht, dus elke oefening die je met een kind kunt doen, doe je tijdens deze opleiding. Zo ervaar je dat wat op A4 heel 'simpel' lijkt dat in de praktijk vaak anders is.
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Creatieve werkvormen om met faalangst te leren omgaan

Hoe het Faalangstmonster te werk gaat en welke gevoelens dit allemaal kan opwekken

Hoe je kinderen met faalangst kunt helpen hun gevoelens beter te gaan begrijpen en om te buigen

Het gebruiken van de OVO methode

Module #3 

Het doorbreken van gedragspatronen bij kinderen met faalangst

Om faalangst te overwinnen is het belangrijk om enerzijds aan het gedragspatroon te werken maar ook om anderzijds vaardigheden onder de knie te krijgen om te vermijden dat het falaangstmonster zijn kop in de toekomst terug opsteekt.

checkmark_edited.png
checkmark_edited.png

Ontwikkel je mini-faalangsttraining voor in de klas/praktijk

Het verwerven van nieuwe vaardigheden om de faalangst te verminderen aan de hand van praktische opdrachten.

De ervaring van een deelnemer:

Ik ben Kelly Hooge. Mama van 2pittige dochters. Leergierig, gedreven, sociaal en een doorzetter, dat is in een notendop wie ik ben.

Naast het mama-zijn ben ik ook een liefdevolle kleuterjuf en een coach voor gezinnen & kinderen met Autisme/AD(H)D/HSP/Faalangst.

 

‘Er is maar één iets dat een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen.’

 

Die angst heb ik zelf ook moeten overwinnen, want ik had vele dromen én ik wou die dromen najagen. Een weg met vallen en opstaan. Ook werk gerelateerd kom ik vaak in aanraking met faalangst. Daarom besloot ik om me verder te gaan verdiepen in omgaan met faalangst.

Tijdens de opleiding heb ik talrijke praktische, creatieve werkvormen geleerd om met faalangst aan de slag te gaan.

De opleiding maakte mezelf ook nog een stuk sterker en boezemde me nog meer zelfvertrouwen in.

Wat de opleiding nog meer compleet maakte, is dat deze in zeer kleine groep was, én dat iedereen zich vanaf moment één ook meteen oprecht open opstelde. Er heerste veel verbondenheid, echtheid én herkenning!

En laat dat dan ook net 3 pijlers zijn die mede zeer belangrijk zijn in het begeleiden bij faalangst.

Kelly - Kleuterjuf, Kind & Jongeren coach Mariposa Coaching

Wat kost de Faalangst specialist opleiding?

Wat jij krijgt (buiten een onvergetelijke leerervaring):
* 3 opleidingsdagen
* 3 masterclasses
* 3 intervisiemomenten (coach calls)
* Zonnekind Academy met 3 online bonuscursussen: Faalangst in de klas, Perfectionisme bij kinderen en Zelfvertrouwen bij kinderen

Je totale investering voor de Faalangst Specialist opleiding bedraagt 741.32€ exclusief btw:

897 €

Deze prijs in inclusief btw 21%, lunches, drank & tussendoortjes tijdens de lesdagen, creatieve en andere werkmaterialen en toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy. Je behoudt tot 3 jaar na je opleiding toegang tot je Academy.

Betaling 
Je ontvangt na het invullen van het inschrijfformulier binnen de 5 werkdagen de factuur. We vragen je om deze binnen de vooropgestelde datum correct te betalen met vermelding van de gestructureerde mededeling. 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden verbonden aan deze opleiding lees je hier. We raden je ten stelligste aan om deze voorwaarden door te nemen.

KMO Portefeuille
Voor deze opleiding kan je gebruik maken van de KMO Portefeuille. KMO's en vrije beroepen die in aanmerking komen, kunnen op deze manier tot 30% van hun opleiding terugkrijgen via de KMO portefeuille. Een initiatief van de Vlaamse Overheid.

Check zeker of je hiervoor in aanmerking komt. Je vindt meer informatie op deze pagina. Wens je gebruik te maken van de KMO-Portefeuille dan dien je dit aan te duiden op je inschrijvingsformulier. Zonder dit "vinkje" gaan wij er vanuit dat je je inschrijft zonder beroep te doen om de KMO portefeuille.

Wat deelnemers zeggen:

fb ss britt.JPG
fb ss katrien.jpg

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik als Faalangst coach aan de slag gaan na deze opleiding?

Deze opleiding geeft je als professional de nodige tools in handen om kinderen met faalangst te begeleiden. De focus van deze opleiding ligt NIET op het coachen op zich.

 

De Faalangst Specialist opleiding is een basis opleiding. Voor verdere verdieping in faalangst en het coachen kan je deelnemen aan de Faalangst Expert opleiding.

Het is niet de verantwoordelijkheid van 't Zonnekind om voor de deelnemers van de opleiding te beslissen of deze al dan niet klaar zijn om als coach te werken. Wij raden al onze deelnemers aan een gedegen coachopleiding te volgen (al dan niet bij 't Zonnekind) alvorens professioneel aan de slag te gaan als coach.

Benodigde materialen

We sturen na ontvangst van je betaling je werkmaterialen (map met onder meer handouts van de presentaties, werkboek enz.) per post naar je toe.

De masterclasses en coach calls worden achteraf aan je Zonnekind Academy toegevoegd.

Hoeveel uren ben ik per week bezig?

Dat bepaal jij helemaal zelf! Je hebt 3 maanden de tijd hebt om de gehele opleiding af te ronden.

Studiebelasting:

- 3 masterclasses. +/- 6u

- 3 live dagen +/- 21u

- 3 coachcalls  +/- 3u

TOTAAL = 30 contacturen

 

Het aantal uren is exclusief je voorbereidend werk, het beantwoorden van de reflectievragen, het maken van de eindopdracht, het evaluatiegesprek en de additionele online cursussen.

Is deze training praktijkgericht?

JA!

 

Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en eventuele case studies pas je de leerstof uit de opleiding actief toe.

Praktijkervaring en stage

De training heeft een duurtijd van 3 maanden. 

Binnen deze periode voorziet 't Zonnekind geen stageperiode. Het staat echter elke deelnemer vrij om zijn/haar kennis in praktijk om te zetten binnen het kader van een stage.

Daarom kies je voor deze opleiding 

Deze opleiding is uniek in België en Nederland. Jij als (onderwijs)professional verdiept je in de wereld van faalangst en bent in staat op het einde van deze opleiding om kinderen met faalangst te begrijpen en de ondersteuning te geven die ze nodig hebben om hun potentieel te kunnen ontwikkelen.

Je docente is een experte in het veld waarover de opleiding gaat.

Ik heb al een cursus in mijn Academy die als Bonus bij deze training wordt aangeboden. Krijg ik dan korting?

Neen, je krijgt geen korting mocht je al in het bezit zijn van een online cursus in de Zonnekind Academy die als bonus bij de training wordt aangeboden.

Is deze opleiding alleen voor mensen die met lagere school kinderen werken?

Neen, iedereen is welkom. Of je nu in de kleuterklas, lagere school of secundair onderwijs staat. Ook orthopedagogen, zorgleerkrachten of coördinatoren, kindercoaches enz. kunnen deze opleiding volgen.

Heb je nog vragen? Stel ze hier

Bedankt voor de inzending!

DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes.

Algemene voorwaarden / Privacyverklaring