top of page
KAARTSET FAALANGST (1).jpg

Kinderen met faalangst gaan hun best doen om fouten te vermijden. Ze gaan moeilijk(ere) opdrachten uit de weg omdat ze er van overtuigd zijn dat ze het toch niet kunnen. Het faalangstmonster fluistert hen in: je kunt het niet, je bent niet goed genoeg, je bent dom…

De kaarten hebben als doel om zowel kinderen meer inzicht te geven in faalangst en de aanpak ervan. De focus ligt op het bespreekbaar maken van faalangst en om effectief actie te ondernemen om het faalangstmonster kleiner te maken.

Deze kaartset is bedoeld voor kinderen uit het lager onderwijs. Als ouder, begeleider, leerkracht, ondersteuner of coach ga je SAMEN met het kind aan de slag. Het staat je vrij om bij de kaarten door te vragen. Doe zelf ook mee met de opdrachten. Dat geeft het kind opluchting om (h)erkend te worden.

De kaartset bestaat uit 35 kaarten en is als volgt samengesteld:

* 1 kaart met instructies

* 4 kaarten met de hoofdrolspelers bij faalangst waaronder het faalangstmonster en Buddy

* 10 'Wist-je-datjes' kaarten: kaarten met stellingen of vragen over faalangst. Deze kaarten hebben een psycho-educatieve

20 leren-van-proberen kaarten: het faalangstmonster zet een kind soms vast in diens doen en denken. Deze ‘actie’ kaarten zijn er om aan de slag te gaan en de eerste stappen te zetten om het faalangstmonster kleiner te maken.

cover werkboek faalangst kaartset.jpg

Vanessa Lauwers

Jouw docente

Met deze kaartset wilt Vanessa Lauwers meer aandacht geven aan de duizenden kinderen en jongeren die met faalangst kampen. Ze nodigt je uit om samen met je kind, leerling(en) of coachee aan de slag te gaan en de faalangstmonsters kleiner te maken. Deze kaartset biedt enerzijds een psycho-educatief luik over faalangst en anderzijds de nodige handvaten om kinderen te helpen de eerste stappen te zetten om hun faalangstmonster kleiner te maken. De leren-van-proberen kaarten zetten aan tot actie.

Vanessa Lauwers is kind & jongerencoach, bezielster van ’t Zonnekind en opleider van (onderwijs) professionals met één missie: kinderen laten stralen. Faalangst vormt haar specialisatie op professioneel vlak maar ook als ervaringsdeskundige.

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het boek ‘Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden reeds meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkocht.

 

De kaartset over faalangst is onder meer gebaseerd op Vanessa's:

✓ 2 decennia ervaring als coach & docent; 

✓ in het domein van faalangst is ze zelf ervaringsdeskundige;

✓ ervaring in het begeleiden van ruim 500 kinderen en jongeren d.m.v. individuele of groepstrajecten en zomerscholen;

✓ ervaring in het geven en begeleiden van onderwijsprofessionals die samen meer dan 12.000 kinderen dagelijks in de klas en daarbuiten laten stralen

✓ kennis dankzij studies en verschillende coachopleidingen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder
bottom of page