top of page
inhoud kaartset faalangst.jpg

FAALANGST KAARTSET

Aan de slag met de kaartset

Ik ben superblij dat je ervoor hebt gekozen om samen met mij op reis te gaan door Succesia en faalangstmonsters te verkleinen. De video en het werkboek zijn enkele waardevolle hulpmiddelen die je reis nog betekenisvoller zullen maken.

  1. Gebruikersinstructievideo:

    • Om je snel en effectief op weg te helpen, heb ik een gebruikersinstructievideo gemaakt. In deze video leg ik je stap voor stap uit hoe je de kaartset kunt gebruiken, welke oefeningen je kunt doen en hoe je er het meest kunt uithalen. Neem even de tijd om de video te bekijken en ontdek hoe je de kaartset optimaal kunt benutten.

  2. Digitaal werkboek:

    • Het downloadbare werkboek is een waardevolle aanvulling bij de kaartset: hierin vind je aanvullende oefeningen, een kleurplaat enz. Download het werkboek, print het uit en neem de tijd om de opdrachten samen met het kind uit te voeren.       

Ik hoop dat zowel de gebruikersinstructievideo als het werkboek je zullen inspireren en ondersteunen tijdens je reis door Succesia.

 

Veel plezier met je reis en het overwinnen van faalangstmonsters!

cover werkboek faalangst kaartset.jpg

Vanessa Lauwers

Oprichtster 't Zonnekind & ontwerper/auteur

Met deze kaartset wilt Vanessa Lauwers meer aandacht geven aan de duizenden kinderen en jongeren die met faalangst kampen. Ze nodigt je uit om samen met je kind, leerling(en) of coachee aan de slag te gaan en de faalangstmonsters kleiner te maken. Deze kaartset biedt enerzijds een psycho-educatief luik over faalangst en anderzijds de nodige handvaten om kinderen te helpen de eerste stappen te zetten om hun faalangstmonster kleiner te maken. De leren-van-proberen kaarten zetten aan tot actie.

Vanessa Lauwers is kind & jongerencoach, bezielster van ’t Zonnekind en opleider van (onderwijs) professionals met één missie: kinderen laten stralen. Faalangst vormt haar specialisatie op professioneel vlak maar ook als ervaringsdeskundige.

In 2022 ontstond in co-creatie met Steven Gielis (bezieler Zitdazo en docent Orthopedagogie) het boek ‘Ik kan het nog niet: leren omgaan met faalangst’ voor kinderen uit de lagere school om samen met hun ouders of leerkracht het faalangstmonster kleiner te maken. Er werden reeds meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkocht.

 

De kaartset over faalangst is onder meer gebaseerd op Vanessa's:

✓ 2 decennia ervaring als coach & docent; 

✓ in het domein van faalangst is ze zelf ervaringsdeskundige;

✓ ervaring in het begeleiden van ruim 500 kinderen en jongeren d.m.v. individuele of groepstrajecten en zomerscholen;

✓ ervaring in het geven en begeleiden van onderwijsprofessionals die samen meer dan 12.000 kinderen dagelijks in de klas en daarbuiten laten stralen

✓ kennis dankzij studies en verschillende coachopleidingen.

't Zonnekind - Vanessa Lauwers - zaakvoerder
bottom of page