Executieve functies in de klas

Praten over problemen creëert problemen.

Praten over oplossingen creëert oplossingen.

Executieve functies zijn vaardigheden die kinderen nodig hebben om dingen gedaan te krijgen. Zoals aandacht, plannen, organiseren, initiatief nemen, flexibiliteit enzovoorts. Op al deze vlakken kan een kind wat beter of juist wat minder goed zijn.

Als leerkracht is het dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van je leerlingen. Ongetwijfeld zie je leerlingen die onder hun niveau presteren: ze zijn snel afgeleid, hebben moeite met plannen en hun emotie-emmer loopt regelmatig wel eens over. En net daar kunnen de executieve functies een verschil maken. Zij bepalen mee het schoolsucces. 

Je mikt hierbij niet alleen op betere cognitieve prestaties maar evenzeer of zelfs nog meer op een beter welbevinden van de leerling en dat de leerling zich goed in zijn vel kan voelen en zich begrepen voelt in de klas.

't Zonnekind helpt je graag om de executieve functies te ontdekken en je te leren hoe je deze kan inzetten in je klas voor een beter welzijn van je leerlingen. Je krijgt concrete tools in handen die je onmiddellijk kunt inzetten en zo kan je genieten van de ontwikkeling die jouw leerlingen doormaken.

Je kan als proevertje deelnemen aan een gratis webinar over executieve functies. Ben je echter gebeten om meer te weten en er full blast op in te zetten in je klas? Schrijf je dan in voor de online training rond executieve functies in de klas.

Of nog liever een live workshop in je school rond dit onderwerp? Dat kan ook, geef ons een seintje en we bespreken de mogelijkheden.

Academy_overzicht cursussen (4).jpg